Eşin ailesinin oldugu yerde yaşamak?

Sırf çocuk baktırmak için bu dert çekilir mi yahu. Bakıcı diye bir şey var iki aileden de uzağa git olsun bitsin.
Çocuğunuz var mı? Okula başladı diye bakıcı tutmazsın hasta olur öylece kalırsın. Nöbetçi eczaneye gitmen gerekir gece, çocuk ne olacak... bunaldın kafa dinleyeceksin çocuk evde. Hastasın bir gün , dolapları silmen gerekir başka bir gün....çocuk büyütmek tek başına çok zor.

Ayni evde oturacaksaaniz asla boyle biseye kalkismayin bizzat yasadim les bir durum ayri evde yasayacaksaniz da esinizle olan sayginiza inanciniz varsa gidin çünkü uzak illerde evlilik yurutmek yipratici olabiliyor.
Bizzat denedim.

Bakın benim kayınvalidem ve kayınpederim anne ve babam gibidir gözüm kapalı giderim; ama siz öyle birşey anlatıyorsunuz ki arkanızdan demediğini bırakmayan, ailenizi beğenmeyen, sizi ailenize şikayet etmekten çekinmeyen bir kayınpeder var ortada, siz oraya gideceksiniz büyük ihtimalle aynı evde ya da en iyi ihtimalle aynı mahallede ayrı evde yaşayacaksınız, herşeyinize karışılacak, birde çocuk yapıp ona bakacaksınız, eşinizin tüm sülalesinin kahrı sorumluluğu sizde olacak, eşiniz orada bekar hayatı yaşayacak, hamileliğinizde ve çocuğunuzun tüm özel anlarında yanınızda olmayacak, yani çocuğunuzun ilk iki senesinde hiç olmayacak, bence evliliğinizin dibine dinamit koysanız daha az hasar alır. Ben sizin yerinize olsam eşim yanımda değilken kesinlikle çocuk yapmam, misal sizin evde ayaklarınız şişecek , bulantının dibine vuracaksınız, ya da doğum yapmış olacaksınız , bebek huysuz olacak, eşiniz orada tek olduğu için arkadaşları ile dışarı çıkacak , siz kuracaksınız, kuracaksınız. Sonra gelsin kavgalar. Bir anne olarak söylüyorum çocuk zaten evliliği zorlayan bir şeyken , bütün sorumluluğu alarak anne olmak, birde bonus olarak kayınpederinizle uğraşmak bana mantıklı gelmedi. Ben sizin yerinize olsam, tercih yapacağınız illerden eşinize ulaşımı en kolay ve yaşanabilir olanı seçer, eşinizle birleşeceğiniz seneye kadar hamile falan kalmazdım. Son sene kalırsınız doğumdan önce yanınıza gelse yeter zaten.

Çocuğunuz var mı? Okula başladı diye bakıcı tutmazsın hasta olur öylece kalırsın. Nöbetçi eczaneye gitmen gerekir gece, çocuk ne olacak... bunaldın kafa dinleyeceksin çocuk evde. Hastasın bir gün , dolapları silmen gerekir başka bir gün....çocuk büyütmek tek başına çok zor.

Galiba bir tek bizim ülkede zor. Hiçbir ülkede anası kayınvalidesi gelsin çocuğa baksın kafası görmedim. En azından gelişmiş yerlerde. Çocuğa tek başına bakabilecek duruma gelmeden çocuk yapmamak da bir çözüm olabilir mesela. Bu kadar başkalarına bağımlı yaşanmamalı.

Galiba bir tek bizim ülkede zor. Hiçbir ülkede anası kayınvalidesi gelsin çocuğa baksın kafası görmedim. En azından gelişmiş yerlerde. Çocuğa tek başına bakabilecek duruma gelmeden çocuk yapmamak da bir çözüm olabilir mesela. Bu kadar başkalarına bağımlı yaşanmamalı.
Yani çocuğunuz var mı? Oradaki sosyal imkanları bilemem ben. Yaşadığım yerde 3 yaş altı kabul eden kreş yok mesela. Çocuklarıma tek başıma bakıyorum kimseye muhtaç değilim ama çalıştığım için günün kaç saati evde olamıyorum. Eşim zaten çok yoğun çalışıyor, yardımlaşamıyoruz. Yoksa bağımsızlıkta zirveyim maddi manevi ama şartlar...

Vallahi biraz uzak bir yerde ev tutun sorun olmaz diye düşünüyorum hatta daha iyi olur eşiniz yokken kp sürekli gelmez eve siz de ayda yılda bir gidersiniz çocuk oluınca da sabah bırakır akşam alırsınız ohh miss.

