• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esin arkadaslarindan hoslanmamak

Melegimiz89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
267
159
103
36
Merhaba arkadaslar,

Esimin cevresini severim ama iki arkadasi var bir turlu isinamadim gitti. Biri evli, biri de yabanci kizla birlikte kaliyor. Evli olan cifti yine seviyorum ama hepsi bi arada oldugunda kendimi ayri dunyanin insani gibi hissediyorum.

Bi araya geldiklerinde ne yaparsak yapalim hep alkol, sigara ve turkcesini bilmiyorum ama bisey sarip iciyorlar. Esim oyle degil. Bir iki kadeh icer, sigarayida birakali iki yil oldu ama ister istemez bir iki tane sigara yakiyor caninin cektigi icin.

Evli olmayan cift surekli birbirlerine sarilip opusup koklasiyorlar. Kiz zaten heryeri ortada oturmasini kalkmasini bilmeyen tiplerden hic gelemiyorum.

Onceden sadece erkekler takilirdi. Sevgilisi artik yanliz gitmesini izin vermedigi icin yabanci kiz hayatina girdi gireli bayanlarida cagiriyorlar. Surekli ingilizce konusuluyor ve benim agizimdan tek kelime ingilizce cikmiyor. Biz hollandada yasiyoruz. Dogma buyume burdayim ve dili turkceden daha guzel konusuyorum. Yabanci kiz rusyadan geliyor. Hollandaca ogrendi fakat kendi cevresi geliyor. Onun icin ingilizce konusuyorlar. Kendimi gercekten kotu hissediyorum. O ortama girecegimi bildigim gun basim agrimaya basliyor. Sonrasinda ise oturup agliyorum butun gun kendimi sktigim icin. Kendimden alisik olmadigim seyler bunlar. Ben sosyal bir insanim ve herkesle rahat tanisir, isinir konusurum ama bunlarda ne yaptiysam olmuyor.

Esim yanliz gitmesin diye kendimi her seferinde zorluyorum. Bu son olur diye diye simdide onumuzdeki pazar mangal yapmaya gidelim diyorlar. Esim gelmek zorunda degilsin diyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Esim arkadaslarini sevmese isim kolay. O da yeri geliyor benim arkadaslarimla takiliyor hic bir zaman beni utandirmadi ama bilmiyorum.. Ne yapmaliyim bu durumda?

Son düzenleme:
Neden hic konusmuyorsunuz anlamadim? Dili mi bilmiyorsunuz?

E siz katillmazsaniz esiniz yine de gidecek mi?

Neden hic konusmuyorsunuz anlamadim? Dili mi bilmiyorsunuz?

E siz katillmazsaniz esiniz yine de gidecek mi?

Anliyorum ama konusamiyorum. Orta okulda yasadigim bir durumdan sonra agizimdan tek kelime ingilizce cikmadi baskalarinin yaninda.

Evet, gidecek.

Anliyorum ama konusamiyorum. Orta okulda yasadigim bir durumdan sonra agizimdan tek kelime ingilizce cikmadi baskalarinin yaninda.

Evet, gidecek.

Bunu asmaya calisin ama, bu ortam icin drgil elbette kendiniz icin.

Bu kadar kafaya taktiginiz hoslanmadiginiz ortama da zorlamayin kendinizi. Esinizin siz gitmeseniz de gidecek olusu garip geldi acikcasi ama cok uzun yillardir suren bir arkadaslik mi aralarindaki, oyleyse biraz hos gorulebilir

Ben yerinizde olsam sans verirdim diye dusunuyorum. Ama size cok ters bir ortamsa bosa uzmeyin kendinizi.

Allah Allah...
İnsanlarla görüştükten sonra kendinizi sıkıp ağlıyorsanız niye eşiniz inatla arkadaşlığını sürdürüyor ki?

Arkadaşları sizden önemli mi canım?

Esim kendini zorlama gelmek zorunda degilsin diyor. Sirf o yanliz gitmesin diye gittim bugune kadar. En son dogum gunu vardi mayista. O gunde dedim gelme canim kendini zorlama ben giderim isinin oldugunu soylerim. Ama icim rahat etmedi yanliz gitmesini istemem sadece arkadaslarina degil hic bir yere istemem. Neyse gittim yinede. Okadar bunaldim ki esime ben gidiyorum dedim. Bende geliyim ozaman falan dedi. Kabul etmedim. Ciktim gittim.

Bunu asmaya calisin ama, bu ortam icin drgil elbette kendiniz icin.

Bu kadar kafaya taktiginiz hoslanmadiginiz ortama da zorlamayin kendinizi. Esinizin siz gitmeseniz de gidecek olusu garip geldi acikcasi ama cok uzun yillardir suren bir arkadaslik mi aralarindaki, oyleyse biraz hos gorulebilir

Ben yerinizde olsam sans verirdim diye dusunuyorum. Ama size cok ters bir ortamsa bosa uzmeyin kendinizi.

Haklisiniz.

