eşimle ilk bebek hakkında konuşmamız

ssaryms

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2014
382
143
53
33
Bir yıllık evliyim çok zor bir yıl geçirdim eşimle ayrılma noktalarına geldik her defasında payımıza düşen hataları aldık anladık.ikimizda bir yılda büyüdük eşimde değişimler oldu ben psikolojik tedavi gördüm çok şükür bir ay sonra tedavim bitiyo.ben hep hayal ederdim ama çekinerek. Bir yanım çok istesede bi toplumda konusu açıldığında çocuğa karşı tepkiliydim. Bugun eşimle telefonda tartıştım eve geldiğinde ilk adımı o attı. Bende gayet tatlı dilli güler yüzlü davrandım sarıldı özür diledi. Canım tatlım bebeğim derken bebek konusuna getirdi. İstemiyormusun ben düşünüyorum artık.sevgimze sevgi katar neşemize neşe gelir. Falan ddi ben şakaya vurdum sonra sakın yanlışlıkla bişey yapma ilaç kullanıyorum 3 ay da ilacın etkisi geçmeli vucudumdan Die bahane buldum.bu sefer biraz daha ciddi şekilde konuştu.bebek istemiyorsan neden evlendin gibi evliliğin bi parçası bebek der gibi bişeyler ddi bende bi kış geçsin kısmet nefesi varsa olur zaten falan ddim konu kapandı bişey almak için dışarı çıktı az önce kafamı karıştırdın ddm oda karışacak bişey yok ama artık olumlu düşün ddi.çok korkuyorum bebek bakmaktan değil alasına bakarım eminin ama ne biliyim eşimden uzaklaşmaktan korkuyorum.şuan bebeğim olmadan düşünüyorum ama hadi bebeğimi kıskanırsam.eşim zaten benle çok ilgili değil yeni yeni başladım evliliğin tadını almayı bir bebeğim olursa bu mutluluk yarım kalır Die korkuyorum.tabi bebeğin mutluluğu daha farklı ama evliliğimi korleştirir Die korkuyorrum yani eşimin bebek olduktan sonra beni bakıcı gibi görmesinden korkuyorum.eşimin ilk önceliğini bebek olmasından korkuyorum.ya ben kocama sarılırken yeter birazda çocuğumu seviyim demesinden korkuyorum hayatımı kısıtlamasından korkuyorum.birşey yapıcam zmn senin artık Çocuğun var olmaz denmesinden korkuyorum

doğacak bebeğini kıskanmak mı şuan psikolojin pek normal değil sanırım

Yaşınız kaç? belki de çocuk için psikolojik olarak hazır değilsinizdir zaten tedirginlik duyarak bebek sahibi olunmamalı diye düşünüyorum biraz daha bekleyin isterseniz

Canım yanlış anladınız yada yanlış ifade ettim kıskançlık huyum yoktur.kıskancak olsam çok sebebim var.hele hele kendi canımdan kanımdan olanı kıslanmam demek istediğim hadi olur ya bazı babalar cocuğu hasta ettin çocuğa şunu yapmalısın ben çocuğumla uyucam.sen evi temizle ben çocuğu gezdirceem.Yani korkum karı koca ilişkimiz çok az kalarmı. Yani öğrenmek istediğim eşlerinizde nasıl bi değişim oldu.yoksa benim KV eşime hala bebek gibi davranır onlara gidince çantama bir kutu süt koyar oğlu içsin Die. Gizli gizli ii yemek yapıp yapamadımı sorar eşime beraber olunca kolunun altından ayırmaz ama ben annedir olabilir.der geçerim sorun yapmam

Çağın yeni problemlerinden midir nedir . Bebeğinizi mi kıskanıcaksınız . Bebeğinizin eşinizden çok size ihtiyacı olacaktır .Dikkat edin siz eşinizi değil .Eşiniz sizi kıskanmasın

Bence de şu an bebek doğuracak bakacak Psikolojiye sahip değilsiniz gibi geldi. Aslında o kadar büyük bir sorumluluktur ki bebek yapmak. O bebek olarak kalmıyor çünkü. Çok hızlı büyüyor birey oluyor topluma karışıyor yani insan yetiştirmek akıl isteyen sağlam kafa isteyen bir iştir. Ay bebeğim olsun severim agu gugu yaparim ne güzel, artık evlendim şimdi sıra bebek yapmakta diye düşünülecek bişey değil bebek yapmak. Bebeğinizin olunca kıskanma duygusunu kendi hayatını yaşama duygusunu eşinle her istediğinde istediğin vakti geçirme düşüncesini bir kenara bırakacak severek isteyerek hayatınızı ona adayacaksiniz. Hazır degilseniz yapmayın. Her evlenen çocuk yapacak diye bir kaide yok. Sağlam insan gerçekten bakarım diyen insan yapsın lütfen çocuğu.

