- 28 Eylül 2014
- 1.518
- 1.380
- 158
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Hep birlikte birşeyler yapalım teklifini değerlendirin bence.Merhaba hanımlar. İş yerinde bir beş dk mola verip konu açıyorum; umarım derdimi anlatabilirim.
13 aylık hareketli ve özlediği için bana yapışık bir bebem var. Çalışıyorum. Bebeme annem bakıyor, akşam yemeklerini annemde yiyoruz.
İşten döndükten sonra bebenin uyuyana kadar benden ayrılması(baba haricinde) söz konusu değil. Bu nedenle ne anneme faydam oluyor ne kendime. Bir de 15 gündür geceden sabaha kadar emiyor yenidoğan gibi. Çok yorgunum hiç halim kalmadı.
Neyse bu arada eşim hala kendi dünyasında. Tiyatro ile ilgileniyor; önceden birlikte ilgilenirdik. Fakat tabi ben anne olunca
Bu sezon 3 ayrı oyunda rol alacakmış. Haberim var mı yok tabi. (Amatör olarak) Bu eve geç gelmesi; haftanın 3-4 günü provalar falan derken ne oğlumuza ne bana faydası olmaması demek.
Çocuğu 10 dk avutsa olsa da anneme faydam dokunsa mesela. Çocuğu uyutsa da yıkadığım çamaşarıları askıdan toplayabilsem vs.vs.
Durum kısaca bu. Dün yine böyle bir mesele ile yoktu eve geldi oğlan uyumuş, ben saç baş dağınık çamaşır serip kuruyanları topluyorum; sinir tepemde zaten. Konuşmadım. Farkında kızgınlığımın.
Şimdi msj göndermiş; akşam oğlana annem bakar mı devlet tiyatrosunun sezon açılışı var birlikte gidelim diye; yok bakmazlarsa da hep birlikte birşeyler yapalım diye.
Sırf ona tepkiliyim diye böyle bir teklifle geldi; gitmesem "ben yaptım teklif de sen gelmedin" olup yol olacak.
Pek dert değil belki ama inanın bu mücadeleyle çok yoruldum. E ben de gezicem, arkadaşıma gidicem vs. Çocuğu babasına bırakmak istesem yok hiç. Zaten gün içinde bizi özlüyor akşam tekrar annaneye bırakmayı tercih etmiyorum. Onu geçtim annem de dinlensin di mi.
Velhasıl durum bundan ibaret. Sonuna kadar trip mi dersiniz; yoksa anın tadına varayım değişmeyecek adam için kendimi paralamayıyım mı?
ilk teklifini bence kabul et. sana da iyi gelir. ama sonra birlikte bir plan yapın iş paylaşımı kendine ayıracağın vakiti önve kendin plan yap sonra eşinle konuş eminim anlayacaktır. tepkini tavırlarına yansıtıp gösterme sanatla ilgileniyormuş eminim konuşunca sana hak verip anlayışlı olup paylaşımda bulunacaktır. kendini yıpratma. açık net konuş diğer türlü tavırlarındaki tepkinle seni anlamaz sende kendini yıprattığınla kalırsın.Merhaba hanımlar. İş yerinde bir beş dk mola verip konu açıyorum; umarım derdimi anlatabilirim.
13 aylık hareketli ve özlediği için bana yapışık bir bebem var. Çalışıyorum. Bebeme annem bakıyor, akşam yemeklerini annemde yiyoruz.
İşten döndükten sonra bebenin uyuyana kadar benden ayrılması(baba haricinde) söz konusu değil. Bu nedenle ne anneme faydam oluyor ne kendime. Bir de 15 gündür geceden sabaha kadar emiyor yenidoğan gibi. Çok yorgunum hiç halim kalmadı.
Neyse bu arada eşim hala kendi dünyasında. Tiyatro ile ilgileniyor; önceden birlikte ilgilenirdik. Fakat tabi ben anne olunca
Bu sezon 3 ayrı oyunda rol alacakmış. Haberim var mı yok tabi. (Amatör olarak) Bu eve geç gelmesi; haftanın 3-4 günü provalar falan derken ne oğlumuza ne bana faydası olmaması demek.
Çocuğu 10 dk avutsa olsa da anneme faydam dokunsa mesela. Çocuğu uyutsa da yıkadığım çamaşarıları askıdan toplayabilsem vs.vs.
