Eşimle tartıştık ben mi yanlış düşünüyorum...

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
Ben dört yıl önce evlenince Ankara'ya geldim.
Burada kendi evim vardı eşim başlarda pek oturmak istemedi kiraya gidelim dedi. Sonra zor ikna ettim ama bugüne kadar hiç kendi evim gibi davranmadım herşey ikimizin gibi davrandım. Zaten eşim de evlenmeden önce evin içi bakımsız olduğu için iç mimar tutup kendi yaptırdı. Buraya kadar sorun yok. Dedemin zamanında Ankara'dan almış olduğu bir arsa vardı. müteahhit apartman yapacakmış kardeşler toplandı babam hayatta olmadığı için bizler arasında paylaşılınca benim payıma 75.000 YTL düşüyor. Müteahhit bize üstünü tamamlayın daire olarak vereyim dedi. Ben de tam tersi parayı almak istiyorum üstüne az bir kredi çekip belki gerek bile kalmayacak memleketimden ev almak istiyorum. Ablam abim annemin orada evleri var ama ben kendime ait bir ev istiyorum. Gittiğimde kapımı açıp rahat kafamı dinleyebileceğim denize karşı bir evim olsun istiyorum. Eşim de tam tersi Ankara'dan daire alalım kiraya veririz diye ısrar ediyor. En son dün akşam tartıştık ne halin varsa gör ben kredi çekemem gidip ev de bakmam dedi. Memleketim sinop bir de dalga geçti bir karış yer zaten ben gitsem orada iki günde sıkılırım diye küçümsedi. Zaten hep Sinop'a gittiğim zaman yanlız gidiyorum çok nadir benimle gelir gelse bile pek ailemin içine girmez konuşmaz sinir eder insanı en son iki hafta önce izin alıp bir yaşındaki kızımla otobüsle gece gittim geldim. Kapımızda arabamız dururken. Kendi ailesi Ankara'da oturuyor ama onlarla beraber öyle değil dünyanın en mutlu adamı oluyor çok zoruma gidiyor bizimkiler de eşimi mutlu etmek için elinden geleni yapmıştır hiçbirşeyimize karışmazlar dün akşam çok üzüldüm ben nerede hata yapıyorum diye.

Son düzenleme:
seni yalnız sinopa gönderiyor 1 yaşındaki çocuğunla...kendi ailesinin yanında çok çok mutluyken senin aile surat yapıyor v.s. v.s.

senin sorunun ne biliyormusun ?

bütün bunları alttan alman....ben kapımda arabamız dururken gece vakti çocuğumla üstelik başımda erkeksiz sinopa gidiyorum..hadi ben gidiyorumda sen nasıl gönderebiliyosun..ayıp be ayıppp....birdaha sende kendi ailene böyle yalnız gideceksin derdim..dediğimide yapardım ama....

Zaten canım bende son bir yıldır falan ben de ailesine pek sık gitmiyorum. Annem aynı zamanda burada da kalıyor zaten çocuğuma annem bakıyor. En son bayramda gitmiştik burnumdan geldi kimseyle konuşmadı kendi halinde takıldı gelince kavga ettik. Açıkcası kış olmasa arabayla ben giderdim arkama bile bakmadan ama ılgaz dağı karlı olacağı için çıkamam diye otobüsle gittim. çok da rahat gittim geldim ne biliyim ya bunaldım artık şu ev işi de iyice beni delirtti. Kendi param bile demedim bana ne halin varsa gör ben kredi falan çekmem ev de bakamam dedi çok zoruma gitti

Bir de enterans tarafı annesi yemeğe çağırdı diyelim ben yorgunum gitmek istemiyorum sen git diyorum bana iyi bende yanlız gitmem diye oturuyor.

bazı erkekeler böyle oluyor galiba, karısının ailesi ağzıyla kuş tutsa damada yaranamıyor, karısını iki arada bi derede bırakıyor
belki eşin mütahitle tek başına konuşup karar almana bozulmuş olabilir diye düşündüm

ailenden hoşlanmıyosa onlara daha yakın olmak istemeyecektir tabii o yüzden sinoptan ev almak istememiştir

