Eşimle uyuşamadığımız konu...

Aynı beni anlatmışsın yaa. Benim eşim de öyle. Gelmeler gitmeler hiç bitmez. Kalabalık, gürültü, curcuna. Benimse sayılı akrabam var ve nerdeyse hiç görüşülmez. Ben alıştırdım biraz konuşa konuşa.

Bir de bizimkilerde 3 kişi gelecek dersin. Zır kapı 2 kişi daha. Zır kapı biri daha. Ordan 3 kişi burdan bilmem ne. Bana hiç sormadan birbirlerini arayıp, biz burdayız siz de gelin diyorlar. Çok bilirim habersizce kişi arttıkça yemek yetmeyip kendi yemeğimi böldüğümü. Gün sonu bir bakarsın 20 kişi oturmuş, çay içiyor.

Biz şöyle yapıyoruz. Eşimle konuştuk. 3 kişi deyip 20 kişi gelince ben yıpranıyorum dedim. Yılda 1-2 kez biz çağırıyoruz. İsmi de büyük vurgun :KK70: O gün saldım çayıra Mevlam kayıra. Kapı hiç durmadan çalıyor, çoluk çocuk ordan oraya koşuyor. Gelen giden. O gün herşeyi göze alıyorum, öyle geçip gidiyor :KK70:

valla büyük vurgun iyi taktikmiş aslında bende mi eşime talep etsem :)) yılda 2-3 gün böyle olunca çekilir o gün her şey mübah derim :) kendileri seviyorlar sürekli içiçeler ... Bizim ailemizde pazar günü bir yere gidilmez mesela pazar tatildir evinde dinlenmek ister insanlar diye düşünürüz ve pazar gecesi ev gezmesi vs asla yapılmaz .. ama eşimin ailesi öyle değil pazar birinin evinde kahvaltı yaparlar orda iş biter kahve içmeye baskasına gecerler falan aile de ben gibi baska genc gelinlerde var ama onlar keza bizden daha uzun süredir evli alışmışlar onlara avantajı mesela küçük bebekleri o kalabalık yengeler teyzeler bebeklerle ilgilenir uyutur yemek yedirir falan anne de rahat rahat kahvaltısını yapar mesela :)

ne bilim işte farklı aile yapıları alışkanlıklar zamanla biraz ben biraz eşim törpülenecek orta yolu bulacağız inş.. güzel yorumlarınız için tesekkürler kk kadınları :KK200:

Bence bu kadar canını sıkacak bi durum yok, bak eşinde yardım ediyormuş ne güzel, kayınvaliden de aynı şekilde.
Mesela surat asmak yerine hadi gel beraber hazırlayalım de eşine, ki zaten geliyormuşta adam :) Yeyin için beraber kaldırın oturun şenlik curcuna ne güzel işte. :)
Öyle ani misafire bende bi gıcık olurum ama yabancı değiller ne nihayetinde, ve benimde çalıştığımı bebeğimin olduğununu biliyorlar,e hepsi de ailemden beraber hazırlayıp yeyip içip kaldırıyoruz. Senin içinde aynı şey geçerli yani. Çalışıyosun, hamilesin vs kimse sana aaa bize hizmet etmedi, aa bize bişey hazırlamamış demez.
Bizde Allahtan benim tarafta eşimin tarafta kalabalık. İkimizde kalabalığı severiz çok sıkıntı olmuyo o yüzden. ve benim kızımda doğunca böyle kalabalıkta kucaktan kucağa hoplaya zıplaya büyüdü. Hiç esirgeyip sakınmadım. Sende öyle yap. Gayet insancıl gayet sosyal oluyolar :)

İnsanlar zaten zorluk çıkaran misafir gibi davranan kişiler değillermiş hem çağırdıysa yardım etmeyi de biliyormuş kayınvaliden de anlayışlı bir insan demek ki önlerine ne konsa yiyecek insanlar sizde yapabildiğiniz kadarını yapın eşiniz demek ki kalabalığı seviyor. Ama tabi sık olmaması şeklinde konuşabilirsiniz. Bir de çağırıp yardım etmeyen kocalar var ya da misafir gibi oturan akrabalar var. Bu yüzden tartışma çıkarmayın ama güzellikle de konuşun.

