Eşimle konuşamadığım tek konu..

Perlavista

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
313
53
18
35
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar..

Çok şükür eşimle muhteşem bir uyumumuz var. saatlerce sohbet edebilir, eski sevgililerden tutunda siyasete kadar her şeyi konuşabiliriz. evliliğimiz boyunca konuşarak çözemediğimiz hiç bir sorunumuz olmadı ve asla dargın uyumadık.

Her konuyu eşiyle rahat rahat konuşan ben, maddi konuları asla ve asla konuşamıyorum. İşe giderken otobüs param kalmasın çıkıp onu bile isteyemiyorum.

Büyük maddi sıkıntıları olan bir ailede büyüdüm. 13 yaşından beri çalışıyorum. Lise – üniversite hem çalıştım hem okudum hem aileme baktım. Şuan Türkiye standartlarının üzerinde bir maaş alıyorum çok şükür. Eşim ne kadar maaş aldığımı sormaz, paranı nereye harcıyorsun demez. Sanırım kendi aileme yardımcı olmaya devam ettiğimi farkında ama dillendirmiyor.

Ama ben annemlere para veriyorum bile diyemiyorum. İhtiyacım olsa sıkışsam isteyemiyorum. Yakında doğum yapacağım. Ücretsiz izinlerimi de kullanmak istiyorum. Fakat eşimden para isteyemediğim için bu durumu nasıl halledeceğim bilmiyorum. Benimle aynı sorunu yaşayan var mı? Bu durumu nasıl aştınız?

Yani çalışmıyor olsanız ya da maaşınızı kendi evinize harcasanız da elinizde para kalmasa istemek en doğal hakkınız. Ama ailenize yardım ediyorsunuz, eşinize bundan bahsetmiyorsunuz. Sonra parasız kalıyorsunuz. Hadi bu durumda da sıkıştınız, eşinizden harçlık istemeniz normal.
Ücretsiz izne çıkacaksınız, eve bir katkınız olmadığı gibi eşiniz bir de sizin ailenize yardım edecek. Biraz tuhaf geldi bana açıkçası.

Baştan konuşabilirdiniz, ben bu kadar maaş alıyorum. Aileme de bu kadar yardım etmek istiyorum, benim için düğünde vs masraf yaptılar diye. Eşler arasında maddi konuların gizli saklısı olmamalı. Eşinizin biliyor ve ses etmiyor olması başka, oturup konuşup anlaşmanız başka.

Madem ücretsiz izne çıkıyorsunuz aileniz de biraz idare etsin bi süre...

bende aynı dertten muzdaribim asla para isteyemem eşimden onda zaten az bişi kalıyo krediden ötürü belkide ondan isteyemiyorumdur.. iyi bir huy mu yoksa kötü mü bilemiyorum ama çok şükür kendimi idare edebiliyorum
ailemde maddi olarak hiç iyi bir durumda olmadı bu açıdanda benzeriz seninle ama ben okul zamanı hiç çalışmadım keşke çalışsaymışım deneyim her zaman iyidir. annem zaten olsada yok diyen bir insandır sağolsun öyle alıştırdı beni hiçbir zaman bir eksiğim var deyip on lira bile istemişliğim yoktur ot gibi yaşadım yani okul zamanları
eşin bence şu anda ihtiyacın olmadığını düşündüğünden konuşmuyordur bu konuyu evde olsan mecburen sana bir miktar harçlık bırakır şimdiden bunu dert edinme bence. herşeyi konuşarak halletmenize uyumlu bir çift olmanıza nazar değmesin çok güzel
Hayırlısıyla al bebeğini kucağına inşaallah

Eşinizle konuşsanız bu durumu? Yani ama ailenize yardım edip siz parasız kalıyorsanız buda pek kabul edilebilir değil. Kendi ihtiyaçlarınızı tamamıyla karşılayabilecek ve cebinizede para kalacak şekilde yardımda bulunun. Yani ben kendimi eşinizin yerine koyup düşündüm, eşime para konularını hiç sormadım maaşıyla ilgilenmem para beklemem ama o ailesine verip parasız kalır benden isterse...1,2,3 sabreder sonunda art niyetli düşünmeye başlayabilirim.

her halükarda evlilikte sır olmaması taraftarıyım. Eşiniz zaten sizin paranızın hesabını sormuyor, sizin ne kadar aldığınız ve nerelere harcama yaptığınızı bilmek onun gururunu okşar diye düşünüyorum. Para konusunda gizlilik eşlerin birbirlerine oluşturduğu güvende eksiklik yaratıyor diye okumuştum bi yerde.