Evet, 20 yildir arkadaslar neredeyse. Birlikte yurt disinda falan okudular. Ayni evi paylastilar. Bayagi samimi yani.
Gidip gitmeme konusunda cok kararsizim.

Allah Allah...
İnsanlarla görüştükten sonra kendinizi sıkıp ağlıyorsanız niye eşiniz inatla arkadaşlığını sürdürüyor ki?

Arkadaşları sizden önemli mi canım?

Esim onlarla 20 yildir arkadas ondan.. Ayni evi paylasmislar, yurt disinda beraber okudular. Hep beraberlerdi yani

E siz de ingilizce öğrenin ne olacak yani?

onları sevmemek için yeterli sebebiniz yok şu an. sebep ne yani?
bir de sizden önemli mi ya gibi kıyaslar çok tehlikeli çünkü eşle yarın ayrılırsın ama esaslı arkadaşlarınız hep hayatınızda kalır. o yüzden çok önemli bir sebep yoksa sakın eş/sevgili için arkadaşlarınızla aranıza mesafe koymayın.

Merhaba arkadaslar,

Esimin cevresini severim ama iki arkadasi var bir turlu isinamadim gitti. Biri evli, biri de yabanci kizla birlikte kaliyor. Evli olan cifti yine seviyorum ama hepsi bi arada oldugunda kendimi ayri dunyanin insani gibi hissediyorum.

Bi araya geldiklerinde ne yaparsak yapalim hep alkol, sigara ve turkcesini bilmiyorum ama bisey sarip iciyorlar. Esim oyle degil. Bir iki kadeh icer, sigarayida birakali iki yil oldu ama ister istemez bir iki tane sigara yakiyor caninin cektigi icin.

Evli olmayan cift surekli birbirlerine sarilip opusup koklasiyorlar. Kiz zaten heryeri ortada oturmasini kalkmasini bilmeyen tiplerden hic gelemiyorum.

Onceden sadece erkekler takilirdi. Sevgilisi artik yanliz gitmesini izin vermedigi icin yabanci kiz hayatina girdi gireli bayanlarida cagiriyorlar. Surekli ingilizce konusuluyor ve benim agizimdan tek kelime ingilizce cikmiyor. Kendimi gercekten kotu hissediyorum. O ortama girecegimi bildigim gun basim agrimaya basliyor. Sonrasinda ise oturup agliyorum butun gun kendimi sktigim icin. Kendimden alisik olmadigim seyler bunlar. Ben sosyal bir insanim ve herkesle rahat tanisir, isinir konusurum ama bunlarda ne yaptiysam olmuyor.

Esim yanliz gitmesin diye kendimi her seferinde zorluyorum. Bu son olur diye diye simdide onumuzdeki pazar mangal yapmaya gidelim diyorlar. Esim gelmek zorunda degilsin diyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Esim arkadaslarini sevmese isim kolay. O da yeri geliyor benim arkadaslarimla takiliyor hic bir zaman beni utandirmadi ama bilmiyorum.. Ne yapmaliyim bu durumda?
Su kismi anlamadm.arkadasinin yabanci sevgilisinin yaninda diger yabanci kizlardami geliyo oyleyse evli bi adam icin hic uygun degil bu ortam izin vermeyin

E siz de ingilizce öğrenin ne olacak yani?

onları sevmemek için yeterli sebebiniz yok şu an. sebep ne yani?
bir de sizden önemli mi ya gibi kıyaslar çok tehlikeli çünkü eşle yarın ayrılırsın ama esaslı arkadaşlarınız hep hayatınızda kalır. o yüzden çok önemli bir sebep yoksa sakın eş/sevgili için arkadaşlarınızla aranıza mesafe koymayın.

Ciftin yaninda kafami nereye cevirecegimi sasiriyorum. Surekli dudak dudaga sarmas dolas. Kafayi bulup olur olmaz konusuyorlar. Kiz yari ciplak oturuyor bacaklarini ayira ayira esimin yaninda. Bence yeterli sebeplerim var.

Su kismi anlamadm.arkadasinin yabanci sevgilisinin yaninda diger yabanci kizlardami geliyo oyleyse evli bi adam icin hic uygun degil bu ortam izin vermeyin

En son sefer baska yabancilarda vardi evet ama dogum gunu oldugu icin. Bazen beklenmedik anda gidiyoruz baska bekar kizlar ve erkeklerde oluyor

Ciftin yaninda kafami nereye cevirecegimi sasiriyorum. Surekli dudak dudaga sarmas dolas. Kafayi bulup olur olmaz konusuyorlar. Kiz yari ciplak oturuyor bacaklarini ayira ayira esimin yaninda. Bence yeterli sebeplerim var.

kızın yetiştiği kültür seninkine ters diye o yanlış sen doğru olmuyorsun. öpüşüp koklaşma kısmı zamanla azalır merak etme. yapacağın ingilizce öğrenip konuşmaya dahil olmak.

Haklisiniz.

Evet, 20 yildir arkadaslar neredeyse. Birlikte yurt disinda falan okudular. Ayni evi paylastilar. Bayagi samimi yani.
Gidip gitmeme konusunda cok kararsizim.