Haksızlık yapıyorsunuz eşinize.. Aman kızmayın aman yorulmayın diye nasıl yardım etmiş, masajını eksik etmemiş
Sen şükür etmelisin
Höt höt bir eşin yok, mecbur bırakan biri yok karşında.. Sakın kıyma eşine
Bir gün de o demeden sen çağır , sürpriz yap sevindir eşini
O zaman hiç değilse senin müsait olduğun iyi hissettiğin zamanlarda çağırmış olursun

Sonuç olarak onlar bir aile o şekilde yetişti büyüdü bunu engelleyemezsin yapılarını değiştiremezsin. Evliliğin sorumluluklarından bir taneside budur. Yanlızca çiftler değil ailelerde evleniyor. Eğer bunun altından kalkamazsınız eşinizle aranızda sorun oluşur. Bunu çok fazla dile getirmeyin ama önden hazırlık yapın boş vakitlerinizde buzlukta hazır yemeklikler olsun. Planlı olun önceden boş vakitlerinizi eşinizle planlayın hayatım şu günler beraber şöyle yapalım şu boş günlerdede aileni davet edelim vs vs gibi.

5 dakika bile uğrayacak olsa en yakınım dediği kişi bi saniye ysmdfn'ye sorayım der eşim. Sana karşı saygısızlık yaptığı. Gelmek isteyen olsa bile eşim hamile çok yoruluyor dışarda görüşelim isterseniz desin.. Geçen sene ramazanda hamileydim,evde misafir ağırlayamam diye tüm aileyi topladık iftara götürdük. Arkadaşlarla,kuzenlerle yemek organizasyonu dışarda yapılır. Elbette evimize gelende oluyor ama daha çok çay kahve yanına hazır bi pasta tamam işte.. Eşin nekadar ısrar etsede,gelenlerde en az eşin kadar düşüncesiz.. İşten eve yeni gelmiş hamile kadının evine son dk haberli iftara mı gidilir.. Eşin ısrar edince siz çıkın gelin diyebilselerdi keşke..
Otur konuş eşinle düzgünce,kafana göre bana danışmadan misafir çağırırsan sen ağırlamak zorunda kalırsın de.. Bikere uğraşsın bidaha kimseyi çağırmaz zaten ;)

evet planlamak konuşma işini yapacağım uygun bir vakitte kavga etmeden laf arasında güzelce planlayıp çağıralım diyeceğim ya da ne bilim pazar bize kalsın onlar gelirse cuma gelsin cumartesi gelsin diyeceğim...

belki hormonlarımda yogun o yüzden kendime engel olamıyorum biraz surat yapıyorum kızıyorum ister istemez.. ama o bugune kadar benim aileme asla oyle davranmadı benden once cagırır ablamın cocuklarını alır bize getirir falan.. Adam her türlü akraba seviyor..

Benim tek bozuldugum spontane misafir davet etmesi bugün de pazar karım belki yatar dinlenir diye düşünmeden aa gelin beraber olalım deyivermesi.. Ama konusunca beni anlayacaktır.. yoksa bende ona surat yapmak ailesini istemiyormuş gibi davranmak istemiyorum.. zira ailesini istememezlik yapmaya kalksam kendimden utanırım özellikle kv ve kp bir dediğimi iki etmediler benonları istemezsem cok ayıp ederimm.. Oyle anlamasın diye de eşime söylüyorum benim anneni babanı istememek gibi bir seyim yok diye ve onlar gelince asla onlara belli etmem eşime kızdığımı bile...

işte böyle arkdaslar bakalım konusacagım eşimle inşallah zamanla orta yolu buluruz

