• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle sorunlarım var ne yapmalıyım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi newy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

newy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
15
1
86
İstanbul
arkadaşlar
6 aylık evliyim,benim ikinci evliliğim. çocuğum yok ama onun oğlu var annesinde kalıyor çocuk. ve eşim benden 9 yaş büyük ben 29, o 38 yaşında. ilk evliliğim memleketimde idi, şimdi evlenip eşim için istanbula geldim. 1 yıl kadar uzak da olsak görüşmemiz oldu ama sanırım onu tanımam için yeterli olmamış. çünkü hep konuştuk ama birarada yaşayarak tanıma imkanımız olmadı. ailesi tanışmamıza vesile oldu ama şi mdi pişman oldular sanırım benimle evlenmesine sebeb oldukları için. bana memeleketime gitme konusunda sorun çıkarmayacağını öğretmen olduğum içintüm tatillerde gerekirse haftasonları bile gidip gelebileceğimi söylemişti ve bir takım sözler vermişti.şimdi tatil için gitmek istediğimi söyledim çok yanaşmasa da gönlünü alarak ikna ettiğimi sanmıştım ki bilet aldığımı görünce çıldırdı. ben istanbulda yeniyim çevrem yok iş arkadaşlarım hep memleketinde. çok fazla yerde bilmiyorum burda evde oturup sıkılıp duruyorum bunu mantıklıca anattım ona ama o mantıksızca 6 aylık eşini bırakıp nereye gidiyorsun dedi.üstelik 30 ocak doğum günü old.için 31 ocağa aldım bileti.o beni defalarca bırakıp gitti iş seyahatine. ben kalmadımmı yalnız hemde kimsem yokken burda.daha öncede memlekete birlikte gittiğimizde çok sorun çıkardı ailesi de kendiside ailem çok gidiyormuşum diye sorun çıkarıyorlar üstelik ailesi ile de yıllardır tanışıyoruz. bir de her tartışmamızda aynı eski eşim gibi konuşuyor. beynımden vurulmuş gibi oluyorum. çok yalnızım.ben ondan daha çok ilgi bekliyordum onun için istanbuldayım diye. bana yorum yapın lütfen çok sıkıntıdayım.senağlama

Bence taviz verme, nasil baslarsa öyle gider arkadasim...

Sen oraya onun kul kölesi olmaya gitmedin herhalde, tabikide memleketine aileni görmeye gitmen en dogal hakkin...Güzellikle anlat ona yine anlmazsada kendi bilir...:delphin:

Hem söz vermis ya baslangicta vaadlerde bulunmus simdi ne oldu? Köprüyü gecti tabi degilmi avucundasin nasil olsa...:kızgın:

Ben olsam ne yapacagimi cok iyi biliyorum fakat sanada öyle yap diyemem canim, sadece taviz tavizi dogurur simdi bunlarin hepsine boyun egersen sesini cikarmazsan tüm evliligin boyunca hep vazgecen taviz veren sen olucaksin...ona göre:kahve:

Allah yardimcin olsun:Saruboceq:

seni çok iyi anlıyorum.erkekler maalesef çok anlayışsız ve bencil oluyorlar sanki dünya sadece kendi etrafında dönüyor.ben de eşimle sorunlar yaşıyorum hem de bir sürü hiç anlaşamıyoruz ve ayrılmayı düşünüyorum..sen de benim gibi bir öğretmen olarak tatilde ailene gitmeyi istemen çok doğal tabiki aileni göreceksin bence eşinle konuş bencillik etmesin seni anlasın anlamazsa da kendi bilir sonuçta tatilini istediiğn gibi değerlendirebilirsin ..üzme kendini canım benim konuşarak halledersin umarım boşver herşeyi sen tatilin tadını çıkarkaydirigubbakcemile2

zaten bi evlilik geçirmişsin
keşke ikinci evlilik için cok iyi düşünüp öyle karar verseydin

seninde tatil yapmaya hakkın var
ya seninle gelsin yada sen kendi basına git
15 gün sonucta :uhm:
taviz verme
nasıl alısırsa öyle gider

çok yanlış yapıyor eşin.
sonuçta senin ailen o, tabiki de gideceksin, göreceksin. bunun için seni kısıtlamaya hakkı yok ki.
eğer şimdi gitmekten vazgeçersen, bu ilersi için örnek teşkil eder, tavizin en büyüğünü vermiş olursun.
senin yerinde olsam çok farklı davranırdım..
bence şimdi onun sözünü dinleyip gitmeyim bari dersen yarın öbür gün sıkıntılar daha da artabilir.

