- 22 Aralık 2020
- 3.999
- 12.379
- 158
Eşiniz haklı iste? Bir toplanıyor bazıları Allahhh gelsin gayfeler gitsin caylarr bir de konu elti ya da x kisisiyle amaninnnn discooo suralara da giybet oh buralara da birazz derken adamlarin kulagina da gece yatinca su sunla bunu sana demis diye bir de yetistirince...Kocalari ile kotü olurmus esim . Bana yada eltime laf gelirmis kavga edilir mis
Doğru diyorsun ama bu seferde eşinle aran bozuluyor esin mi önemli onlar mi bu durumda eşine demiyeceksin o zaman görüşüp konuştuğunu gerçi duysa kötü olur durum zor durum gercekten yine de esin herkesten önemliyse ki öyle olmalı ona uyucaksinZaten gorusmuyorum suan. Yani kizginim, illaki gorusulucek onlar kardesler bizde esleriyiz. O da abisiyle sıkı tılar yasadi ben gorusyum abimle karismadim karismam o diyorki ben kustugumde sende tavir al konusma benide konus diye zorlama, tmm da arkadasim siz kardessiniz yarin birbirinizi affedersiniz ben neden dahil olayim. Benimde kardeslerim var sen dahil olma . Onun bana dedigi benim esimi uzen benide uzmus demektir. Tmm cok guzel bu dusunce ama esit olursa , mesela kendi annesinr yada kardesine benim icin bunu yapmiyorsa benimkilere yapiyorsa bu benim icin gecerli degildir, ben yapmam brn botle bi insan degilim zaten. Ayrica kardesler arasinda bunu diyemezsin. Yani abisiyle kus diye ben kusmem gorunce selam veririm beni ilgilendirmez onlar yarin iyi olur ben kotu olurum buna gerek yok bos yere yanlismi dusunuyorum
Aynen bunun farkindayim, ve acik yureklilikle bana tasiyan onada tadir seninle bu konulari konusmayalim birdaha diyr uyardim, ama bu onu hayatimdan silecegim anlamina gelmiyor diye dusunuyorum, ben acik yureklilikle ve seffaflikla uyardim, ve artik havadan sudan konusuyoruz birsey bahsetmiyorum, gercekten bu insani hayatimdan direk cikarmalimiyim? Ve benden yasca buyuk bence ne demek istedigimi anlamistir ve tekrarlamaz , tekrarladigi takdirde artik gorusmeyecegimi bilirEltiyle bile samimi olmanızı istemeyen kocanızin evlenip anne babasının yanında yaşamaya devam etmesi saçmalığı
Kuzen eşleriyle samimi olabilirsiniz ama size eltinin lafını taşıyan insanlardan bir hayır gelmez, onu da bir düşünün.
Tabiki esim onemli ben tutarsizliga kiziyorum. Ben konusmayayim yapmayayim etmeyeyim kimseyle gorusmeyeyim, ama problem benden cikmiyor, abisi de suan kari gibi dedikodusunu yapiyormus kendi gelip anlatiyor, hemde is cevresinde, bununda kaynagi ben miyim? Hayir demekki bunlar kari koca boyle abisininde bu davranisi benim yuzumden miDoğru diyorsun ama bu seferde eşinle aran bozuluyor esin mi önemli onlar mi bu durumda eşine demiyeceksin o zaman görüşüp konuştuğunu gerçi duysa kötü olur durum zor durum gercekten yine de esin herkesten önemliyse ki öyle olmalı ona uyucaksin
Ista esin abisini eşini kuzenlerini senden daha iyi biliyor olduğu için ve dedikodu yaptıkları için sende belkiicinde bulunursun diye seni uyarıyor bide burdan düşünTabiki esim onemli ben tutarsizliga kiziyorum. Ben konusmayayim yapmayayim etmeyeyim kimseyle gorusmeyeyim, ama problem benden cikmiyor, abisi de suan kari gibi dedikodusunu yapiyormus kendi gelip anlatiyor, hemde is cevresinde, bununda kaynagi ben miyim? Hayir demekki bunlar kari koca boyle abisininde bu davranisi benim yuzumden mi
yani kendisi de gorusuyor kus degiller kuzenleri ile ama gelip gitmek onemli birsey olmadan arayip sormak yok onlarda
Evlilignzdwki dinamiginz nasil bilmiyorum ama esim benim kiminle ne kadar gorusecegime neden karissin ki ? Siz koca kadinsizn herhangi bir sorun oldugunda kendiniz cozebilirsinzIste oyle degil, kimse gorusmese tamam vardir birsey gorusmeyeyim derim , ama herkes gotusecek ben gorusmeyecegim, konusmayacagim, kendi arkadaslarimlada gorusmeme izin vermiyor , insanlari cok cabuk silebiliyor esim ben ona kiziyorum, on yargili herkese karsi.