Merhaba , bir derdim var takipçileri .. konum dert değil belki ama yine de paylaşmak ve rahatlamak istedim.sizlerinde görüşünü almak istedim ...
Eşimle iyi giden sorunsuz bir evliliğimiz var çok şükür .. Genel olarak birbirimizi anlayan destekleyen bir çiftiz..fikir olarak da uyumluyuz.. Eşimle anlaşamadığım daha doğrusu uyuşamadığımız tek konu; onun kalabalık büyük bir aileden geliyor olması ve bunun yanında akrabacı bir insan olması.. Ben ise tam tersi çekirdek aile de büyümüş akrabalarıyla bayramlarda görüşen onun haricinde pek git geli olmayan bir ailenin üyesiyim. Bir halam var yaşadığımız şehir de onunla görüşürüz. Diğer amcalarım teyzelerim dayılarım farklı ve uzak şehirlerde yurt dışı gibi onlarla bayramlarda görüşürüz ya da sene de 1-2 kere..
Eşim sürekli kuzenleriyle bir arada halaları teyzeleri hep birbirlerine gider gelirler.. Beraber akşam yemekleri beraber kahvaltılar onlar için çok sıradan ve doğal .. Örneğin pazar kahvaltısında illa kalabalık olurlar en az 5-10 kişi .. Biz evlendikten sonra da eşim aynı şekilde olsun istiyor.. Hemen anneleri teyzeleri veya kuzenleri halaları gelsin istiyor. ve onun için onları davet etmek çok kolay telefon da spontan konuşurken aa hadi gelin bizde yiyelim aa hadi maçı bizde izleyelim..
Bende çalışan ve hamile bir kadınım hafta içi misafir ağırlamak istemiyorum.. Ya da tatilim olan 1 pazar gününde evde 15 kişiye kahvaltı vermek istemiyorum..
En son cumartesi günü annesi ve teyzesi bizim yaşadığımız semte alışverişe gelmiş onlarla telefonda konuşurken eee hadi iftara bize gelin beraber yeriz deyiverdi.. Ben işten çıkmış eve yeni gelmişim bütün haftanın yorgunluğu zaten üstümde hamileliğin verdiği yorgunluk ayaklarımı uzatıp yatak o an yapmak istediğim tek şey.. Tabi ki benim suratım düştü moralim bozuldu.. Biraz tartıştık ama ramazan günü eve gelen misafire kötü davranmayacağım için uzatmadım.. Ki zaten kv çok anlayışlı aradı kızım gelmeyelim dedim sana iş çıkaracağız falan dedi ama çok ısrar etti x dedi.. Bende olsun anne buyrun gelin dedim... o Akşam yemekte tam 9 kişi olduk.. ve hiç bir hazırlığım yoktu sonuçta iftara geliyorlar oruçlu insanlar hiçbir şey yapmadan duramam.. Ben tabi dinlenemeden mutfağa girdim.. Bu arada eşim bana yardım etti hakkını yemeyeyim .. oruçlu haliyle sırf gıcıklığına üç kere markete gönderdim. Salata yaptırdım limonata yaptırdım.. Ben kızmayayıım sırf diye her şeye yardım etti.. kv falan asla beni yardımsız bırakmaz .. oda sofra toplamaya vs hep yardım etti. ama ne kadarda olsa ben ev sahibiyim elim elim üstünde oturamam bende bütün akşam hizmet ettim ve artık gecenin sonunda ayaklarım davul gibi şiş zonkluyordu.... Sonra eşim gene geldi masaj yaptı falan bende ailesi gittikten sonra surat asmaya devam ettim.. ertesi Gün seni sabahın köründe kaldıracağım ailemin yanına yazlığa gideceğiz dedim.. tamam gidelim dedi.. Sadece benim ailemle baş başa görüşülecek dedim tamam dedim.. Ama tabi ben buna sabah kıyamadım.. Öğlen gittik öğlene kadar uyudu.. Her neyse benim aileme de çok tatlı davranır gelsinler gidelim falan hiç ikiletmez.. Ama ben ona kızıyorum beni düşünmüyor bana iş çıkartıyor diye .. Sonra O benim her dediğimi yapıyor diye kıyamıyorum da.. Sonra ailesini istemiyor gibi oluyorum diye vicdan azabı da duyuyorum çünkü çok tatlı insanlar hiç sıkıntımız olmadı onlarla hiç bir problemim yok aslında.
Ama ben birden gelen kalabalık misaifiri sevmiyorum.. Boş vakitlerini tek başına geçirmeyi seven bir insanım .. Yani bu durum ne olur ne yapmalıyım.. çok uzun yazdım bilmiyorum.. İçimi dökmek istedim ...

