Annesi önemli bir ameliyat olmuş bu konuda eşinizi anlıyorum.
Peki doğumdan sonra sizin yanınızda destek olarak anneniz kardeşiniz vs yok muydu?
Alınmanız normal tabiki ama sorunun bu olduğunu sanmıyorum.
Bebek ağlıyor diye tartışmak neden? Bebek bu ağlayacak elbette.
Sanırım bu süreçte sinirleriniz yıpranmış ikinizin de.
Bebeğe göz kulak olacak biri var mı anneniz veya kayınvalideniz?
Birkaç saat başbaşa vakit geçirseniz, paylaşımlarınız azaldığı içinde bu kadar agresif ve tahammülsüz aile
Eşin sizin gibi davranma derken ne anladınız ne kaseti tam anlayamadım. Ben ilgi bekleyip görmediğim halde ona kırgınlığımı bile çok sonra söyledim. Ağrı ve dikişlerime rağmen annemle her gelen misafire yemek hazırlayıp ağırladık gelenleri.Öncelikle çocuğunuzun ve kendinizin iyiliği için lütfen psikolojik destek alin. Kendinizi yumruklamaniz öfke kontrolü sorununuz olduğunu gösteriyor olabilir...
Sonrasında da aile terapisine gidin. Eşinizin annesiyle ilgilenmesi bana bu kadar büyük bir sorun gibi gelmedi. Siz bir anne olarak evladınıza muhtaç olsanız aynı ilgiyi beklemez miydiniz? Ya da kendi anneniz muhtaç durumda olsa eşiniz aklınıza gelir miydi?
Benim babam da 8 ay kanser tedavisi gördü. O dönemde eşim en büyük destekçimdi. Maddi manevi ne büyük zorluklar yaşadım ben biliyorum. Bir de eşim bana sizin gibi davransa ne hale gelirdim düşünemiyorum...
Bebeğim bazen çok ağlıyor ve sakinleştirmek zor oluyor.belki de ne yapacağımızı bilemediğimizden bilemiyorum ama geriliyoruz.kaç defa uyardım onu bebek ağlıyor diye tartışmayalım diye.fakat yine aynı.
Benim bebegim kolikti aksam 7den 10a kadar aglama krizine giriyordu. Evet yalnisti ama bizde esimle birbirimize giriyoduk. Kolay degil. Elinden gelen herseyi yapiyosun, güzel konusuyosun yinede susmayan avaz avaz aglayan bi bebek. Hincimizi birbirimizden cikariyoduk, bosanalim bile dedik bi ara:) birazda lohusalik sendromu oluyo insanda saten baya uzun sürebiliyor. Annesiyle dogumun ayni ana gelmesi ters olmus, ama yapcak bisey yok. Belliki esinizde bu sürecte boslukta kalmis. Siz anlatin hassas bi dönemde oldugunuzu, ilerde herseyin düzelecegini ve o zamana kadar size biraz faha fazla anlayis göstermesini ve ilgi göstermesini isteyin. Konusarak cözülmücek seyler degil.Bebeğim bazen çok ağlıyor ve sakinleştirmek zor oluyor.belki de ne yapacağımızı bilemediğimizden bilemiyorum ama geriliyoruz.kaç defa uyardım onu bebek ağlıyor diye tartışmayalım diye.fakat yine aynı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?