taviz verme arkadaşım, eğer şimdi gitmekten vazgeçersen seni sindirdiğini düşünüp hep bu şekilde davranmaya başlar. kendi başına da karar alabildiğini görsün madem.
hem kalacagın sure sanırım 1 hafta kadar o da abartılacak bir süre değil, yokluğunda özlerse seni daha ılımlı yaklaşır sana.

su erkleler bı gunde verdıgı sozde dursa kıyamet kopacakkk ahh ahhh banada ne sozler vermıstıı hepsıı yutulduuu ve tam aksı yasandııı pısmanlık ve keskelr bır ıse yaramıyorr

Tek taraflı fedakarlık olmaz..Bir kadın olarak benim fikrim yeterince eşine karşı fedakar davranışlar sergilemişsin..
Sanırım eşini dolduran yada dolduraşa getiren insanlar var..Flört döneminizde size vaad ettiği şeyleri şuan yerine getiremiyor benim kanaatim o yönden yana..Yani çevre faktörleri düşüncelerini etkiliyor olabilir..
Bence kendinizi yalnız,çaresi hissetmeyin..Şuan sizin durumunuzdan daha kötü durumda olan bayanlar var içimizde..Ve onların elinde bir meslekleride yok..
Madem bir işiniz mesleğiniz var bir yerlerden tutunmaya başlamalısınız..
Takıntı haline getirmeyin,lütfen en azından mesleğiniz var elinizde ve eşinize mahkum bir hayat sürmeyin..
Belki ikinci kez yanıldım korkusu var yada bazı pişmanlıklar yaşıyor olabilirsiniz..Ama nasılki evlenmek için birlikte karar verdiniz,sorunlarınız olduğunda iki aklı başında insan oturup konuşabilirsiniz..En azından deneyebilirsiniz..
Sevgiler..

İçerik nedeniyle” Ah erkekler “bölümüne taşınmıştır
Editör arkadaşımın da bilgisine

İkini evliliğiniz olmasından dolayı tekrar hayak kırıklığına uğramaktan ve kırılmaktan korkuyorsunuz anladığım kadarıyla,hem eşinizi kırmamak istiyorsunuz diğer taraftan verilen sözler tutulmadığı için taviz veren taraf olmayı da istemiyorsunuz,haklısınız,yerinize kendimi koyup düşündüğümde böyle bir durumda sakinlikle,tatlı dille,anlayacağı şekilde konuşarak ikna etmeye çalışırdım,hatta birlikte gitmeyi önerirdim eğer izin alabilirse yada izin alabiliyorsa bu 15 günlük tatilde bir kaç gün başbaşa bir yerlere gitmeyi teklif ederdim,ailesinin daha anlayışlı olması gerekirdi diye düşünüyorum ama konu onlar değil eşinizi güzellikle ikna etmek.

arkadaşlaar sağolun,
bende aynısını düşünüyorum taviz tavizi getirir ve ben ne pahasına olursa olsun gidicem. ilk evlilikte aileler arasında da çok sorun çıkmıştı onun için uzak olayım diye düşündüm ve bu defa aileler de daha önceden birbirlerini tanıdıkları için sorun olmaz dedim dakika 1 gol 1 hemen onlar arasında da sorun çıktı. daha kaç aylık evliyiz ya. bi de eyvallahı yok ayrılalım desem ayrılacak hemen.sen benim için burdasın naparsın buralarda yapayalnız demiyor hiç. kimsenin beni üzmesine izin vermek istemiyorum yeter artık 2. defa dayanamıyorum. ayrılacam ama sonrasında ne yapacam nasıl ayakta durabilcem manevi olarak bilmiyorum.

İyi bir evliliğin en önemli üç sırrı,paylasma ve tahammul,sevgi ve hoşgörü, son olarak da fedakarlık..
Kadın ve erkeğin huy ve tabîatlarında birbirlerini anlaması ve anlaşması lazım Fikir ve ahlâk bakımından birbirlerine saygı ve hürmet etmelidir
Eşler her iki tarafta bir birbirinin haklarına riayet etmesi gerekiyor,canım hemen sıkma kendini üzülme oturup etraflıca konuşun,istişare edin,fikirlerinizi,isteklerinizi,rahatsız olduğun ve sizi üzen durumları belirtin..Eşlerden her birisi,hayat arkadaşı için bazı haklarından feragat etmesini bilmelidir.Hı sakın yanlış anlaşılma olmasın ailene gitme bundan feragat et demiyorum tabi ki gideceksin ama eşinin rızası ile olsa ne güzel olur değil mi..Bu haklar maddî-manevî,ahlâkî veya ailevî olabilir. Birbirinize karşı böyle fedakâr davrandıgınız sürece bir çok sıkıntı ve üzüntüleri bertaraf edebilirsiniz...Evlilik paylaşım ve tek YÜREK olmaktır..Taviz verme hususunda katılmıyorum diğer görüşlere ama saygı duyuyorum..Allahı huzurunda söz vermişsiniz hayatlarınızı birleştirmişsiniz..TAVİZ vermemeliyim diye düşünmek hoş gelmiyor kulağa o zaman aynı şekilde eşiniz de sizin için öyle düşünür,size TAVİZ vermemesi gerektiğini düşünüyorsa ne kadar üzücü değil mi..Zıtlaşmak değil uzlaşmak gerek
Ortak kararlar ve yollarla inşallah biran önce halledersiniz canım..İki cihan saadeti dilerim

