Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar eşimle bu sabah tartıştık...nedeni benim temizlik takıntılarım .onun her işten geldiğinde çoraplarını çıkarttırmam,kapıda üstünü değiştittirmem,sürekli temizlik yapmam....bunlardan şikayet ediyodu ama bu sabah bu konu tartışmaya döndü.açtı ağzını yumdu gözünü..bıktım senin bu takıntılarından,kaç insan var senin gibi bu dünyada,dişlerimi bile fırçalamamı kontrol eder mi insan,çocuğun ellerini yıkamaktan elleri kılıktan çıktı .bıktım artık resmen delirdin sen kafayı temizlikle bozdun dedi ve kapıyı çekip çıktı( dağınıklığa pisliğe tahammül edemiyorum..temizlik yapmaktan zevk alıyorum
size sorum bunlar normal değil mi sizler böyle değil misiniz ben mi çok abartıyorum
kızlar eşimle bu sabah tartıştık...nedeni benim temizlik takıntılarım .onun her işten geldiğinde çoraplarını çıkarttırmam,kapıda üstünü değiştittirmem,sürekli temizlik yapmam....bunlardan şikayet ediyodu ama bu sabah bu konu tartışmaya döndü.açtı ağzını yumdu gözünü..bıktım senin bu takıntılarından,kaç insan var senin gibi bu dünyada,dişlerimi bile fırçalamamı kontrol eder mi insan,çocuğun ellerini yıkamaktan elleri kılıktan çıktı .bıktım artık resmen delirdin sen kafayı temizlikle bozdun dedi ve kapıyı çekip çıktı( dağınıklığa pisliğe tahammül edemiyorum..temizlik yapmaktan zevk alıyorum
size sorum bunlar normal değil mi sizler böyle değil misiniz ben mi çok abartıyorum
ahahah :) keşke bende de olsa birazcık bu temizlik hastalığından bende tam tersi temizlik yapmayı hiç sevmiyorum :)
Yani şöyle gözle görülür bir kir olmadığı müddetçe aklıma gelmiyo bile Babamda tam tersi sizin gibi Babamla ikimiz yaşadığımız için sürekli oda benim hareketlerimi takip ediyo inanın çok sıkıcı bunaltıcı ve çileden çıkartıcı oluyo Çoğu zaman
sırf bu yüzden evden kaçıp gitmek istiyorum Sizde eşinizin gözünde bu duruma düşmemek için bence kendinize çeki düzen verin psikolojik yardım alın
durumuna üzüldüm ve evime bir bakış attım.anam ben pisim galiba dedim.gerçi şimdi hamilelik de var.
senin için diyebileceğim şey:bir an evvel yardım al.bu yorumum seni üzebilir ama birgün eşin o kadar bunalır, piiiiis pasaklııııı bir kadına meylederse hayatın mahvolur.eşinle otur konuş,çözüm bulmaya çalışacağı vs anlat.o da yardımcı olsun.atlatın bu durumu.![]()
abartmışsın resmen, her gün yapsan her gün pis ev dediğin şey, çok takma, neticede makam değilya yuva orası, pis olmasın ama yerler yalanacak değil
Hayır, psikoloğa gitmeniz gerekiyor, net olarak eminim.. Direk olarak gitmeyin psikiyatriste, yaşadığınız yer küçükse zaten hemen ilaç verip yollar.
Eğer kişisel bozukluk seviyesindeyse bu takıntı o zaman sizi psikiyatriste yollarlar.
Anlattıklarınız kadarıyla sizinki basit bir takıntı, ilerlememiş.
Can sıkıntısından, güblerinizin aynı geçmesinden kafanızı bu şekilde dağıtma yolunu seçmişsiniz.
Bu yüzden terapi yeterli bile sayılabilir size, buradan göremediğimiz başka birşey yoksa.
Birde muhakkak en kısa zamanda sizi rahatlatan, bir hobi edinmeniz gerekiyor.
Yorumlar da komsularinin sana gelmedigini yazmissin biliyorum elinde degil ama sence gercekten deger mi? Senin bu hayata gelis amacin temizlik mi?Ben ne yapiyorum dedim kendime Allah gecinden versin yarin olsem birsuru pismanligim var esimle kizimla yeterince vakit gecirememek evime gonlumce misafir cagiramamak sirf ocak batcak diye esime patates kizartmamak mak mak mak boyle uzar gider . . .
Yaptigin temizligin ikisine de zerre fsydasi yok bence ve kendinden gidiyo gec olmadan Dur de canim hayat 1 kere " bunlari sana takinsidan tam olarak kurtulamamis olan birisi yaziyo benim 13 yasimda basladi bi de
bende de el yıkama takıntısı vardı.Asırı stres ve sıtıntıdan olmuş.Ben farkına bile varmadım, insanları çok bunaltıyordum elinizi yıkayın, yıkatınızmı, 3 kere 4 kere yıkayın diye. Sonra yardım aldım daha iyiyim ellerimi daha az yıkıyorum.Bir seferde 8,9 defa sabunlardım şimdi 4 e düştü.
psikiyatriye gitmen lazım keremce
psikiyatrist vardır diye düşünüyorum.
ilaç başlarlar düzenli kullan, iyi oldum diye sakın kesme.
bilişsel davranışçı terapi uygulamak lazım.
takıntılarının üstüne gitmelisin, bırak bişi mi döküldü, hemen temizleme sonra yap.
her gün temizlediğin şeyleri gün aşırı, iki günde üç günde bir yapmaya başla.
böyle böyle.
gittin mi keremce bir psikiyatriste ??