benim esim de cok benziyor. mısafırı cok sever sagolsun. benım bı annem var ona gıtsem yeter kardeslerım uzakta zaten. onun kardeslerı burda her dk goruselım ıstıyor. aılesı sehır dışında ama ayda bı kac kez gıdılıyor ya da onlar geliyor. yanı onlarla da sık gorusuluyor. kocamn bı arkadaş grubu var onlar da her dk plan program yapalım ıstıyor. ben de evımde oturmak ıstıyorum. hepsını cok sevıyorum sıkıntımız yok ama her an her dk bı plan program.. yoruluyorum cok. mıllet evde sıkılır ben evımı ozluyorum.

Bilemiyorum ama erkeğin eşine sormadan eve misafir çağırması hiç hoş değil. Tamam kalabalık seviyor olabilir ama sizinle paylasmalı önce "annemleri şu gün çağıralım mı"diye. Sonuçta işten çıkip hamile halinizle misafir ağırlayan (eşiniz yaptığının farkinda ondan yardım ediyor)sizsiniz. Benim eşimde yapardı bunu ama artık yapmıyor,arada olursada disarda ağırliyoruz yada dışardan söylüyoruz. Benim bu hayatta en nefret ettiğim davranışlarda ilk üçe girer bu davranış. Eşimde bunu çok iyi bilir. (Öğrendi) Evde malzeme olmayabilir,yorgun olabilirim,evim dağınık olabilir,olabilirde olabilir yani. Dolayısıyla bu konu oturup konuşulup,en müsait zamana ayarlanır bizim evde.
Sizde eşinizle oturup konuşun. Ailesini çok sevdiğini,tabiki görüşeceğinizi,davet edeceğinizi ama metezori olmaması gerektiğini,evin durumu,alisveris ve yemek listesi yapıp o düzende ağırlayabileceğinizi dolayısıyla bir iki gün önceden konuşup ,kendinizi hazırlayıp davet etmeniz gerektiğini anlatın. Hamile ve çalışan bir bayan olarak yorulduğunuzu anlatın bilsin. Hatta kendi aileniz içinde bu program dahilinde hareket etmek istediğinizi söyleyin.

Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar sürekli misafir gelmesi iyi değil. İnsan evinde dinlenmek ister. Belki haftasonu dışarıda gezmek istersin eşinle çocuğunla falan. Arasıra gelseler neyse de. Bu kadar sık olmaz. Eşinle konuş bence size sormadan çağırmasın kimseyi.

benim esim de cok benziyor. mısafırı cok sever sagolsun. benım bı annem var ona gıtsem yeter kardeslerım uzakta zaten. onun kardeslerı burda her dk goruselım ıstıyor. aılesı sehır dışında ama ayda bı kac kez gıdılıyor ya da onlar geliyor. yanı onlarla da sık gorusuluyor. kocamn bı arkadaş grubu var onlar da her dk plan program yapalım ıstıyor. ben de evımde oturmak ıstıyorum. hepsını cok sevıyorum sıkıntımız yok ama her an her dk bı plan program.. yoruluyorum cok. mıllet evde sıkılır ben evımı ozluyorum.

ayy evet ya bende insan sevmediğimden değil ama bir başınalığı seviyorum daha cok.

aa evet cinsiyeti ne canım senin :) Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin :) nasıl gidiyor hamlilelik benim bugün belimde bir ağrı ilk defa böyle bir agrı oldu bugun iş yerindeyim inşaallah artmaz
Amin inşallah sağlıkla kucağımıza alalım :) kız olacak. Benim kalça kemiğinde ve sırtımda ağrı oluyor devamlı. Bayramdan sonra izne ayrılmayı düşünüyorum.