Merhaba arkadaşlar. Siz olsanız esinizin ailesinin oldugu yerde cok guzel bir iş bulsaniz oraya taşınır mısınız. Eşimden ayrı kalacaz 2 3 yıl.esim daha sonra o ile gelecek eş durumu tayini ile. Baska illerede gidebiliyorum. Ama bulundugum ilde kadro yok.Annem illa oraya git diyor.cocuk düşünüyoruz.cocugunuz olursa kayinvaliden bakar hergun bırakırsın ise geçerken dönüşte alırsın diyor.uzun vadeli bir yasam için buna karar vermem gerekiyor. Diğer türlü çocuğumuz olduğunda ya kayinvalidem gelip bakacak yada annem.annem uzun süreli gelemem diyor babam hasta ve kardeşlerim okula gidiyor. Kayinvaliden cok müsait. Siz olsanız böyle bir tercih yapar miydiniz? Kayin validem cok uyumlu iyi kalpli birisi.ama kayinpeder herseyi soran herseyi merak eden ve sürekli bir problem yaratan birisi.bunlari da göz önünde bulunduruyorum. Bana fikir verir misiniz
Kendi ailenizin bulunduğu şehirde çalışın bence. Çocuk için de asla eşinizle aynı evde yaşamadan yapmayın. Çünkü eşin desteği olmadan hamilelik bile çok çok zor. Anne kv eş gibi destek olamıyor malesef. İlla çocuk olsun diyorsanız da anneniz bakıcı konusunda falan yardımcı olur kontrol eder vs. Anladığım kadarıyla kp nizle anlaşamıyorsunuz. Onların olduğu ile taşınırsanız kendi kafanıza sıkmış olursunuz çünkü yalnızken sizi ezmeleri daha kolay olacak.

Ben olsam gitmem. Iyi niyetle bile olsa cocuga bakacaklari icin surekli ıletişim halinde olucaksiniz ister istemez sıkıntı olabilir. Esiniz den 3 yil ayri kalmak ta cok zor mus.

Ailesinin yaşadığı şehire değil de başka bi şehire tek başına gitmenize eşiniz müsade ediyor mu?

attığın taşlar yerini bulmaz diyorum.... ya her iki aileye yakın, ya her iki aileye uzak olacaksın, ben de eşimin ailesinin olduğu yere tayin aldırdım yaşadım gördüm. zaman gelecek ailene çok ihtiyaç duyacaksın ve zaman gelecek eşin seni anlamayacak çünkü eşinin tuzu kuru olacak... benim çocuğuma da babaannesi baktı, keşke el baksaydı hiç değilse dilim çıkardı o da olmuyor, çocuk iki kapılı oluyor, yeri geliyor kendi çocuğunu terbiye edemiyorsun vs. vs. vs. söyleyecek çok şey varda azdan çok anla kardeş :KK14:babaannesi bakacak müsait diye başını yakma...

Bence bu ülkeyle gelismislikle alakalı bir durum değil, çocuğunuz var mı bilmiyorum ama cidden psikolojik biyolojik sosyolojik hangi yönden bakarsanız bakın her yönden insanı zorlayan bir durum bebek, Allah yokluklarını göstermesin ama insan desteğe ihtiyaç duyuyor. Ben kaç yıldır bu forumdayım ne burada ne çevremde "hem işime gidiyorum hem bebeğime dört dörtlük bakıyorum hem kendime vakit ayırıp arkadaş cevremle gezebiliyorum hem evimde düzenim mis gibi yerli yerinde hiç problemim yok" diyen duymadım. Çünkü illa ki bir yerden fire veriyorsun kolay değil yani tam her şey yolunda dediğin anda tıkanıp kaldığın, böyle hüngür foşur ağlamak istedigin anlar oluyor. Misal ben, eşimle maddi gücümüz yerinde bakıcı tutacak durumumuz var ama tutmuyoruz neden güven yok, bebeğimin derdini anlatacak durumu yok, biz işteyken neler oldu Allah'a emanet deyip önüme bakacağım rahatlığım yok bu yüzden aileden birileri baksın ben çok rahat olamasam da bebeğim huzur içinde büyüsün diyorum. Bu sadece bir örnek. Her yönden kendimi hazır hissedip bebeğimi kucağıma aldım ama hissetmekte yaşamak tamamen farklı seylermis onu anladım. Ablam Almanya'da yaşıyor mesela orada da aynı durumlar mevcut bir farkı yok ki komşuları alman oranın yerlisi mesela ama yine bebek olunca bakacak güvenilir aileden birilerine baktırmak isteniliyor.

