Eşin ailesi ve sinirden artan migrenim

Eşinin ailesiyle görüşmeden evlilik yürüten var mi?

• Ben varım.

OY: 27 49,1%
  • Yoktur bence.

OY: 28 50,9%

• Ankete Katılan
    55
İs esinizde bitiyor samantha. Eger o kaldirabilecek olgunluktaysa gorusmemeniz esinize koymaz. Evlenmenize cidden ben de cok sasirdim,keske beraber yasasaydiniz belki o zaman ailesi bu kadar devreye giremezdi. Sofrayi toplayin ne demek ya ne manasiz bir laf.

O agirima gidio ya en cok annem kiyamio millet mal aldi sanki kullanmaya yer ario.

Demese zaten esek degilim iki bisey götürürüm iceri yasli insanlarin evine gittim diye. Deyince asap bozucu oluo sanki ben yapmayan insanim o dedi die yapmak zorundayim. Ki yapmayadabilirim bana güvenerek mi beni cagiriosunuz. Canim keske yedim bi halt ben de sasiriyorum. Ikili iliskimizde pisman degilim hosuma bile gidio onca badireden sonra ayni evde uyanmak romantik gelio. Ona da sasiriyorum mesela ama aile faktorunu hesap edemedim. Yoksa ben birlikte yaşamaya da sıcak bakan biri degildim ki. Ayri evlerde ayri özelinin olmasina inaniodum. Biz 7 sene once Pariste tanıştık. Eşim biraz da benden kaynakli bi kaza gecirdi bu yilin basinda. Hastanede ayrilmak istemiorum ne olursa olsun vs diye konusunca tamam dedim haftaya parise gidelim iyiles de dedim. Gittik orda teklif etti hayir diyemedim evet dedim. Bu anim da şurda kalsin seni sevdigim icin anlatayim dedim. Yoksa kendimle ic hesaplasmama neden oluo.

samantha evlilik müessesesine hoş geldin.İnan bana aşk başka ,aynı evde evli olarak yaşamak başka....insan başkalarına neden halıyı bu renk aldığını,bardaklarını neden o çekmeceye koyduğunu,bayramda neden o kıyafeti giydiğini açıklamak zorunda kalır mı? Vallaha evlenince bit bit bit insanın beynini yiyip herşeyi sorup öğrenmek isteyen insanlar ve aynı insanların hiç bitmeyen ve senin hayatında ilgili olan fikirlerini dinlemek kolay olmuyor.Ben çok büyük bir tatsızlık olmadan aynı şehirde ailesiyle görüşmeden yasayabileceginizi sanmıyorum.Belki önemli günler ve kutlamalara indirebilirsin sıklığıni ama tamamen görüşmediğin durumda eşini yer bitirir bu insanlar.

Buralarda birileri sormuştu tam olarak hatırlamıyorum kim sormuştu soru şu şekildeydi “Evlenince aile ile de evleniliyor mu?” diye... üşenmedim sayfalar dolusu yorumların hepsini okudum. Yanlış hatırlamıyorsam “evlenilmiyor” yorumunu hiç görmedim. Evlilikte aile başlı başına sorun.

Herşey eşinizde bitiyor maalesef. Sofrayı kaldırın demek ne bileyim... tuhaf. Yardım eden eder, etmeyen etmez. Bu durumu eşinizle konuşun derim.

Canim benim insallah cok mutlu olursun. Ya evlilik cok degisik bir sey. Hic bir planin tutmuyor nasil bir dertse

Ben görüşmüyorum . Ben onları pek sevmiyorum. Onlar da bana bayılmıyor.

. Asıl görüşürsen evliliğinde sorun olacak bence.
Görüsmezsen bugün.. görüşürsen her gün problem

Ben ilk olayim o halde. Eşimin ailesi ile görüşmüyorum. Onlar da yollarıma dökülmedi zaten. Kv beni takmaz sag olsun

Ben ilk olayim o halde. Eşimin ailesi ile görüşmüyorum. Onlar da yollarıma dökülmedi zaten. Kv beni takmaz sag olsun
Görüşmeyenler, yıllarca muhatap olmayanlar oluyordu araya da ama bir şekilde evleniliyor yazmışlardı.

