eşimle tartıştık :((

abartmışsın resmen, her gün yapsan her gün pis ev dediğin şey, çok takma, neticede makam değilya yuva orası, pis olmasın ama yerler yalanacak değil

daha önceki sayfalarda yazılı mı bilmiyorum hepsini okuyamadım ama

bence sizinki sıkıntıdan boş durmaktan filan değil, bu bir hastalık. OKB - obsesif kompulsif bozukluk. eşiniz de size kızmasın sonuçta elinizde değil ve acilen tedavi olmanız gerekiyor. tedavi olmazsanız hastalıgınız ilerleyebilir, sonra benden kötüleri de varmış dediğiniz kişiler gib olmayın bi an önce bu duruma el koyun lütfen, geçmiş olsun..

kızlar eşimle bu sabah tartıştık...nedeni benim temizlik takıntılarım .onun her işten geldiğinde çoraplarını çıkarttırmam,kapıda üstünü değiştittirmem,sürekli temizlik yapmam....bunlardan şikayet ediyodu ama bu sabah bu konu tartışmaya döndü.açtı ağzını yumdu gözünü..bıktım senin bu takıntılarından,kaç insan var senin gibi bu dünyada,dişlerimi bile fırçalamamı kontrol eder mi insan,çocuğun ellerini yıkamaktan elleri kılıktan çıktı .bıktım artık resmen delirdin sen kafayı temizlikle bozdun dedi ve kapıyı çekip çıktı :(( dağınıklığa pisliğe tahammül edemiyorum..temizlik yapmaktan zevk alıyorum
size sorum bunlar normal değil mi sizler böyle değil misiniz ben mi çok abartıyorum

bence bi psikoloğa görünün sizinki hastalık derecesine gelmiş, ilişkinizi yıpratmayın derim

kızlar eşimle bu sabah tartıştık...nedeni benim temizlik takıntılarım .onun her işten geldiğinde çoraplarını çıkarttırmam,kapıda üstünü değiştittirmem,sürekli temizlik yapmam....bunlardan şikayet ediyodu ama bu sabah bu konu tartışmaya döndü.açtı ağzını yumdu gözünü..bıktım senin bu takıntılarından,kaç insan var senin gibi bu dünyada,dişlerimi bile fırçalamamı kontrol eder mi insan,çocuğun ellerini yıkamaktan elleri kılıktan çıktı .bıktım artık resmen delirdin sen kafayı temizlikle bozdun dedi ve kapıyı çekip çıktı :(( dağınıklığa pisliğe tahammül edemiyorum..temizlik yapmaktan zevk alıyorum
size sorum bunlar normal değil mi sizler böyle değil misiniz ben mi çok abartıyorum

ahahah :) keşke bende de olsa birazcık bu temizlik hastalığından bende tam tersi temizlik yapmayı hiç sevmiyorum :)
Yani şöyle gözle görülür bir kir olmadığı müddetçe aklıma gelmiyo bile Babamda tam tersi sizin gibi Babamla ikimiz yaşadığımız için sürekli oda benim hareketlerimi takip ediyo inanın çok sıkıcı bunaltıcı ve çileden çıkartıcı oluyo Çoğu zaman
sırf bu yüzden evden kaçıp gitmek istiyorum Sizde eşinizin gözünde bu duruma düşmemek için bence kendinize çeki düzen verin psikolojik yardım alın

ahahah :) keşke bende de olsa birazcık bu temizlik hastalığından bende tam tersi temizlik yapmayı hiç sevmiyorum :)
Yani şöyle gözle görülür bir kir olmadığı müddetçe aklıma gelmiyo bile Babamda tam tersi sizin gibi Babamla ikimiz yaşadığımız için sürekli oda benim hareketlerimi takip ediyo inanın çok sıkıcı bunaltıcı ve çileden çıkartıcı oluyo Çoğu zaman
sırf bu yüzden evden kaçıp gitmek istiyorum Sizde eşinizin gözünde bu duruma düşmemek için bence kendinize çeki düzen verin psikolojik yardım alın

:)))babana mı yaptırıyosun bütün işleri :1:

durumuna üzüldüm ve evime bir bakış attım.anam ben pisim galiba dedim.gerçi şimdi hamilelik de var.
senin için diyebileceğim şey:bir an evvel yardım al.bu yorumum seni üzebilir ama birgün eşin o kadar bunalır, piiiiis pasaklııııı bir kadına meylederse hayatın mahvolur.eşinle otur konuş,çözüm bulmaya çalışacağı vs anlat.o da yardımcı olsun.atlatın bu durumu.:34:

estağfirullah pis değilsinizdir eminim :))
ah bacım doğum yaptım da lohusalığımın tadını bile çıkaramadım :((gerçi o zamanlar bu dercede takıntılı değildim ama hastaneden eve geldim ev silmeye çalışıyorum.annem deli misin yat diyo yat yatabilirsen...ya bu ev niye bu halde niye silmediniz diye oturup ağladım