Merhaba , bir derdim var takipçileri .. konum dert değil belki ama yine de paylaşmak ve rahatlamak istedim.sizlerinde görüşünü almak istedim ...
Eşimle iyi giden sorunsuz bir evliliğimiz var çok şükür .. Genel olarak birbirimizi anlayan destekleyen bir çiftiz..fikir olarak da uyumluyuz.. Eşimle anlaşamadığım daha doğrusu uyuşamadığımız tek konu; onun kalabalık büyük bir aileden geliyor olması ve bunun yanında akrabacı bir insan olması.. Ben ise tam tersi çekirdek aile de büyümüş akrabalarıyla bayramlarda görüşen onun haricinde pek git geli olmayan bir ailenin üyesiyim. Bir halam var yaşadığımız şehir de onunla görüşürüz. Diğer amcalarım teyzelerim dayılarım farklı ve uzak şehirlerde yurt dışı gibi onlarla bayramlarda görüşürüz ya da sene de 1-2 kere..
Eşim sürekli kuzenleriyle bir arada halaları teyzeleri hep birbirlerine gider gelirler.. Beraber akşam yemekleri beraber kahvaltılar onlar için çok sıradan ve doğal .. Örneğin pazar kahvaltısında illa kalabalık olurlar en az 5-10 kişi .. Biz evlendikten sonra da eşim aynı şekilde olsun istiyor.. Hemen anneleri teyzeleri veya kuzenleri halaları gelsin istiyor. ve onun için onları davet etmek çok kolay telefon da spontan konuşurken aa hadi gelin bizde yiyelim aa hadi maçı bizde izleyelim..
Bende çalışan ve hamile bir kadınım hafta içi misafir ağırlamak istemiyorum.. Ya da tatilim olan 1 pazar gününde evde 15 kişiye kahvaltı vermek istemiyorum..
En son cumartesi günü annesi ve teyzesi bizim yaşadığımız semte alışverişe gelmiş onlarla telefonda konuşurken eee hadi iftara bize gelin beraber yeriz deyiverdi.. Ben işten çıkmış eve yeni gelmişim bütün haftanın yorgunluğu zaten üstümde hamileliğin verdiği yorgunluk ayaklarımı uzatıp yatak o an yapmak istediğim tek şey.. Tabi ki benim suratım düştü moralim bozuldu.. Biraz tartıştık ama ramazan günü eve gelen misafire kötü davranmayacağım için uzatmadım.. Ki zaten kv çok anlayışlı aradı kızım gelmeyelim dedim sana iş çıkaracağız falan dedi ama çok ısrar etti x dedi.. Bende olsun anne buyrun gelin dedim... o Akşam yemekte tam 9 kişi olduk.. ve hiç bir hazırlığım yoktu sonuçta iftara geliyorlar oruçlu insanlar hiçbir şey yapmadan duramam.. Ben tabi dinlenemeden mutfağa girdim.. Bu arada eşim bana yardım etti hakkını yemeyeyim .. oruçlu haliyle sırf gıcıklığına üç kere markete gönderdim. Salata yaptırdım limonata yaptırdım.. Ben kızmayayıım sırf diye her şeye yardım etti.. kv falan asla beni yardımsız bırakmaz .. oda sofra toplamaya vs hep yardım etti. ama ne kadarda olsa ben ev sahibiyim elim elim üstünde oturamam bende bütün akşam hizmet ettim ve artık gecenin sonunda ayaklarım davul gibi şiş zonkluyordu.... Sonra eşim gene geldi masaj yaptı falan bende ailesi gittikten sonra surat asmaya devam ettim.. ertesi Gün seni sabahın köründe kaldıracağım ailemin yanına yazlığa gideceğiz dedim.. tamam gidelim dedi.. Sadece benim ailemle baş başa görüşülecek dedim tamam dedim.. Ama tabi ben buna sabah kıyamadım.. Öğlen gittik öğlene kadar uyudu.. Her neyse benim aileme de çok tatlı davranır gelsinler gidelim falan hiç ikiletmez.. Ama ben ona kızıyorum beni düşünmüyor bana iş çıkartıyor diye .. Sonra O benim her dediğimi yapıyor diye kıyamıyorum da.. Sonra ailesini istemiyor gibi oluyorum diye vicdan azabı da duyuyorum çünkü çok tatlı insanlar hiç sıkıntımız olmadı onlarla hiç bir problemim yok aslında.
Ama ben birden gelen kalabalık misaifiri sevmiyorum.. Boş vakitlerini tek başına geçirmeyi seven bir insanım .. Yani bu durum ne olur ne yapmalıyım.. çok uzun yazdım bilmiyorum.. İçimi dökmek istedim ...

