Eşimle ilgili tereddütlerim var ve bunları kimseyle paylaşamıyorum

dilek.1980

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2009
6
0
286
45
Bursa
Herkese selamlar...

Benim eşimle ilgili sıkıntılarım var ve ben bunları kimseyle paylaşamıyorum. Çok kafam karışık. Nasıl anlatılır ki bilmiyorum. Eşim çok bencil her konuda... Evleneli 6 ay oldu 3 senelik bir beraberliğimiz vardı ailesinin karşı çıkmalarına rağmen evlendi benimle. Benim için belki büyük fedakarlık yaptı ailesini karşısına aldı ama ilgi bekliyorum her insan gibi. İkimizde çalışıyoruz eve gelince akşam yemeği yedikten sonra hemen bilgisayara oturuyor. Oynadığı bir oyun var oyuna oturuyor. Gece olunca yatıyoruz sabah iş ertesi akşam yine aynı şeyler... Televizyon seyredelim biraz dediğimde tamam deyip hemen kumandayı eline alıyor ve kendi istediği bir tv kanalını açıyor. İstemiyorum bu kanalı desem de hep aynı şeyler tekrarlanıyor. Biraz konuşalım diyorum ne konuşçaz ki diyor. Bilgisayarına program yüklettim bazı şeylerden şüphelenip baktım ki açık filmler seyrediyormuş :( Evli bir adam neden açık film seyreder ki? Bir kaç defa boşanalım dedim boşanmam senden dedi. Ama sevgisinden şüphe ediyorum. Şimdiye kadar bana karşı bir ihanetini görmedim. Yazmaya çekindiğim başka konularda var tabiii ... Sizden yardım istiyorum eşime karşı nasıl davranmalıyım ki... Ne yapsam olmuyor. Kilo aldın diyor, göbeğin çıktı diyor :( Acaba benden soğudu mu ? Eşimle oturup konuşamıyorum ben bunları çünkü o konuşmayı sevmez hele ki böyle konuları hiç konuşamam onunla... Bebek yapmaya karar verdik belki de şu an hamileyim haftaya belli olacak yaşımdan dolayı doktorum bir an önce gebe kalman gerekli dediği için hamileliğe karar verdim aslında... Benim bir oğlum var ilk evliliğimden ama eşimin ilk evliliği benim... Baba olmak istiyorum ben dedi ama bu durumda biraz karasız kaldım bu konuda... Ne olur bana bir akıl verin ... Şimdiden teşekkür ederim .... Herkese huzur dolu akşamlar...

yazmaya çekndiğinz konular nedir?
belki onlarıda yazsanız daha kolay yardımcı olabilirz...

Merhaba helena ,

Cinsellikle ilgili konular ne bileyim benimle hiç öpüşmüyor sadece kendi isteklerine bakıyor benim isteklerimi önemsemiyor. Daha önce öyle değildi ilk başta beni düşünürdü o konuda ama şimdi bambaşka... Kırıcı kelimeler çıkıyor ağzından mesela dün gece istedi bende biraz oynamak istedim daha önceki gibi ama kokuyor dedi işte :17: çok açık konuşamıyorum işte... Böyle kısaca

ne desem bilemedim ilgisi azalmış bu belli bir şey ama evlilikte bunlar normal mi bilemem bekarım çnkü.
ama belkide dönemsel bir durumda olabilir.

Bu durumda çocuk düşünmeniz sağlıklı olmaz.
Kırgınlıklarınızı dile getirin.
Açıkça konuşmasını isteyin öyle de böyle de kırılıyorsunuz
hiç değilse derdi ne anlamış olursunuz.
Anlattıklarınıza bakarak soğumuş gibi görünüyor.
Ev işleri, çalışmak derken kendinizi,bakımınızı ihmal ediyor musunuz düşünün..
Ailesini ezip sizinle evlenmiş birinin 6 ayda bu duruma gelmesi pek normal değil çünkü:26:

Bu durumda çocuk düşünmeniz sağlıklı olmaz.
Kırgınlıklarınızı dile getirin.
Açıkça konuşmasını isteyin öyle de böyle de kırılıyorsunuz
hiç değilse derdi ne anlamış olursunuz.
Anlattıklarınıza bakarak soğumuş gibi görünüyor.
Ev işleri, çalışmak derken kendinizi,bakımınızı ihmal ediyor musunuz düşünün..
Ailesini ezip sizinle evlenmiş birinin 6 ayda bu duruma gelmesi pek normal değil çünkü:26:

Merhaba Faat...
Ben dile getiriyorum çok net olmasa da en azından getirmeye çalışıyorum
ama eşim hiç oralı bile olmuyor ve bana saçmaladığımı söylüyor.
Yok ben hep bakımıma kendime dikkat eden bir bayanım ...
Hani düşünüyorum da o ne zaman ne istese yapıyorum , onu ihmal etmiyorum
Ben nerede hata yapıyorum diyorum...
Çok mu üstüne düşüyorum yok sa ben mi çok hassasım diyorum ama ..
Evleneli 6 ay oldu ama 2 yıl beraber yaşadık biz:41::41:
Düşünmekten delireceğim ağlamaktan ve düşünmekten başka bir şey gelmiyor elimden...
Neden ağlıyorsun diyor ama ağzının ucuyla ve bilgisayardan kafasını kaldırmadan...
Bilgisayardan kafasını kaldırmadan bana bu soruyu soran adama nasıl bir cevap verebilirim ki...

