Eşin ailesi ve sinirden artan migrenim

Eşinin ailesiyle görüşmeden evlilik yürüten var mi?

• Ben varım.

OY: 27 49,1%
  • Yoktur bence.

OY: 28 50,9%

• Ankete Katılan
    55
2-3 yıl kadar görüşmediğim oldu eşime istediğin zaman gidebilirisin torunlarını da götürebilirsin dedim.
Bizde sorun çıkmadı çünkü eşimde ne olduklarını biliyordu o bile zorla gitti.
Eğer eşiniz size hak veriyorsa aranızda sorun olmaz ama eşiniz ailesine düşkünse şuan yıprandığınızdan çok daha fazla yıpranırsınız.
Cevap verebiliyorsanız en güzeli verin cevabını susturun içinize dert olmasın.
tamamen Bağları koparmak mümkün olmuyor ,torun olur yarın birgün barışısınız hastalık olur vs barışılır .Sonra tekrar küsmek ?
yani küs barış laçkalaşır ilişkiler.en büyük erdem onların dilinden konuşmayı becerebilmek.
ben beceremiyorum bu aralar bütün gemileri yakasım var ama hayırlısı

Ben pek yakın davranmam hatta olabildiğince soğuğumdur bazen geldiğinde hoşgeldin bile demem o yüzden kendini rahatsız hissettiği için pek gelmez ,aile yemeklerine de bu aralar katılmıyorum çünkü küstüm kendisiyle eşim oralı bile değil. Bizdeki tek sıkıntı ben uzak durunca eşim de tamamıyla uzak duruyor evde benimle takılıyor normalde pazar akşamı orda üç saat vakit geçiriyorsak ben gitmezsem on beş dakika duruyor kv evinde en fazla,kv oğlunu göremediği için daha fazla şişiyor tabi. Yani karşınızdaki anlayışlı bir eşse öyle çok da takılmıyor bu duruma aslında çok uzun süre değil belki ama 3-4 ay hiç görüşmediğim oldu kv ailesiyle eşimden olumsuz bi tepki görmedim.

Benim görümcem 20 yıldır görüşmüyor ,oluyor yani atla deve değil.

Sizi anlıyorum bebek olunca nasıl olacak bakalım sizde durumlar. Açıkçası gelinler olarak bir şey yaptığımız YOk ama kv lerde bir kıskançlık oluyor ve laf sokmalar bu yüzden bence.

ben varım..

2 yılı geçti evleneli, ilk başlarda nasıl kafama takıyorum anlatamam, eşimde ısrarcıydı biraz.. şimdiler de en son normal şartlarda ramazan da iftara gitmiştim. görümcem ameliyat oldu bir de 1 saatlik o zaman gittim tamam önümüzde ki sürelerde bir terslik olmazsa gitmeyi düşünmüyorum :) gittiğimiz zaman 1 hafta küs oluruz eşimle siz düşünün..

yani gitmek zorunda değilsiniz, eşiniz sorun ediyorsa 1 hafta gidin sonra ki hafta hasta olun, büyük temizliğe kalkın ne bileyim bahane uydurun ama anlayışlı bir eşiniz varsa sorun olmayacaktır, eş ailesi olmadan çok güzel evlilik yürüyor :)

Ananede yada büyüklerin olduğu her yerde zaten gençlere seslenilir sofrayı kaldırın diye. Bunda anormal bir durum yok ki. Düşünsenize yemeği yemişsiniz babaanne kayınvalide sofra topluyor siz oturmuşsunuz.
Ama eski sevgiliyi anlatmak filan hoş olmamış.

Sizi anlıyorum bebek olunca nasıl olacak bakalım sizde durumlar. Açıkçası gelinler olarak bir şey yaptığımız YOk ama kv lerde bir kıskançlık oluyor ve laf sokmalar bu yüzden bence.

