eşimle ilk bebek hakkında konuşmamız

Bu düşünceleriniz hazır olmadığınızı gösteriyor bence. Biraz daha zaman tanıyın ilişkinize. Daha evliliğe yeni alıştım,tadını çıkarmak istiyorum demişsiniz ki zorlu yollardan geçmişsiniz, doğal bu.
3 yaşında kızım var,hala plan program onun yeme,içme,uyku düzenine göre yapılıyor bizde.3 sene böyle geçti yani,halada devam. Uykusu varken,acken,hastayken muhakkak sizin planınız,programınız bebeğe uymak zorunda, haliyle uzun bir dönem,kendiniz için sınırlı yapabilecekleriniz. Gerçek bu. Bu sebeple hazır olmadan,istememenizi anlıyorum. Eşinizi geçiştirmeyin ama,açıkça konuşun, anlatın. 3 ay zaman kazanmışsınız ama 3 ay sonra hazır hissetmezseniz gündeme gelecek yine konu ve zor durumda kalacaksınız.

Cok ilginc....

Bazi kadinlar burda, babasi cocugumla ilgilenmiyor, hasta olunca umarsizca g.tunu devirip yatiyor diyor sense tam tersi.

Cocuk sevgisi eşden de ustun olacak elbet. Kocami seviyorum o da beni. Ama sorsan once cocuklarim sonra sen der, aynisini bende derim. Once cocuklarim. Onlar benim kucuk asklarim yerini kimse dolduramaz.

Ayrıca eşimin cocuklarla zaman gecirmesi mutlu eder. Oynasin gezdirsin, hatta baba ogul dolassinlar. Ne kiskanicam. Tam tersi mutlu olurum.

Senin bu düşünce tarzin, ebru salli yi aklima getirdi. Once kocam sonra cocuklarim derdi. O once kocam dedigi adami, boynuzladi ya...

Eğer ki çocuk sevgisinin bu kadar tatlı olduğunu bilsem evlendiğim gün hamile kalırdım. Şimdiden doğmamış bebeğim için endişeleniyor duygulanıp ağlıyorum. Hiçbir bebek mutluluğa engel olmaz. Aksine bu hamilelik süreci bile mutluluk katıyor insana.

sız önce bır tedavınızı tamamlayın, sonra evlılıgınızın gercekten rayına oturduguna emın oldugunuz ve hazır hıssettıgınız an bebek ısıne gırın, kendı adıma konusayım benımde ılıskıde sorunlarım vardı maddı ve manevı ama hepsını astık, gerıde bıraktık o zaman bebek ısıne gırdık ve bebek olması demek benım esımden kopacagım anlamına gelmıyor, esım ben ve bebegımız bırlıkte hos vakıt gecırebılırız... bebegım olsada esıme sarılırım bu bır engel degıl kı...

Bebegimi cok kiskanirim tabiki esim sarilsa bile kıskanabilirim ver benim o diye ilk boyle sandim ama siz bebek evliligimi koreltecek ben bakici olcam gibi dusunuyosunuz ayy yazik sizin bebeginize eşinizden azcik uzaklassaniz bebegi suclayacaksinz lutfen yapmayın o bebegi

Evlilikte herkesin önceliğinin bebek olamayacağını, farklı beklentileri olabileceğini, herkesin anaç duygulara sahip olamayacağını ve dolayısıyla herkesin sağlıklı bir anne olamayacağını düşünüyorum. Etrafımda "yaşım geçiyor, eşim istedi, çevreden çok baskı vardı" sebepleriyle çocuk yapıp, şimdi çocuğunu yük gibi gören anneler var ne yazık ki. Yani hani çoğumuz diyoruz ya bir kucağına al da, endişelerinin yersiz olacağını göreceksin diye, ben buna tamamen inanmıyorum. Elbette mutlu oluyorlar da, o bebeğim sorumluluğunu da, eşle olan ilişkinin değişimini de yönetemiyorlar. O yüzden konu sahibi, şu psikolojiyle sakın çocuk yapma. Her şeyden önce bazı düşüncelerinin yersiz olduğunu fark edeceğin olgunluğa erişmen ve bebek istediğine karar vermen önemli. Ayrıca evliliğiniz de çok yeni, biraz daha oturmasını bekleyin, belki kafanızdaki soru işaretleri kendiliğinden cevabını bulur.

