Eşin davetine katılmalı mıyım? Yoksa tribe devam mı?

Değişiklik sana da iyi gelir. Bence beraber devlet tiyatrosu açılışına gidin.

Ne trip ne anın tadına varmak.. düzgünce karşına alıp konuş adam neden değişmez kabul ediliyor ki. Anlattığına göre eskiden sen de sosyal biriymişsin bebek kararı verilip dünyaya getirildiğinde anne kendinden feragat ediyor ve değişebiliyorsa baba da değişmeli. Bu seferlik göz ardı edilse bile bu çocuk ömür boyu sizin olacağına göre adam hayatının değiştiğinin farkına varmalı

Bence sizin eşinizle iletişimde problemleriniz var. Biran evvel bir ilişki terapistine başvurun derim. Eşlerin birbirlerinin hayatına çok müdahil olmasına karşıyım ama bir adam eğer kocaysa işten kalan zamanın tamamını kaplayacak şekilde bana söylemeden kendine programlar yapamaz. Siz evin ve çocuğun bütün sorumluluğunu alacaksanız niye evlendiniz o zaman. Sadece cinsellik ve çocuk için mi. Ayrıca 13 aylık çocuk anne kuzusu değildir. O yaşlarda baya baya babası ile de vakit geçirebilir. Sizin çocuğa baktığınız zamanlarda da ev işlerine yardımcı olabilir. Tamam hiçbir erkekten kadın gibi ev işi yapmasını bekleyemezsin ama akşamları en azından size ufak tefek destek olsa sizde kendinizi değerli hisseder böyle ruhsal sıkıntılara girmezsiniz. Sana tavsiyem eşini al karşına konuş eğer eşin sorumluluk almaya terapiste gitmeye yanaşmıyorsa evdeki bütün maddi katkını kes. Gerekçe olarakta mademki sen ataerkil bir düzenle evlilik yürütmek istiyor kendi hayatını önde tutuyorsun. Çocuk ve ev işlerinin benim görevim olduğunu düşünüyorsun; o zaman evi geçindirmek ihtiyaçları karşılamak senin görevin diyin. Kendi maaşınızlada en az haftada iki gün yardımcı alın ev temizleme toplama, çamaşır ütü gibi ev işlerinin çoğu yükü üstünüzden kalksın annenizde rahat eder. Kalan parayı da biraz birikim yapın biraz kendinizi şımartın. Öncelikle psikolojik yardım alın şurada bir sene daha biraz sıkıntı çekersiniz. Sonra rahatlarsınız ama sakın eşiniz yola gelmeden ikinci çocuğu düşünmeyin. Eşiniz bile olsa kimse sizden kıymetli değil bunu unutmayın. Herkesin hobileri olur ama evli barklı adamın karısını çocuğunu düşünmeden kendi keyfini düşünmesi çok bencilce bir hareket ve bunun sonu mesleki tecrübeme dayanarak söylüyorum iyi yerlere gitmez.

Cogu erkek boyle ya enıstemde bır av merakı var cocuklr butun gun ablamda enıstemmoyle aksamdan aksama sever falan ama oyle ılgı alaka altını acayım yardımcı olayım ykk 1 ı cok hareketlı mesela hıc soz dınlemez ablam ona kızınca enıstem hemen ablama ne bagıryosun cocuga der ablamda butun gun bana yaptırdıkları nıbılmıyosun tabı anca av pesınde kos der. Yanı erkekler ılk zamnlar bebek hevesını alınca donra anneye bırakıyor sanırım o kadr dert etmeyın esınızın yaklasımıda cok tatlı bence yerınzde olsam basbasa cıkardım hem konusmak ıcın ortam bulmus olurdum hemde ıyı bır vakıt gecırırdım

13 aylık çocuğun nesi anne kuzusuymuş anlamadım. Sadece emerek beslenen çocuk olsa neyse. Ek gıdasını verecek, oynatacak, uyutacak bu kadar. Bu kafayla çocuk ergenliğe gelene kadar anne kuzusu olması lazım.
Ayrıca çocuğu yine annenize bırakmışsınız. Eşiniz yine elini taşın altına koymuyor. Ben kabul edemezdim. 2 eş de aynı oranda sosyal hayata katılmalı. Bu durumda eşiniz hayatını yaşıyor siz de single mom oluyorsunuz.

