Eşimle konuşamıyorum

Misisipili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2020
706
344
53
Herkese merhaba bundan 1 sene önce eşim babaannesine 10bin tl borç para vermişti. Şu an hamileyim durumumuz da normal denicek kadar ama borçlarımız var tabii kendi annem babamla kalıyoruz ve ben hamileyim yani bir yatak odası almamız şart çok detaya girmek istemiyorum. Bugün sorduk 7bin tl en uygunu bazası vs içinde elimizde biraz altın vardı topladığımız eşime dedim nasıl alıcaz çok tuttu diye bana dedi ya taksitle alırız ya da birazını altından veririz başka nasıl ödiycez diye. Ben bozdurmak istemiyorum yarın öbür gün çalışamazsam eğer bebeğimin ihtiyaçlarını karşılarım çok bişey yok zaten az var diyemedim bile babaannenle konuş topladığını versin en azından diye. Oturdum odada ağlıyorum sinirlerim bozuldu hamilelikten mi bilmiyorum çok gerginim nolur bi akıl verin nasıl söyliycem ne diycem insanın kocasıyla bike rahat konuşamaması çok kötü

Haklısınız. Eşiniz belli ki o parayı borç olarak vermemiş. Geri gelmeyeceğinden emin ya da isteyip kötü olmak istemiyor. Ama öncelikle kendi çekirdek ailesini düşünmek zorunda. Ağlamaya gerek yok haklı olan sizsiniz tabi ki hakkınızı arayın. Altınlara dokunmak istemiyorum daha önemli ihtiyaçlara harcarız deyin. Vermek istemiyorsanız da vermeyin sıkıştırın o parayı alsın.

Bir tarlaları vardı onu almak için

Vallaha canim genel durumunuz nedir ve neden annenle babanla kaliyorsunuz bilmiyorum, ama benim akrabaya para verme olaylarindan ögrendigim: Verdigin para kendinden geri gelmiyor, istesende sen kötü oluyorsun. Bunu esinde gayet iyi biliyor. Birseyler alabilseniz ne mutlu, ama fazla ümitlenme. Bundan sonra para verirken göz önünde tut.Maddi durumunuz iyi degilse herseyi 4/4 almayacaksiniz. Biz burda hazirliksiz hamile kalmayin/neden kaldin desek de tepki görüyoruz, ama parasizligin cilesini en cok anneler ve cocuklar ceker. Erkeklere bir bakarsin yine baskalara para veriyorlar. Yatak felan icin uygun yerlere bakin. Ikea fiyatlari Türkiyede nasil bilmiyorum ama ilk seneler icin ordaki yatak ve dolaplar tek alinsa daha ucuza gelir muhtemelen. Türkiyedeki bebek oda takimlari pahali satiliyor. Bir sürü baska harcamalariniz olur. Allah bebegini saglikla kucaga almayi nasip etsin insallah

Yok oda almıycam zaten uzun bir süre yatak odasını da öyle kenar köşe bi yerden baktık

Yatak odasi takiminin mobilyasini ikinci el alin zaten her türlü temizleniyor
Sadece yatağını yeni alirsiniz (1000- 1.500₺ civarı). 7 bin yerine yari fiyatina almis olursunuz bebek icin de anne yani beşik tamamdir.
Borcu isteyin diyeceğim ama esiniz o ihtimali düşünmemiş ve size de danisma ihtiyacı duymamis zaten ne denebilir ki
Altinlari bozmayin ama, simdilerde artacak da deniyor hem bebek gelince de ihtiyaclar artabilir kenarida dursun

Neden içinize atıp ağlıyorsunuz ki? Usulünce, sakince sorduktan sonra eşiniz ne tepki verebilir. Canım, hayatım, babaannene verdiğin borcu isteyemez miyiz, ne yapalım, altınları bozdurmayalım o bizim garantimiz, onlar durunca ben güvende hissediyorum deseniz, tabi ağlamadan bağırmadan öfkelenmeden, adam ne diyebilir? En fazla isteyemem, ben öylesine verdim der o zaman başka çareler düşünürsünüz.

Ne alınacak anlamadım ki

Yani bir bazalı yatak bir de dolap değil mi alınacak

TV de bir reklam vardı 5500 tl diye

Yani alırsın bir bazalı yatak eşyanı da altına koyarsın bebeğe de bir park yatak vs oldu bitti

Altın vs satılmaz ama babaanneden zor istenir zira muhtemelen o tarla ileride size kalacak denip herkesten para alınmıştır yanı borç değildir

Şimdi baktım x marka bazalı yatak 2000 tl

Cidden 7 binlik ne buldunuz almaya

Zaten ailenizin yanındasınız sebep nedir bilmiyorum ama eşinizin öyle çok da efelenecek bir durumu yok parayı istemeniz şart yatak odası için değilse bile o para bebek için lazım olacak, o paraya ihtiyacınızın olduğunu söyleyin anlatın biz burda o paraya ihtiyacınız olduğunu anladık eşiniz durumun farkında değil mi acaba bir çıksın da uzaktan düzeninize bir baksın ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…