Neden dışlar gibi tepki veriyorsunuz bayana?
Belliki psikolojisi bunun için hazır değil ve daha tam anlamıyla bir çocuk istemiyor.
Bu gayet normal birşey.
Daha 1 sene olmuş ve bu 1 seneyi çalkantılı bir şekilde geçirmiş, kafasında yaşamak isteyip yaşayamadıkları var. Bunun üzerine bir çocuğun aileye gelmesi konu sahibi açısından iyi olmayacağı daha erken olacağı kanısında.
Bence eşinle güzel bir dille hazır olmadığını anlat. Daha eve, evliliğe alışmaya çalışıyorum gibi şeyler söyle.
Kıskanırım seni deme eşine farklı şekilde algılayıp yargılayabilir.

Sizi cok iyi anlıyorum ama kendinizi yanlış ifade etmissiniz:)) şöyle örnek vereyim kuzenim eşi tam da bahsettiğiniz gibi bir adam. Bu çocuk niye ağlıyor, ne işin var bırak çocukla ilgilen vb uzar gider. Ama bunun çözümü siz de. Siz de bebek istediğinizi ama cekinceleriniz olduğunu eşinize anlatmanın bence. Ilk 1 yılıniz calkantili geçtiyse bunları düşünüp tartmaniz çok normal. Çocuk olduktan sonra düşünmekten iyidir. Allah hakkinizda hayirlisini nasip etsin

Eşim hep seninle ilgileneyim dese, çocuğu iplemese asıl ona bozulurum ben
Tek benim evladım mı

Seni anlıyorum aslında herkes sanırım tepkili yazmış ama muhtemelen daha olgunlaşmamış birisin hayat büyütür insanı fakat bu süre zarfinda kendini ve eşini çok yıpratma derim.. ben eşimi çok seviyorum mesela eşim bebek istemedi 5 yıl en az ben hemen istedim bebek delisiyim ondan neyse bebeğimiz oldu çok zor dönemler geçirdim hem maddi hem manevi ama çok zordu böyle kolayca yazdigima bakma neyse.
Geriye baktığımda o çok zor dönemin sadece hamilelik dahil 3 ay sürmüş veya bulantili zamanları da kat 4 ay... şimdi bebeğim 2 aylık o kadar mutluyum ki... ve eşimle eskisi gibiyiz su anda sıkıntılı zamanları atlattık ve eskisi gibiyiz her açi dan... Bende çok kıskanç biriyim ve emin ol esin be begi sevdikçe mutlu olacaksın düşünsene bebeğini sevmese sana canım tatlım dese hic değeri olmaz o canım tatlımın... esin seni seviyor ki senden bebek istiyor..

Ha birde bebegini kıskanırsın bence bu çok doğal ama biri onu sevdiginde ya o tatlı şeyi ben sevicem ben opecem kimse öpmesin diye kıskanırsın ki oda babası olmaz sizin düşünceniz sanki afedersiniz ama kuma mı geliyor.üstünüze bu fikirleri de danışın tedavinizin olduğu yere

bişey yapacağım dediğinde senin cocugun var otur oturdugun yere mi diycek abovv yapma cocuk falan zaten sen onu bilerek düşürürsün kocan bebeği öper falan kıskanclık krizine girersin aman

Evet heraey bitiyor canım bebekle seni eskisi gibi seksi görmüyor bi kere ztn nası görsün gögüslerden süt akıyo

İnsan kendinden bir parça için nasıl olurda böyle düşünür ki? Babasıyla parka gitmesi , babasının geldiğinde ilk onu sevmesi kucağına alması bu hissiyatlar altın değerinde. Bence hazır değilsin sen bekle . iki sevdiğini yan yana kucak kucağa sevgi dolu görmek için hazır değilsin gibi ...