Şahsen benimde sorunum olmasa aile ile içlı dışlı olmayı pek istemem. Ne güzel sevindim.

İkidir kv görümce konusu açıyorsun şaşırıyorum. Tamamen karakterine aykırı. Gitme kimsenin evine. İyilik de yapma. Bizim halk saygılı davrananı enayi zannediyor.

Ben eşimin ailesinden hiç kimse ile görüşmüyorum. Eşim de görüşmüyor gerçi. Kendi ailemle de görüşmüyoruz-kardeşim haricinde-, uzun süredir (1 sene olacak) küsler bize. Eşime ayıp ettiler, rest çektim. Her iki tarafla da görüşmüyoruz, ölsek kimsenin haberi olmayacak açıkçası. Garip bir duygu, yok hükmünde gibi hissettiriyor bazen.
Ben burada nasıl dan dan isem, ya da ne kadar dik çıkışlarım varsa, gerçek hayatımda da böyleyim. Hatta daha sivriyim. Yapmam diye yazıyorsam, yapmam. Alttan almak istemiyorsam, kimse bana alttan aldıramaz. Kendim de dahilim buna, susamıyorum ne yazık ki. Susturamıyorum kendimi :))
Çok keskin değilsen, aileye illa katlanacaksın sanırım. Eşin sorun çıkarır mı, çıkarırsa sen ne kadar umursarsın mesela. Aman ağzımızın tadı bozulmasın diye, alttan alacaksan hiç girişme görüşmemeye.

Hic muhabbete girme
konusma
Iletisim kurma
Onlar kendi aralarinda konussunlar sohbet etsinler
Sen otur kenarda tv izle telefonla oyna falan filan.

Baska yapacak pek birsey yok

Burda ki dan danların sebebi belli oldu..

Evlilik maalesef ki yaşadıklarınız..

Duymayın,görmeyin ,kendinizi saygı çerçevesinde ifade edin.

İfade ederken de illa ki apır-sapır konuşmaya gerek yok kendinizi ezdirmeyin yeter..

Dip not: Ailesiz evlilik yürümez yada adı evlilik olmaz.

belki bazilari kotu oldugumu dusunecek ama bende insanlari sevmiyorum.hayatima yeni birilerini almiyorum.26 yasindayim bu zamana kadar kime ne yaptiysam hic karsiligini iyi almadim.ben hep susan icine atan kimseye belli etmeyen biriyim ve hep iyi oldum herkese.baktim her iyi davrandigim bana kazik atiyor onemsemiyor artik kimseyi hayatima almiyorum.mesela yeni is arkadaslarim var hepsiyle mesafeliyim.normalde olsa sevecegim insanlar ama hep bi duvar oruyorum aramiza.sevmiyorum insanlari simdiye kadar iyi dediklerim hep yaniltti

Bence de oyle teoride olur ama pratikte sallanır mi merak ettigim sey o.
Eğer birbirinizin kararlarına saygı duyuyor, istemediğiniz şeyleri yapmaya zorlamıyorsanız pratikte de hiçbir sorun yaşanmaz, evlilik vb durumlarda verdiğim tavsiyeler kendi uyguladığım şeylerdir, benim aile bireylerimle eşim görüşmek zorunda değil, aynı şekilde ben de onun aile bireyleriyle görüşmek mecburiyetinde değilim, dilediğimle görüşürüm dilemediğimle görüşmem, ayrıca sizin buradaki üslubunuzu biliyorum şaşırdım konunuzu görünce, buradakiler sosyal yaşamda farklı olabiliyormuş demek ki, çok çok büyük hadiseler olmadığı müddetçe insanlara ağır sözler söyleyip tüm gemileri yakın demiyorum elbette, karakterinizi gösterebilmek, çizgilerinizi korumak için illa yakıp yıkmak da gerekmez, yaşlı bir kadına ağzınıza geleni saymanız size yalnızca sorun getirir, hatta haklıysanız bile haksız duruma düşersiniz, üstelik suçlanan taraf siz olursunuz çünkü anneannenin anlattığı çapkınlık hikayesi sizin için büyük ama onlar için küçük öylesine anlatılmış bir ayrıntı, ben ağzıma geleni söyleyeyim de gerisini onlar düşünsün derseniz de, belli ki aslında ailenin söylediği sözlerden yaptıkları hareketlere kadar kafanıza takan birisiniz, bu sebeple söylediklerinizden bir süre sonra pişmanlık duyarsınız ve devamlı kendinizi açıklamak zorunda kalırsınız, bunun yerine sakin kalabilmeyi, kriz yönetebilmeyi ve hazır cevap olup kırıp dökmeden taşı gediğine koymayı öğrenmelisiniz, bunun için yapmanız gereken sinirlendiğiniz an öfkenizi bastırıp rahatlamak, öfkenizi bastırırsanız göreceksiniz ki karşınızdakine sakince cevap verip susmasını sağlıyorsunuz.

