Amcamin kizi taa 90 larda cocuk sayilacak yasta evlenmisti. Cok iyi, cok mutlu bir evliligi vardi, esine deli gibi asikti, surekli her yerde dile getirirdi. Esi de onu severdi gerci, yani en azindan bize karsi oyle gorunuyordu. Sadece cocuklari yoktu ve bu konuda bircok tedavi olmustu, olmaya devam ediyordu.
Bizim eniste evliliklerinin 8. yilinda minibus aldi, bu minibusle sehirlerarasi calismaya basladi. Sehirlarasi derken 1 saat uzakliktaki bir sehire is icin gelip gidiyordu. Amca kizim da o baska sehirdeyken babasinin evine gidip orada kaliyordu.
Bir gun yine eniste ise gitmis, amca kizimla gayet opus koklas ayrilmislar, hatta bir de altin kupe hediye vermis d.gunu muydu, sevgililer gunu muydu hic hatirlamiyorum. Tabi o zamanlar cep tel yok. Bizim eniste aramis amca kizimin baba evini, teli amca kizim acmis. Kocasinin sesini duyunca "aaa xxx geldin mi dondun mu, geliyorum eve" demis her zamanki konusma tarziyla. Eniste demis ki telde pat diye: gelme artik, orada kal, istemiyorum seni. Bizimki sasirmis tabi ne diyorsun xxx vs demis, aglamis falan telefonda, bak intihar ederim demis o anki hissiyatla. Eniste de demis ki intihar ediyorsan da orada et, basima kalma!!! Derken o son konusmalari oldu. Ne kavgalari var, ne dovusleri, ne siddet, ne de baska bir sebep. Amca kizim tabi bu laflarin uzerine gidememis eve. Hem kirginlik, hem kizginlik, hem sok derken ve buyuk sokkk bizim enisteden bosanma dilekcesi geldi pat diye amca kizimin baba evine. Boyle sebepsizce bir yuva yikildi be. Bosandilar gittiler.
Sebep eniste bozuntusunun baska sehre git gel yaparken orada baskasini bulmasiymis. Tabi bizim kulagimiza gelen bu kadar. Ee tabi adam bir de cocuk sahibi olmak istiyor ya sorunu amca kizimdan bilerek, hazir birini de bulmusken yuvayi bozdu.
Bosandiktan 4 yil sonra amca kizim baska biriyle evlendi, hemen ust uste iki cocugu oldu, zaten hasret idi cocuklara. Ama gel gor ki yeni evlendigi kisi tam bir ayyas, siddet duskunu bir manyak. Garibim ablam ne dayaklarini yiyormus, herkes soyluyor. Icip icip geliyor ve amca kizimi cirilciplak soyarak dovuyormus geceleri. Sahip cikani da yok, taaa nerelerde babami arayip sikayet ediyormus, yazik iste umut dunyasi. Babam da polise sikayet demis, en son uzaklastirma cezasi almisti kocasi.
Bazi insanlarin kaderi gulmuyorsa gulmuyor, imtihan dunyasi mi artik, nasip midir boylesi.. Ne desek bos...