Bakın benim kayınvalidem ve kayınpederim anne ve babam gibidir gözüm kapalı giderim; ama siz öyle birşey anlatıyorsunuz ki arkanızdan demediğini bırakmayan, ailenizi beğenmeyen, sizi ailenize şikayet etmekten çekinmeyen bir kayınpeder var ortada, siz oraya gideceksiniz büyük ihtimalle aynı evde ya da en iyi ihtimalle aynı mahallede ayrı evde yaşayacaksınız, herşeyinize karışılacak, birde çocuk yapıp ona bakacaksınız, eşinizin tüm sülalesinin kahrı sorumluluğu sizde olacak, eşiniz orada bekar hayatı yaşayacak, hamileliğinizde ve çocuğunuzun tüm özel anlarında yanınızda olmayacak, yani çocuğunuzun ilk iki senesinde hiç olmayacak, bence evliliğinizin dibine dinamit koysanız daha az hasar alır. Ben sizin yerinize olsam eşim yanımda değilken kesinlikle çocuk yapmam, misal sizin evde ayaklarınız şişecek , bulantının dibine vuracaksınız, ya da doğum yapmış olacaksınız , bebek huysuz olacak, eşiniz orada tek olduğu için arkadaşları ile dışarı çıkacak , siz kuracaksınız, kuracaksınız. Sonra gelsin kavgalar. Bir anne olarak söylüyorum çocuk zaten evliliği zorlayan bir şeyken , bütün sorumluluğu alarak anne olmak, birde bonus olarak kayınpederinizle uğraşmak bana mantıklı gelmedi. Ben sizin yerinize olsam, tercih yapacağınız illerden eşinize ulaşımı en kolay ve yaşanabilir olanı seçer, eşinizle birleşeceğiniz seneye kadar hamile falan kalmazdım. Son sene kalırsınız doğumdan önce yanınıza gelse yeter zaten.