Eşin ailesine kandil aramasi, mesaji meselesi

Sizlerden büyüğüm, doğduğumdan beri Kandil'lerin varlığına tanıklık ediyorum, biz direkt aile büyüklerine el öpmeye giderdik, ararsınız, aramazsınız, gidersiniz gitmezsiniz bu kişisel tercihtir lakin olay ne inançlara ne de siyasete dayandırılmasın rica ediyorum.

Aradığınız vakit o insanların yüzü gülecektir hatta yanında birileri varsa gelin aradı kandilimi kutluyor diye övünecelerdir. O yüzden böyle şeylerin hesabını yapmayın. Arayın iki dk konuşup kapatın, sonra siz mutlu onlar mutlu...

Evlilikte herşey hesap kitapla olmaz bazen sadece karşındaki için yaparsın.

yoo yoktu.
kandiller zaten ismini bildiğimiz yakılan kandilden alır.
tamamen devlet politikasıdır.
bizim ülkemiz dışında kandil kutlayan başka bir islam ülkesi yoktur.
Benim demek istediğim bu dini geceler vardı ama kutlanmıyordu. Kandil ismini de evet sonradan osmanlı döneminde almışlar, camilerde o geceler kandil yakıldığı için.

yoo yoktu.
kandiller zaten ismini bildiğimiz yakılan kandilden alır.
tamamen devlet politikasıdır.
bizim ülkemiz dışında kandil kutlayan başka bir islam ülkesi yoktur.

Saçmalıyorsunuz! siyasetle falan alakası yok burada siyasi görüşünüz yüzünden 15 yıl önceye kadar kutlanmıyordu deyip konuşmayın 36 yaşındayım kendimi bildim bileli kandil kutlanır evimizde helva kavrulur anneannemler köyde kulaç deriz hamur onu yapıp dağıtırlardı daha 8-9 yaşlarındaydım.

Kandilin siyasetle hiçbir alakası yok islam benimsendiğinden beri bu günler kuranda da yaza ve amaçları vardı her kandilin bir adı ve kandilin bir oluş nedeni vardır bu kandillerin ismi de sonradan konmadı. Hiçbir liderde çıkıp anne babanızı arayın diye aramıyor kimse zaten aranıyordu gidiliyordu karşılıklı mübarek olsun denir iyi niyetler bildirilir.

Yakında ise zaten aile büyüklerine gidilirdi cep telefonu mesaj falan yoktu o zaman. Üç ayın başlangıcı da 15 senedir var olan birşey değil nerdeyse Ramazan da yoktu diyeceksiniz eleştirmek için eleştirmeseniz keşke bir kesime laf sokmak olsun diye!

Insiyatifle tarafsiz sekilde yorum yapan arkadaşlarıma tesekkur ediyorum :) esimle paylastim o da cok önemli değil gelince konusuruz birlikte karar veririz ama bence arama gerek yok dedi.

Yazdiklarim bazi kayinvalideleri ve kayinvalide adaylarini, gorumce ve gorumce adaylarinin damarina dokunmus gibi hehehehhe. Kendini cok belli ediyorsunuz ve ayrica çok komiksiniz.
Kandil kutlama olayları dini bir sey degil, örfi bir durum. Daha bunun ayrimini yapamayanlar burada gelmis ahkam kesiyorlar

Canim benim hayat sizin gibi kayinvalide ve gorumcelere heba edilecek kadar ucuz degil. ahireti kazanma yolları bunlardan da ibaret değil bunlar hep kafada orfle dinin karismasi iste yazik.

Yıllarca aci cektirilen gelinlerden sonra devran döndü iste zorunuza mi gitti ey bana sitem edenler ki hicbir gelin kayinvalidesine de zulmetmiyor benim olayimda.

Bu konudan yola cikip bir de psikolojik analizimi falan yapmissin ey haddini bilmez her sıkıntıyı buraya yazmayacak kadar akilliyiz tabi ki de senin hayatin buradan ibaret herhalde. Bizimkisi degil de belirtmek istedim

Mune hanim, saygisizlik yaptiysam kusura bakmayin ama hak etti bazilari. Konumu kitlerseniz memnun olurum tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…