merhaba, yazdıklarınız her evde olan sıradan şeyler aslında.
yani öylesine muhabbetler, öylesine konuşmalar
söylediklerinde art niyet ya da kötülük görünmüyor
o yüzden size de batmasın söyledikleri
çok hassassınız galiba, biraz rahat olmaya çalışın
rahat olmazsanız herkes gözünüze batar, herkese kırılırsınız
yıllar geçince takmamayı öğreniyorsunuz, merak etmeyin

k0can bise demiyosa zaten senin demen gerek. yani sirf kocanin hatri icin sus sus nereye kadar. ben dayanmazdim sanirim

Sofrayı toplamak nezakettır aslında, yanı o sorun degıl. Anannenın capkınlıgı anlatması gereksız. Ama oda cok yaslı, o kadarda buyuk bır sorun yok gibi

bizim kültürümüzde genç kızlardan veya genç kadınlardan, gelinlerden iş beklenir genel olarak.
doğru olduğunu savunmuyorum ama beklenir.
misafirliğe gidildiğinde dahi,çok resmi olmadıktan sonra (iş dolayısıyla gidilmiş bir yemek olabilir, evde çalışan olabilir), yalandan bile olsa iki tabak kaldırılır.
bu bir nezaket kuralı bence.
ilk defa gittiğim ev dediğiniz ev eşinizin anneannesinin evi anladığım kadarıyla.
hadi toplayın demiş olması sevimsiz evet ama bu kadar abartılacak migren tutacak bir durum yok.
yorumları da anlayamadım..

eski flört konusu da, biraz övgü biraz yergi içeren karışık bir ima..
evet gereksiz..
erkekler için böyle anlatmak doğal geliyor nedense.
ki bunu anlatan anneanne.. çok takmamak lazım.. kısmet deyip kapatılır konu.
benim kayınvalidem evliliğimizin ilk aylarında eşime eski kız arkadaşını, ailesini vs sormuştu benim yanımda.
eşim de yazık kem küm etti. ben de gözlerimi belerttim. "yuh yani ben burdayım" belertmesiydi bu anladı.
eşim orada özür dilerim dedi, kayınvalide de "ay ben senin bildiğini bilmiyordum" dedi :)
"açıkçası hangisi kötü bilemedim. ben bilmiyorum diye düşünüp yanımda başka neler konuşuyorsunuz acaba" dedim.
eheheh kusura bakma eheheh bişeyler geveledi..

gülün geçin bunları, dert etmeye değmez.
görüşmemek de abartılı olur.
susup oturmaya gerek yok ama, küfretmek de gerekmiyor :)
anneanneyi görmezden gelin..

kayınvalidenin "sofrayı toplayın" sözünü bir talimat, emir gibi algılamayın.
benim kayınpederde var bu..
hatta benim ailem geldiğinde çok komik oluyor.
kızım babana çay koy, kızım babana kahve yap :))

Ben de görüşmüyorum yaşasın özgürlük böyle kafam rahat cidden. Ve aynı şehirdeyiz ama büyük problem . Konusu açılmadıkça sorun olmuyor ama henüz bebeğim YÖK ve hamile kalınca ne olur bilemem allah yardımcım olsun çünkü en son kocamdan soğudum ve arayı ısıtmak kolay olmadı hala biraz zorlanıyorum malum zamanlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…