Hayır, psikoloğa gitmeniz gerekiyor, net olarak eminim.. Direk olarak gitmeyin psikiyatriste, yaşadığınız yer küçükse zaten hemen ilaç verip yollar.
Eğer kişisel bozukluk seviyesindeyse bu takıntı o zaman sizi psikiyatriste yollarlar.
Anlattıklarınız kadarıyla sizinki basit bir takıntı, ilerlememiş.
Can sıkıntısından, güblerinizin aynı geçmesinden kafanızı bu şekilde dağıtma yolunu seçmişsiniz.
Bu yüzden terapi yeterli bile sayılabilir size, buradan göremediğimiz başka birşey yoksa.
Birde muhakkak en kısa zamanda sizi rahatlatan, bir hobi edinmeniz gerekiyor.

psikiyatriste gitmesi gerekiyor çünkü arkadaş hasta, okb
psikoloğa gitmesi bir anlam ifade etmiyor.
tabi ki ilaç verecek çünkü bir hastalık bu.
grip olunca ilaç alıyoruz psikiyatrik bir hastalık da olunca ilaç alınması gerekiyor.
beyindeki bazı eksik maddelerden kaynaklanıyor çünkü.
insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.
ayrıca okb ve obsesif kişilik bozukluğu çok farklı şeylerdir.
zaten okbsi günlük hayatını bir hayli etkilemiş, dr ihtiyacı var.

bence de abartmışsınız...
benim kayınvalidem de temizlik hastası deliriyor benim evime gelince heryeri temizlemeye çalışıo :9:
ömrü boyunca temizlikle geçirmiş, şimdi desen ki elinde ne var, koca bir sıfır...
ev ertesi gün yine pis yine pis...
yaşanabilir derecede temiz olduğu sürece fazlasını yapmak abartı herzaman benim için... eşiniz de işten eve yorgun argın gelecek adam ayağını bile uzatamadan çorap çıkart üst çıkart oraya dokunma buraya koyma daralması normal...

bende arkadaşlara katılıyorum temizlik olayını abartmışsın kocan haklı
bencede tedavi olmalısın canım eşinle aran bozulmasın:50:

Bende de senin kadar olmasa da temizlik takintisi var konu actim ben de faydali yorumlar da oldu. Benzer yanlarimiz hayata temizlik olarak bakiyorum ben de hergun supurge toz yer silesim var. Bi yumurta kirsam butun mutfagi siliyorum. : (( ben lohusaligimda hic yatmadim herkes cok kizdi haklilardida sonra dikislerim diye agliyodum ama elimde degildi iste ev cok pis geliyodu. farkimiz ben artik temizlik yapmak istemiyorum zorla yapiyorum bu daha buyuk iskence oluyo ve hastalik oldugunu kabul ediyorum evim temiz dahi olsa silip supurmezsem hep bi eksiklik oluyo aklim hep temizlikte cok mutsuz oluyorum simdi 2 gundur temuzlik yapmiyorum kendimi cok zor frenliyorum haftada 1 2 yspmak normali 1 2 gun sonra yapmam gerek ama resmen kalbim agriyo sıkıntidan. Doktorum programinda takinti konusunda Bir doktor hergun ayni seyi yapip( bizim icin temizlik yapip)farkli bir gun bekliyorsunuz demisti( bu takintidan kurtulmayi beklemek)dogru harekete gecmeden bu mumkun olmaz benim evim suan temiz ben pis gormek istedigim icin oyle goruyordum sen de mumkunse destek al bu sart ( 14 aylik kizim var biraz daha buyumesini bekliyorum ben de almayi dusunuyorum)

Yorumlar da komsularinin sana gelmedigini yazmissin biliyorum elinde degil ama sence gercekten deger mi? Senin bu hayata gelis amacin temizlik mi?Ben ne yapiyorum dedim kendime Allah gecinden versin yarin olsem birsuru pismanligim var esimle kizimla yeterince vakit gecirememek evime gonlumce misafir cagiramamak sirf ocak batcak diye esime patates kizartmamak mak mak mak boyle uzar gider . . .
Yaptigin temizligin ikisine de zerre fsydasi yok bence ve kendinden gidiyo gec olmadan Dur de canim hayat 1 kere " bunlari sana takinsidan tam olarak kurtulamamis olan birisi yaziyo benim 13 yasimda basladi bi de

