eşimle mi evlendim ailesiyle mi :(

bizde bir laf var sadece eşinle değil ailesiylede evleniyorsun öyle büyük bir olay kopmadan bu 10 yıllık düzeni başında dominant bir kv bozamazsın

Cocuk bakim isine ailelerden herhangi birini bulastirdiginiz vakit bunun boyle sonuçları olacagini dusunmelisiniz. Acikcasi sirf bu yuzden cocuk yapmaya cekiniyorum. Ablaminkine kendi annem bakiyor onda bile beklentiler degisiyor. Ne kendi anneme ne kayinvalideme çocuğa bak demek istemiyorum. Buyuttukleri cocukla ilgileri torun sevgisinin ekstra katlanmis hali oluyor cunku. Ben istemem evladimin eğitimine benden cok karisan kimse.
Aynen katılıyorum. Ben de seneye çalışmaya başlayacam kreş olcak inşallah, zaten aileler farklı şehirlerde. Ama kvye gel bak desem Can'ına minnet,bi ömür kalır. Aman aman..Sevmiyorum müdahaleyi . Allah kimseye muhtaç etmesin inşallah..

Aynen katılıyorum. Ben de seneye çalışmaya başlayacam kreş olcak inşallah, zaten aileler farklı şehirlerde. Ama kvye gel bak desem Can'ına minnet,bi ömür kalır. Aman aman..Sevmiyorum müdahaleyi . Allah kimseye muhtaç etmesin inşallah..
bizim de herkes farkli sehirde. Benim kayinvalidem de bakmayi cok istiyor. Hatta kp hala calisiyor bebek olursa emekli olacaklar buraya gelip bakacaklar. Onlari gercekten cok seviyorum, eminim cok da iyi bakarlar, kendi aileme guvenmem esimin ailesine guvenirim her konuda ama iste ne bileyim sanki bu büyü cok icli disli olunca bozulacak gibi geliyor. Cocuga kim bakacak derdinden cesaret edemiyorum doğurmaya. Hep mi dert bu isler be...

bizim de herkes farkli sehirde. Benim kayinvalidem de bakmayi cok istiyor. Hatta kp hala calisiyor bebek olursa emekli olacaklar buraya gelip bakacaklar. Onlari gercekten cok seviyorum, eminim cok da iyi bakarlar, kendi aileme guvenmem esimin ailesine guvenirim her konuda ama iste ne bileyim sanki bu büyü cok icli disli olunca bozulacak gibi geliyor. Cocuga kim bakacak derdinden cesaret edemiyorum doğurmaya. Hep mi dert bu isler be...
Evet evet çok yüzgöz olmamak lazım. Çocuğu sahipleniyor ister istemez. Babanne ananneye çocuğunu bırakan arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla böyle. Sen kendi kurallarını koyamıyorsun, sen cahil anne o tecrübeli anne oluyor. Sonra Başlasın bozuşmalar.. Gerek yok bence ya mümkün mertebe. Dediğim gibi Allah muhtaç etmesin, zor

Karışamazlarda onlar büyütmedi çocukları mi ben emek verdim büyütüyorum çok şükür Allahın izniyle.. Hakkınızda hayırlısı inşallah
Ben emek verdim büyülüyorum diyosun ya. Karissalar dahami iyiydi. Bak ben kendi çocuğumun ilacını bile veremiyorum. Karisitlyorlar . Hangi dr a götüreceğim kadar aile toplanıp karar veriyoruz . Sizinki lüks geldi bana yani.

Hayatım aynı senin gibi başladım bende. Emin ol o büyü bozuluyor.

Tavrın tarzın kayınvalidene güzel bir buket çiçek yaptırıp sonra onu alıp karşına sakin sakin konuşman. Aklıma başka birşey gelmiyor.

@goha bu yorumu ilk sayfada yazmıştı, siz de anlayamadım yazmıştınız
aynen katılıyorum
bence sizin kv veya aileye karşı tepkiniz çocuk yüzünden değil
(ya da sorun sizde)
"kayınvalidem" yerine "anası"
kızının evine gidememesine verdiğiniz tepki "çok iyi ayarlıyor"

çok iyi ayarlıyor demişsiniz de, bir kadının (çok kötü kalpli olanlar müstesna) kendi kızının evine hiç gidememesi "çok iyi ayarlanmış" birşey olmamalı, böyle tabir edilmemeli, yazık...

Ben yine anlamadım desem kizacaksin. Bu alıntılar neyi anlatıyor? Benim gorumcem çok sinsi biri. Herkes bilir. Hep iyi rolü yapar. Hayırlı evlat rolü yapar ama 2 sokak ötedeki annesi (ana) evine senede 1 kere gidemez. Ayrıntıları anlatsam anlarsın ama mecalim yok inan.

Çocuğa tel alin okul dışında kullanabilecegini sürekli elinde gormeyeceginizi vs söyleyin özledikçe arasın konussunlar

Ayrı oturuyomussunuz madem iki üç haftada disinizi skn nolacak
Doğru diyosun. Dişimi sıkmam lâzım. Ama birgün pat diye bu kış buradayım diye gelecek kaygısı var bende :( evinde sıkılıyor muş.

