• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin ailesi sorunu

redding

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
53
87
88
Ankara
Merhaba hanımlar size kafamı karıştıran bir konuda fikir danışmak istiyorum. 5 yillik evliyim ve 2 yaşında bir çocuğum var. Eşimin ailesiyle farkli sehirlerdeyiz. Kendileri pek sorumluluk almayı bilmeyen ebeveyn modelinden. Şöyle ki evlendiğimizde düğünu onlar yapmıştı, eşyaları kendimiz aldık düğünden sonra düğün parasıni eşimden istediler kaldı ki ben,eşim ve ailem düğün olsun diye bir istekte bile bulunmadık kendileri istediler.Onu bir şekilde atlattık böyle ufak tefek sorumsuzluklari hep vardı.5 yıl oldu sadece bir kez annesi evimize geldi, babası kardeşi gelmedi. Biz bayramlarda gidiyorduk. Benim patlama noktam ise çocuğumun dogumuna gelmemeleri oldu. O günden sonra mesafe koydum ama yine de üstüne bir kez evlerine biz torun göstermeye gittik resmen ve gittiğimizde o kadar komik bir hediye verdiler ki cocuguma burda yazmaya utanıyorum onlar adina.Deprem bölgesinde yasiyolardi evlerinde bir sıkıntı yoktu ama o dönem hep aradım gelin ne zaman isterseniz bizde kalın dedim. Eşimse ağzını açıp bunların hiçbirini söylemiyor yani benim çocuğum oldu anne baba neden yanımda degildiniz bile demedi çok tuhaf geliyor bana bu durum benim aile anlayışıma o kadar ters ki ve şimdi de bayram yaklasiyor malum kendileri bizi davet ediyor .Can sıkan daha fazla ayrıntı var ama uzatmayacagim özetle bu.Siz olsanız gider misiniz?Ben gururuma yediremiyorum açıkçası.

KV ile az gorustugunuz icin mutlu olmalısıniz ,ayrıca gelmezlerse gelmesinler çokta fifi yani.
Dipdibe olsanız daha mı iyi ?
Siz kendi ailene odaklanin,kocanızin ailesi için fazlaca düşünmeyin bence.
Zararları yoksa faydaları olmasa da olur.
Herkesin aile düzeni farklı,bu şekilde kabul edeceksiniz.Kocanizi da doldurmayın bu düşüncelerinizi paylaşarak,tavsiyem bu olur.

başka yerlerde böyle görmediğiniz içi tabii tuhaf geliyor
gelmesinler daha iyi boşverin
sizde istediğiniz süre kadar gidersiniz
ohh gel keyfim gel

KV ile az gorustugun icin mutlu olmalısın ,ayrıca gelmezlerse gelmesinler çokta fifi yani.
Dipdibe olsanız daha mı iyi ?
Sen kendi ailene odaklan,kocanın ailesi için fazlaca düşünme bence.
Zararları yoksa faydaları olmasa da olur.
Herkesin aile düzeni farklı,bu şekilde kabul edeceksiniz.Kocanizi da doldurmayın bu düşüncelerinizi paylaşarak,tavsiyem bu olur.
Beni sinirlendiren mesele aslinda şu kendilerinin aile olarak hiçbir sorumlulugu yerine getirmeyip bizden beklemeleri.Bu iki yüzlü tavır beni yıpratıyor. Üstüne eşim de hiçbir hatalarını söylemiyor ben kendi çapımda debeleniyorum. 😂

başka yerlerde böyle görmediğiniz içi tabii tuhaf geliyor
gelmesinler daha iyi boşverin
sizde istediğiniz süre kadar gidersiniz
ohh gel keyfim gel
Sorun şu ki kendileri gelmeyip bizden bekliyor. Ben bu zamana kadar kendi adıma hiçbir şey istemedim zaten onlardan ne nişanlılık dönemi ne evlilikte. Kendi kendimize yettik ama çocuğum onları torunu ve onu göz ardı etmeleri doğuma dahi gelmeleri cok zoruma gitti.

*gelmemeleri yazacaktim
Sorun şu ki kendileri gelmeyip bizden bekliyor. Ben bu zamana kadar kendi adıma hiçbir şey istemedim zaten onlardan ne nişanlılık dönemi ne evlilikte. Kendi kendimize yettik ama çocuğum onları torunu ve onu göz ardı etmeleri doğuma dahi gelmeleri cok zoruma gitti.
Gelmemeleri yazacaktım

Beni sinirlendiren mesele aslinda şu kendilerinin aile olarak hiçbir sorumlulugu yerine getirmeyip bizden beklemeleri.Bu iki yüzlü tavır beni yıpratıyor. Üstüne eşim de hiçbir hatalarını söylemiyor ben kendi çapımda debeleniyorum. 😂
Yahu koskoca insanlar,bekleye dursunlar o halde..
Hiiiiiiiiic üzmeyin kendinizi,düşünmeyin..