Muhtemelen barışırız tabi, öyle zamanlarda çok zorlamıyorum aramızdaki ilişkiyi çünkü bana her ne kadar çok hasetçe davransa da torunlarına çok düşkün oluyorlar. Bana mesafe bırakmıyor sürekli içli dışlı olmak istiyor istediği yakınlığı yakalayamayınca da agresifleşiyor. Artık beni tanıdığını düşünüyordum ki zerre yol alamamışız onu farkettim. İnş siz de ben de artık bu durumlardan kurtuluruz.

Burdaki gibi dan dan cevap vereceksiniz başka yolu yok. Çoğu erkek ailesi had bilmiyor

Aynı beni anlatıyorsunuz. Umarım :)

Ha o konuda ben şanslıyım. Çünkü onlar başka bir şehirde . Bi de eşimin kendinden başka 2 ablası ile 2 erkek kardeşi var. Hepsi evli. Çoluk çocuklu. O yüzden kv torun hasretiyle yanmıyor. Bebek olsa illaki göreyim demez. Ne çocuklarına ne de torunlarına çok sevgi dolu değil.

Geçenlerde ben de kaynana konusu açtım anlıyorum durumunuzu. Sizi bilmem ama benim öfkem uzun sürmüyor. Patavatsızlık konusunda çığır açmış bir aile var benim de hayatımda. Sorun yaşıyoruz, sinirleniyorum vs. Ancak neredeyse iki haftadır konuşmadığım kayınvalidem bugün eltimi aramış. Kombiyi açmayı beceremedim çok üşüyorum diye. Eltim de beni aradı. Gittim evine kombiyi açtım, çay koydum hal hatır sordum. Üzüldüm haline işte. Evet çok cahil ve kötülüğe varacak patavatsızlığı var. Ancak ben tamamen bağı koparacak biri değilim. Vicdanım pek müsaade etmiyor. Aksine bir müddet sonra kızgınlığım acıma haline dönüşüyor.

Olgun olamadığı ve davranamadığı için, 65 yaşına gelip hala var olmaya kabul görmeye çalışıp beceremediği için, bu yaştan sonra da asla değişemeyeceği ve muhtemeldir ki ölene dek bu saçma sapan sorunlarla boğuşacağı için üzülüyorum.

Biliyorum çok zor ben de zaman zaöan başaramıyorum ki konu da açtım bu yüzden. Kabullenin. Onlar öyle insanlar deyin ve söyledikleri hiçbir şeyi kişisel algılamayın. Ben, oğlum olana dek bunu yapabiliyordum. Oğlum olunca ve onun üzerinden sorunlar çıkınca sabredemedim. Ki eşim alakanı kes istersen dediği halde bugün yine gittim yanına. Lanet olsun içimdeki insan sevgisine :)

Biraz sakinleşin. En nihayetinde yaşlı bir kadın ve muhtemeldir ki sizin sahip olduğunuz nezaket ve görgü kurallarından bihaber. O yaştan sonra da düzelmesi ve öğrenmesi imkansız. Yaşlandıkça zorlaşıyor insanlar. Gülün geçin yahu. Laf sokun en fazla. "ilahi nine pek gevşeksin sen de. Ben de anlatayım mı çapkınlık anılarımı" deyin mesela. Dert etmeyin kendinize. Ayda yılda bir araya geliyorsanız ki öyle diyorsunuz. İdare etmek zor olmasa gerek. Şey gibi düşüşün. Üniversitede bulunduğu konumu zerre kadar hak etmeyen gevşek, geri zekalı hocalarla hiç karşılaşmadınız mı? Ya da iş hayatında. Ne yapıyoruz mecburen susup bir de saygı duyuyoruz. Evet bu bir zorunluluk, biliyorum. Ancak sosyal hayatta da bazı insanlar karşısında en azından ruh sağlığını korumak adına susmak ve duyarsız olmak zorunluluk. Zira ne yaparsanız yapın o insanlar değişmez.

