Ezik, sürekli karşıdaki insanın isteklerine göre davranan, kendisine bir iyilik yapıldı diye karşı tarafın kölesi olan, nasıl olsa gene işimiz düşer diyerek çıkarcı davranışlar sergileyen bir kişiyi mi eşiniz olarak görmek istersiniz, yoksa kendi kararlarını alan, varolan kişiliğine göre davranan, başka birinin gönül rızasıyla yaptığı bir şey için yaltaklanma gereği duymayan, bağımsız bir bireyi mi eşiniz olarak görmek istersiniz?
Kararı kendiniz verin ve ona göre davranın.Şahsen ben verilen hediyenin kölesi olmam, hediyenin miktarını umursamıyorum, kişiler istemiyorlarsa bana bir şey vermek zorunda değiller, zaten bu sebeplerden de küçük ya da büyük (özellikle büyük) hediye kabul etmeme gibi bir prensibim vardır.Çünkü eninde sonunda bunun karşılığının isteneceğini, onurumdan ve kişiliğimden ödün vermemin talep edileceğini biliyorum.Ama siz evi kabul etmişsiniz.Ama bence bırakın da eşiniz kendi kimliğini ve onurunu koruyabilsin.Bir eve onur ve kimlik değiş tokuş etmesin.Adam da zaten çıkıp gitmeyi düşünmüş.Oldukça makul bir karar.Verdiğimiz şeylerin karşılığını istememeliyiz, yoksa vermemek daha güzeli.