Son düzenleme:
Yorumlar da komsularinin sana gelmedigini yazmissin biliyorum elinde degil ama sence gercekten deger mi? Senin bu hayata gelis amacin temizlik mi?Ben ne yapiyorum dedim kendime Allah gecinden versin yarin olsem birsuru pismanligim var esimle kizimla yeterince vakit gecirememek evime gonlumce misafir cagiramamak sirf ocak batcak diye esime patates kizartmamak mak mak mak boyle uzar gider . . .
Yaptigin temizligin ikisine de zerre fsydasi yok bence ve kendinden gidiyo gec olmadan Dur de canim hayat 1 kere " bunlari sana takinsidan tam olarak kurtulamamis olan birisi yaziyo benim 13 yasimda basladi bi de

yorumların için ve beni anladığın için teşekkür ederim canım..
bende öyleyim. kızartma yapacak olsam heryere gazete yapıştırıyorum .örtüyle kapatıyorum ocağın yanlarını.eşimde bu kadar işkence çekeceğine yapma en iyisi diyo :)))dediğin gibi daha birsürü şey

temizlik her kadının sorunu ama ardık göz ardı etmeli veya bir düzene koymalısınız sizin temizlik takıntınız yüzünden hayatı kacırıyorsunuz....
eşiniz şikayet etmekle belli şeyler yapacan demekle benle ilgilen demek istemiş..
biraz rahatlayın eşiniz ve cocugunuza zaman ayırın ayrıca siz temizlik yaptıkca hem erken yıpranırsınız ve aşırı siteril bir ortam bagısıklıgı zayıflatır..
yaşanacak derecede orta yolu bulmalısınız...
bende cok yapıyodum hastalıga dönüşmeye başaldıgını hissettim ve bıraktım yettigi kadar...
zaten çalışıyorum yetişemessemde dursun onudamı düşüneyim:)))

temizlik her kadının sorunu ama artık göz ardı etmeli veya bir düzene koymalısınız sizin temizlik takıntınız yüzünden hayatı kacırıyorsunuz....
eşiniz şikayet etmekle belli şeyler yapacan demekle benle ilgilen demek istemiş..
biraz rahatlayın eşiniz ve cocugunuza zaman ayırın ayrıca siz temizlik yaptıkca hem erken yıpranırsınız ve aşırı siteril bir ortam bagısıklıgı zayıflatır..
yaşanacak derecede orta yolu bulmalısınız...
bende cok yapıyodum hastalıga dönüşmeye başladıgını hissettim ve bıraktım yettigi kadar...
zaten çalışıyorum yetişemessemde dursun onudamı düşüneyim:)))

bende de el yıkama takıntısı vardı.Asırı stres ve sıtıntıdan olmuş.Ben farkına bile varmadım, insanları çok bunaltıyordum elinizi yıkayın, yıkatınızmı, 3 kere 4 kere yıkayın diye. Sonra yardım aldım daha iyiyim ellerimi daha az yıkıyorum.Bir seferde 8,9 defa sabunlardım şimdi 4 e düştü.

bende de el yıkama takıntısı vardı.Asırı stres ve sıtıntıdan olmuş.Ben farkına bile varmadım, insanları çok bunaltıyordum elinizi yıkayın, yıkatınızmı, 3 kere 4 kere yıkayın diye. Sonra yardım aldım daha iyiyim ellerimi daha az yıkıyorum.Bir seferde 8,9 defa sabunlardım şimdi 4 e düştü.

evet bu el yıkama takıntısı bendede vardı yıkar dururdum deli gibi:) hatırlıyorum gecenin b yarısı uykumdan kakltım ellerimi yıkadım:D sonra dur dedim kendi kendime şimdi yapmıyorum ya ama bazı takıntılarım hala var işte zamanla onlarıda aşarım:)sizde öle yapın kendiniz yapamıyosanız uzman birinden yardım alın mutlaka

Aslında durumun normal olmadığının farkındasınız ama elimde değil diyorsunuz. Aksine herşey kendi elinizde bir uzman yardımı almak tabiyki faydalı olacaktır ama sonuçta sizde bitiyor. Sizin eşinizin çocuğunuzun hayat kalitesi açısından bir an önce kurtulmaya bakın.

psikiyatriye gitmen lazım keremce
psikiyatrist vardır diye düşünüyorum.
ilaç başlarlar düzenli kullan, iyi oldum diye sakın kesme.
bilişsel davranışçı terapi uygulamak lazım.
takıntılarının üstüne gitmelisin, bırak bişi mi döküldü, hemen temizleme sonra yap.
her gün temizlediğin şeyleri gün aşırı, iki günde üç günde bir yapmaya başla.
böyle böyle.

gittin mi keremce bir psikiyatriste ??

Back
X