benim eşimin ailesi de bu şekilde
ben mesafeliyim kendileri ile ama şansım baska seehırde olmam
hadleri olmayan sorular sorup bunu espiriye cevırebılırler
çok hadsizler

meraklılar

dan dun yasayan ınsanlar

ama kendilerini çok görgülü, düşünceli olarak nitelendirirler bir de.

hepsınden ben de nefret ediyorum ne gorgume ne kültürüme uymuyor ailesi , senede 2-3 gün biraraya gelmek bile cinlerimi tepeme cıkarıyor ama ailesi işte

sana tek tavsıyem var
ne yapacaksan içinden yap , eşine politik ol aile konusunda
ben pek yapamadım bunu
ama ailesi gayet politik .

baştan sona hepsini okudum tek tek
neden böyle yapıyorlar anlamış degilim tek bende degilmiş bu dert bunu anlamış oldum sadece
yazılanları okurken ayn ya aynı benim yaşadıklarım demekten kendimi alamadım,
benim eşimin aileside böyle görmeyi bırak seslerine tahammülüm yok ama benim eşim anacıl hep onların yüzünden tartışıp duruyoruz. gidiyorum bi çeşit gitmiyorum bi çeşit sürekli laf sokma salak saçma konuşma , bıktım usandım onların yüzünden gül gibi evliligimi hayatımı yaşayamıyorum hep sorun sıkıntı hep dertleri var , hep durumlarında yok borçları çok onlardn fakiri yok, ama yeme içmeleri giynimeleri hiçte öyle degil anca eşime acıtasyon yapıp bişeyler koparma peşindeler, bende laf sokmak istiyorum ama olmuyo kendime yakıştıramıyorum susuyorum sadece eve gidip eşimin beynini yiyip hıncımı ondan çıkarıyorum, eşi benim eşim gibi olanların görüşmeme gibi bi lüksü yok bence ne olursa olsun anne babası haklıdır yapar da eder de sen dış kapının dış mandalısın, herkes ettigini çeksin öfff yeter artık bıktım ya bıktım saman altından su yürütüyorlar iki yüzlü insanlar ama bir türlü eşime bu hallerini kanıtlayamıyorum... elbet kanıtlarım elbet görür eşim de kim haklı kim haksız hiç düşünmüyorlar yarın öbür gün yaşlılık hali bunların eline düşücez bize bakacaklar bu eziyeti yapmayalım diye yook nerde o insanlık onlarda .

Tamamen olmasa da benzer bir bela benim basımda da var.Bu aşadama kayınvalide ve diğer soydaşlarının tavrından cok eşininizin bu duruma koyduğu tavır önemli hale geliyor.Eşiniz bu kaygınızı Ve sorununuzu anlayıp görüşmeme talebinizle ilgili ne düşünüyor..Benim eşim ailesine laf söz ettirmediği için ve her zaman onlarla görüşmeyi asli görev haline getirdiği için boşanma aşamasına kadar getirdim ben bu durumu.20 li yaşlardan sonra hayatıma girmiş insanlara bana bu şekilde davranma hakkını vermiyorum vermicem de ..

Abarttigimi düşünüyor tamam sinir bozucu ama verdigin tepkiler cok siddetli diyor. Tabiiki istemez gorusmememi. Ama ben de bu yastan sonra boyle seylerle ugrasmak istemiyorum.

Fazla fevri buldum sizi.
Eşinizin ailesine normal demiyorum ama sizde de sanki öfke kontrolü pek yok. Daha doğrusu kontrol altında tutmaya çalıştığınız öfkeniz yüzünden kendi içinize patlıyorsunuz, keskin sirke küpüne zarar misali.
Bir insanın Eş ailesiyle hiç görüşmeyip eşiyle mutlu bir evlilik yürütebileceğini zannetmiyorum ben . O adam bir şekilde hep mutsuz olur ve bunu evliliğine de yansıtır mutlaka. Ben o şekilde çok mutluyum diyenler bence eşlerini görmezden geliyordur.
Sizin durumunuzda ise biraz daha sakinleşip görüşme aralığınu açmak mantıklı olacaktır bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…