Eşimle sorunumuz

Hem kedim hem köpeğim var koronadan önce ev ve araba kredimi cok rahat ödüyordum korona patlayınca kısmı çalışma odenegine geçince borcum arttı şıkıstim üstüne kaza yaptık karşı taraf dava etti bizi 80 bin tazminat odedik(bankaya borclanarak)şu an 500 bine yakın borcum var sabahları işe giderken poğaça alıyorum fazladan öğle yemeği için ama çocuklarımın veteriner masraflarını gerekirse taksitli nakit avans çekip kartımdan ödüyorum veterinerim paran yoksa sonra öde diyor olunca ödüyorum bazen. Köpeğim rahatsızlandı pazar günü veteriner açtırmışlıgımız var esimle.O kadar borcumuza rağmen esim siren çala çala götürdü yavrumu hastaneye.kedi köpek (size göre)bize göre (evlat) bakmak borcumuz olmadığı anlamına gelmez aç kalırım onun mamasını alırım.gece 3-4 te kedim nereye çıktı diye evde onu arıyorum koynumda bulamayınca, köpeğim ayak ucumda değilse hangi kanepe altına gittiyse alıp getiriyorum yatağıma.Bu arada 2 biyolojik okul çağında kizim var şimdi okul açıldı masraflar girecek biryerime.uniformasi ek kitabı defteri kalemi servisi.Ama gene de hiç onlardan vazgeçmeyi düşünmedim. Köpek bakmak deyip geçmeyin lütfen.Onlar çünkü evlat bizim için.
 
Orkide'cim ben seni gayet iyi anlıyorum.

Bu borcun ödenmesinden rahatsizsin. Lafı evirip çeviren de, yazılanları anlamamazliktan gelende sensin.

Kocan senin atan sonuçta değil mi? İstiyorsa doğuruver bir tane ne olacak?

Bu kaçıncı 12. üyeliğin mi?

Şimdi ben o değilim diyeceksin, inkar edeceksin ama olsun.

İyi günler diliyorum.
Kardeşe borç,
İşten alınan tazminat, birikmiş para,
Şehir değiştirme
Bir de eşinin mantıksız düşüncelerinden
acaba mı demiştim.
orkide34 olduğunu düşünen tek ben değilmişim :)
 
Adam borcunu laf soz gelmeden tabii ki kapatmak ister.Ne demek görümcem ses etmiyor?siz ödemenizi yapmadiginizda da kadın kendinden kısıp bankaya ödemek zorunda.
Eşinizin bu borcu daha önceden soylememis olmasi tamamen sizin kendi probleminiz. Ayrıca gecinirken bu kadar dardaysaniz birikmis paranizdan harcayabilirsiniz ne demek borcu ödememek ?
Ödememek derken benm yazımda öyle bir şey yazmıyor ki neyse ...
 
Orkide'cim ben seni gayet iyi anlıyorum.

Bu borcun ödenmesinden rahatsizsin. Lafı evirip çeviren de, yazılanları anlamamazliktan gelende sensin.

Kocan senin atan sonuçta değil mi? İstiyorsa doğuruver bir tane ne olacak?

Bu kaçıncı 12. üyeliğin mi?

Şimdi ben o değilim diyeceksin, inkar edeceksin ama olsun.

İyi günler diliyorum.
Ata mı?
Yoo ödeyeceğiz ödüyoruz da ne alaka anlamadım ben ..
 
İhtiyacı olup olmadığını asla bilemezsiniz. Belki eşiniz kredi çek öderim diye konuştu? Hiç utanmıyormusunuz kadın sizin için kredi çekmiş ödemesin. Yemem içmem borcumu bitiririm. Ondan sonra napıyorsam yaparım. Başkasının ahı üzerinizde olsa nasıl rahat edeceksiniz?
 
Kızlar selam .
1 yıl 3 aylık evliyim tek sorun eşimle. Eşim önceliğini hep dışarıya vermesi . Yani hala aile kim anlayamadı gibime geliyor. Evlenirken kardeşinden para almış tamam borcu ödemesi lazım kızın dediği istediği bir şey yok ama tutup evinden kısıp sürekli kardeşimde kardeşim demezsin ki maddi durumları kötü değil anlayabilirler . Kira da değiller evde 4 buyuk köpek besliyor biz kiradayız eşim tek çalışıyor ( yeni taşındığımız için şehre ben daha iş arıyorum) asgari ücret alıyor zaten kira faturalar fln derken yetmiyor ama yok o illa kardeşimde kardeşim diyor diyorum ki tamam yollarız ama nasıl olacak ki diyorum eve para kalmıyor zaten alışveriş yapmıyorz annemlerin köyden gönderdikleri ile idare ediyoruz ki senn kardesinn yanında annende var o yardım da ediyor ama yok benm eşim anlamıyor hem çocuk istiyor hem kardeşimde kardeşim para yolladın mı diyor sürekli hesabı gösterdim taşınma masraflarmız bu da faturalara dedim bize de bu kqdr kalıyor istersen onu yolla dedim yok olmaz dedi sen bilirsin dedim . Bu sadece örnekti genelde de böyle sürekli dışarıya başkalarına öncelik veriyor ama evinn içine yok maalesef aynı öncelik bu da beni üzüyor ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Gecen konustum kardeşin asgari ücret aldığını biliyor evin kira oldugunu biliyor kız beklemez ki dedim anlar abisini ihtiyacımı var dedim yok dedi ee dedim para lafı gelsin istemiyorum dedi durumumuzu bile bile laf ederse dedim yuh dedim sen eder miydin dedim yok etmezdim dedi eee dedim kız niye etsin anlar.. annenle konus dedim oldukça vereceğiz vermeyeceğiz diye bir şey yok ki dedim senn de önceliği kime vereceğini bilsen artık dedim önce can sonra canan dedim ama yok sürekli söylenmekte istemiyorum ne yapmam gerekiyor adamın önceliği için ?
Bir insanın önceliği tabiki borcu olmalı. Sonuçta kardeş de olsalar yüz yüze bakacaklar . Bence olumsuz düşünmeyin. Rabbim ödeme kolaylığı versin 🤲🏻
 
Karşı tarafın durumunun iyi olması önemli değil köpek beslemesi de durumu değiştirmez borç borçtur. Evlenirken bilmiyor muydunuz ? Ödemek zorunda. Siz de çalışın bir zahmet evet tek asgari ücretle zaten ev dönmez borç olsa da olmasa da
 
X