Mahinur, bu kadar yazıldı çizildi.
Hala burada olmanızın bir hikmeti vardır umarım. Birçok kişi konuyu veya üyeliği kapatır giderdi.
Üç günde sizden büyük fikri değişimler beklemek manasız muhtemelen.
Çünkü doğru değerlendirme yapmayı uzun zaman önce bırakmışsınız. Gerçeği kendi anlayışınıza ve ihtiyacıniza gore yorumluyorsunuz.
Ama umarım terapiye gidersiniz ve bugün olmasa yarın, burada yazılanlar üzerinden kendinizi, düşüncelerinizi ve kararlarınızı sorgularsınız.
Böyle bir yaşanmışlık içinde değil ama başka şartlarda biriyle ciddi sınavım vardı 10 yıldan fazla sürdü.
Sanki elde edemediği herşeyin suçlusu bendim, kendinde gördüğü bütün sıfatları ve kötülükleri bana mal etti, ben yapıyormuşum gibi algıladı ve anlattı.
Onun kadar acı çekmediğimi düşündüğü için durumu eşitleme çabasındaydı, eskaza hatasını anlamaya milim yaklaştığı her seferinde kendi fikrini ve gerçekliğini manipüle etti.
Ben uzun zaman anlayamadım
düşünce yapısındaki tuhaflığı, çarpıklığı, manipülasyonu.
Yakıştıramıyorsunuz bir kere.
Ve ne yaparsam yapayım, ne olursam olayım kötüydüm. Nezaketimi, doğru ve adil olanı yapma çabamı hep başka şekilde yorumladı.
Sizdede benzer bir durum görüyorum.
Sanki muhatabınızın gercek doğasını ve olayları olduğu gibi kabul ederseniz bir savaşı kaybedecekmişsiniz gibi.
Birinin mutlak kötü olması lazım çünkü hikayede. Yoksa ona olan hislerinizle baş edemezsiniz.
Gerçekten kötü olan insanlarda gördüm. Yani kendini manipüle ederek ve kandırarak değil, gerçekten kötülük yapmak istediği için kötülük yapan insanlar. Bu kişi ile onların arasını da ayırd ediyorum.
Sizin mutlak kötülüğünüz ise eski eşle rekabetinizde değil, 3 yaşındaki çocuğu düşman belleyecek kadar gözünüze perde inmesinde. O derece alacaklısınız hayattan ve eski eşten.
Lütfen kendinizle olan ilişkinizi, eşinizden bağımsız güven problemlerinizi çözün.
Hayat çok daha sağlıklı bir hale gelecek.