Eşimle Sorunlar Psikolojim Berbat

Benzer durumlar yaşıyoruz para yok ama haftada bir ya da iki kere içkisini asla ihmal etmez. Hiç sesimi çıkartmıyorum bu konuda. Elimize bir yerden para geçsin ilk aktivite ya bir mekana gidip alkol almak ya da evde alkol almak. Eskiden daha kötüydü tabi şimdi buna şükür diyorum. Hayır okulu bırakıp çalışayım diyorum ona da olmaz diyor. Okulu bırkmadan çalışayım par time fln iş bulayım diyor ağzımdan çıktığı an sesi yükseliyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Siz düzelmişsiniz ne güzel ama ben o kırılmayı yaşamak istemiyorum.

öncelikle artık geçmişte yaşananları ısıtıp ısıtıp önünüze sorun olarak çıkarmaktan vazgeçmeye çalışın

İnşallah yaşamazsınız çünkü hiiiç ama hiç acısı unutulmuyor,

peki siz onun anladığı anlamda mı söylediniz bu cümleyi??
genel hayatta ki herkesi mi katettiniz??
şayet onun anladığı gibiyse yenilir yutulur değil. bunu nasıl telafi edersiniz bilemem. empati yapıp eşimin bana dediğini düşününce kahrolurdum ve unutamazdım.

aksi takdir de ise siz haklısınız. gayet sert bir dille konuşup böyle anlamasının doğru olmadığını onun helaliyken başkalarını size nasıl yakıştırdığını ve çok büyük terbiyesizlik yaptığını söyleyip özür bekleyin.

bir de belli ki ciddi anlamda zorlanıyor ev geçindirirken haklıda aslında hayat zor. ona destek olsanız. az da olsa. misal mutfak parası harçlığınız çıksa yine yeter. hem çalışıp hep yüksek lisans yapmak hiç de zor değil. ona maddi destek olmaya çalışacağınızı da söyleyebilirsiniz.

Talihsiz cümle olmuş bence alttan al biraz müsade et hazmetsin adam

Aslına bakarsanız bunu neden bu kadar dert etti bilmiyorum. Benim ondan önce 2 ilişkim oldu ikisini de biliyor çok derin yaşamadığımı da biliyor normalde hiç gündeme de getirmez dün neden bu şekilde davrandı bilmiyorum. Asıl onun eski ilişkileriyle sorun yaşayan ben oldum. Takıntılı kız arkadaşının tacizlerinden daha yeni kurtulduk.

maddi sıkıntılar konuşulmadıkça maalesef büyüp bu hale gelebilir.
ben de konunuzun başında çalışmıyorum, yüksek lisans yeni bitti falan yazınca, şöyle anladım,

2 yıldır sizi zaten finanse ediyordu sevgiliyken de, sonra evlenince de devam.
bir de düğün masrafı vs olduysa adam belki borçlar altında eziliyordur.

elbette bu birbirinizi kırmanız için geçerli bir sebep değil ama sorunun kaynağı buysa buradan çözüme başlasanız iyi edersiniz.
en azından biraz rahatlaması için onunla konuşmayı ve tasarruf için neler yapabileceğinizi birlikte değerlendirin.
ve yetişmeyen ihtiyaçlar için, önemli değil, olmasa da olur tarzında yorumlar yaparak stresini azaltın.

maddi olarak nasıl sıkıntısı var mesela çok mu borcu var?siz etkiye tepki vererek bence konuyu kangrene çevirmişsiniz,ani çıkışlar yapıyor sonrada özür diliyorsunuz doğrumuyum?

Bakın açıkça söyleyeyim ne anlamda söylediğimi eski ilişkilerim uzun süreliydi fakat onunla yaşadığım kadar derin değildi. Bunu kendi de çok iyi biliyor. Tartışma esnasında eskiden yaşadıklarından belli falan gibi bir cümle etti. Ben de ne yaşamışım ki dedim. Ne kastediyorsun dedim. Sorunlu ilişkilermiş dedi. Ben de dedim hiç bir ilişki bu kadar üzülmedim ben zaten seninle yaşadığım kadar derin şeyler yaşamadım dedim. Onlar beni üzmedi senden iyidi anlamında değil ilişkilerimde bu boyuta gelmedim anlamındaydı.

Demekki kıyaslamayın kaldıramadı sen belki ilk defa kıyaslama yaptın bende hiç sevmem kiyaslamayi

maddi olarak nasıl sıkıntısı var mesela çok mu borcu var?siz etkiye tepki vererek bence konuyu kangrene çevirmişsiniz,ani çıkışlar yapıyor sonrada özür diliyorsunuz doğrumuyum?

