eşin destekçisi olmak yahut düzeni bozmamak

dilzar

iki çiçeğim, bir böceğim👧👧👶
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
5.159
11.531
448
Çorum
aslında tam olarak dert değil, ama karar verilmesi gereken bir durum... sabahtan beri düşünüp duruyorum

eşim öğretmen ben de bir kurumda memur olarak çalışıyorum, iç anadoluda ne çok büyük ne de çok küçük bir şehirde yaşıyoruz, iki buçuk yaşında bir çocuğumuz var (kararımızı etkileyecek tüm ayrıntıları anlatıyorum, uzunluk için özür dilerim) ikimizin ailelerine de eşit mesafede (bir saatlik yol) bir şehir burası...

eşim yüksek lisans yapmıştı şimdi de doktora düşünüyordu, geçenlerde öyp'ye başvurmuş, aman çıkmaz diye çok ciddiye almamıştık ama şimdi çıkmış ve ege'de bir şehirde... hem bizim ailelerimize çok uzak, hem de yaşadığım yeri çalışma arkadaşlarım başta olmak üzere, iklimi ve diğer imkanlarıyla çok seviyorum... ve buraya taşınalı henüz bir sene oldu... evlendim evleneli iş nedeniyele senede bir taşındık ve artık buraya yerleşmeyi düşünüyorduk...

öyp(öğretim görevlisi yetiştirme programı) ise şöyle bir şey... bir ünv. hem doktorasını yapacak hem de orada çalışacak ve tabi ki allahın da izniyle mezun olur olmaz yrd doç olarak üniversite de kalacak.. eşim için büyük bir fırsat.. çünkü dışardan doktora yapsa bile ancak kadro açılırsa ünv. girebilir... ve ünv girmek onun için hep bir idealdi...

şimdi karar vermek zorundayız, o hocalarıyla felan konuşacak... ama kafam çok karışık... onun ilerlemesine engel olmak istemiyorum... bir daha böyle bir imkan karşısına çıkmayabilir.. (zaten yaşı itabiriyle tekrar öypye başvuramaz, dışardan girebilir)

bir taraftan bu şehri arkadaşlarımı, ailemi bırakıp tekrar uzaklara gitmek istemiyorum.. kızım babanne, anneanne, dedeyle yaşasın, hayat kısa, hasret olmasın diyorum... iki arada bir deredeyiz, siz olsanız ne yapardınız...

okuyup yorum yazdığınız için şimdiden teşekkür ederim...

Ben eşinle git derim belki oraya da alışırsın,seversin
açıkçası başlığı okuyunca doğunun ücra bir köşesi diye düşünmüştüm
Ama ege sonuçta yaşanılabilecek güzel bir yer

Peki eşiniz kalırsa mutlu olacak mı? İleride yükselemediği için suçlamayacak mı bunu da düşünün. Tatillerde yine dedeye neneye götürürsünüz. Bence eşiniz için bu büyük fırsatı kaçırmasına izin vermeyin..

öğretmen arkadaşlarım kızmasınlar ama bir öğretmen olarak şunu söylemeliyim madem çocuğunuzdan bahsetmişsiniz bir çocuğun sosyokültürel olarak öğretmenlerden oluşan bir çevrede büyümesiyle akademik çevrede büyümesi arasında dağlar kadar fark var.

ben de çok istiyorum üniversiteyi eşinizin yerinde olmak için neler vermezdim inanın. hayatınız çok çok değişecek evet ama bence kesinlikle kötü yönde değil.

ben eşime destek olurdum,gittiğiniz yerde de çevre edinirsiniz.ailelere de artık bir şekilde çözüm bulunur.insanlar hep ailelerin yanında yaşamıyor:34:

aslında tam olarak dert değil, ama karar verilmesi gereken bir durum... sabahtan beri düşünüp duruyorum

eşim öğretmen ben de bir kurumda memur olarak çalışıyorum, iç anadoluda ne çok büyük ne de çok küçük bir şehirde yaşıyoruz, iki buçuk yaşında bir çocuğumuz var (kararımızı etkileyecek tüm ayrıntıları anlatıyorum, uzunluk için özür dilerim) ikimizin ailelerine de eşit mesafede (bir saatlik yol) bir şehir burası...

