Eşimle Sorunlar Psikolojim Berbat

Siz birlikte yasarkende sorunlar yasadiginizi soylediniz bunu gozardi edip evlenmeye karar vermissiniz. Acaba esiniz evlilik sorumlulugunun altinda eziliyor mu?
Ben olaya genel baktim sizi anliyorum ozur diliyorsunuz, esinizle aranizi duzeltmek istiyorsunuz fakat esiniz konuyu uzatiyor siz hep pesinden gitmek zorunda kaliyorsunuz.
Bence bu kadar uzerine dusmeyin kendi haline birakin. Tartisma yaratacak cumleler kurmayin.

Defalarca söyledim dinlemeden olay çıkarıyor. Belki de kavgayı göze alıp ikna edene kadar uğraşmam lazım.

"kimse beni senin kadar üzmedi" cümlesi olmamış hiç, kastedilen eski ilişkilerse hele

Anladığım kadarıyla sizin başka gerginlikleriniz var ve bunun acısını eşinizden çıkarmışsınız.

Evet yaşıyorduk ama hep sen öyle dedin ben böyle dedim gibi gereksiz şeyler. Bir de eski kız arkadaşı yüzünden çok sorun yaşamıştık. Tartışma nedenleri basit şeyler olduğu için çok üzerinde durmadım.
Normalde hiç peşinden gitmem ve o hep bundan şikayet eder. Beni önemsemiyorsun falan der. Kavga ettiğimizde biraz bana yakın davran falan der. Bu sefer onu yapmaya çalışıyorum ettiğim cümle de yanlış olduğu için ama inat ediyor. Ben bittim daha düzelmem artık falan diyip duruyor.

Okul bitmis zaten master yapiyormussun, master bitince is bulabilecekmisin peki ? master ve egitimin ne uzerine ? hem seni calistirmayip hem neyi tribini yapiyor o zaman bu adam ? Baya bildigin ekonomik sikinti yuzunden patlamis sana, bu ofkesinin sebebi nedir peki ? Seni gormeye tahammul edemiyorum demek cok agir birsey bence adami bu noktaya ne getirdi ?
Tamam sen o anlamda dememis olabilirsin ama adam tam eskilerden konu acmis ve sen sutune boyle demissin o sinirle duzgun anlamasini beklememelisin uzun zamandir birlikte yasayan insanlar birbirini cozmemis olmasi cok ilginc bence.
Buyuk laflar demeden once adimlar atmadan once dusunun biraz.

Yoo normalde hiç açmaz dün nereden aklına geldi bilmiyorum. Ki yaşadığım ilişkileri ilk günden beri biliyor geleneksel bir adam falan da değildir. Benim eski ilişkilerim konusunda hiç sorun yaşamamıştık bu güne kadar. Akşam konuşacağız bakalım.

Ben diyetisyenim iş konusunda sıkıntım olmayacak gibi duruyor. Bir de kafasında şöyle bir şey var sen işe başlayınca beni bırakacaksın. Durmadan bunu söylüyor. Daha önce eşimin kısa süreli bir evliliği olmuş 3 ay gibi. Eski eşi aynı benim gibi öğrenciymiş ve işe başlayınca dışarıyı gördü kendine güveni geldi sıkıldı evlilikten o yüzden bitti diyor. Bilinç altında yatan sebep bu sanırım çalışmamdan korkuyor.
Seni görmeye tahammül edemiyorum demedi ben öyle olduğunu düşünüyorum çünkü yüzüme bile bakmıyor. Ben de sabrımı kaybettim artık inanın düğünümde bile bir sürü sorun çıktı aileler yüzünden daha onun stresini atlatamadım. Fevri davranabiliyorum bu psikolojiyle.

Hayır daha yeni 2 aylık evlisiniz biraz bekleyin alttan alın eminim o da zamanla alacaktır. Bilirsiniz herzmn yuvayı dişi kuş yapar ılımlı olun boşanmayı aklınıza getirmeyin ki sizi sevdiğinizi de soylemissiniz. Biraz sabır biraz sükunet ve çokça saygı :) eminim yillariniz daha mutlu geçecek..

