• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle sorunlarım sürekli artıyor baş edemiyorum artık

çok doluyum ama kimse yokmu yorum yapıcak fikir vericek

canim oncelikle esine annelik yapmaya calismaktan vazgecmen lazim, erkekler evet bir tek anneleriyle herseylerini paylasirlar.. onun disinda cok az bir kesim vardir ki , hayatinda her olani biteni esine anlatsin.. cogunlugu aslinda gunluk yasanan slklntilari, sorunlari eslerine anlatmak istemezler, bunun tek sebebide disarinin stresini eve tasimamak istemeleri..dusunsene herseyi sana anlattigini surekli senin tadini kacirdigini, sorun yokken sorun yaratabilen canlilariz biz, kendinde demissin ya esim bana olani biteni anlatmiyor diye, dusun artik bu bile sorun cikarmamiz icin yeterli, ya bir de anlatsa ?!..

bende bilmiyorum esimin, gun icinde neler yaptigini,kiminle gorustugunu, cok cok cok onemli birsey varsa anlatir , yada cok heyecanlandigi sevincle paylasmak istediklerini anlatir, bilir cunku , ben bir sey soylemesem de uzuldugumu, yiprandigimi.. ve isin enteresan tarafi ne biliyor musun bende merak etmem, onceleri senin gibiydim, yeni evli oldugumuz zamanalrda aklimda safca, bir kisi olmamiz gerekiyor gibi bir dusunce vardi ama 14 yillik evliligim bana kimseyle tek vucut, tek beyin olunamayacagini ogretti, dahasi tek bir beden, tek bir dusuncenin evliligi cok uzun surmuyor, oyle benimsemeye basliyorsun ki diger bedeni, yaptigi en ufak sey ,seni ummadigin yerden , ummadigin sekilde vuruyor, o yuzden mesafe iyidir, herkesin evlilikte yerini korumasi iyidir..

bir de esinin bu muameleyi sana yaptigini dusun, surekli seni sorguladigini, guvenmedigini,zor bi hayat olurdu seninkisi, su ankinden daha zor.

Ben bazı evlilikleri cidden anlamıyorum...yada benim evliliğimde bi gariplik var.
Eşinin bütün gün ne yaptığını neden bu kadar merak ediyorsun, bütün detayları anlatsın istiyorsun, bence bu çok gereksiz bir çaba...hesap verir gibi koca adam tek tek yaptığını ettiğini sıralayacak sana...bunu beklemen yanlış bir kere. Adam çalışmış gelmiş ve günün özetini geçmek zorunda...arada bişey unutsa atlasa yalancı damgası yiyor...böyle sık boğaz edersen zaten anlatmaz sana, yada yanlış anlatır, sıkıştığı yerde yalan atar mecburen. 3 sene önce bi yalanı oldu diye ona takılıp kalmışsın, bunu ya ozaman çözmeliydin yada senin için bu kadar önemliyse evlenmemeliydin. Sende acayip güven sorunu yaratmış. Önce bunu aşmalısın, o zamanda olup bitmiş onu orda bırakıp bugüne bakmalısın ve adamı sık boğaz edip durma erkeklerin en nefret ettiği şey bu değilmi? Sen güven sorunu yaşarken farkında olmadan eşinide kendinden bıktırırsın o da pes eder birgün.
Başka evliliklerde nasıl oluyor demişsin. İkimizde çalışıp geliyoruz ama hesap verir gibi kimse gününü anlatmaz, işle ilgili konuşmayız, ilginç kayda değer bişeyler olduysa paylaşırız, hiç sormam eşimde sormaz...anlatmaya değer bişeyler varsa hani konuşulurda öyle didik didik bilmiyorum çok garip bişey bizim için. Merakda etmem işyerini ne yaptığını falan hiiç aklıma gelmez. Artı bana herşeyini anlatmak zorunda değil zaten ben böyle düşünüyorum. Bana bişey söylerken acaba yalan mı diye aklıma gelmez, dinlerim sadece. Bence relax ol...canını sıktığın şey cidden çok basit bi mevzu, kendini de eşini de sıktığına değmez.

yorumuna bayildim cnm.ayni ben gibi düsünüosun..bende istemem her anini anlatsin.. esde olsa arada mesafe olunca sevgi daha bi taze kalir..