sevgili arkadaşım, yazını okuyunca hafif bir gülümseme geçti yüzümden. tam olarak aynı sorunu yaşadım.
Aile durumu da benzer şekildeydi ve her nedense ailem bizi bir şey istememe kültürü ile yetiştirdi bu yüzden bne de çok zorlanıyordum bu konuda. bir dönem işsiz kaldım, tazminatımı alıp çıkmıştım ve ikim hesabımıza koyması için eşime vermiştim.
sonra tabii benim hiç param kalmadı ama ev giderleri için bile eşimden para istemek ayıpmış gibi geliyordu. bu durum moralimi bozup beni huysuzlandırmaya başlamıştı. (bir noktadan sonra böyle oluyor, özellikle çalışıp kendi paranızı kazanıyorsanız, kendinizi o zamana kadar kimseye muhtaç hissetmemişseniz)
Sonra bir gün bu can sıkıntısıyla (sanırım biraz yülü bir meblağa ihtiyacım vardı) artık söylemek zorunda kaldım, ama öylesine utana sıkıla... Eşim bu durumumla çok eğlendi. "istediğin para zaten senin paran, neyin derdindesin" falan dedi.
doğrusu, hala maaşımın büyük kısmını biriksin diye eşime veriyorum ve her ay aileme para gönderiyorum, kendime pek ayırmıyorum.
ve hala eşimden çok rahat bir şekilde para isteyemem, daha doğrusu çok mecbur kalmadıkça istemem. ama bir oranda bu durumu aştığıma inanıyorum.
bence öncelikle eşinin bu durumu yanlış anlayabileceği, sana tepki gösterebileceği düşüncesini kafandan çıkartmalısın.
bir önceki jenerasyonda (anne ve babalarımızın zamanında) kadın evle uğraşan, erkek de eve para getiren olduğu için erkek, eve harçlık bırakmadan gitmezdi. ama şimdiki jenerasyonda kadın da kazandığı için eşlerimizin bu şekilde davranmasını bekleyemeyiz.
bence en güzeli hiç vakit kaybetmeden eşinle hemen bu akşam bir konuş, durumunu anlat. her konuda rahatça konuşabildiğinizi söylemiştin ya, bu iletişiminize güven. konuşmanın güzel bir sarılmayla ve gülümsemeyle biteceğine eminim. ama eğer konuşamayacağına inanıyorsan, ufak bir iki alıştırma yap, yarın biraz para iste ondan mesela.
bir de, ailene yaptığın yardımı bilmek hem eşinin hakkı, hem de sen gizli bir iş yaparmış gibi hissetmeden ailene yardım edebiliyor olmayı hakediyorsun.
aileye yapılan yardımda kendini zor duruma düşürmeyecek ölçüyü belirlemek ise bambaşka bir konu. bu konuda yukarıdaki yazıya aynen katılıyorum. onu da başka zaman konuşuruz.

kasa ortak olsaydı bu sıkıntınız olmazdı

para bizim neredeyse konuşabildiğimiz tek konu... aslında çok şanslısınn bu o kadar kolay hallolur ki

bencede kasa ortak olmalı yanlız sen degil eşinde senden para istemeli ben çalışmıyorum eşimde ay sonuna dogru parası biter söylemez ben sorucam ozaman söyler bazen cebine bile koyuyorum dünya hali bence erkekler eşlerinin ondan para istemesinden hoşlanabilirler bence eşin çok rahatsızdır bu durumdan bence ihtiyacın bile olmasa ara ara iste böylece alışırsın parasız sokaga çıktıgını duysa eşin bence çok üzülür

bence evlilikte senin maaşın benim maaşşım diye bi ayrım olmamalı
kazanılan da harcanan da ortak olmalı
tabiki harcamalara kısıtlama getirmeyebilirsiniz
ama ben eşime neye ne kadar harcadığını bile soruyorum
o da bana sorar
niye harcadın demez ama neye harcadığımı bilir
diğer türlü önümüzü göremeyiz ki zaten
yeri gelir 10 lira kalır cebimizde onu paylaşırız
bir evin gideri ortaksa geliri de ortak olmalı

Yakında anne olacaksınız, bu şekilde kendinizi sıkmak yerine neden kendi ailenize yönelmiyorsunuz? Artık sizin aileniz eşiniz siz ve doğacak bebeğiniz.
artık bekar değilsiniz düşünmeniz gereken kendi aileniz..
açıkcası burada okuyoruz kocalar kendi ailelerine yardım ediyorlar diye sıkıntı çekiyorlardı ve buna tepki gösteriyoruz..