O kadar yıl olmuş evleneli hala onun ailesi demen garibime gitti, bende yaklaşık senin kadar evliyim artık belirli şeyleri atlattık onlarda benim ailem ben rahatsız olduğum şeyleri her iki annemede eşimi hiç haberdar etmeden kendim söyler hallederim sende kendin söyle kv rahatsız olduğun şeyleri yada telefonu direk oğluna ver.

O kadar yıl olmuş evleneli hala onun ailesi demen garibime gitti, bende yaklaşık senin kadar evliyim artık belirli şeyleri atlattık onlarda benim ailem ben rahatsız olduğum şeyleri her iki annemede eşimi hiç haberdar etmeden kendim söyler hallederim sende kendin söyle kv rahatsız olduğun şeyleri yada telefonu direk oğluna ver.
Benim annem yok arkadaşım. Ben fazla iyi niyeyliyim ve anne olmasını bekledim hep. Malesef. Onlar beni hiç beğenmedi. Hep bir kardeşler grubu karşımda. Demedilerki bu kızın anası yok . Hep eleştiri gibi dışarda tutulmalar. Sevemedim ben de onları.
Dertlestim bu arada senle :)

Ben emek verdim büyülüyorum diyosun ya. Karissalar dahami iyiydi. Bak ben kendi çocuğumun ilacını bile veremiyorum. Karisitlyorlar . Hangi dr a götüreceğim kadar aile toplanıp karar veriyoruz . Sizinki lüks geldi bana yani.

Ben yakınlarında oturuyor olsaydım eminim onlarda bana müdahale ederdi. Ama ben yapısal olarak, kimsenin işime burunlarını sokmalarına izin vermeyen bir tip olduğum için; resmi bir şekilde cevaplarını alırlardı benden.
Evet çocuğunu tek başına kimsenin desteği olmadan büyütmek, emeğimiz var çocuğun da diyerek kafanıza kakılmasından çok daha iyidir gerçekten. Evet çok zorluklar çektim bebekliklerinden beri hasta olmak lükstü bana hasta bile olsam 10dk uyumak fazlaydı bile çünkü uzaktayım. Kimsem yoktu buralarda. Ama olsun Allahıma şükürler olsun. Ağzını açıp tek laf edemiyorlar biz baktık diye. Bu bana yeter..Allah beni ve çocuklarımı onlara muhtaç etmesin inşallah.

Benim annem yok arkadaşım. Ben fazla iyi niyeyliyim ve anne olmasını bekledim hep. Malesef. Onlar beni hiç beğenmedi. Hep bir kardeşler grubu karşımda. Demedilerki bu kızın anası yok . Hep eleştiri gibi dışarda tutulmalar. Sevemedim ben de onları.

Bende senin gibiyim karşı cephem çok kalabalık ve beni dışlayanlarla dolu. Ama ne demişler biz kimseye ölmedik kimsede bize bayılmasın az ötede oynasınlar kâfi... :)

D denizim0 senin şu anki yaşadığın sikintinin kaygisi var bende de.. benim 4uz bebeklerim var ve kayinvalide ile bakiyoruz mecbur çünkü tek maas cocuklara anca yetiyor bakici imkansiz ve annem de calisiyor .hamileligimden beri kayinvalidem yanımda 4. aydan sonra yatarak gecirdim hamileligimi ve o bakti bana temizlikdi yemekti Allah razı olsun dedim hep iyi kadin Allah var cok karışmaz ben soylemek istedigimi de açık açık söylerim cocuklar şu anda 6 aylik ve cocuklarla kendimi idare edebilecegim anda gitmek istiyor bunu kendisi sürekli söyler ama eşim siz artik köyü unutun burdasiniz hep diyor onlar Kütahya biz mersindeyiz bu arada. ama esim annesine cok düşkün ve o da cok hassas bi kadin kili kirk yariyorum konusurken ne kadar iyi olur ise olsun ev ev uzerine olmuyor ve eğer esimin israrlari uzerine bizde kalmaya devam ederse sonraki süreçte cok sürtüşme yasayabiliriz terbiye konusunda.. sizin gibi cocuklarimi cok sahipleniyor dogal olarak ama rahatsiz ediyor beni elimde degil. nankörlük gibi geliyor sonra düşününce o olmasa ben tek basima bakamazdim. ha bu konuda esimle olan tartismalarimiz da ayri bi bdv konusu:)
Allah kimseye muhtac etmesin insan mecbur kalinca kabul ediyor ama sonrasi da yoruyor hic bir sey istedigimiz gibi olmuyor malesef benim sonumda sizin gibi olacak cok alttan aliyorum olumlu iyi konusuyorum kirmamaya calisiyorum hakki var die ama karsidakinin dusunmesi lazim biraz bazi seyleri

Kusura bakma canım benim, anneciğin olmadığını bilmiyordum özür dilerim seni kırdıysam. Sende haklısın, sen elinden geleni yapmışsın ama işte maalesef herzaman karşındaki senin kadar ince iyi niyetli olamıyor.

Kusura bakma canım benim, anneciğin olmadığını bilmiyordum özür dilerim seni kırdıysam. Sende haklısın, sen elinden geleni yapmışsın ama işte maalesef herzaman karşındaki senin kadar ince iyi niyetli olamıyor.

Back
X