Eşin ailesine kandil aramasi, mesaji meselesi

Valla ben bayramlar dışında böyle günlerde kimseyi aramam gereksiz bulanlardanım zaten küsen de küssün el alem ne der diye yaşayanlardan değilim

Normalde aramam sormam zorla giderim oturmaya gayet mesafeliyi. Kv ve kp ye ama kandil ve bayramlarda kimse söylemeden arar ya da giderim. Makbule geçiyor mu bilinmez.

İkili ilişkilerde bu kadar hesap kitap... Ne gerek var bilmiyorum. Matematik problemi değil ki. Bu gelin-kayınvalide ilişkilerini bu kadar komplike hale getiren bizleriz.
Ben şurada dert, tasa adı altında okuduğum şeyleri dünyanın neresine gidersem gideyim eşi benzerini görüp duyamam gibi geliyor. Düşün ki bugün gelinin biri "kayınvalidem whatsapp'ta oğlunun fotoğrafını paylaşmış" diye dert yanmış, durumun vehameti bu boyutlara ulaşmış yani.
Sorsan hepimiz müslümanız ama bir kandil mesajini çok görüyoruz. Üzerine ne hesaplar ne kitaplar yapıyoruz. Şuna kafa yorduğunuz kadar iyi amellere kafa yorsanız zaten böyle dertleriniz tasalarınız olmayacak.
Ben her cuma aramam, sık sık aramam ama bugün aradım konuştuk, sohbet ettik. Taş atıp da kolumu yormadım, ben çok büyük bir şey yapmadım ama onun gönlü hoş olduysa ne âlâ. Velevki benim için hiç bir şey yapmıyor(ki dünya iyisidir bir dediğimizi iki etmez), beni mutlu eden, el üstünde tutan bir insanı doğurmuş, büyütmüş, ona emek vermiş, bu bile ona hürmet göstermem için yeterli bir sebep.
Benim ne hayattan ne de hayatımdaki insanlardan çok büyük beklentilerim yok, o yüzden de aradım, kandilini kutladım kayinvalidemin. Ben yanında yokken "gelinim iyidir, gönlümü kalbimi kırmaz, Allah ondan razı olsun" dese bana yeter, fazlasını istemem. O razı olmazsa Allah razı olur, o da yeter.

Son düzenleme:
Yaptığınız iyiliklerde asla karşılık beklemeyin sonuçta Allah biliyor yaptığınız iyiliği kul bilmiş bilmemiş ne farkeder insanların davranışına göre bizde kötü olursak o insanlardan farkımız kalmaz ne olursa olsun annedir babadır candır siz küçüklüğünüzü gösterin arayın inanın bu mübarek günde bir Allah razı olsun demeleri herşeye bedel herkese hayırlı kandiller

Kandilde aramalisiniz bence . Bu bizim icin ozel birgun. Uzatmadan konusmktan zarar geleceğini sanmiyorum . Bende eskiden bu kadar onemsemezdiM . Ama anne olduktan sonra insan böyle seylere daha çok önemsiyor. Cunku ilk egitim aileden verilmeli diye düsnüyorm

Esimin ailesi ateist bir geline hazir degil
Ama esim biliyor tabiki
E hiç cevap yazmayın o zaman, yazmayınca anlıycaklar mı? Ben ateist değilim ama sevmiyorum dini mesajları. (Her Cuma, her kandil) kişiye özel olmayan rehberdeki herkese otomatik gönderilen mesajlar bana çok sığ geliyor, görevmiş gibi, özensiz. Asıl o mesajları atanların aramayanlardan yada kutlamayanlardan daha az özendiklerini düşünüyorum, sırf adet yerini bulsun diye. Ben kutlamak istiyorsam ya ararım ya da kişiye özel mesaj atarım. Bir gün sosyal medyada bu yazdıklarıma benzer bi yazı paylaştım artık mesaj gelmiyor ama kimse de ateist olduğumu düşünmüyor.

Ben kandilleri önemserim, duamı eder sevdiklerimi ararım gidebilirsem kabristana giderim... İnanç meselesi önemsediğiniz bir günse arayın ama sıradan bir gün ise sizin için aramanıza gerek yok

Ay bu kadar hesap mı olur.
Alışmasınlar filan ne çirkin gerçekten.
Bazen ararsın bazen aramazsın,bu kadar detaycı düşünülür mü insan ilişkilerinde.
Kaldı ki alışsalar ne olur,senede kaç kere kandil var ki,mesele kandilse sadece.
Eşinizin anne babası,hiç mi özellikleri yok.

Ben sadece annesine atiyorum ya da ariyorum aramayinca neden aramadin diyor cunku ya da mesaj atan akrabalar olursa sizinde yaziyorum kisaca

Akşam bakıcam o benimkileri ararsa bende ararım bana kalsa aramamak gerekiyor ama ailemin telefon beklentisi var malesef .ha sevdiklerimi mutlaka ararım

Normalde duzenli olarak aramiyorsaniz en azindan kandil gibi gunlerde arayabilirsiniz...

eşimin ailesi önemser ben de ararım.
insanlar sayıldıklarını görmekten mutlu olur..
arayıp sağlıkları için dua edince eksilmiyorum.

ben kendi adıma eşimin ailesiyle ilişkimi bu şekilde yoluna koyuyorum.
sevmediğim huyları var. kaynanam annem gibidir diyenlerden değilim.
ama bekledikleri saygıyı gösteriyorum ve bunu yaparken rahatsızlık duymuyorum.

yoo yoktu.
kandiller zaten ismini bildiğimiz yakılan kandilden alır.
tamamen devlet politikasıdır.
bizim ülkemiz dışında kandil kutlayan başka bir islam ülkesi yoktur.
Ee peki ne oldu 15 yılda?
Neden kutlar olduk?
Hoş kutluyoruz da ne yapıyoruzki,ibadetimizi bi tık fazla yapıyoruz o kadar.

ay bana uzak olsalarda tek her bayram ararim ben. allahin hergunu basimdalar. birde basimda olmalarini gectim insani kirici uzucu hakaret edici sozleri benim ailemi bana kotulemeleri ..daha saymakla bitmez yaptiklari. peki ben neyapayim a canim arkadasim.bende istiyorumki birguncuk de gelmeseler de biraz kendime vakit ayirabilsem.inanki popomu koyupta oturamiyorum bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…