Tam benim tahmin ettiğim gibi... senin kızacağını bildiği için öyle söylüyor. Yani bu sonucu senin baskın ve bu durumun fazla üzerine gitmen doğuruyor. Onun her anlattığını doğrumu değil mi diye irdelersen sıkıştığı yerde uyduruyor bişeyler, yada senin kızmayacağın şekilde anlatıyor.
Bence onun anlattıklarını doğru olarak kabul etmelisin öncelikle. Ciddi bir yalanını yakalarsan tepki vermen tamam doğal ama her anlattığına sen bir kulp taktıkça köşeye sıkışmış hissediyor ve istemsiz oluşuyor bunlar.
Ama şu da var...palavracı erkekler vardır, yapmadığını yaptı gibi anlatır, herşeyi abarta abarta anlatır, tabiri caizse bire iki katar eşin böyle biriyse o zaman durum farklı. Bu kadar yıldırda tanımışsındır eğer böyle değilse cidden durumda abartacak bişey yok, bir de üzerine gitmemeyi dene bakalım.
yok benim eşim böyle abartıcı değil olmamış birşeyi olmuş gibi anlatmazçbu özellikle benim kızdığım konularda oluyor.ben onun her söylediğini kelimesi kelimesine inceleyen biriyim bu yüzden sanırım evet haklısın sizin dediğiniz gibi sanırım bende bunun farkındayım

bence adami biraz rahat birak.. esin diye onun her lafini sorgu altina almana gerek yok.. insanlari oldugu gibi kabul etmek lazim, senin esinde bu yapida bi insan demek ki.. unutma esin senin egitebilegin cocugun diiil, kaldiki cocuklar bile bu kadar baskiya isyan eder:))

yok benim eşim böyle abartıcı değil olmamış birşeyi olmuş gibi anlatmazçbu özellikle benim kızdığım konularda oluyor.ben onun her söylediğini kelimesi kelimesine inceleyen biriyim bu yüzden sanırım evet haklısın sizin dediğiniz gibi sanırım bende bunun farkındayım

aslında sorununu anlatıyorsun ama detaylı değil kaçamak laflar var bence yazılarında
eşim herşeyi anlatıyor diyorsun sonrada benim kızdığım konularda oluyor diyorsun sen hangi konulara kızarsın peki bu kısmı açarsan daha iyi anlıycaz sanırım problemi ?

bence adami biraz rahat birak.. esin diye onun her lafini sorgu altina almana gerek yok.. insanlari oldugu gibi kabul etmek lazim, senin esinde bu yapida bi insan demek ki.. unutma esin senin egitebilegin cocugun diiil, kaldiki cocuklar bile bu kadar baskiya isyan eder:))

bencede ayonur düşünsenize bide adam yazsa bundan ne çektiğini tek taraftan bakınca objektif olmuyor bence myangel eşini evde beslediğin evcil hayvanın olarak görmemelisin artık büyü biraz aşırı şüphecilikle paranoyaklık arasındasın bence yazık değilmi adama ya

bak benim eşim yunanistan mübadillerinden ordan dönmüşler ama hala kendilerince uyduruk bir rumca dilleri var ve eşimle ailesi benim yanımda gayet rahat rumca konuşuyorlar çok kızdım ve yüzde yüz haklıyım konuşmayacaksın diye direttim ama ne fayda dinletemedim bana hak veriyor ama konuşmaktanda geri kalmıyor kaldıki kocamı bile vazgeçiremezken anne baba ve diğer dört kardeşini nasıl vazgeçireceğim neyse bende bıraktım artık hiç alakadar olmuyorum ne haliniz varsa görün dedim en sonunda şimdi ise 12 yaşındaki oğlumla ingilizce konuşuyoruz eşim fitil oluyor biz konuşmaya başlayınca oda rumca laflar etmeye başlıyor ama kendi kendine :52::52::52:

merhaba ben aranıza yenı katıldım arkadasım cok ısrar ettı bende yenıuye oldum ve ılk senın yazdıklarını okudum.konuya gelemek gerekırse bende 6 yıldır evlıyım ve her gunum esımle tartısmakla gectı senın dedıgın gıbı cok zıt karakterlerdeyız ıkımızde aslında senın şu yonden sansın var sevdıgını bılıyorsu .ailesınden koruyor her ıstedıgını yaptıgını yazmıssın bende bunlarda yok evlendım evlenelı calısıyorum butun anlamıyla her borcu ben kapattım ama sımdı sen ne yaptınkı dıyor sana sunu soylıyeyım arkadasların dedıgı gıbı cok kafana takıyorsun sadece esının bu huyu varsa sende bıraz takmamaya calıs gercı demesı kolay ama ınan ınsan bır muddet sonra yapamam dedıgını yapıyor.erkeklerın cogu gercekten soru sorulmasını ve en onemlısı cevap vermesını sevmıyor benımkıde dahıl benım esın hayatta bana hesap vermez suraya gıdıyorum yada buraya hayatta demez bence esın sana deger verıyorsa ve baska bır sebeb yoksa bırazda sen umursama bak gor bır muddet sonra sana deger verıyorsa ınan kendı soylemeye baslıcaktır.

slm canım bence de eşini rahat bırak ben de senin gibi yaptım soruyordum sürekli günün nasıl geçti tek cevap çalışıyoruz bildiğin gibi ne olsun hiç senin ki nasıl geçti bile demiyordu sonra ben sormamaya karar verdim ama merak ta ediyorum dikkatini çekti o bana sormaya başladı ben de ona ne olsun işte ev hali dedim :66: eee anlat biraz diyo intikamımı alıyorum senin dediğin gibi işte diyorum gerçekten erkekler sıkıntıya gelmiyo kendimizi üzmekten başka birşey yok benimki de bazen anlatmış gibi yapıyo başkalarının yanında artık onu rencide etmemek için hımm evet öyle demiştin diyorum doğru en azından başka kötü huyu yok şükür et bence senin yerinde olmak isteyen çok insan var

Cidden adama nefes aldirmiyorsunuz. O 3 yil önceki söyledigi yalanda, arkadasi ile arasina girmeye calistiginizdan. Bu yaptiginizda hic hos degil. Cok fazla müdahale ediyorsunuz onun hayatina. O bir birey, yönlendirilecek bir cocuk degil.

Bende esimin gün boyu kimin ile görüstügünü, ne yaptigini bilmem. Ha is yerinde komik birsey oldugunda, yada baze isleri hal ettiginde anlatir. Bu benim icin yeterli zaten, adamin saniye, saniye raporunu istemem. Aslada her söyledigini incelemem, aklima bile gelmez.

Artik biraz relax olmaniz lazim. Bunu yapmazsaniz ikinizede rahat vermezsiniz. Esiniz gittikce sizden sogur ve istemisizce yalan söylemeye baslar. Bu konuda bir pskilog'a gitmenizi tavsiye ederim

Ben adamın sizden cekindigini yargilanacagini bildiğinden en basit şeyleri bile değiştirerek hoşunuza gidecek şekle uyarlamaya çalıştığını ve huzurunu korumaya çalıştığını anladım. .. O kadar çok üstüne gitmisiniz ki adam köşeye sıkışmış hata üstüne hata yapıyor gibi geldi bana...

Bende benzer sorunlar yasiyorum. Guvenle alakali. Bende 5 yillik evliyim fakat bala esime tam anlamiyla gozum kapali guvenemiyorum. Her konusmasinda biseler anlatmasinda acaba diyorum dogru mu soyluyor? Mesela arar gecikicem su isim var der ben kendi icimde sorgularim onu acaba? Bu da gecmiste yasanilan guvene dayali bazi sorunlardan kaynaklaniyo. Bende katiliyorum bi evliligi ayakta tutan sey bence de en once guvendir bi evlilikte guven olmazsa o evliligin yurumesi cok zordur. Esim bana gozu kapali guvenir ve bu guveni saglayanda benim. Ben ona guvenemem gozum kapali. Bende suan bi takim sorunlar yasiyorum ayrilmanin esigindeyiz. Bilmiyorum allah sonumuzu hayir etsin hepimizin.