E uyanık herif. Onu da ağız ucu ile söylüyor istimizsin girişmi diye, beyle ağzının içinden.Ayni evde anasiyla nasil ic ice olmayacak bu kadin ya?
Aranızda kişilik çatışması var. Aile terapistine gitseniz. Baskın gelmeye çalışıyor, sen tepki verince kötü oluyorsunuz.Artık sanıyorum ki esimin yuzune birseyleri soyleyince zoruna gidiyor ve bana boyle seyler yasatiyor, evlenmeden once zorlu bi hayatim vardi, babam ve annem ayriydi kiz kardesim ben ve annem yasiyirduk, yillardir evi otel gibi kullandik isten gelip kostur kostur gece yarilarina kadar is guc utu temizlik yemek camasir bulasik islerimizi hallederdik haftada bir gunde kim izinliyse temizlik yapardik yillarimiz boyle gecti hep kosusturmaca vardi. Babami kaybedince erkek kardesimde bizimle yasamaya basladi , biz yine ayni sekilde devam, hep aktiftim, esiminde cok hosuna giderdi bu halim, eltimin hic yemek yapmadigini annesinin cok yoruldugunu eltimin elinden bisey gelmedigini soylerdi bu durumdan sikayetciylerdi, bende ben zaten yapmaya aliskinim hep.yapiyorum, yapmazsam bosluk hissederim, benim yillarim boyle gecti ben yaparim, anne yası gelmis 51 e biraz dinlenir dedim. Esimde destekliyirdu hep boyle konusuyorduk, ben evlendim bir geldim, diger gelinin 6 senede neden hicbir yemegi ogrenemedigi, hicbirsey yapmayi bilmedigi gercegiyle tanistim, kayinvalidem rahatsiz , yani piskolojik olarak, herseyi kendi yapsin istiyor, herkes herseyi onun gibi yapsin istiyor ve onun tuttugu gibi o kasigi tutmuyirsan sen yapamiyor oluyorsun, yani inanirmisiniz bildigim yemekleri bile unuttum, embesil gibiyim resmen , ve biseyi ogretme yok herseye ben hakim olayim herseyi ben yapayim kafasinda, evinizde bir hizmetci var gibi dusunun, ruhu hizmetci kayinvalidemin, herkes diyorki daha ne istiyirsun herseyi yapiyor kafin hizmet beklemiyor, inaanin hizmet beklese bu kadar gocunmazdim, neden diyeceksiniz, yillardir bi alismislik var ve bunu bastiriyorum, yani kendimle savasa girdim, mesela esim bogazina duskundur, ben nisanliyken yapardim hamur isi olsun yemekler begenir yerdi, ben hep benim yemeklerimi seviyor diye dusundum , annesi benim yemeklerimi esim begenince uzuluyor, esimde onu uzmemek icin beni uzuyor olumsuz bir yorum yapiyor onun yaninda, kadin hep cocuklarini evim var diyr kira odemezsiniz diye ve yemekleriyle tutmus yaninda, diger gelin zaten bilmiyormus bu da ogretmemis onunda isine gelmis 6 sene jadin pisirmis bunlar yrmis, eee ben aliskinim biseyler pisirmek istiyorum, pisirdigimi herkes begeniyor kayinvalidem yorum yapiyor, modumu dusuruyor, esim bogazina duskun oldugu icin benim yemeklerimi begenir de annesinin yrmegini yemez aralari acilir diye dusunuyor, mesela bir yemegin tarifi vardir degilmi kadin kendine gore degistiriyor oyle yapiyor ve herkeside yillarca onu yemeye mecbur ediyor. Mesela et yemez ama kofteyi kendi istedigi gibi yapar mesela icine patates rendeleer, esim evde yedigi butun kofteleri patatesli yemis bilmeden, ben sevmiyorum oyle yemicem dedim patatessiz yemeye basladik herkes cok begenfi , yani boyle catismalarimiz oluyor, esime dun ku kavga biraz uzayinca sen yaptin beni boyle catismaya sen zorladin dedim, sana bu konuda hakkimi helal etmicem bana nasil anlattin beni neyin ic8ne getirdin farkindamisin dedim once kabul