Birinin surekli size gelmemesi icin illa kotu insanlar olmalarina gerek yok ki, gayet hos insanlarda olabilirler ama birde hamileymissin hos hamile olmasan ne fark eder sonucta dusunmeleri lazim, bir kere bir eve misafir cagirilirken evin kadinindan izin alinir. Bunu kv dusunmesi lazim erkekler bu tarz ince konulara kafalari basmaz. Kocanada anlat bunu tamam gelsin etsinler ama oncaden anlasalim planlayalim cagiralim dersin. boylece cocuk gibi dun senin ailen geldi bugun benim aileme gidcegiz, yok giciklik icin 3 kere markete gonderdim oyunlarina gerek kalmaz.

çalışan ve hamile bir bayansın. öyle olmasa bile eşin sana danışmadan eve misafir çağırmamalı. bazen spontan gelişebilir elbette ama genelde mutlaka sana danışmalı.. kalabalık aile iyi tabi ama sen alışık değilsin buna saygı duymalı ve kafasına göre plan yapmamalı bence. ailesi iyiymiş en azından sen emrivaki yapılmasına kızıyorsun bence. sana sorsa zaten sen seve seve davet edersin diye düşünüyorum okudugumdan bunu anladım. cnm Allah bebeğini sağlıkla kucagına almayı nasıp etsin inş

karşıdan böyle bakınca bence de kulağa hoş geliyor.. Ama alışkın değilseniz ve eve geldiğinizde sadece dinlenmek hayaliyle doluysanız cok büyük hayal kırıklığı oluyor.. :))

Benim kalabalık bir ailem vardı aslında ama neyse ben sizi anladım herkes o tempoya ayak uyduramiyor ve hele ki çalışan olunca ve bu aile eşinin tarafı olunca bir yerden sonra yoruyor stres yaşatıyor.

eşin kalabalığı seviyor belli. benim eşimde aynıydı. kuzenlerı amcaları hep bi aradalardı. ki ben oldukca küçük bi aleden geldiğimden çok zorlanıştım. sonradan alıştım. hatta özlemeye bile başladım akrabaları görmediğimde. sürekli her gün birindesin. kimse ikrama takılmaz amaç beraber olmak. ayrıca kendi akrabalarına değil yalnızca seninkileri de düşkün. bence eşinin hevesini kırmamalısın. alışıla gelmiş düzeni bozmak akrabaları küstürmeye değmez. ayrıca yardım edende varmiş.

eşinizin küçük bir hatası var ,siz hamilesiniz hasta değilsiniz,dışardan lahmacun söylersiniz ayranla gene iftar sofrası kurabilirsiniz kimse size neden bu diye söylenmez zira hamilesiniz yükünüz var ayaklarınız şişer yorulursunuz ama bu nasıl kızgınlıktır oruçlu adamı bu sıcakta üç kere gıcıklığına markete göndermek her türlü isteğine evet dedirtmek üstüne hala surat asmak ..lütfen bana hormon demeyin bende yakın zamanda doğurdum.

Back
X