Son düzenleme:
İkini evliliğiniz olmasından dolayı tekrar hayak kırıklığına uğramaktan ve kırılmaktan korkuyorsunuz anladığım kadarıyla,hem eşinizi kırmamak istiyorsunuz diğer taraftan verilen sözler tutulmadığı için taviz veren taraf olmayı da istemiyorsunuz,haklısınız,yerinize kendimi koyup düşündüğümde böyle bir durumda sakinlikle,tatlı dille,anlayacağı şekilde konuşarak ikna etmeye çalışırdım,hatta birlikte gitmeyi önerirdim eğer izin alabilirse yada izin alabiliyorsa bu 15 günlük tatilde bir kaç gün başbaşa bir yerlere gitmeyi teklif ederdim,ailesinin daha anlayışlı olması gerekirdi diye düşünüyorum ama konu onlar değil eşinizi güzellikle ikna etmek.

aynen duygularıma tercüman olmuşsunuz.eşim izin alamıyor şu ara. tatlı dille ikna ettiğimi düşünüyordum ki bu kadar sorun çıktı. bende haklı olduğumu düşünüyorum ve haksızlığa gelemiyorum biraz sinirle yaklaştım bu defa. daha kötü oldu ama konuşarak da olmamıştı. ailesiyle yanımda konuşmuyor bir süredir acaba onlar mı bu kadar dolduruyor diye düşünmedim değil yani.çünkü bu kadar kötü değildi ilk başta tepkisi.2 gün önce konuştu ailesiyle bu olaylar devam ederken benimle de konuşmak istemediler. o zaman şüphelendim zaten. ama 38 yaşında bir adam dolduruşa gelmemesi gerekiyor bence. ayrıca benim ona göre daha çok artılarım old. düşünüyorum (çocuğum yok yaş farkı onun için burda olmam gibi)yanlış mıyım? daha çok değer verir diye düşünmüştümde maalesef acababenneyaptımkibenneyaptımki

İyi bir evliliğin en önemli üç sırrı,paylasma ve tahammul,sevgi ve hoşgörü, son olarak da fedakarlık..
Kadın ve erkeğin huy ve tabîatlarında birbirlerini anlaması ve anlaşması lazım Fikir ve ahlâk bakımından birbirlerine saygı ve hürmet etmelidir
Eşler her iki tarafta bir birbirinin haklarına riayet etmesi gerekiyor,canım hemen sıkma kendini üzülme oturup etraflıca konuşun,istişare edin,fikirlerinizi,isteklerinizi,rahatsız olduğun ve sizi üzen durumları belirtin..Eşlerden her birisi,hayat arkadaşı için bazı haklarından feragat etmesini bilmelidir.Hı sakın yanlış anlaşılma olmasın ailene gitme bundan feragat et demiyorum tabi ki gideceksin ama eşinin rızası ile olsa ne güzel olur değil mi..Bu haklar maddî-manevî,ahlâkî veya ailevî olabilir. Birbirinize karşı böyle fedakâr davrandıgınız sürece bir çok sıkıntı ve üzüntüleri bertaraf edebilirsiniz...Evlilik paylaşım ve tek YÜREK olmaktır..Taviz verme hususunda katılmıyorum diğer görüşlere ama saygı duyuyorum..Allahı huzurunda söz vermişsiniz hayatlarınızı birleştirmişsiniz..TAVİZ vermemeliyim diye düşünmek hoş gelmiyor kulağa o zaman aynı şekilde eşiniz de sizin için öyle düşünür,size TAVİZ vermemesi gerektiğini düşünüyorsa ne kadar üzücü değil mi..Zıtlaşmak değil uzlaşmak gerek
Ortak kararlar ve yollarla inşallah biran önce halledersiniz canım..İki cihan saadeti dilerim

