degersizlik duygusu ve diğer kadınla rekabetten dolayı adam badem gözlü oldu.
Değersizlik duygusuna dikkat çektim, yergi, eleştiri veya küçümseme değil bu.
Olağan bir gerçek olarak bahsediyorum.
Size bu duyguyu ekleyen aileniz. Anne, pasifte olsa baba, abla, abi. Bunun devamı kayınaile vesilesi ile eş. Ama asıl eş.
Hal böyle iken, kendi şartlarınızın acısını ve suçunu başka yerde yumuşatmaya çalışamazsınız.
Sizi anlamadığımızı zannediyorsunuz. Anlıyoruz. Ben sizin duygularınızı ve neden böyle hissettiğinizi anlıyorum ve adını koyabiliyorum.
Dümdüz insani bir yön var bunda.
Ama anlamak başka hak vermek baska.
Netice aynı yere çıksa da eski eşin sizi kabullenmesi ve sizin onu kabullenmeniz arasındaki görece duygusal farkı da anlıyorum. Duygular kontrol edilemeyebilir. Ama sizin kararlarınız, düşünceleriniz ve davranışlarınız da yanlış.
Sellerle çırpışma pahasına duygusal ve zihinsel sahanızda kaldıramayacağınız bir yükün altına girdiniz. Çocuğun ihtiyaçlarını yok saymakla kalmayıp, güvende hissetmek uğruna eşinizinde yok saymasını bekliyorsunuz. Çocuğun eşiniz üzerindeki hakkı sizin hakkınızdan fazla. Çünkü siz duygusal ihtiyaçlarınizı başkasından temin edebilirdiniz ama o temin edemez.
Birden fazla üye bende baska bir çocuğa tahammül edemezdim, ama asıl eşe tahammül edemezdim, o yüzden kendimi bu duruma sokmazdım yazdı size.
Bu kısmı gözardı ediyorsunuz.
Yani üç seçeneğiniz var.
Baştan kabul etmeyecektiniz.
Kabul ettiyseniz, kabullenmeniz gereken bazı konular var. Onları yok sayamazsınız.
Kabul ettiniz ama yürümüyor, ayrılacaksınız.
Birinci ve üçüncü seçenek mantıklı olan.
İkinciyi seçip haksızlık yapıp hak arayışına çıkmak mantıksız. Buna kimse hak vermeyecektir.