Merhaba arkadaşlar. Siz olsanız esinizin ailesinin oldugu yerde cok guzel bir iş bulsaniz oraya taşınır mısınız. Eşimden ayrı kalacaz 2 3 yıl.esim daha sonra o ile gelecek eş durumu tayini ile. Baska illerede gidebiliyorum. Ama bulundugum ilde kadro yok.Annem illa oraya git diyor.cocuk düşünüyoruz.cocugunuz olursa kayinvaliden bakar hergun bırakırsın ise geçerken dönüşte alırsın diyor.uzun vadeli bir yasam için buna karar vermem gerekiyor. Diğer türlü çocuğumuz olduğunda ya kayinvalidem gelip bakacak yada annem.annem uzun süreli gelemem diyor babam hasta ve kardeşlerim okula gidiyor. Kayinvaliden cok müsait. Siz olsanız böyle bir tercih yapar miydiniz? Kayin validem cok uyumlu iyi kalpli birisi.ama kayinpeder herseyi soran herseyi merak eden ve sürekli bir problem yaratan birisi.bunlari da göz önünde bulunduruyorum. Bana fikir verir misiniz
Herkes evini bildikten sonra eğer iyi insanlarsa size faydaları olur zararları olmaz. Kayınpederiniz aranıza onunla koyduğunuz mesafeyi algılarsa sıkıntı olmaz bence

Çocuğa bakmasa bile bir yakının olması şehirde konforu artırıyor. Ben de eşimin ailesiyle aynı şehirdeyim. Kendi ailenizin yanında olamayacakmışsınız zaten. Yapayalnız olmaktansa saygı ve mesafe şartıyla kayınailenizin şehrinde yaşayın.

Çetrefilli bir iş gibi geldi bu biraz bana kayınvalideyle yakın olacaksınız bir eşinizle 3 yıl kadar ayrı kalacaksınız ki en önemlisi de bu uzun bir zaman 3 yıl çocukta düşünüyorsunuz bunca sıkıntının içinde yani ben olsam hayır derdim

Çocuğun birkaç sene bakımı için neden ömür boyu eşinizin ailesine yakın olup tuhaf davranışları olan kp ile uğraşasınız ki? Çok iyi uyumlu olurlar, eşiniz de aile sınırlarını çizebilen birisi olur da derim gidin onlarla aynı şehirde yaşayın. Ama ben sizin durumunuzda aynı şehirde olmanızı mantıklı bulmadım, maddi olarak zorlanırsınız biraz ama ücretsiz izne ayrılıp çocuğunuzu biraz büyütürsünüz, sonra kreş yaşı gelince kreşe verirsiniz. Eşimle ayrı şehirlerde olacağım işten çıkamam maddi olarak zorlanırız dersen de iki üç sene ayrı olduğunuz zaman boyunca çocuk yapmazsınız sizde. Eşin uzakken para biriktir, birlikte vakit geçirin, o yokken tek başına neden çocuk büyütme sorumluluğu alasın? Bende aynı yaştayım seninle, evliyim henüz çocuğum yok. Millet kendi bakacakmış gibi hemen doğur der sen onlara bakma, kendin ne istiyorsun onu düşün. Evet babaanne anneane gibi kimse iyi bakmaz belki ama kv ye yakın olup eş ailesiyle kp ile uğraşıp psikolojik olarak yıpranmaktansa çocuğunuzu kreşe verin bakıcıya verin bin kat daha iyi.

Peş peşe yapsanız da çocukları sonuçta sonsuza kadar bakılmayacaklar, üç beş senelik bir süreç için tüm hayatımı bu şekilde onlara yakın geçirmek istemezdim şahsen. Kimse çocuğu bakıcıya kreşe vermek birine güvenmek kolay demiyor ama bu şekilde çocuk büyüten bir sürü insan da var. İnsan mecbur kalınca her şeyini ona göre ayarlıyor. Farklı şehire gidip eşinle evliliğinizin tadını çıkar derim, hem sen farklı şehirde olunca tatilde falan birbirinizi görmek için bir araya geleceksiniz. Ama eşinin ailesinin olduğu yere aldırırsa tayinini eşin her geldiğinde ailesine koşacaksınız, senle özel bir vakit geçirme durumu olmayacak.Hem seni görecek hem onlarla görüşecek. Kp anlattığın gibi biriyse sürekli eşin geldiginde onlarla olsun isteyecek , pişman olacaksın. Eşinle o 2 /3 yıllık ayrı kaldığınız süreçte sürekli kavga edeceksin ailesi yüzünden. Eşinden uzakken birde kp in sahipleniyoruz gibi seni kısıtlayan tavırlarıyla uğraşma.Tutumlu demişsin birde, tutup iki ev kirası ödeme kocanda yok gel bizde kal deyip seni kendi evlerine alırlarsa hayatın tam cehenneme döner.

Hem Allah hayırlısını versin tabiki ama çocuk isteyince de hemen olan bir şey değil.Hem çocuk isteyip senelerce uğraşan arkadaşlarım var, yani sırf çocuklarıma kv baksın diye şimdiden geleceğe kafa yorup tüm hayatınızı o şehirde geçirmeyi düşünmeyin derim o yüzden.

Son düzenleme:
Back
X