Merhabalar;ben 3 yıllık evliyim.eşimle 3,5 sene flört döneminden sonra evlendim.sevgiliyken son 1,5 senesini çok üzüntülü geçirdim eşimle çok tartışıyorduk eşim askerliğini doğuda yapmıştı ve psikolojisi biraz bozulmuştu bende o zamanlar ona çok karışıyordum aşırı derecede birşey yapmasını istemiyordum baskı uyguladığımın farkındayım o zamanlar eşimin istemediğim bir arkadaşıyla görüşmesini istememiştim oda tamam demişti ama aradan biraz geçtikten sonra eşimin başka bir arkadaşının sevgilisi eşimin bana yalan söylediğini söylemişti ben inanmadım yani eşime inandım,.böyle tartışmalar ayrılıp barışmalar yaşandı çok ama ayrılamadık ve çok isteyerk evlendik.eşimi hala çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum fakat eşimle aşırı derecede tartışıyoruz başta ailelerimiz çok farklılar,eşimle karakterlerimiz çok farklı düşüncelerimizbenim beklentilerim farklı.ben bunları gün geçtikçe anlıyorum.
Eşim çok sakin birisi damarına basılmadıkça kolay kolay sinirlenmez bende çok sinirliyim özellikle haksızlığa karşı hiç tahammül edemem.eşimle konuşa konuşa onuda biraz kendime benzettim.eşimle evlendiğimizde çoğu şeyi ben öğrettim.fakatözellikle eşim bana birşey anlattığında ben eşime inanamıyorum güven sorunu yaşıyorum eşim olayları tam anlamıyor yani yanlış anlıyor genellikle bende niye tam anlatmıyorsun deyince yanlış anlamışım diyor.taam olabilir hepimiz de olabilir bu ama önemli bir konu olduğunda eşim bana anlattığında benim aklıma geliyor eşim ya yanlış anladıysa diye.acaba ben mi çok baskıcıyım çok şeyi anlatmasını istememden mi kaynaklanıyor acaba diye düşünüyorum eşim bana dışarıda herşeyini anlatsın istiyorum ama eşim önemli bir konuda olsa yanlış anlatıyor bana ve ben buna çok sinir oluyorum ben özellikle önemli konuları kesinlikle unutmam.daha 5 dakika önce olan bir şeyi unutuyor ben yannındayım duydum öyle demedin diyorum.eşimden normalde çok memnunum her dediğimi yapar,birşeyime karışmaz,bana güvenir,ailesine karşı korur ama eşimin bu huyu beni çok üzüyor 2 gündür konuşmuyorum eşimle çok kırgınım bu konuyu kaç kere konuştuk sıkıldım artık bence bir evlilikte güven çok önemli ben eşime tam güvenemiyorum.sizden isteğim kendi deneyimleriniz varsa onlarıda ekleyerek fikir vermeniz.sizler eşinize karşı baskıcımısın nelerine karışırsınız,böyle bir durumda boşanma yaşanabilir mi?eşimle bu kış boyunca iş problemide yaşadık şu an ben çalışmadığım için psikoloğada gitme imkanımız yok işin içinden çıkamıyorum farklı fikirlere ihtiyacım var.biraz uzun oldu kusura bakmayın çok doldum o yüzden..
Öncelikle doğuda görev yapmak bi işkence her an ölüm korkusu var o dağlar da falan keşke yardımcı olsaydınız benim arkadaş anlatıyorda düşman olduklarını bile aramış Özür dilemiş helallik istemiş bu kişilerde kanlı bıcaklı olduğu kişiler düşünün biraz kendi haline bırakın beraber vakit geçirin ama baskı hissedecek şeyler yapmayın üstünde siz istediğiniz için değil kendi içinden geldiği için anlatsın bunuda belirtin baskı altında olduğu için zaten doğru düzgün anlatamaz

Back
X