• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin ailesine yardım etmesi

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
133
Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam
7000 lira alan bir kadın düşünelim.

Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.

Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?

Ben aile evinin masrafları ille kardeşler arasında bölüşülür diyenlerden değilim. İsteyen istediğini yapar ailesine. Bu konuda diğerlerini zorlamak ya da diğerlerinin bir kardeşi zorlaması doğru değil bence. Bu tip yardımlar gönüllülük esasına dayanır çünkü.

Kadın bu konudan rahatsızsa evlenmesin. Belli ki adam içinden geleni yapacak, baştan da söylemiş zaten. Huzursuz bir evlilik olur.

kırmadanı falan yok alır karşıma dan dan söylerim, sakat konular bunlar evlilik bitirir.koca mı bakıcam evde? he şu durumda da büyük ihtimalle hemen evlenmem , kendi ailesini kurucağını idrak edicek olgunluğa gelsin, kenarda biraz birikimi olsun öyle düşünürüm

Dan dan ne denir ama?

Ben aile evinin masrafları ille kardeşler arasında bölüşülür diyenlerden değilim. İsteyen istediğini yapar ailesine. Bu konuda diğerlerini zorlamak ya da diğerlerinin bir kardeşi zorlaması doğru değil bence. Bu tip yardımlar gönüllülük esasına dayanır çünkü.

Kadın bu konudan rahatsızsa evlenmesin. Belli ki adam içinden geleni yapacak, baştan da söylemiş zaten. Huzursuz bir evlilik olur.

Yani evet ama adamla kadının yeni kuracağı evlilikte zaten bir sürü borç olacak anca geçinilecek. Yoksa kadın zaten dert etmez..

• Beğen
Reactions: 000
Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam

Adamın 2 kız kardeşi daha var hepsi hemen hemen aynı kazanıyor. Ancak adam aile evinin “ben evin babasıyım” rolünde (baba vefat ettiği için) ve çoğu masrafa o koşmuş.
Şimdi evlilik düşünülüyor. Kenarda falan para yok her şey borçla yapılacak çift beraber çalışarak ödeyecek. Ekstradan adamın aile evinin tapusuna ayda 1000 lira sabit gideri olacak.
Adam bunun dışında aile evine bir para vermeyeceğini ancak büyük ihtiyaçlar olursa (örneğin çamaşır makinesi bozuldu) onu alacağını söylüyor.

Kadın bundan rahatsız çünkü bu durumda böyle oluşacak ihtiyaçları 3 kardeş ortak karşılamalı. Ne düşünüyorsunuz? Ve bu kırmadan nasıl söylenir?

valla topa tutulucam da 7000 lira alan kadınken 3000 lira alan adamla evlenmezdim.
erkeğin 2.5 katı fazla kazanıyorsam evin babası ben olmuş olurum.
sevgi+mantığı aynı anda işletirim.
adam kendi 3000 inden ailesine o kadar yardım edip hem de ev geçindiremez.
hayat muşterek dedik ama o kadar da değil.
benim gözume batar benim paramı eşimin yemesi.
açtım bağrımı linç bekliyorum.

valla topa tutulucam da 7000 lira alan kadınken 3000 lira alan adamla evlenmezdim.

Adam başlarda iyi kazanıyormuş kendi işi, sonradan işler bozulmuş virüs yüzünden.

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam

Şu şemadaki evliliği yapmazdım. Ne münasebet zaten üç kuruş eve getirecek onu da şimdiden ailesine vermeyi taahhüt edecek. Evlenmesin o zaman aylık 2 bin tl ile mi evleniyor??

Adam zaten kadının yarısından az maaş alıyor, onun da üçte biri direk aileye gidecek. E ekstra çıkacak masrafları da karışlayacakmış ki mutlaka çıkar. Kadın adam çalışmıyor geliri yokmuş gibi düşünecek bu durumda. Kendine uyuyorsa evlenecek uymuyorsa evlenmeyecek

Kadına şunu sormak lazım annesinin çamaşır Makinesi bozulsa ve ödeyecek gücünüz olsa almaz mı? Diğer kardeşlerle ortak almak istendi tamam ama onlar ödemek istemedi diyelim, anne otur elinde yıka mı der? Kimseyi eleştirmiyorum ama beklentiler uyuşmuyorsa yol yakınken dönülmeli. Bunun uygun söylenebilirliği yok çünkü. Uygun da söylesense adam peki tamam da dese evlendikten sonra işler değişecek.

Bu adam evlenip o evden ayrıldı ise ve bu kızlarda para kazanıyorsa o çamaşır makinasını onlar almalı..yetişkin ,para kazanan insanlar kendi başının çaresine bakmalı..başa çıkabileceklerini her olayda yardım istememeli. .açık açık söyleyin yoksa evlendiğinizde o evinde ihtiyaçlarını alacaksınız.yanlış anlaşılmasın.tabii ki zor zamanlarda aile birbiririnin yanında olup yardım etmeli ama üstesinden gelecekleri konularda başlarının çaresine bakmalılar. Gerçi söylesenizde pek değişen birşey olmaz gibi

Adam başlarda iyi kazanıyormuş kendi işi, sonradan işler bozulmuş virüs yüzünden.

o zaman ailesine diyecek ki durum böyle böyle ben şimdilik kendime ancak yetiyorum,işler duzelsin herşeye koşarım şimdilik beni idare edin, eşimden para isteyecek hale sokmayın beni şu sureç geçene kadar.

Merhaba kızlar,

3000 lira alan bir adam

Biraz zamana bırakırdım. Aile kurmak bilinc isteyen birşey kendim de aile kurmanin bilincine varmadan evlendigim için eşime zor anlar yaşatıyorum ve bunun için oldukça üzgünüm. Oncelikle hayatinizda birinci yerin sizin oldugunuza kavramasi lazım. Evet kendi ailesi de degerli ama maddi konular ince konular. Siz calismamis olsaniz evi nasil gecindirecek? Bende esimden fazla kazanıyorum evlendikten sonra bu tarz seyler siz sorun etmeseniz de malesef karsi taraf icin sorun olabiliyor. Siz acik acik evleneceginiz kişiyle konusun. Ben sıkıntı olabilecek seyleri alıp karsima konusmustum bu yuzden eşim bunlara hazirlikliydi zaten. Iyiki anlatmisim ve o tamam dediği icin o zamanlar, su an sadece yardimci olmaya çalışıyor.

Adam iri yapılı, kaslı, yakışıklı, aşırı romantik, kibar, şair ruhlu, tatlı sözlü olup, akşamları ayaklarıma masaj yapıp yatakta mutlu edip, sabahada kahvaltımı hazır etmeyi garanti ediyorsa olur. Başka türlü Oluru yok.

Katiliyorum, her acidan denklik onemli.

Back
X