eymedi sonra benim hatam buysa sen de herseye takiliyorsun dedi , ben dedimki ben bu eve gelirken neye inandim ne yasadim. Mesela biz nisanliyken kayinvalidem akrabalarina felan gidrr kalirdi esim evde yalniz olurdu, ben evlendim kadin hicbiyere gitmiyor, mesela rahatina cok duskun , pazara bile giderken anahtarini goturuyor, mesela bizi hic yalniz birakmadi, bunlar bence saygi , bende sabrettim sabrettim esim almanyaya gitti 6.5 ay calisti o donecegi zaman biz rahat edemiyoruz git ablanda kal birkac gun dedim, mesela dile getirmek zorunda kaldim. Eltime cikti orada kaldi 3 gun geldi hasta oldu orda 3 gunde asagida hastayim diye gezdi, hastalik la tehdit ediyor kendi konfor alanindan cikcinca, mesela bundan herkes rahatsiz, eltimin evi 2. Katta anahtarlari kapida oluyor onlari bile kackere rahatsiz etmis boyle zamanlarda, herkes rahatsiz ama kimse dile getiremiyor, ben getiriyorum, bana bisey dedigunde de diyorum ki senin ogkun benim kocam , kocamla yalniz kalmayi istemem en buyuk hakkim. Ilk zmaanlar otele gidiyorduk yalniz kalmak icin dondukten sonra bi para mevzusu oldugunda esim birkac gun sonra halledelim suan musait degiliz dedig8nde otele gitmeseydiniz diyor mesela bende gitmiyorum otele esime dedim madem oyle o gidicek bizi yalniz birakicak para gitmeyecrk ve bunu yuzunede soyledim, ben gidip otele para verip sonrasinda sıkışmayacagim ozman sen gidiceksin evden dedim mesela , bunlari saygisizlik olarak goruyor, herseyi soyluyir diyir, ama soylemeyince anlamiyir, hatta ilk soyledigimde ben nerden biliyim benim kafam boyle seylere calismiyor siz beni uyarun demisti. Ve bende ondan sonra uyarmaktan cekinmedim. Cekinmemde.
Ee arkadaslarimla da gorusturmuyor , bi onlarla gorusturuyordu, bi onlara birsey demiyordu, sonradan boyle soyluyor, herseye o mu hukmetsin, yeri gelip kiz kardesimle bile telefonds gorustugumde cok konustugumu soyluyor , arama artik kizi cok ariyorsun diyor, cok.konusuyorsun diyor, eee kimseyle gorusmeyeyim ozaman , o kimseyle gorusmez sosyal insan degil, ben oyle degilim, gorusurum ben sosyal bi insanim, dahada sosyaldim ben. A sosyal olmaya basladim onun yuzunden. Ben neden tum hayatimi, insanlara bakis acimi, insan iliskilerimi degistirmek zorundayim?Eşimin görüştüğü kuzenlerinin karısıyla görüşmek bile bazen zor gelirken görüşmediği kuzenlerin karısıyla bu kadar ısrarla görüşmezdim sanırım
Nasıl görüşüyorsunuz cidden?
Kocalarınız görüşmüyor sonuçta
Aranıza bi soğukluk girmiyor mu?
Beraber plan yapamazsın, yeri gelir aynı şeye gülemezsin filan malum akrabalık var arada
Ayrıca size eltinizin lafını getiren bir akrabaymış zaten
Acaba sizin lafları kime götürüyor?
Valla bence normal olan böyle biriyle evlenmemek zatenEe arkadaslarimla da gorusturmuyor , bi onlarla gorusturuyordu, bi onlara birsey demiyordu, sonradan boyle soyluyor, herseye o mu hukmetsin, yeri gelip kiz kardesimle bile telefonds gorustugumde cok konustugumu soyluyor , arama artik kizi cok ariyorsun diyor, cok.konusuyorsun diyor, eee kimseyle gorusmeyeyim ozaman , o kimseyle gorusmez sosyal insan degil, ben oyle degilim, gorusurum ben sosyal bi insanim, dahada sosyaldim ben. A sosyal olmaya basladim onun yuzunden. Ben neden tum hayatimi, insanlara bakis acimi, insan iliskilerimi degistirmek zorundayim?