teşekkürler libyana. ben yeterince taviz verdiğimi ve anlayışlı old. düşünüyorum biraz da o verse ya haftasonları oğluyla vakt geçiriyoruz ben oğluna çok ii davranıyoruum o üzülmesin diye. bütün çevremiz onun arkadaşları.ayrıca tatilin 1 haftasını burada geçiriyorum sırf doğum gününde yanında olayım diye.yani o da bu konuda özveri de bulunsa bana ne olur. en hassas olduğum konu bu benim için şuan.yeni ayrıldığım için ve burada eşim dostum olmadığı için.mirmirmirmir

arkadaşlaar sağolun,
bende aynısını düşünüyorum taviz tavizi getirir ve ben ne pahasına olursa olsun gidicem. ilk evlilikte aileler arasında da çok sorun çıkmıştı onun için uzak olayım diye düşündüm ve bu defa aileler de daha önceden birbirlerini tanıdıkları için sorun olmaz dedim dakika 1 gol 1 hemen onlar arasında da sorun çıktı. daha kaç aylık evliyiz ya. bi de eyvallahı yok ayrılalım desem ayrılacak hemen.sen benim için burdasın naparsın buralarda yapayalnız demiyor hiç. kimsenin beni üzmesine izin vermek istemiyorum yeter artık 2. defa dayanamıyorum. ayrılacam ama sonrasında ne yapacam nasıl ayakta durabilcem manevi olarak bilmiyorum.

tanımama rağmen sizi üzüldüm,en azından sizi bundan sonra kimsenin üzmemesine karar vermişsiniz,bu güzel,eşiniz bana da dolduruşa gelmiş gibi geldi,ama bunları söylemek değil önemli olan,konunun nasıl çözüleceği,siz gitmekte kararlımısınız bu durumda yani eşiniz ikna olmasada?

newy kardeşim ben de bu sorunlarla ugraşıyorum.Ama benim sorunum eşimle degil ailesiyle herşeye karışıyorlar ilk başta hiç böyle degillerdi.Ben ailemin yanına gitmek istedigim de eşimi ikna edebiliyorum ama ailesi araya girdigi zaman konu çok tatsız bi hale geliyor görümlüge doyum olmazmış ailemi görsemde olurmuş görmesem de olurmuş tek karıştıkları konu bu degil tabi çalışmak istiyorum eşimi ikna ettim kayınpederim istemiyor niye diyorum sebebi de yok ilk zamanlar arkadaşların dedigi gibi kötü olmayalım diye eşimin ailesine taviz verdim şimdi de öyle devam etmemi istiyorlar.Ama artık ben onları takmıyorum onlar Konya da ben Bilecikteyim Isparta ya gitmek istedigim de alır biletimi giderim ayrıca iş de arıyorum kim ne derse desin kendi yapmak istediklerimi yapmaya karar verdim bulursam da çalışacagım.Sana da tavsiyem kendi ayaklarının üzerin de dur derim gitmek istedigin de git güçlü oldugunu göster ben böyle düşünüyorum.Yemişim kocasını da ailesini de iyice psikopat oldum ben..

Artık bende katılıyorum evliliği karpuz almaya benzetenlere. Eve getirip kesince anlıyorsun tadını, rengini. Seninkide biraz o hesap olmuş canım. Bence eşinle oturup mantıklı bir şekilde konuşmalısın. Öncelikle gözün kara olmalı. Çok taviz vermemelisin ve o da taviz vermeyeceğini bilmeli.
Herşey erkeklerin istediği şekilde devam etsin istiyorlar. eşin hiç kusura bakmasın dünya onun etrafında dönmüyor. Seninde tatil yapmaya ve aileni görmeye hakkın var. Bunu ona öncelikle nazikçe anlatmaya çalış,anlamıyorsa anladığı dilden konuşman gerekecek...

canım benim üzüldüm durumuna bu erkekleri anlamak mümkün değil

benim tavsiyem ezdirme kendini kimseye iyilikle olmuyorsa takma kimseyi git ailenin yanına kafa dinlemiş olursun erkekler kendileri için yapılanları görmekten kaçıyorlar nedense o kadar fedakarlık et yerini yurdunu değiştir onun için mükafatı bu olsun :kızgın:

ben çok karşıyım bu aile işlerinede en baştan tepkinizi koyun kimsenin sizi yönetmesine izin vermeyin ne bu yaa milletin işi gücü yok heralde heryerden müdahale ediliyor hayatınıza ben anneme gitmek istersem giderim buna ikinci kişiler asla karışamaz :oklava: bu konuda kimseyi dinlemem :kızgın:

Back
X