Psikolojik rahatsızlığınız neydi? Bebeğiniz olunca siz kendi isteğinizle zaten onu dünyadaki her şeyden çok seveceksiniz. Eş sevgisi başka çocuk sevgisi bambaşka şeyler ve bana göre ikisi birbiriyle kesinlikle kıyaslanamaz. Başka duygular başka bağlılıklar. Eşini seven her karı koca çocuğum oldu sen geç kenara demez aksine birlikte çocuk büyütmenin zevkiyle daha da bağlanırlar. Ha çocuk oldu hanım kendini saldı benimde gözüm dışarı kaydı diyen dangozlar da vardır o bahanedir. Çocuk başka eş başka. Bu korkularla bebek sahibi olmamalısınız zaten şuanda.

Evliliğin tadını yeni alıyorum kavga etmeyi bile yeni öğrendik sessizce bir bebek daha da mutlu edermi yoksa hani derler ya bebekli anneler bu en ii günlerin bak biz ne işe bakabiliyoz ne eşe derler ya biraz daha mı yaşamlıyım çok sert yorumlarınız ama yanlış ifade ettimi düşünüyorum

Mesele eşimin gozu dışarı kayar mı olsaydı bilemem erkek bu derdim ama çocuğu olupta ben çocuğa bakacam sen iş yap,ben çocuğu gezdireyim diyebilecek olanını hiç duymadım. Zaten bir koca çocuğuna bağlıysa eşiyle de arasında çocuk kaynaklı bir sorun olmaz.

Anksiyete bozukluğu vardı çok şükür çok değiştim.evlendikten sonra oldu zaten.aynı düşüncedeyim bakamıcak olan bebek yapmasın vaktinden fedakarlık edemicekler.ama derdimi anlatamadım yanlış anlattım yada kıskançlık değil ama nası hisseder hazır olan bi anne adayı mesela ev huzuru hangi boyutta olmalı yani bi telk bebek eksik mi demem lazım o zmn mı hazır olurum.Yani yaşamam gereken herşeyi yaşayıp mi anne olmalıyım

Esinizle evliliginizin tadini daha cikaramadiginiz icin endiseleniyorsunuz. Bu konuda da haklisiniz yani acelesi yok bence sonucta omrunuzun geri kalani nasipse hep beraber gececek. Hazir hissetmelisiniz.
Ama su konuda yaniliyorsunuz. Bebeginizi asla kiskanmayacaksiniz. Ona sarildiginda size sarildigindan daha cok mutluluk duyacaksiniz

Çocuk sahibi olmak kolay değil hele ilk zamanları zor bir çocuksa evet insanı yıpratabilir. Tek bilmeniz gereken her gün daha da iyi olacak. Evliliğimden bir şey anlamadım birbirimizi yeni tanıyoruz zaten diyorsan bekle. Çünkü bir yerde duymuş ve gülmüştüm"çocuk evliliğe atılan bir bomba gibidir, gerçekten aile olmayı becerenler bu sureci sorunsuz atlatır ama bir şeyler henüz oturmamışsa var olanlarda elden gider". Anne olmak anlatılamayacak bir bağlılık bence. eğer hazır değilsen bekle,çünkü harika da olsa artık tek başına olmayacaksın ve her istediğini yapamayacaksın.

Örnek vereyim herkez çocunuz olsun bak daha ii geçineceksinzi çocunuz olsun kavgalarınız bile azalacak Dior. Diorum ya Yeni yeni ii geçinip birbirimizi dinlemeyi anlamayı öğrendik hani bu evliliğin tadını yeni aldım beklesem bunun sonu yok mu yani yani sizler bebek düşünürken evimize heycan gelsin sevinç gelsin gibimi düşündünüz bi yandanda bu aralar çok iyiz acaba tam saati vakti mi kabak tadı vermeden diorum

İnanın yorumunuzu okuyunca gözlerim doldu teşekkür ederim anladığınız için

Tepkilere uzulmeyin, ben sizi anliyorum. Sizinle ayni dusunuyor degilim, ama bu da bir his ve siz yardim icin buraya yazmissiniz, tutup da size saydirmanin hicbir mantikli aciklamasi yok. Konuya gelecek olursak, tum bu hisleriniz hazir oldugunuz an gececek, ama ne zaman hazir olursunuz bunu o an gelene kadar siz de bilemezsiniz. Esinizle tekrar konusun ve "cok cok iyi bir anne olmak icin" biraz daha hazir hissetmeniz gerektigini, tum korkularinizin dogacak bebeginize yonelik oldugunu soyleyin. Boyle ifade ederseniz hassasiyetiniz ona sevimli gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…