şimdi sen komple mi sinopa taşınmak istiyorsun yoksa orda almayı düşündüğün evi böyle tatil için falan mı düşündün

Yok canım komple asla gitmez zaten bende çocuğumun eğitimi için Ankara'da kalmayı tercih ederim. ikimizin de işi burada. Ben sadece tatillerde gitmek için çok sık gidiyorum zaten. Beni tek olarak istiyor ailemi pek kabullenemedi. aileler arasında fark var onların hepsi okumuş falan filan oturduğumuz zaman konuşacağımız şeyler farklı bir de eşimin ailesi biraz havalıdır. Sırf sinopa sık gitmeyim diye almamı istemiyor.

Son düzenleme:

anladım canım, bu durumda bence sen haklısın diyeceğim, aileler arasında kültürel farklar olabilir, eşin yanlış bir seçim yapıyor, o kültürü tanımak, benimsemek yerine komple reddediyor en azından bi orta yolda durmalı senin hatrın için ama sanırım orta yolda bulmak istemiyor
diğer tarafta maddi geleceğinizide düşünüyor olabilir, kirada bir ev sürekli pasif gelir demek...

Bizim maddi bir sorunumuz yok zaten sabit bir gelirimiz var burada kirada bir evimiz var zaten ne gerek var diye düşünüyorum

Biraz da şu acıdan bakmak istiyorum sen bi şekilde Sinoptan ev aldın ama eşin aynı kararlılıgı sürdüyor; icine sine sine gidip o evde kalabilecek misin?

Olayın iç yüzünü bilmiyorum ama eşiniz haklı. Bu dönemde Ankarada ikinci bir ev sizin icin büyük bir avantaj. Cocugunuzun gelecegi icin süper bir durum. Sinopta annenize ait ev varmıs zaten. Yılda bir kere ya gidersiniz ya gitmezsiniz. O parayı oraya baglamayı yanlıs buluyorum.

Şöyle olabilir; eşinizle konusup Ankarada bi ev alıp, onun borcu bittiğinde istediğiniz yerden baska bir ev daha alabilirsiniz... Belki böyle bi yol daha mantıklı olabilir....

Adalet aşığı biri olarak ben de hiç hoşlanmazdım eşim böyle davransaydı. Ben ilgili ve saygılı davranıyorsam aynısını beklerdim. Bu konuyu etraflıca konuşmalısınız. Eminim konuşmuşsunuzdur ama bu durumun sizi ne kadar rahatsız ettiğini etkili cümlelerle tekrar tekrar ama itici olmadan paylaşmalısınız.

Ayrıca ekonomik durumunuzu bilemiyorum ama ben dairenizin bütçenize bulunacağı katkıyı Sinop'a arada bir gitmek için gözardı etmenizi doğru bulmadım. Bu konuda ısrarlı olmak yerine eşinizi ailenize kanalize etmeye çalışmanız daha etkili olur diye düşünüyorum...

şimdi, bence mantık olarak sinopta yazlık bir eve öle çok fazla gidilmeyecek genelde boş duracak bir eve hemde kredi çekerek para yatırmaktansa Ankarada bir daireye yatırım yapıp onuda kiraya verip ordan gelir elde etmek ve yatırım yapmak bence daha mantıklı.
ammaa eşin senin memleketini küçümseyerek ailene burnu bir karış havada bakarak çok ama çok yanlış yapıyor işte burda kesinlikle haksız.ev meselesini oturup konuşup halledebilirsiniz ama ne demek orası çok küçük ben orda sıkılırım.