Fikirlerini yazan herkese teşekkür ederim. İş, bebe derken herkesi tek tek yanıtlayamadım.
Akşam oğlanı annemlere bırakıp tiyatronun prömiyerine gittik. Çok iletişim kurmadık eşimle ama bana çok iyi geldi. Çok özlemişim.

Haklı olduğunuz yerler de var. Haksız olduğunuz yerler de. Aile dinamikleri herkesin çok farklı takdir edersiniz. Çoğu zaman bir yere gideceğimizde annem teklif eder çocuğu bırak sen de nefes al diye. Oğlana ben bakayım sen git avm de işini hallet vs diye. 10 aydır çalışıyorum 3 yada 4 kez bırakmışımdır akşam da.
Elbette çocuk hayata bir mola bunu bildiğimden yıllarca erteledim.
Amatör olarak tiyatro ile ben de ilgilendim şimdi uzaktan ilgileniyorum; oyun izlemek benim için büyük mutluluk oldu bu akşam. O nedenle bebwğw sen bak demek çok işime gelmedi.
Teşekkürler yorumunuz için

Şu uyku eğitimi benim hep aklımı karıştıran bir mesele. 5. Ay en zorlu ayımızdı. Sonrada 10-12 arası çok zorlu geçti. Fakat hep uyku eğitimi mi değil mi arasında gittim geldim. Açıkçası içime sinmedi.
Aslında bebeğimin 1 yaşı ile birlikte uykusu çok düzene girdi. Akşam 20.45 ile 22.00 arasında gece uykusuna yatmış oluyor.
Eğer kendisi de bırakmazsa en az 2 yaşuna kadar emzirmek istiyorum. Bu durum uyku eğitimi alırsa gece emzirmelerinin de bitmesi anlamına gelmeyecek mi? O zaman çok az emzirebileceğim oğlumu. Bunu da tercih etmiyorum.
Bu konuda tecrübeniz nedir wmzirme sürexini uyku eğitimi ve çalışma hayatıyla nasıl yaptınız

Daha siz demeden anladiysa ne güzel

Ve çözüm olarak geldi apayrı güzel

Tabi biz istiyoruz ki illa trip mi yapalım bunu yapması için tabiki hayır ama anlayıp telafi etmesi bile çok hoş bnce değerlendirin
Uzatmak ne size ne de ona ne de evliliğinizi fayda getirmeyecek

Tiyatro ince ruh işidir yani eşinizin anlayışsız olduğu ihtimali bende çok çok düştü.tabiki istisnaları vardır ama neticede hissiyatinjzk anlamış ve teklifte bulunmuş. Yani demek istediğim ne yapacağınıza karar verirken şunu yaparsam bunu diyecek de o yüzden böyle bi teklifle geliyo hesabını yapmayın . Eşler arasında bu tip hesaplar olmamalı b. Adam umursamaz olsa teklifte falan bulunmaz . Bence hep birlikte birşeyler yapma teklifini değerlendirin neticede artık hayatınızda çocuk var ve onunla birlikte biseyler yapıp anılar biriktirmelisinjz . Ayrıca içinde bulunduğunuz durjmu eşinizle net olarak konuşun bu durumun size neler hissettirdiginden bahsedin ve kesinlikle suçlayıcı olmayın. Çünkü suçlayıcı ifadeler savunmaya geçirir ve asla çözüm olmaz karşıdaki kişi gerçekten suçlu olsa bile.

13 aylık bebek anne kuzusu değildir, gayet de babayla muhteşem bir iletişim kurabilir..
Şayet onu da yapamıyorsa bu sırada anneye yardım edebilir.

Ben hem calisip, hem çocuğumu büyütürken beyzade üç ayrı tiyatroda rol alacak kadar relax olacak.
Başlarım ona yani..
Hem de öyle böyle değil..