Evlilik terapistine gitmek iyi olabilir iletişim kuramıyorsanız nasıl düzelecek ki bu eğer kabul ettirebilirseniz bunu deneyebilirsiniz.
Çok üzülüyorum böyle erkekleri okuyunca evli değilim uzaktan konuşuyoruz ama Allah yardımcınız olsun

Teşekkür ederim Helena... Zamanını ayırdığın için..
rica ederimm beraber yaşadığınız için evlilik çokta farklı gelmemiş tabi şu durumda çocuk yapmak olmaz ama eve renk getrmesi açısından ben olsam düşünürdüm... çnkü evliliği zaten 2 bucuk yıl yaşamışsınız

Kokan ne ? Genıtal bolgenızmı kokuyor? Agzınızmı kokuyor?

merhaba hobaley ....

genital bölgem daha önce hiç böyle şeyler söylemezdi...2-3 tür bunu yapıyor. Kendim daha önce doğum hastanesinde çalıştım koku olacak bir durum yok olsa zaten ben hemen kendim anlıyorum ve önlemimi alıyorum.

Evlilik terapistine gitmek iyi olabilir iletişim kuramıyorsanız nasıl düzelecek ki bu eğer kabul ettirebilirseniz bunu deneyebilirsiniz.
Çok üzülüyorum böyle erkekleri okuyunca evli değilim uzaktan konuşuyoruz ama Allah yardımcınız olsun

merhaba akayca... Daha önce bunu denedim hatta randevu bile aldım ama gelmedi :(

merhaba hobaley ....

genital bölgem daha önce hiç böyle şeyler söylemezdi...2-3 tür bunu yapıyor. Kendim daha önce doğum hastanesinde çalıştım koku olacak bir durum yok olsa zaten ben hemen kendim anlıyorum ve önlemimi alıyorum.

İçten gelen sızın farkedemedıgınız onun burnunu yaklastırmasıyla farkettıgı bir sey olabilir. Kadin doğuma gitseniz bir baktırsanız ıyı olabilir. İntihap vs vardır belki. Yada sevısmeue başlamadan once duş almak temizlenmekte olabilir.

Benim eşim de ilk evlendiğimiz zamanlarda cinsel yönden biraz uzaklaşma olmuştu, konuştuğum zamansa saçmala diyordu, sonra dedi ki bir gün,,, bazı erkeklere nikah ağır gelirmiş demiş annesi bi sıkıntınız yoktur umarım o konuda demiş, eşim de yok demiş,,, bunu bana söyledi yani alttan alta biraz ima etmiş oldu. Bu nikah baskısı gibi bişey olabilir bence, zamanla düzeliyor, inşallah sizin de düzelir.

Merhaba,
Hiç sanmıyorum ama evlilik danışmanlarına gitmeyi deneyin ya da selin karacehennem gibi çok iyi terapistler var danışabilirsiniz. Eşinizin arayışı nedir bence buna yoginlasin ve çocuk yapmayın.acik videolar izliyor dediniz demek ki eksik hissettiği bir şey var ama ne yazık ki kendinin hiç farkında değil :-( çok zor da olsa ağlayıp güçsüz kalmayın. Brn de bekarim ama bazen dış pencereden konuşmak kolaydir. Güçlü olun bırakmayın kendinizi kötü dusunmeyin ki kötü olmasın kokuyor dediği genital bölgeniz ise mesela avonun çok güzel portakalli cilekli kremleri var onlardan kullanın. Degisiklik yapın. Zayiflamasaniz bile spor yaptiginizi görsün psikolojik olarak fayda edecektir. Umarim faydası olur . Gerçekten üzüldüm. Oyun dediniz bir de onun ve sizin severek yapabileceginiz bir etkinlik hobi vb bulmaniz esinizle vakit gecirmenize neden olur.

hani şu özel sabunlardan parfümlerden alsan. şey için olanlardan:26:

ten uyumu diye birşey var... ben bu yüzden ayrılanları biliyorum. ama siz beraberde yaşamızsınız anlayamadım ki...