eşim yüksek lisans yapmıştı şimdi de doktora düşünüyordu, geçenlerde öyp'ye başvurmuş, aman çıkmaz diye çok ciddiye almamıştık ama şimdi çıkmış ve ege'de bir şehirde... hem bizim ailelerimize çok uzak, hem de yaşadığım yeri çalışma arkadaşlarım başta olmak üzere, iklimi ve diğer imkanlarıyla çok seviyorum... ve buraya taşınalı henüz bir sene oldu... evlendim evleneli iş nedeniyele senede bir taşındık ve artık buraya yerleşmeyi düşünüyorduk...

öyp(öğretim görevlisi yetiştirme programı) ise şöyle bir şey... bir ünv. hem doktorasını yapacak hem de orada çalışacak ve tabi ki allahın da izniyle mezun olur olmaz yrd doç olarak üniversite de kalacak.. eşim için büyük bir fırsat.. çünkü dışardan doktora yapsa bile ancak kadro açılırsa ünv. girebilir... ve ünv girmek onun için hep bir idealdi...

şimdi karar vermek zorundayız, o hocalarıyla felan konuşacak... ama kafam çok karışık... onun ilerlemesine engel olmak istemiyorum... bir daha böyle bir imkan karşısına çıkmayabilir.. (zaten yaşı itabiriyle tekrar öypye başvuramaz, dışardan girebilir)

bir taraftan bu şehri arkadaşlarımı, ailemi bırakıp tekrar uzaklara gitmek istemiyorum.. kızım babanne, anneanne, dedeyle yaşasın, hayat kısa, hasret olmasın diyorum... iki arada bir deredeyiz, siz olsanız ne yapardınız...

Bence de gitmelisin. Hem eşin için çok büyük bir fırsat hem de sizin için. Çocuğunuzun geleceği açısından da güzel bir fırsat bence. Ege bölgesi yaşanılacak bir yer. Endişeniz olmasın o konuda da. Hem orada da alışacaksınız arkadaşlarına, çevrenize. Benim düşüncem bu ama tabi siz bilirsiniz. Hayırlısı olsun hakkınızda. :)

ailelerden,arkadaşlardan temelli ayrılınmayacak..bambaşka bir yerde başlanacak hayata eşimin ideali için merhaba derdim..

Ben eşinle git derim belki oraya da alışırsın,seversin
açıkçası başlığı okuyunca doğunun ücra bir köşesi diye düşünmüştüm
Ama ege sonuçta yaşanılabilecek güzel bir yer

aslında evet belki yaşadığım şehirden imkanları daha iyidir..
belki de yeni bir macera ürkütüyor...

teşekkürler cesaret verdiniz..

Peki eşiniz kalırsa mutlu olacak mı? İleride yükselemediği için suçlamayacak mı bunu da düşünün. Tatillerde yine dedeye neneye götürürsünüz. Bence eşiniz için bu büyük fırsatı kaçırmasına izin vermeyin..

ben de bundan korkuyorum zaten şimdiki okulundan ve arkadaşlarından şikayetçi.. bir de norm fazlası olup köye gitme ihtimali var...:50:

cnmm yerinde olsam giderdim... hem oralarada alışabilirsin belki...
ayrıca eşinin yerinde olmak isteyenler hiçde azımsanacak gibi değil
eşinizin sizin ve ufaklığınızın geleceği için güzel bir fırsata :34: benziyor :34:

ben eşime destek olurdum,gittiğiniz yerde de çevre edinirsiniz.ailelere de artık bir şekilde çözüm bulunur.insanlar hep ailelerin yanında yaşamıyor:34:

evet, haklısınız... ben de bir senedir aileme yakınım aslında psikolojik olarak çok rahat bir durum... ama ya eşim bu fırsatı bulamazsa... çok teşekkür ederim

bende arkadaşlara katılıyorum kesinlikle gitmelisin eşinin ideali sizin ve çocuklarınız için büyük bir fırsat bence büyüklerden uzaklık olacaktır ama özleme hasrete bakacak olursak 1 saatlik yolda uzaklıktır 20 saatlik yolda görmek isteyen bir şekilde fırsat bulup gelir görür yada tatillerde siz gidersiz yinede karar sizlere kalmış tabiiki :))

ben de bundan korkuyorum zaten şimdiki okulundan ve arkadaşlarından şikayetçi.. bir de norm fazlası olup köye gitme ihtimali var...:50:

Kaldığında ne olacağı da belirsiz yani..Belki mutsuz olacak bulunacağı durumdan ve bu sizi de ailenizi de mutsuz edebilir.
Gittiğinde mutlu olacaksa cesaret edin ve gidin..Ben de atamalarda yeni çevre yeni bir düzen kurmaktan korkuyorum ama nihayetinde alışıyoruz her yere...

herkese teşekkürler, beni yüreklendirdiniz... en azından konuya daha olumlu yaklaşabileceğim.. ilk tepkim, ben gidemem oralara kadar olmuştu...eşim de bakakalmıştı yüzüme ama değerlendirmek daha iyi olacak galiba...

benim eşimde yrd doç doğuda hiçte sosyal olmayan bir şehirdeyiz
bende memeleketimi bırakıp geldim buraya
siz şanslısınız egede yaşam doğudakine göre kat kat iyidir
kötününde kötüsü vardır deyip eşinizle bilikte sizde gidin
orayada ayak uydurursunuz
insanoğlu nelere katlanmıyor ki!!!! :31:

Ben olsam kesinlikle giderdim. Yeni bir macera her zaman iyidir, her zaman yeni kapılar açar. Aileler ile aranız iyiyse zaten mesafelerin önemi yok. İyi dğeilse uzak olmak en iyisi...

benim eşimde yrd doç doğuda hiçte sosyal olmayan bir şehirdeyiz
bende memeleketimi bırakıp geldim buraya
siz şanslısınız egede yaşam doğudakine göre kat kat iyidir
kötününde kötüsü vardır deyip eşinizle bilikte sizde gidin
orayada ayak uydurursunuz
insanoğlu nelere katlanmıyor ki!!!! :31:

tebrik ederim sizi... bende eskiden böyle düşünürdüm, ama buradaki arkadaşlardan etkilendim galiba... onlar memleket sevdalısı.. bana bile gurbetçi gözüyle bakıyorlar.. düşünün... bir saat sonra ailelerimize gidebildiğimiz halde.. akşam çayına bile gidiyorken..
haklısınız aslında...

alışırım, iş ortamım bu kadar iyi olmasa da alışırım... belki yeni kapılar açılır...

umarım vereceğimiz karar, tüm ailemiz için iyi olur...

Eşinize destek olup onunla beraber gidin. Dedeyi anneanneyi her tatilde görür, zaman uzaklık yaratmaz birbirini seven insalara nasılsa.

Bence de eşinize destek olun...

Şu an buna mani olursanız ilerde belki eşiniz önüme taş koydun diye size tavır yapabilir.

Aile konusuna gelince herkesin ailesi kendi yanında değil ki...

İstanbul'dayım ama ne aileden birisi, ne de akrabalardan birisi var...Hayat herhalukarda devam ediyor...

Çevre ise her yerde edinilebilir, yeni arkadaşlar tanımak, yeni yerler görmek her zaman iyidir.

Eşinizin kariyeri için çok büyük bir fırsat...

Gidin derim ben....

Back
X