Evlendikten sonra kalan bir iki borç var çok büyük borçlar değil takı ile büyük kısmını hallettik zaten. Maddi sorun şu az maaş alıyor ve ayın son haftası elimizdeki para bitmiş oluyor ki az buçuk aileler destek oluyor bu konuda ama işte keyfine ve lüksüne düşkün istediği hayatı yaşayamıyor sağ olsun beni de hiç ihmal etmez parası olunca. Bana da yetemediğini düşünüyor sanırım.

Ani çıkışlar yapan bir insan değildim aslında ama düğün sürecinde çok yıprandık panik atak geçirmeye başladım ben. Sabrım kalmadı diyebilirim. Ani çıkış ise dün ettiğim o cümle gibi değil ses yükseltmek falan gibi oluyor. Dün özür dileme sebebim o cümle yüzündendi.

hımm anladım şimdi. yani o konuyu açan eşinmiş ve çok ayıp etmiş.
bitmiş gitmiş şeyleri neden açıyor ki??
onunla evlisin şimdi ve diğerlerini yeterince sevmemişsin denenmiş ve olmamış.

acaba içinde sürekli bunları mı büyütüyor. açık açık konuşsa. yani birbirinizi de iyice tanıyıp evlenmişsiniz bile isteye olmuş. o yüzden eşin gereksiz bir çıkışta bulunmuş. sana hak verdim. çok da üstüne düşme. sarılıp gönlünü almak gibi.

Suclayici sekilde konuşunca karsidaki de otomatikmen kendini savunmak için saldiriya geciyor

Eger idare etmek istiyorsan otur ders calis dediginde sana daha farkli sekilde cevap verseydin tartisma hiç baslamazdi.Mesela merak ettim yazinda acaba benim ve ya iliskimiz hakkımda birseyler geciyor mu gibisinden :)

Valla ikinizde de hata var, birincisi ise girmeden maddi sikinti olacagini bilerek evlenmissiniz, bereber yasiyor olmaniza ragmen hala ufak seylerin gurur meselesi olmamasi gerektigini ogrenememissiniz ve evli olmaniza ragmen hala birbirinizi nerde idare etmeniz gerektigini nerde ne konusmaniz gerektigini bilmiyorsunuz.
Bir erkek nasil karisina kavgada eski sevgililerinden konu acar ? Bir kadin nasil kocasina senden baska bu kadar uzun olmadi beni der ?
Evlilikte oyle en ufak seyde birbirimize zaman verelim falan olmaz bence..
Herkes kendine ceki duzen versin sende master yapiyorsun ama kendine bir is bul olmadi ozel ders ver bir para getirici ise gir yani, olmadi okulda is bulmaya calis ogrenci icin yari zamanli seyler oluyor kutuphanede surda burda. Belliki asil kavganin kaynagi maddi ..

Hayır birlikte yaşadığımız 2 sene boyunca ailem para gönderiyordu ben öğrenciydim zaten. Birlikte yapıyorduk her harcamayı bursum falan da vardı küstahlık gibi algılamayın ama onun maaşına yakın para geçiyordu elime. Evlenince ailemden para almıyorum artık. Tek maaşla da zor idare ediyoruz.

Zaten amacım oydu ki yazdığı her şeyi bana okutmayı ve fikir almayı çok sever. son bir kaç gündür de mutsuz ve sert davranıyordu bana emir verir gibi ders çalış demesi sinirimi bozdu.

Senden başka üzen olmadı demedim. Siz de aynı şekilde anlıyorsunuz. Kafam karışık yarın bitireceğim bu işi deyip evi ter etmeye çalışan o. Beni görmeye tahammül edemiyor madem öyle uzak kalalım sana iyi gelecekse düşün taşın dedim. Çalışmamı asla istemiyor okul bitene kadar. Konusunu açsam bir de bu yüzden kavga ediyoruz.

benim eşim bana öyle bir cümle kursa kapı dışarı ederim heralde

Hamınefendi birincisi kimse beni kapı dışarı edemez bu bir ikincisi konuyu açan kendisi bana bir şey ima eder gibi eskiden yaşadıkların belli falan diyen kendisi. Ne yapmamı bekliyorsunuz cümle doğru değil biliyorum ama o ağzına geleni söylerken ben susayım mı. Ki ben 3 senedir onun psikopat eski kız arkadaşıyla uğraşıyorum.

Hem azcık maaşla ev geçindiriyorum diye sitem edip hemde çalışmana izin vermemesi çok saçma hakkaten.
Çok şey konuşmamaya çalış ama bence kendi okul masraflarımı kendim karşılamak istiyorum maddi yönden rahatlarız hem deyip çalış.
Tatlı dille söyle, laf yapsa bile eve maaş girince oda rahatlayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…