Esinizin oynadigi oyunu sizde oynasaniz,yaninsa oturup yorum falan yapsaniz?
Benimkide oynar,gider basinda dir dir konusurum,oyle yap boyle yap diye en son kapatir.:)
Guzel bir film secin koyun dvd ye
Kanal karmasasi duzelir.
Bir onun bir senin sevdigin turde filmleri izlersiniz:)

Cinsellige gelince adama istemedigi bir seyi(oral seksi)yaptirmaya calismayin bence.
Biz oyle bir seye zorlansak
neler sayariz.
Ya da hijyene dikkat edin.
Kokuyor diyorsa kokuyordur
Yok ben biliyorum kokmuyor gel bakim buraya denmez;)

Son düzenleme:
evlilikten nefret etmiş biri olarak niye ikinciye evlendiniz diyesim var :41:

ilişkiden önce duş alın tavırlarını izleyin hala aynı şeyi mi düşünüyor diye..

daha başında böyle oluyorsa inan hiç değişmiyor.ben denedim 3 yıl olacak neredeyse yok huylu huyundan vazgeçmiyormuş kesin doğruymuş bu.

bebek için bence çok erken daha eşinden emin değilsin bir kere.bence bir daha düşün.

Merhaba,
Hiç sanmıyorum ama evlilik danışmanlarına gitmeyi deneyin ya da selin karacehennem gibi çok iyi terapistler var danışabilirsiniz. Eşinizin arayışı nedir bence buna yoginlasin ve çocuk yapmayın.acik videolar izliyor dediniz demek ki eksik hissettiği bir şey var ama ne yazık ki kendinin hiç farkında değil :-( çok zor da olsa ağlayıp güçsüz kalmayın. Brn de bekarim ama bazen dış pencereden konuşmak kolaydir. Güçlü olun bırakmayın kendinizi kötü dusunmeyin ki kötü olmasın kokuyor dediği genital bölgeniz ise mesela avonun çok güzel portakalli cilekli kremleri var onlardan kullanın. Degisiklik yapın. Zayiflamasaniz bile spor yaptiginizi görsün psikolojik olarak fayda edecektir. Umarim faydası olur . Gerçekten üzüldüm. Oyun dediniz bir de onun ve sizin severek yapabileceginiz bir etkinlik hobi vb bulmaniz esinizle vakit gecirmenize neden olur.

bence böyle tavırları olan bir adam, sizin tavsiye ettiğiniz hiç bir şeyi yapmaz. terapist, ilgi alaka, spor hiç bişeyi umursamaz.
bana kalırsa o adam ailesinden çok etkilenmiş durumda. onları kırdığı için pişman olmuş ve kendi kafasında ailesini haklı çıkaracak şeyler yaşadığını düşünüyordur.evliliğindeki bir durum karşısında kendi ve ailesiyle çelişiyordur. bak işte böyle demişlerdi doğru çıktı gibi... öyle olmasa da ailesini haklı bulmak ister her insan ve gördüm ki erkekler ailesinden çok etkileniyor. etkilenmemiş gibi davransa da...
bana kalırsa tavsiyem:
onun farkındalığını uyandıracak şekilde konuşma yapın. çok ciddi ve önemli bişey konuşmak istiyorum deyip, sıkıntınızın büyük olduğunu ve bu durum yüzünden ayrılmak istediğinizi söyleyin. yalnız onun düşüncelerini okuduğunuzu belli edin. sen benim için aileni karşına aldın ama yavaş yavaş pişman olduğunun farkındayım. beni seviyordun evlenirken ama aileni üzdüğün için benden soğumaya başladın ister istemez... gibi şeyler söyleyebilirsiniz. benim için yaptığın fedakarlık için teşekkür ederim ama artık seni daha fazla üzmek istemiyorum, ayrılalım desen, acaba uyanırmı biraz bilemiyorum
ailesiyle görüşmüyormu, siz nasılsınız onlarla?
annesiyle konuşurum yerinde olsam. içimi dökerim samimiyetimi anlatırım. eşim ve sizin için ayrılırım isterseniz ama çok seviyorum, bende her fedakarlığa hazırım onun için gibilerinden konuşsanız. ben sizinle iyi olmak istiyorum, beni tanımanızı istiyorum, görmek görüşmek istiyorum deseniz....
benim aklıma bunlar geldi. bana kalırsa ailesinin düşüncesi yüzünden bu halde eşiniz. ve ailesinin gönlünü almadan da düzelmeyecektir. zamanla bunalıma da girebilir. koku moku bahane bence.
allah yardımcınız olsun. zamanla değişip düzelir belki ama kararlı konuşmanız gerek bir an önce. istemiyorsan ayrılalım çünkü ben bu durumlardan memnun değilim diye. tepkisi ne olacak acaba. inşallah çok iyi olursunuz. evliliğin ilk 2 yılı sıkıntılı geçiyormuş zaten. bende yaşadım :(

Back
X