Eşin biraz kompleksli sanırım.Diğer yazdıklarına bakarsan senin başarından,eski erkek arkadaşlarından güzelliğinden yetersiz kalacağını düşünüyor.
Hele bir de sen çalışmaya başladığında ondan daha yüksek maaş alırsan başka konularda gene kavga çıkaracak.Allah yardımcın olsun.

diyetisyenseniz simdi bile calisabilirsiniz neyse, su dugun stresi konusunu anlayabiliyorum bende 1-2 ay yasamistim ama karsilikli bilincine vario konusulursa atlatiliyor, olan olmus bitmis sizi sinir edenlerin umrunda bile degil ama siz hala olanlari dusunup evliliginizin ilk zamanlarini birbirinize zehir ediyorsunuz bu sekilde dusunun. Sizi uzenleri cezalandirmak yerine birbirinizi cezalandiriyorsunuz. Dugun gibi buyuk bir olayda insan kisilerin gercek yuzunu ve samimiyetini fark ediyor herkese gereken notu verin ve ona gore sizi uzenleri hayatinizdan uzaklastirin tamamen cikaracak kisiler degilse bile bir sureligine uzak durun ki herkes yaptiginin bir bedeli oldugunu anlasin. Tepkiniz onlara olsun, evlilik takim oyunudur ortak cikar soz konusudur ve ortak zarar soz konusudur, 3. kisilere karsi takim olmayi ogrenin.
Esinizin guven problemi varsa bunu ancak ona ilgi gostererk biraz uzerine duserek sevginizi acikca belli ederek onu rahatlatabilirsiniz. Mesela gelecek planlarindan bahsedin, buyuk bir ev cocuklar seklinde artik sevdiginiz seyler neyse.
Icindeki korkulari bu sekilde azaltabilirsiniz ve biraz yumusadiginda da belki eskiye deginerek degilde yani kiyaslama falan seklinde degilde sizin geleceginiz hakkinda konusabilirsiniz.
Problem ne olursa olsun evlilik karsilikli ozveri istiyor ve surekli bakim ilgi istiyor evlilik kurumu, oyle imzayi attik tamam diyip kosesine cekilemez kisiler, ve evlilik zamanla ogrenilen surekli yeni seyler kesfedilen bir kurum bence.
Birbirinize sevgi ile bagliysaniz karsilikli ihtiyaclarinizi gormelisiniz buna kulak vermelisiniz, mesela esinizin sakinlesmeye ve guvende hissetmeye ihtiyaci olabilir bu donemde...

Ben asla boşanmak istemiyorum zaten onu çok seviyorum ama onu böyle mutsuz her şeye parlayan kaba bir adam haline gelmesini görmek çok üzücü. Söylediklerinizi özellikle saygıyı tekrar sağlamak imkansız mı? eskisi gibi olur mu her şey bilmiyorum

Teşekkür ederim yorumunuz için söylediklerinizi göz ardı etmeyeceğim ve uygulamaya çalışacağım

Beni yönetmeye çalıyor komplekslimi bilmem ama devamlı emirler yağdırıyor ve istediği olmayınca çıldırıyor. Daha önce de kısa bir evlilik yaşamış eski eşinin bir sabah durduk yere gittiğini söylüyor. Çalışmaya başlamış evlilikten sıkılmış bir sorun yokken çekip gitmiş. Şimdi ben de çalışmaya başlayınca onu ter edecekmişim normal zamanda bile bunu söylüyor devamlı

Evlilik psikolojisi farklıdır kimilerinde kötü etki yaratıyor kimilerinde iyi. Ben dün mesela sevgilime yüzük almaya çıktım annem ile o yüzüğü gordugum an sanki çocuktan uzaklastim ama biliyorum ki bunlar gelip geçici. Dediğim gibi sabır en guzelidir. İçini ferah tutun olur mu :)

çok teşekkür ederim mesajınız bana çok samimi geldi ve gerçekten içim ferahladı sanki . Umarım sizin için de her şey yolunda ve güzel gider. Mutluluklar :)

Valla başına gelenlerden dolayı eşinizin psikolojisi bozulmuş.
Uzun ilişkisi hüsranla biten insanların psikolojileri çok kırılıp dökülüyor, ben dahil.

Siz ne kadar güven verici davranırsanız davranın , onun paranoyaları bitmez gelir sizi yıpratır. Herkesin zaman zaman ayarları bozulabiliyor, kendi başa çıkamıyorsa bir uzmana danışsın böyle size baskı baskı nereye kadar?

çok teşekkür ederim mesajınız bana çok samimi geldi ve gerçekten içim ferahladı sanki . Umarım sizin için de her şey yolunda ve güzel gider. Mutluluklar :)
Sevindim buna gerçekten dilerim tez zamanda asarsiniz ki asılabilir şeyler bunlar kafada büyütme olmasın. Çok teşekkür ettim sizde mutlu kalın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…