Hayatım sen benden genç olduğun için bir abla gibi konuşacağım.Bana kızma emi:))
Yaklaşık iki yıl evli kaldıktan sonra çocuk yapmaya karar vermişsiniz ve Allah size bir bebiş nasip etmiş.Siz iki yıl çok güzel geçindiniz sen eşinden çok memnundun bu neden ile çocuk istedin ama eşin birden mi değişti?Yoksa siz zaten hep tartışıyordunuz da sen buna rağmen mi çocuk yaptın?
Sen artık hem eş hemde annesin.Çalışan evi geçindiren bir kocan var muhtemelen zorla evlendirilmediniz birbirinizi isteyerek bir araya geldiniz.O zaman bu sorumluluğu almalısın.
Ben karşılık verince kırıcı olabiliyorum diyorsun.Kendini bu konuda eğitmek için araştırmalı,okumalısın.Tartışmalarda kırıcı olmadan kendimi nasıl ifade edebilirim diye?
Ben sana herşeyi alttan al demeyeceğim.Eşin sinirli olduğunda evet alttan al ve sabret ama ortam sakinleşince düşündüklerini söylemelisin ama herşeyi söylemenin bir uslubu var.
Eşine "Sen beni sinir ediyorsun" demek başka,"Hayatım senin şu davranışın beni sinirlendiriyor demek" başka etki yaratır.
İlkine eşin muhtemelen sende beni sinir ediyorsun der tartışma çıkar ama ikincisinde O davranışıma neden sinirleniyorsun diye sorabilir?Ve sende tatlı tatlı anlatırsın.
Yani bağrışmadan da sorunlar konuşulabilir ama kullandığın dil çok önemli.
Kendini uzun uzun gözden geçirdin mi?
Belki sen çok alıngansın eşinin söylediklerine alınıp abartılı tepkiler gösteriyorsun.
Sen ne kadar iyi bir eşsin?
Yanlış anlama sana bu yazdıklarım senin hatalı olduğunu düşündüğüm için değil burda eşine yazsaydık onuda paralardık sen neden bu güzel kadını üzüyorsun diye
Belli ki sizin evliliğiniz biraz daha özen istiyor.