Durum kısaca bu. Dün yine böyle bir mesele ile yoktu eve geldi oğlan uyumuş, ben saç baş dağınık çamaşır serip kuruyanları topluyorum; sinir tepemde zaten. Konuşmadım. Farkında kızgınlığımın.
Şimdi msj göndermiş; akşam oğlana annem bakar mı devlet tiyatrosunun sezon açılışı var birlikte gidelim diye; yok bakmazlarsa da hep birlikte birşeyler yapalım diye.
Sırf ona tepkiliyim diye böyle bir teklifle geldi; gitmesem "ben yaptım teklif de sen gelmedin" olup yol olacak.
Pek dert değil belki ama inanın bu mücadeleyle çok yoruldum. E ben de gezicem, arkadaşıma gidicem vs. Çocuğu babasına bırakmak istesem yok hiç. Zaten gün içinde bizi özlüyor akşam tekrar annaneye bırakmayı tercih etmiyorum. Onu geçtim annem de dinlensin di mi.
Velhasıl durum bundan ibaret. Sonuna kadar trip mi dersiniz; yoksa anın tadına varayım değişmeyecek adam için kendimi paralamayıyım mı?
ilk teklifini bence kabul et. sana da iyi gelir. ama sonra birlikte bir plan yapın iş paylaşımı kendine ayıracağın vakiti önve kendin plan yap sonra eşinle konuş eminim anlayacaktır. tepkini tavırlarına yansıtıp gösterme sanatla ilgileniyormuş eminim konuşunca sana hak verip anlayışlı olup paylaşımda bulunacaktır. kendini yıpratma. açık net konuş diğer türlü tavırlarındaki tepkinle seni anlamaz sende kendini yıprattığınla kalırsın.
Çok konuştum, konuşunca dinliyor bir kaç gün düzeliyor; sonra yine aynı.Bence alın karşnıza açıkça konuşun, sonuçta çocuk ikinizin çocuğu, sizde çalışıyorsunuz, insanların hobisi olması güzel birşey ama bekar gibi işten arta kalan tüm zamanını böyle şeylere ayıramaz, bakın evlilik paylaşımlarla yürür. Sizin sürekli olarak kendinizi evinize çocuğunuza adamanız , eşinizin öyle bekar gibi takılmasının sonunu çok iyi görmüyorum ben, bu sürecin sonu iyi yerlere gitmez kusura bakma. Siz sürekli doluyorsunuz bunun sonu kavga, eşiniz kavgalarla evden iyice kopar, sosyalde bir adammış, dışarıda mutluluk araması uzun sürmez. Sizin sorununuz açılış falan olmasın, sizin önceliğiniz eşinizin evliliğinve çocuğun sorumluluğunu sizinle paylaşması olsun. Alın karşınıza konuşun siz kadar onunda bu evlilik çocuk üzerinde sorumlulukları var bunu kabullenmesi lazım yoksa sizin başınız çok ağrır.
Merhaba hanımlar. İş yerinde bir beş dk mola verip konu açıyorum; umarım derdimi anlatabilirim.
İşte o 1 saati yakalasam... yakalayamıyorum; çünkü genelde programı yapmış oluyor.Trip atmak yerine eşinize onunda bebekte sorumlulukları olduğunu en azından eve erken gelip bebekle biraz ilgilenmesi gerektiğini söyleseniz nasıl olur ?
Bazen mesela 1 saat bırakın bebeği eşinize yakın bir yerde bir arkdaşınızla çay kahve yapın. Siz herşeyi üstlenirseniz olmaz o iş...
Bir de ben olsam tiyatroya giderdim..
İzin almak gibi bir durumu yok. Zaten baştan bilsem makul bir program oluşturulabilirdi belki3 oyunda oynamasina izin vermem ben olsam. Daha dogrusu 3 oyunda oynayacak adami kalanlar gunlerde eve almam.
Parantez icinde amator yazmissiniz. Bu yuzden hobi olarak oldugunu dusundum. Yeni bebekli. Ir evde haftada 4 gun hobiye ayrilamamali...İzin almak gibi bir durumu yok. Zaten baştan bilsem makul bir program oluşturulabilirdi belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?