"Sizin şikayet ettiğiniz yaşam başkalarının hayali olabilir" anekdotunun bu kadar canlı kanlı örneğini hep birlikte okuyalım 😅
Beni güldürdünuz 😊ama kazın ayağı öyle olmuyormuş yani hiç gelmeyip kendileri beklemeseler baska tatsizliklar cikarmasalar eyvallah herkesin hayali derim ama durumlar farklı maalesef. Teşekkürler yorumunuz için 😊

Oğlan anaları da napcani şaşırdı, gitseler k.valide herşeye karıştı oluyor, gitmese rahat bıraksa ilgisiz sorumsuz oluyor. Lohusaligimi burnumdan getiren eş ailesi diye konu acmadiginiza şükür eşin oturum bence🤣🤣
Öncelikle ben de bir oğlan annesiyim ve düşünüyorum da çocuğumun çocuğu olacak ve ben görmeden nasıl duracam elimde her türlü imkan varken nasıl onu mahrum edicem sevgimden, benim aklım almıyor ve buna rağmen oğluma karşı hiçbir sorumluluğumu yerine getirmeyip yine de ondan ilgi sevgi beklicem kusura bakmayın aile olmak böyle birşey değil benim gözümde.

Kocanız ile mutlu musunuz?
Aranızda sorun yok ise yalnız bırakmayın birlikte gidin.

Eşimin ailesi çok zengin ( yani günümüz şartlarında) İstanbulda 2 binaları var kiracıları dolu, çocuğuma bir çorap bile almadılar 😂😄.

Gelmesinler boşverin en güzeli emin olun gerçekten.

Beklentileri çok değil ki eğer beklenti bayramdan bayrama ziyaret etmeniz ise bence makul bir beklenti. Nimet içindesiniz farkında değilsiniz. Eşinize ailesini kötülemeyin kendinizden soğutursunuz.

Beklentileri çok değil ki eğer beklenti bayramdan bayrama ziyaret etmeniz ise bence makul bir beklenti. Nimet içindesiniz farkında değilsiniz. Eşinize ailesini kötülemeyin kendinizden soğutursunu
Benim gururuma dokunan da bizim hiçbir özel animizda yanımızda olmamalarına rağmen(kaç kez taşındık, kaç kez ihtiyacımız oldu ailelerimize birçok şey oldu, benim çok ciddi sağlık.problemlerim.oldu hastanede aylarca tedavi gördüm vs.) bunların hiçbirinde yanimizda yoklardi buna rağmen kendilerinin beklenti içinde olmaları. Ben eşime senin ailen görmek istersin git diyorum ama ben çocuğumu alıp gitmek istemiyorum ve tavrimi da görsünler istiyorum.Siz gider miydiniz?

Öncelikle ben de bir oğlan annesiyim ve düşünüyorum da çocuğumun çocuğu olacak ve ben görmeden nasıl duracam elimde her türlü imkan varken nasıl onu mahrum edicem sevgimden, benim aklım almıyor ve buna rağmen oğluma karşı hiçbir sorumluluğumu yerine getirmeyip yine de ondan ilgi sevgi beklicem kusura bakmayın aile olmak böyle birşey değil benim gözümde.
Valla burdaki konuları okuyunca, giden ilgilenen k.v.lerin hiç istenmedigini gördüm, tabiki bebek oluyor kutlu bir gün herkes mutluluğunu ailesiyle paylaşmak ister. Eşinin ailesine sitem etmesini istiyor ama erkekler bunu pek yapmaz, ailesine karşı böyle konuşan erkek bindebirdir.

Benim gururuma dokunan da bizim hiçbir özel animizda yanımızda olmamalarına rağmen(kaç kez taşındık, kaç kez ihtiyacımız oldu ailelerimize birçok şey oldu, benim çok ciddi sağlık.problemlerim.oldu hastanede aylarca tedavi gördüm vs.) bunların hiçbirinde yanimizda yoklardi buna rağmen kendilerinin beklenti içinde olmaları. Ben eşime senin ailen görmek istersin git diyorum ama ben çocuğumu alıp gitmek istemiyorum ve tavrimi da görsünler istiyorum.Siz gider miydiniz?

Peki iletişim kurup ne hissettiğinizi anlattınız mı eş ailesine? Ben şu zamanlarda sizin desteğinizi bekledim ama siz bana destek olmadınız dediniz mi?

Umma ki küsmeyesin diye bir laf vardır. Beklentileri sıfıra indirince öyle rahatlıyor ki insan. Gidin tabiki onlar büyük.

Back
X