- 2 Haziran 2025
- 8
- 4
- 1
- 30
- Konu Sahibi biikonusalim
Merhaba arkadaşlar bir derdim var dinleyip yardımcı olursanız sevinirim altı yıllık evliliğimiz var öncesinde sevgililik dönemimiz oldu şu an üç ve beş yaşında iki çocuğumuz var. Ben evlendikten bir yıl sonra devlet kurumunda atandım eşim ise esnaf. Eşim geçen yıl bana sormadan Borsayq girmiş elinde ucunda ne varsa vermiş hatta yetmemiş başkalarından dolar alarak girmiş ama daha sonra bu Doları ödeyemediği için mecburen borsadan çekilip herkese borcunu ödemeye çalışmış çok sıkışmış bu dönemler birbirimizden çok uzaklaşmıştık tabi ben nedenini algılaamıyordum bana da anlatamıyormuş bu borclarizaten esnaf olduğu için gece geç saatlere kadar işteydi ben de açıkçası bu aramızdaki soğuklukdan dolayı çok üstüne düşünmüyordum ama neredeyse 1.2 yıl kadar çocuklarıma tek başıma büyütmek zorunda kaldım çünkü sabah gidiyordu akşam geç saatlerde geliyordu ve bana hiçbir şey anlatmıyordu geçen yıl Eşimi yasaklı madde kullanırken yakaladım evde boşanma gibi laflar kullandım daha sonra söz verdi bir daha olmayacağına ailelere kadar gitti bu iş onun ailesine de benim halime de anlattım her şeyi ancak tekrardan devam etti sonra bir gün ağlayarak beni bu maddeden kurtar borçlarımı ödemeye yardım et psikolojim bozulduğu için madde kullanıyorum demişti dedi ben de tamam dedim ve onun her ay neredeyse maaşımı hiç elime almadan onun borclarini ödemeye çalıştım o da yasaklı maddeden kurtuldu çok şükür ama bu bir yıl boyunca neler çektiğimi anlayabilirsiniz psikolojik olarak çok yıprandım bugüne kadar her şey iyi gidiyordu ama şimdi de eşim benden 75.000 kadar kredi çekmeme ve bunu kendisinin ödeyeceğini söylüyor işi için malzeme lazımmış ama ben açıkçası zaten onun bugüne kadar borçlarına hep ödedim neredeyse 100 150.000 kadar borcunu ödedim bir de yine şimdi 75.000 kadar içeriye girmek istemiyorum kartımada 40 bin borcu var işler açılsın öderim diyor. bugün yine bayağı bir kavga ettik neredeyse yaptığım onca emeğe yapmasaydın gibi oldu çok kırıldım siz böyle bir durumda ne yapardınız açıkçası bilemiyorum ne ailemle ne kimseyle konuşamıyorum bu konuları konuşacağım hiç kimse yok o yüzden size danışıyorum siz bunca şey yaşandıktan sonra yine de Yuvanız için eşiniz için 75.000 kredi çeker misiniz ha bu arada diyor ki ben ödeyeceğim merak etme ama ben açıkçası çok güvenemiyorum o yüzden de çok Yanaşamıyorum yani bu Borç bana kalacak diye korkuyorum ve ben de tükendim açıkçası psikolojik olarak. Boşanmaya çok yanaştım bu arada madde borç her şeyde ama gelecekte çocuklar için vicdanım rahat olsun diye yaptım herşeyi. Ama tekrar borca girmek istemesi korkutuyor esnaflık biraz risklidir bilen bilir. Yorumlarınızı bekliyorum