Bizim maddi bir sorunumuz yok zaten sabit bir gelirimiz var burada kirada bir evimiz var zaten ne gerek var diye düşünüyorum

hımm eğer zaten kirada bir eviniz daha varsa senin ekstradan sinoptan bi ev istemen mantıksız değil bu durumda.

canım kesinlikl taviz verme cok yuz alıms olmalı sende konusma elbet yola gelıcektır.ama bu konuda ısrarcı oldugunu bellı et

canım biliyorum senin takıldığın noktalar farklı ama ben senin yerinde olsam, ankarada ev almayı yada kira değeri eşit olacaksa sinopta öyle bi yer varsa ordan ev almayı ya da arsanın lokasyonu güzelse mütahidin vereceği daireyi almayı tercih ederim
gerekirse ev için kredi çekerim çünkü peşinat yüksek olduğu için kira gelirleriyle kredi taksitlerini ödemek mümkün olacaktır, ortalama bi ev için tabii

şimdi parayı pek kafaya takmıyoruz ama emekli olunca gelirimiz çok düşecek, ve yaşam kalitemizde düşecek, o yüzden gelimizden geldiğince pasif gelir yaratmalıyız diye düşünüyorum
zaten op gelen pasif gelirlerle istediğimiz yerde tatil yapabiliriz

yani ben olsam tamam yatırım amaçlı bakardım herhalde

Kızlar yorumlarınızı okudum sağolun eşim olaya yatırım amaçlı bakıyor yarın çocuğumuz büyüdüğünde özel okula veririz tarzında düşünüyor. Sonra ben akşam biraz gerek yok ben sinopatn ev istiyorum diyince sinirlendi para senin ne yapmak istiyorsan tarzında konuştu. Bilmiyorum zaten paranın elime geçmesi bir yılı bulur ya da dediğiniz gibi buradan ev alıp kredisi bitince alacağım kira gelirleriyle oradan ev almak daha mı mantıklı...
memleketimi çok seviyorum benim için çok hatıraları var olaya sanırım duygusal bakıyorum. aslında benim sorunum ben buraya alışamadım sırf eşim için buraya geldim bir kaç günlük tatillerde bile sinopa gitmek için uğraşıyorum ama eşim her seferinde bir olay çıkarıyor. evet orada annemin evi var ama orada pek rahat edemiyorum abim de üst katta oturuyor yengemle pek anlaşamıyoruz bir takım sorunlar oluyor. bir de sinir olduğum küçümsemesi sinopta ne var küçücük bir yer ben iki günde sıkılırım. hatta bir kere eltimler muğlaya gidiyordu eltim muğlalı bize sizde gelin dedi bizde sinopa gidecektik eşim herkesin içinde muğla dururken sinopa gidiyoruz fikrimizi değiştirelim ne dersin dedi bende sen gidebilirsin dedim. bir kere de yazın yine tek başıma gitmiştim yazın sinopun denizi çok güzel olur antalyanın denizi gibidir. hergün denize gittik resimler falan çekindik tatilden dönünce benimle bir hafta konuşmadı sinopta nasıl denize girermişim küçük yerlerde insanlar biribirine kötü gözle bakarmış çok kötü kavga etmiştik. düşünün artık ne kadar küçümsüyor. sinopa gidenler varsa bilir ankaradan bile daha modern bir şehirdir.

Son düzenleme:

sinopu bilmiyorum ama büyük şehir çocukları bi süre sonra küçük yerlerden sıkılıyor
emin ol muğladan da sıkılırdı bi süre sonra çünkü orasıda küçük
ama her ne olursa olsun bence küçümsemesi hoş değil, helede sen bu kadar aşıkken memleketine, biraz karısını inciteceğini düşünüp öyle davranması lazım
sen onun çok sevdiği şeylere öyle yapsan ne yapar, bu kocalar empati öğrenmeli artık
sevimiyor olsa bile bunu içinde tutabilir her fırsatta yüzüne vurması gerekmez diye düşünüyorum

eşin ne söylerse söylesin bu durumda kesinlikle sen haklısın...bir insanın ne dediği değil nasıl söylediği önemlidir....seni terslemesine gerek yoktu..usülünce güzellikle söyleseydi belki sende anlayışla karşılardın....ama yaşadığın memlekete yada ailene burun kıvırdığı için yapıyorsa tabiyki senin kırılman çok ama çok normal...

bu konuyu kapatın gitsin derim ben...daha ortada para bile yok...o gün gelsin bakalım nasipte ne varsa o olur...o ne kadar bi tarafını yırtarsa yırtsın..farketmiyor yanii

hem aile mevzularınıda bir an evvel halletmeye bakın...sen durduk yere onun ailesine gitmemezlik yapıyosan oda sana misilleme yapıyor olabilir ..

