- 25 Ağustos 2018
- 681
- 951
- 53
- 44
- Konu Sahibi elenaferrante
-
Hayır yanlışınız var,araba deger kaybetmez ve asla da yanlış bir yatırım degildir. Esimin arabasini şuan da satsa aldığı fiyattan 15 bin tl fazlasina satıyor. Piyasası öyle çünkü. Hem bazi model arabalar hic deger kaybetmiyor. Ev tam bir ölü yatırım,dünya fırsatlar dünyası oldugu icin,satmaya kalktığınız bir evi asla bictiginiz fiyata satamazsınız. Kimse gelipte 10 sene önce alınan bir evi almak istemez,yeni ev varken çünkü emlak piyasası böyledir. Yeniler her zaman revactadir ev tam bir zarar ziyan.bence araba değil de ev için borçlanın devam edin. araba değer kaybeder yıllar geçtikçe. ev kazandırır. hem şu dönem çok uygun ev almaya
Evin degerlenmesi satılma durumunda gecerli olmuyor ama. Evet fiyati artıyor ama zaten ev satmak icin alınmaz. Ev alınmasına karşıyımİkinci araba sadece ikinci bir masraf olacak. Hafta içi bir yere gidecekseniz taksiyle gidersiniz hem kizinizla araba sürmeden daha rahat olursunuz. Ben de kesinlikle ev alin diyenlerdenim. Ayrica araba yillar geçtikçe değer kaybeder ama ev degerlenir.
Evin degerlenmesi satılma durumunda gecerli olmuyor ama. Evet fiyati artıyor ama zaten ev satmak icin alınmaz. Ev alınmasına karşıyım
Evet suanda piyasasi böyle satsa kar edicek mi edicek de oda simdiye kadar bahsedilen binbir masrafa sayılsın bari evet araba masrafli durdugu yerde masrafli zaten orasi ayri ama ben sunu demek istiyorum,araba hemen satılır mesela. Belki 1 haftada bile ev oyle değil. Simdi mesela siz 200 bin tl ye ev aldınız,10 sene oturdunuz o evde degeri 330 bin oldu diyelim. Satmak icin 330 istediniz emin olun sansliysaniz o fiyata satarsınız,cunku 330 bin liraya 0 ve masrafsız evler vardir hatta 280 liraya bile.Onun icinde evin satılmasını baya bir beklersiniz genelde boyle oluyor benim gördüğüm yani Aslinda ben bunu anlatmaya çalıştım . Birde ben tüm nakitin eve bağlanmasına karşıyım cok aşırı riskli ve cahilce geliyor bana bizim millette bu var ama gerekirse arabayi satıp ev aliyorlar bana cok ters . Tabi herkesin kendi fikriKonu sahibi kiradaymis. Kira tamamen çöpe giden para bence. Ev ne kadar eskirse eskisin yine de alinan fiyattan çok daha fazla degerlenir. Araba hem kendi fiyatini ödetir hem sadece durdugu yerde milyon tane harcama yaptirir. Alinan fiyattan daha yukarıya ikinci el satilmasini da ilk defa duyuyorum. Bazi markalar vardir degerini gec yitirir ama yine de yitirir. Bu arada bir arabalari var zaten kiradayken ikinciyi gereksiz buldum. Ben sizinle aynı şekilde düşünmüyorum. Kisaca şöyle söyliyeyim evi satinca bir ev alinabilir ama o kadar yil kullanilan araba satilinca bir araba alinamaz.
Evet suanda piyasasi böyle satsa kar edicek mi edicek de oda simdiye kadar bahsedilen binbir masrafa sayılsın bari evet araba masrafli durdugu yerde masrafli zaten orasi ayri ama ben sunu demek istiyorum,araba hemen satılır mesela. Belki 1 haftada bile ev oyle değil. Simdi mesela siz 200 bin tl ye ev aldınız,10 sene oturdunuz o evde degeri 330 bin oldu diyelim. Satmak icin 330 istediniz emin olun sansliysaniz o fiyata satarsınız,cunku 330 bin liraya 0 ve masrafsız evler vardir hatta 280 liraya bile.Onun icinde evin satılmasını baya bir beklersiniz genelde boyle oluyor benim gördüğüm yani Aslinda ben bunu anlatmaya çalıştım . Birde ben tüm nakitin eve bağlanmasına karşıyım cok aşırı riskli ve cahilce geliyor bana bizim millette bu var ama gerekirse arabayi satıp ev aliyorlar bana cok ters . Tabi herkesin kendi fikri
Ev piyasasına dair bir fikrim yok ama araba piyasası hiçbir zaman değer kaybedip düşmez ki, aldığınız arabanın markasına yılına göre sadece kar edeceğiniz fiyatta değişiklik olur araba modeline göre birinden 5 bin kar ederken diğerinden 20 bi edersin, abim 2 yıl önce 60 bine aldigi arabayi su an satsa 80 bine rahat satacak durumda mesela. Biz de araba alırken kar edebileceğimiz modeli yüksek revaçta olan bir model tercih ettik. Araba konusunda yanlışınız var sadece onu belirtmek istedimbence araba değil de ev için borçlanın devam edin. araba değer kaybeder yıllar geçtikçe. ev kazandırır. hem şu dönem çok uygun ev almaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?