Bu sabah yaşadım bu olayı :) eşimin maaşı benim maaşımdan 2 gün önce falan yatar o gider çeker ben şirketin servisini kullandığım için atmye çoğu zaman uğramam bile bu sabah eşime kızgındım diye evden erken çıkayım servisi beklemiyim dedim bi baktım cüzdanımda para yok eşim de başımda durmuş ne arıyosun diyor sanane diye trip attım ama baktım olacağı yok harıl harıl arıyorum eşim de bi yandan sıkıştırıyo para olucaktı cüzdanım da ama yok dedim dur ben sana vereyim dedi kabul etmiyorum gurur yapıyorum küsüm ya sonra montumun cebinde 1,5 tl buldum tamam param var gerek yok senin parana diye çıkıştım o zorla cüzdanıma koydu parayı ama çok çekiniyorum k.kartım onda borç ödüyoruz lazım oldukça eşim çeker bende atmden fırsat buldukça çeker aileme veririm bitince asla isteyemem o arada cüzdanımı kontrol eder bırakır içine :) babamdan da istemezdim zaten o yüzden bi mağazada çalışıp para biriktirmiştim sonra üniversiteye gitmiştim işsiz kaldığım günler tam bir işkenceydi benim için

Son düzenleme:

Hem hatri sayilir maasiniz varmishem de ailenize ne kadar veriyorsunuz ki simdiden sikintilara girdiniz. Erkekler ailesine verince kk inip kalkiyor siz neredeyse tum paranizi aileye veriyormussunuz. Yerinizde olsam bu durumu esimle paylasirdim. Ayrica da simdiden kenara para koyup ileride sorun yasamayin, bir muddet de aileniz idare eder zaten. Yalniz hem ucretsiz izin alirim, hem ailemi zorlamam zaten bgne kadar da cok verdim ucretsiz izinde esim cersin derseniz bence haksizlik etmis olursunuz.

Eşinden habersiz ailene destek olman yanlış bence siz bi'ailesiniz artık bütçeniz ortak olmalı.
Ailenizdir tamam darda oldukları gün tabii ki destek olunur ama senin yaptığın şekilde değil.
Parasız kaldığına göre senin de pek yardım edecek kadar iyi bi'durumun yok ya da ayarlayamıyosun
Eşin ço hoşgörülü bence burda çok konular açıldı böyle "eşim benden habersiz ailesine para gönderiyo" diye:44:

Evli değilim ama iki yılı geçmiş bi'ilişkim var şimdi bile biliriz hangimiz bu ay sıkışığız vs diye:26:

Size imrendim, bunu söylemek için uğradım. Daimi olsun inşallah.

Bu arada yine nekadar gereksiz detaylara takılmış kk hanımları. Burada konu ailenize yardımda bulunmanız değil ki, eşiniz sorun etmemiş onlar etmiş ama :)

Son düzenleme:
siz karı kocasınız bunda utanacak bişey olmaası gerekir.. zaten erkekler bizler gibide düşünmüyor..bi kaç sefer para istesen onun çok hoşuna gider

Benimle aynı duyguları yaşayan bayanların olduğunu bilmek moral veriyor.. destek ve önerileriniz için teşekkür ederim.

Bizim evde maaslar birlestirilir sonra para anneye mi babaya mi kardese mi verilcek ortak butceden ayrilir.. bence o cizgiyi ailenize ne gittigi bilinmesin diye siz cekmissiniz. Simdi ondan dertlisiniz boyle..

anne oluyorsun ne güzel artık kendi aileni düşünmelisin ailene de en azından mutfak için bişeyler al ama eğer çocugumu kendim büyütüyüm diyorsan her ay altın yap köşene at çocuk olduktan sonrada sıkışırsan onları değerlendir

bence konusrsun bu konuyu aılene yardım ettıgının farkındaysa ne guzel olmazssa
söyle dusun

aılenın bır gelırı bı yerden varsa bence onu yarıya dusurun

bıde bebek kıyafetlerı suan ındırımde hr seyı ındırımde hesaplayıp al marks spencer chıbo
mathercare sımdıden bır bır al döşe
dogumun sonuna kadar calısmaya devam et dogumdan sonra ızın al

bızım sırkette bır kız dogumdan once ıkı sonra ıkı ya
doguma son bır hafta kala ızın aldı
toplamda 16 haftalık ıznı sonradogum sornarası kullandı

marksn bebek kıyafetlerı pek guzel bı baka

ben ank yasıyorm ank forum aoutlet var burda demsa stock mather carenın magzası var 7 lı zıbın 10 tl pacasız ıste bulundugunuz sehırde eger varsa outler buyuk magzalar ordan al :)

0/3 ay al newborn ılk hafta bı gıyor gıymıyorr gbı bısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…