Evet ben yanlış ifade etmişim kendimi şu açıdan bakarak düşünün gerçekten zor bir yıl geçirdim şimdi anne olmadığım için o duyguyu bilemem siz mesela kanserli hastanın nası acı çektini yaşayabilirmisiniz aynı acıyı duyguyu içindizde yaşayabilirmisiniz.Beni vahşi bi anne adayı olarak görenler siz anlayamassınız. Hadi bebeğim oldu eşim banadaha kötü davrandı tabikide bir baba çocuğuna kötü davranmasını kımse istemez ama sanki onu ben doğurmamış gibi yanlız ona ait miş gibi sanki bebeğin hatrına evlilik devam ediliyormuş gibi hissedermiyim.eğer eşimi doğacak çocuktan daha çok sevmeye yatkın oldam saniyorumki bu evlilik düzelsin Die ilk gün çocuk yapardım.eşimde düzelme yolunda adam akıllı öğrenmek istediğim bu bebek bu yolda daha destek olucu olabilirmi hoş hata sizde değil o ankı heycanla yanlış yansıtan bende.ben çocuk olduktan sonra eşlerdeki değişimi evlilikteki değişimi öğrenmek istiyorum. Böylelikle erkeklerdeki tepkiyi ucundan kıyısından hayal edip daha kolay karar veririm.evet şuanda kocamda en az bebek kadar önemli.çünkü ben anne değilim.geleceğimi düşünmek zorundayım belki burda eşler hakkında çoğunlukla olumlu şeyler öğreneceğim. Belkide benim gibi ilişki durumu yeni düzelen ark. Çıkacak ve eşimin düzelme yolunda bebeğin ters düştünü söyleyecek.siz beni cani anne adayı ilan ettiniz ama o çocuğu doğurduktan sonra belki kocalarınız umrunuzda olmayabilir.tek bebeğimi sevsinde Die düşünebilirsiniz ama ben bir adayım sonuçta o sevgi azalacaksa belki Sizi etkilemez, bana çekilmez bir hayat olarak dönüşü olur.peki sonuç ney? Babasız bir bebek büyütmekmi? Ha şimdide sizler boşanmayı düşünüyorsan sakın yapma dersiniz hayır boşanmayı düşünmüyorum bu evlilik için mucadele verdim dahada veririm ama eğer bu bebek eşim içinde olumlu etki yapmıcaksa bu mucadeleye asla sokmak istemem. Tek anlamak istediğim aslında yorum almak istediğim şeyde şuydu bebekler aile bağlarını düzeltir daha kenetlenirsiniz,Ha beni anlamak istemeyenler dünya hali bu ben tecrubelerden yararlanmak istedim durun siz söylemeden ben diyim tekrar tekrar ediyorum eşim düzelme yolunda düzelme dediysem karı kız yada çapkınlık yada ne biliyim eve bakmama değil bizim birbirimizi tanıma faslımız onun kendini artık bi kocanın neler yapması gerektini öğrenmesi benim bir hanımın neler yapmayı öğrenmesi gibi şimdiden soyleyimde bu seferde boşan o zmn Die yorum alırım Like falan deil derdim likelamayında burda insanlar dertlerini paylaşıyo egolarını artırmaya gelmiyo.

bişey yapacağım dediğinde senin cocugun var otur oturdugun yere mi diycek abovv yapma cocuk falan zaten sen onu bilerek düşürürsün kocan bebeği öper falan kıskanclık krizine girersin aman
Evet canım herkez senin kadar şanslı deil işte sen kendini mutluluğun ortasında bulmuş olabilirsin ama ben mutluluğu kendim kazanıyorım senin gibi hadi sevilecek bir bebek yapalım diyemiyorm bu bebek benim ilişkimi nasıl etkiler diorum. Sonuç büyüyünce çocuğumun mutlu bi ailede olmasini dilerim. Benim önüme sunulmadı o büyük aşk kendim kazandım allahın izniyle beni kötü etkilicek evliliğimi kötü etkilicek bir bebek olacaksada rabbim vermesin büyüyünce anne beni hiç doğurmadaydın demesindrnse senin o hiç bişeyi düşünmeden tek eksikliği bebek olan o musmutlu aileleri görüp özenecekse hiç olmasın. Evet bu kadarda caniyim canım yorumda yazma sen lütfen benim yaşadıklarımı yaşamadığın için anlayamassın benim endişelerimi

Sizi anlamaktan çok yargılayan insanlara laf anlatmaya uğraşmayın. Siz bebek fikrine balıklama atlayıp evliliğini hesaba katmadan hobaa çocuk yapan çoğunluktan sıyrılıyorsunuz düşüncelerinizle. Daha etraflıca düşünüyorsunuz ve çok da dürüstsünüz, bir çok kadının itiraf edemediği endişeleri dile getirmişsiniz. Ve bunları henüz ortada bebek yokken yapmışsınız. Tedirginliklerinizi aşıp çocuk sahibi olmak istiyorsunuz tabii ki, yeter ki çocuk olsun, ille de anne olayım değil, aynı zamanda eşinizle ilişkinize nasıl etki eder bebek olması, bunları düşünüyorsunuz, çok mantıklı bir şey bu. Herkes yapamaz. Bakmayın buralarda taşlayanlara, sığ yorumlara, laf atanlara. Dediğim gibi, fazla düşündüğünüz için çoğunluğa uymuyorsunuz diye çamur atanınız çok olur, aldırmayın. Bana öyle geldi ki çocuk fikrine hazır değilsiniz. Eşinizi kaybetme korkunuz var, bazı şeyler içinizde kalmış gibi. Bence eşinizle ilişkinizi biraz daha düzeltin, bazı şeyleri doya doya yaşayın. Eşinize de bunu söyleyin, birbirinize karı koca olarak doyun biraz. Sonra bebek konusuna tekrar gelirsiniz. Diye düşünüyorum.

Sen eminmisin tedavinin bir ay sonra bitecegine ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…