Iste oyle degil, kimse gorusmese tamam vardir birsey gorusmeyeyim derim , ama herkes gotusecek ben gorusmeyecegim, konusmayacagim, kendi arkadaslarimlada gorusmeme izin vermiyor , insanlari cok cabuk silebiliyor esim ben ona kiziyorum, on yargili herkese karsi.
hangısı ?Yani onun komusabilmesi benim yuzumden mis ben yuz vermis oluyormusum bana kendimi suclu hissettirmeye calisiyor gibi geliyor
hic gorusmuyor degil, icli disli.olmaktan bahsediyor yani o hal.hatir sormaz kimseyi aramaz onemsemeez mesela biri ile konusmak zorunda kaldi rahTsizim dedi ona lafin arasinda , sonra nasil oldun iyi misin demez esim merak etmez ilgilenmez , ben oyle degilim, insan iliskilerine boyle bakmiyorum, beni arayan hal.hatir soran insanlara bende sorarim yada ilgilenirim, mesela o rahatsizlikla ilgili bi bilgim varsa aktaririm, ne bileyim yani normali.bu degilmi komsu bile olsa gordum diyelim bi konudan bahsetti onemserim sonucunu sorarim yapabilecegim bisey varmi sorarim, ben hep.boyleyim, her zaman , her komuda, yarfimci olmaya calisirim elimden geleni yaparim, ama esim bunu hrp.yapmaz herkese yapmaz herkesi onemsemez mesela annesine yada abisine yapar yada 1 2 kere bi arkadasina yapar surdurmez kisiliginde yoktur aklina gelirse ilgilenir, ben her isimin arasinda ilgilenmeye calisirim, bunlar bence insani degerdir, yani bilmiyorumhangısı ?
hıc kımseyle gorusmenızı ıstemıyor mu
yoksa gorusmek ıstemıyorum dedıgı kısılerle gorustugunuzden dolayı sızden dolayı muhattap olmak zorunda kalmak mı ıstemıyor
ıkısı de farklı seyler
Samimiyet kurmak istemek degil, seviyorum sevdigim insanlar onemsiyorum gorusuyorum, cunku tanimadigi arkadaslarima yada tanisa bile kendincce sevmedigi istemedigi insanlara izin vermiyor zaten , saygi duydum ilk zmanlar mantikli gibi geliyordu, mesela sen onu 2 kere aradin o seni 1 kere aradi, mesela sen onun dogum gunununde aradin o sana mesaj atti mesela sen o evlenirken yanindaydin elinden geleni yaptin o sana gelmedi bu sekil karsilastirmalar yapiyor benim arkadaslarima karsi, mesela o evlenirken ben musaittim evet yaninda oldum, benim arkadasim ben evlenirken bosanma arifesindeydi, hatta kinamdan 2 gun once bosanma davasina bende gittim onunla , 2 gum sonra kinama gelmeedi onun lafini yapiyor, mesela ben onu anliyorum, kiz cok kotuydu ayrilmak istemiyirken ayrildi bunalimdaydi gelipte kinamda benim le gobek atmasini bekleyemezdim mesela ben mi yanlis dusunuyorumsizin kendi arkadas cevreniz hic yok mu? neden sonradan hayatiniza dahil olan insanlarla bu kadar samimiyet kurmak istiyorsunuz ki?
esım bazı akrabalarıyla gorusmek ıstemıyorhic gorusmuyor degil, icli disli.olmaktan bahsediyor yani o hal.hatir sormaz kimseyi aramaz onemsemeez mesela biri ile konusmak zorunda kaldi rahTsizim dedi ona lafin arasinda , sonra nasil oldun iyi misin demez esim merak etmez ilgilenmez , ben oyle degilim, insan iliskilerine boyle bakmiyorum, beni arayan hal.hatir soran insanlara bende sorarim yada ilgilenirim, mesela o rahatsizlikla ilgili bi bilgim varsa aktaririm, ne bileyim yani normali.bu degilmi komsu bile olsa gordum diyelim bi konudan bahsetti onemserim sonucunu sorarim yapabilecegim bisey varmi sorarim, ben hep.boyleyim, her zaman , her komuda, yarfimci olmaya calisirim elimden geleni yaparim, ama esim bunu hrp.yapmaz herkese yapmaz herkesi onemsemez mesela annesine yada abisine yapar yada 1 2 kere bi arkadasina yapar surdurmez kisiliginde yoktur aklina gelirse ilgilenir, ben her isimin arasinda ilgilenmeye calisirim, bunlar bence insani degerdir, yani bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?