Eşin ailesinin oldugu yerde yaşamak?

Tugcetug1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2019
870
329
33
Merhaba arkadaşlar. Siz olsanız esinizin ailesinin oldugu yerde cok guzel bir iş bulsaniz oraya taşınır mısınız. Eşimden ayrı kalacaz 2 3 yıl.esim daha sonra o ile gelecek eş durumu tayini ile. Baska illerede gidebiliyorum. Ama bulundugum ilde kadro yok.Annem illa oraya git diyor.cocuk düşünüyoruz.cocugunuz olursa kayinvaliden bakar hergun bırakırsın ise geçerken dönüşte alırsın diyor.uzun vadeli bir yasam için buna karar vermem gerekiyor. Diğer türlü çocuğumuz olduğunda ya kayinvalidem gelip bakacak yada annem.annem uzun süreli gelemem diyor babam hasta ve kardeşlerim okula gidiyor. Kayinvaliden cok müsait. Siz olsanız böyle bir tercih yapar miydiniz? Kayin validem cok uyumlu iyi kalpli birisi.ama kayinpeder herseyi soran herseyi merak eden ve sürekli bir problem yaratan birisi.bunlari da göz önünde bulunduruyorum. Bana fikir verir misiniz

Kv nin olduğu ile gittiniz diyelim peki 2 3 yıl sonra başka ile mi taşınacaksınız yoksa orda kalmaya devam mı?

Esinizden ayrı geçirmek zorunda olacağınız 2-3 yıl içinde çocuğunuz olursa ne olacak peki? Hamilelik ve sonrasında yanlız olacaksınız.

Ha esinizin ailesi yanlız bırakmayacak muhtemelen sizi gel kal yada biz gelip seninl kalalım diyecekler. Öyle çocuğu bırakıp sonra alırım işi zor olur muhtemelen. Bunu da düşünün derim.

Merhaba arkadaşlar. Siz olsanız esinizin ailesinin oldugu yerde cok guzel bir iş bulsaniz oraya taşınır mısınız. Eşimden ayrı kalacaz 2 3 yıl.esim daha sonra o ile gelecek eş durumu tayini ile. Baska illerede gidebiliyorum. Ama bulundugum ilde kadro yok.Annem illa oraya git diyor.cocuk düşünüyoruz.cocugunuz olursa kayinvaliden bakar hergun bırakırsın ise geçerken dönüşte alırsın diyor.uzun vadeli bir yasam için buna karar vermem gerekiyor. Diğer türlü çocuğumuz olduğunda ya kayinvalidem gelip bakacak yada annem.annem uzun süreli gelemem diyor babam hasta ve kardeşlerim okula gidiyor. Kayinvaliden cok müsait. Siz olsanız böyle bir tercih yapar miydiniz? Kayin validem cok uyumlu iyi kalpli birisi.ama kayinpeder herseyi soran herseyi merak eden ve sürekli bir problem yaratan birisi.bunlari da göz önünde bulunduruyorum. Bana fikir verir misiniz
Eğer kayinvalidenizle anlaşıyorsanız tabiki de ama ileride çocuğa ben baktım muhabbeti yapicak bi insansa bi daha düşünün derim

Esinizden ayrı geçirmek zorunda olacağınız 2-3 yıl içinde çocuğunuz olursa ne olacak peki? Hamilelik ve sonrasında yanlız olacaksınız.

Ha esinizin ailesi yanlız bırakmayacak muhtemelen sizi gel kal yada biz gelip seninl kalalım diyecekler. Öyle çocuğu bırakıp sonra alırım işi zor olur muhtemelen. Bunu da düşünün derim.
Bir akıl da diyorum git bambaşka şehire diyor. Kararsizim canim. Orda baskı altında olur muyum herşeyine karışırlar mi diye dusunuyorum

Bir akıl da diyorum git bambaşka şehire diyor. Kararsizim canim. Orda baskı altında olur muyum herşeyine karışırlar mi diye dusunuyorum
Özellikle eşiniz gelene kadar o baskı olur büyük ihtimalle. Karışmak altında olmasa da , yanlız olduğunuz için, sizinle ilglilenmek isteyecekler, aman gelin tek kalmasın diyecekler. Hamile kalsanız durum daha da zor olacak. Ben olsam gitmezdim. Hadi eşinizle gitseniz neyse. Ama sizi orada yanlız bırakmaz eş ailesi. Benim için sorun olmaz diyorsanız gidin.

Kayınvaliden iyi biriyse birşey olmaz bence herşey kadından geçiyor emin ol

Ben eşimin memleketinde yaşıyorum.
Tamamen size ve aileye bağlı.
Ben mesafeliyimdir.
Ayda yılda bir gelirler.
Ben de gitmem.
Misal bebek oldu normalde 50 kişi bebek görmeye gidilir bana 2 3 kişi geldi 30 dk oturup hayırlı olsun deyip gittiler ve bebeği öpmediler.
Maydanozsuyu sevmiyor bu tür şeyler deiçdielr sağolsunlar kırmadılar

Öncelikle kv iyi bile olsa kp sorun çıkartacak. Herkes namus bekçiliğine soyunabilir.gelene gidene yediğine içtiğine giydiğine nereye gittiğine kadar hesap vermek zorunda kalabilirsin. En iyisi kafan rahat olsun. Başka illerden iş bul düzenini kur. Cocuk yapma.esin temelli dönünce olur.

Kararsizim başka illerede gidebiliyorum. Ne yapsam işin içinden çıkamıyorum.
Yani şimdi, insanı hiç bilmediği şehir korkutur. Daha çok o yüzden kv’nin Yanına gitmek istiyorsunuz galiba. Olacaksa en azından bildiğimiz yer olsun diye.
Ben Samsun’da yaşıyorum ailen İstanbul’da, kv ile aynı sokakta oturuyoruz. Ben çok zorlandım. Ki benim kv’de aşırı neşeli güler yüzlü vs nişanlıyken aşırı iyi anlaşırdık, gerçi hala öyle ama. Evlendikten sonra aynı sokakta olmanın dezavantajları oldu, yok niye her gün gelmiyorsunuz, ayrı yemek pişmesin yiyin için evinize gidin vs.. çat kapı aramadan sormadan arkadaşlarıyla birlikte gelmeler gibi gibi. ben müdehale etmesem kv olmadan hiç bi şey yapamayacaktık. Bu hareketleri devam ederdi. Ben düzenimi kurdum Allahtan.
Kayınvalidenizi en iyi siz tanırsınız. Temelli yaşamaktan bahsediyorsunuz. Allah yardımcınız olsun karar vermekte.

Özellikle eşiniz gelene kadar o baskı olur büyük ihtimalle. Karışmak altında olmasa da , yanlız olduğunuz için, sizinle ilglilenmek isteyecekler, aman gelin tek kalmasın diyecekler. Hamile kalsanız durum daha da zor olacak. Ben olsam gitmezdim. Hadi eşinizle gitseniz neyse. Ama sizi orada yanlız bırakmaz eş ailesi. Benim için sorun olmaz diyorsanız gidin.
Kayinpederle cok sorunlu oldu hersey. Bana zamanında cok karisti. Halende kocama beni elestriyor her fırsatta. Yüzüme gelince cok iyiyim. Oyizdende kararsız kalıyorum. Ayrı ev acacagim ama ona bile karisirlar gibime geliyor.niye iki kira verelim diye.tutumlular.birde eşimle 2 haftada bir gelip gidecegz rahat birakmicaklar tabi tek kalamicqz. Bunları düşününce isin içinden çıkamıyorum.

Back
X