Bence eşin haklı.Bende senin gibi evlendikten sonra başka bi şehre geldim.Hasretlik çektiğiniz için memleketten ev almak istiyor olabilirsiniz ama arada bir gitmeniz için çok gereksiz olur diye düşünüyorum.:44:
Çocugunuzda varmış bence yatırım için güzel bi fırsat.Şu an onun tercih etme hakkı olsa doğup büyüdüğü, eğitim gördüğü, sosyal çevresinin olduğu Ankara'yı tercih ederdi.
Eşinize evlendiğinizden bu yana onun kendi evinizde olduğunu hissettirmeminize sevindim.Yanlış anlama ama aslında saçma da buldum.Çünkü evlendikten sonra sen, ben yoktur biz vardır.Ayrıca eşi için çocukları için gece gündüz çalışan bi eş için bi baba için sözü edilecek bişey değildir varlık meselesi..
Eşinizin ailenize karşı soğuk davranışı karşısıındada üzülme..Hem arada mesafe var o sizle evli olsada onlarla kaç gün görüştü ki, arada bir gitmeyle olacak bişey değil yakınlık.Onlara karşı kendisini hala yabancı hissediyo olabilir.
Aman canım erkekler hep böyle heralde benim eşimde aynı ama ben sorun yapmadım zaten bizimkilerle yılda iki kez görüşüyoruz diye.Kötü davaranış sergilemiyo ama kendi ailesine davrandığı gibi gülüp oynamıyo da.Zaten bunu ondan beklememiz yanlış olur.Çünkü ailesiyle gülüp oynaması normal sizde de öyle olmuyo mu.Yani siz ailenizleyken dünyanın en mutlu insanı olmuyomusunuz.:97:
Umarım sorunsuz bi şekilde orta yolu bulursunuz..

Dranas, canım arkadaşım, Sinop çook güzel memleket, benim üniversitede sinoplu arkadaşlarım vardı, temiz, sessiz, zeki insanlardı. Sinoplular iyi insanlardır. Eşine söyle, Türkiye'de öyle yerler var ki, Sinop'a koşa koşa gelir. Burası Firdevs-i Ala diye...
Şöyle de yapılabilir, anladığım kadarıyla Sinopta da Ankarada da oturmuyorsunuz, kadının malı kadınındır ve tasarruf hakkı sana aittir. Sinop'tan güzel bir ev alır, kiraya verirsin, anladığım kadarıyla ortalama olarak fiyatlar şu andaki bütçene denk. Ailen de orada evine sahip çıkar, kiracıyı takip eder vs. Evden gelen geliri unutursun, o birikir, çocuk okula başlayana kadar zaten 5 sene var, o zamana kadar daha neler çıkar. Mütahhit arsa gibi konulara pek kafam çalışmaz açıkçası ama evi alıp kiraya vermek, kira parasını biriktirmek, sonra da bunu değerlendirmek, çalışıyorken sağlanan konforu, emeklililkte de devam ettirmek mümkün görünüyor.
Yine de sen bilirsin. Bana çok makul görünüyor fikrin. Kredi falan çok karışık işler....

Zaten ailemin yanında şöyle olsun demiyorum ama en azından konuşsun susmasın
ben onun ailesinin yanında öyle davranmıyorum bugüne kadar çok özverili oldum artık son zamanlarda bende eskisi gibi davranıyorum ailece burunları kaf dağında aslında eşim biraz kincidir zamanında ailem aileler farklı diye evlenmemize karşı çıkmışlardı o zamanlar bir kapımızda yatmadığı kalmıştı. zaten dediğiniz gibi daha ortada para yok iyice düşünmek lazım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…