Burada cok konu okuyoruz, esimin arkadaslari soyle boyle kotu insanlae diye.

Bana cok garip geliyor. Arkadaslari insanin en onemli yansimalari. Su konuda sevmemeniz icin bir sebep olmamis gerci ama ortam size uygun degil. Bence kendinize guvenin ve bunu dile getirin. Benim tarzim degil deyin, hem dostlugunuz devam etsin, hem de gorustugunuz zaman her zaman olmasa bile sizin de severek dahil olacaginiz aktiviteler yapin.

Evet, gidecek.

Bence burada esiniz ve arkadaslarindan cok daha onemli bir probleminiz var. Yabanci ulkede mi yasiyorsunuz, anladigim kadariyla ulkenin dilini bildiginiz halde bir sebepten tek kelime konusamiyorsunuz. Hayatinizi nasil surduyorsunuz? Bu durumda calismak, okumak, insanlarla iletisim kurmak gibi bir ihtimaliniz kalmiyor, peki siz tum gununuzu nasil geciriyorsunuz?

Konuya gelirsek, sizin bu durumdan rahatsizlik duymanizin temel sebebi bence ozguven eksikligi. Ozguven eksikliginden mi konusamiyorsunuz yoksa konusamadiginiz icin mi ozguven eksikligi olusuyor onu bilemiyorum.

En son sefer baska yabancilarda vardi evet ama dogum gunu oldugu icin. Bazen beklenmedik anda gidiyoruz baska bekar kizlar ve erkeklerde oluyor
Iste bu olmadii evli ciftler icin hic uygun degil hersey olabilir taa aldatmaya kadar gider.malum yabanci kizlar cok rahatlar.esine anlat durumu onunda oyle ortamda olmasinin dogru olmadgni soyle.olmadi cingar cikar.oda olmadi o yabanci sevglisi olan arkadasyla konus ben esimin bu ortamlarda olmasini istemiyorum de olacaksa sadece sen ve sevgilin olabilir de

Iste bu olmadii evli ciftler icin hic uygun degil hersey olabilir taa aldatmaya kadar gider.malum yabanci kizlar cok rahatlar.esine anlat durumu onunda oyle ortamda olmasinin dogru olmadgni soyle.olmadi cingar cikar.oda olmadi o yabanci sevglisi olan arkadasyla konus ben esimin bu ortamlarda olmasini istemiyorum de olacaksa sadece sen ve sevgilin olabilir de

yabancı kızlar çok rahatta sizin pörsümüş kocalarınıza kalmadılar ülkelerinde taş gibi erkekler var malum. kendi komplekslerinize alet etmeyin. ne demek evli çiftler için uygun değil evlenince fanusta mı yaşasın insanlar hiç bekar birileri olmasın mı?

kızın yetiştiği kültür seninkine ters diye o yanlış sen doğru olmuyorsun. öpüşüp koklaşma kısmı zamanla azalır merak etme. yapacağın ingilizce öğrenip konuşmaya dahil olmak.

Kiz zaten bizim konustugumuz dili ogrendi. Benim ingilizce ogrenmem gerekmiyor. Gerektigi yerde kendi konustugumuz dilde cevap veriyorum.
Ben rahatsiz oluyorum opusup koklasma durumdan. Yanimizdakilerde. Onlarin yaninda bisey diyen yok ama olmadiklari zaman hepsi dile getiriyor. Cocuklarida oldu hala azalmadi. Dahada artti sanki.

Kiz zaten bizim konustugumuz dili ogrendi. Benim ingilizce ogrenmem gerekmiyor. Gerektigi yerde kendi konustugumuz dilde cevap veriyorum.
Ben rahatsiz oluyorum opusup koklasma durumdan. Yanimizdakilerde. Onlarin yaninda bisey diyen yok ama olmadiklari zaman hepsi dile getiriyor. Cocuklarida oldu hala azalmadi. Dahada artti sanki.

e birisi de çıkıp bunu söyleyemiyor mu?
arkadan konuşması kolay çıkın anlatın bundan hoşlanmıyoruz deyin.
yabancı dil konuşamıyorsunuz, talebinizi dile getiremiyorsunuz..
bu biraz özgüven meselesi demek ki..

Cidden kasıcı bir ortammış aşırı muhafazakar değilim ama edepli olmak her zaman güzeldir yanimda yiyişip yutuşarak neyi ispat etmeye çalışıyorlar ki ayrıca çoğunluk ana dili ingilizce ise konuşulmasını anlarım ama turkce biliyorlarsa neden bu ingiliz sempatisi bence ortam kendini bir b.k sanan ne oldum delisi insanla dolu gibi geldi o yüzden kasılıp ağlayarak bosalmaniz çok normal eşiniz ise ısrarla gitmeye devam etmesi ya da istemiyorsan gelme demesi ?
Hayat arkadaşı mi daha önemlidir yoksa kafa bulma arkadaşı mi eşiniz bunun cevabını biliyor mu ?
Gitme desem bir türlü git desem bir türlü iki ucu ..

Back
X