Sakin duruşunuza ve sabrıniza hayran kaldım.
Ama böyle de nereye kadar gider ki, biraz sorumluluk almali...

Eşiniz bencil.
Tiyatroyla ilgilensin de 3 oyun yerine 1 oyunu kabul etsin birkaç sene, birazcık ödün versin isteklerinden.

aynı biz

hafta sonu cocuksuz bişiler yapalım denince bile kopuyorum ben. çocuğu haftasonu da mı anneme bırakayım diye.

Şimdi büyüdü de babaya sarıyor biraz rahatladım.

Eşinizin davetine katılmanız değil ki sizin probleminiz. 13 aylık bir bebek ve çalışan bir eş varken kendi hobilerine ara vermeden devam eden adam bencildir.

Ev de küçük çocuk varsa hayatın bazı şeylerine ister istemez ara vermemiz gerekiyor, zarurî olanlar hariç. Tiyatroya gidin ama sonrasında oturup konuşun eşinizle. 13 aylık bebek babasıyla da güzel vakit geçirir hadi geçirmedi diyelim eşiniz ev işlerini yapar siz iş sonrası çocukla ilgilenirsiniz sadece.

Bu kadar herşeyi üstlenen kadınları hayretle okuyorum ben açıkçası, benim canım kıymetlidir, eşim kendi kişisel zevklerine için hareket ederken evde kendimi heder edemem.

Çok uzun bir konu sana kısaca yazmaya çalışacağım, ve emin ol ki asla abartıldığı kadar zor bir durum değil. Önce gece beslenmesi olayını çözdüm 6.aydan sonra zaten gece beslenmesine gerek olmuyor ama bende çalıştığım ve gündüz zaten emziremediğim için geceleri 1 kere olacak şekilde emzirdim, ama bunu o derin uykuda iken yaptım, yani kendi kendine uyandığında sadece su vererek ya da vermeyerek pışpışlayarak anı kurtardım. Bu kısmı eşin yaparsa çok daha etkili olur, onda meme olmadığının farkında nasılsa, evet ağlayacak belki ama inan max. 1 hafta sürüyor. Gece 1 kere emzirirken, mutlaka kalkıp süt de sağdım ve stokladım ertesi gün için.

Uyku eğitimi için emzik kullandım ben, ilk zamanlar kabus gibiydi, emziğini sürekli atıyor ve bunun için ağlıyordu, 10 tane falan emzik alıp koydum yatağına birini atsa diğerini alsın diye. ilk gün muhtemelen 2 saat sürdü uyuması, ağlatmadım, mızmızlandı ama bu konuda kararlı olursanız çocuklar inanın anlıyor kararlılığınızı, 2saat, 1,5 saate, 1 saate derken 1 hafta içerisinde 5dk ya düştü. Zordu ama kararlıydım, rutinimiz var şimdi diş fırçalama öpüşme sevişme ve yatak. şimdi 4,5 yaşında gidip pijamalarını giyiyor, dişlerini fırçalıyor gelip beni öpüp yatağına girip yatıyor, arada bazı günler masalda okuyoruz. bizde uyku saati akşam 21:00 kızım da oğlum da alışkın artık biyolojik saatleri o, o saatte asla dışarıda olmuyoruz, rutinlerini bozmuyoruz. Evde misafir, hatta çocuklu misafir olsa bile gidip yatıyorlar. 1dk içinde uyuyor küçük tamamen adapte olmuş durumda. bu arada kuralı yaz kış hiç bozmadık.

Ben bu konuda netim akşam 9 dan sonra evde çocuk görmek istemiyorum, benim de dinlenmeye ihtiyacım var çünkü yeteri kadar stresli bir iş yapıyorum zaten. Bunu da bencillik olarak görmüyorum.

bana yardımcı olabilecek bir ailem yok etrafımda muhtemelen onun da etkisi eğer kurallarımız olmasaydı inanın çok daha zor hale gelirdi hayat bizim için...

Aslında evin tüm işlerini üstleniyormuşum gibi gelmiyordu bana dışarıdan öyle mi görünüyor demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…