Sonuçta tatlıya bağlayıp halletmişsiniz ama ben farklı bir öneride bulunacağım. Erkek yada kadın fark etmez iki tarafında ailesinden ev alınmamalı bence, çünkü insanoğlu sonuçta ilerde ne olacağını bilemeyiz ve kardeşiniz de varsa gelecekte büyük ihtimalle mal mülk miras işlerinde sorun çıkıyor, şimdilerde hiç lafı edilmese bile bir gün mutlaka başa kakılıyor yada bir şekilde yapılanlar yüze vuruluyor.
Şimdiye kadar gelinin yada damadın ailesinin yardım edip sonunda lafını etmediği tek bir aile duymadım, eşinizin gururu kırılmış ve ne kadar hallettik deseniz de bu hep içinde kalacak onun. Ayrıca her şeyi ailenize yetiştirmeniz çok yanlış bir tavır. Eşiniz sizi yakın gördüğü için sizle paylaşmış hislerini, siz düşmanı gibi görüp babanızı savunmuşsunuz. Ailelerimizin de kusurları olabilir,evet babam öyle biraz bosver idare edelim huyu bu deseniz bu kadar uzamazdı.
Bence araba alacağınıza o altınları peşinat verip ev alın, kimseye de minnetiniz olmasın. Şimdi size ev verdiler diye ilerde mirasta kardeşlerinizle kötü olmak istemiyorsanız biran önce ailenizin evinden çıkmanın yolunu arayın.
Şimdi o evde otuyorsunuz ya ilerde oturduğunuz süre boyunca ki vermediğiniz kiraların bile ilerde lafı edilecek.