Eşin Düşman gibi davranması

flower_34

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2018
57
7
1
Merhabalar,

bir konu hakkında fikir almak istiyorum.

9 aylık evliyim çocuk yok düşünmüyorum da.

Eşim sinirlenince kırıcı ve ağır konuşur. 5 dakika sonra da hiç bişey yokmuş gibi davranır sırnaşır. bense kırılınca öyle hemen bişey yokmuş gibi yapamam . eşime kırıldığımı söyleyince de sinirle söyledim uzatıyorsun der hep ama adam akıllı gönlümü almaz.

velhasıl eşim yanaştığında yatakta onu reddedersem hatta reddetmeyi bırak küçük bir öf bile desem yada kırgın olduğumu söyleyip önce sorunları çözmeye çalışırsam bir anda canavarlaşıyor resmen düşman oluyor bana.

ama nasıl değişiyor size anlatamam yüzüme bakmıyor konuşmuyor yanlışlıkla elim değse kendisine bağırıyor hakaret ediyor ve bunu bir kaç gün sürdürüyor . 1 yada 2 gün sonra kendiliğinden normale dönüyor . ama inanılmaz kırıcı oluyor kaç kere konuştum uyardım insan nasıl eşine böyle düşman gibi davranabilir diye yok anlamıyor.

bu durum bana hiç normal gelmiyor. bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleme:
Normal bir davranış değil tabii ki...
Sanırım eşiniz her istediğini elde etmiş bir tip ki bu şekilde elde edemeyince sinirleniyor ve öfkeleniyor.
Doğru olan, bu olayların yaşanmadığı bir zamanda, sakince eşiniz ile bu konuları konuşmak.
Misal güzel bir yemek yedikten sonra eşiniz ile geçirdiğiniz hoş bir vakitte "hayatım birşey diyeceğim ama iki yetişkin gibi konuşalım olur mu? Kırmadan birbirimizi" diyerek başlayabilirsin.
Onun davranışlarının senin tarafından normal karşılanmadığını ve seni ne kadar rahatsız ederek rencide ettiğini anlatmalısın.
Konuşmadan ve problemleri masaya yatırmadan çözülecek bir mevzu değil.
Bugün üstü örtülür yarın çok daha yıkıcı şekilde patlak verir.

Her konu için konuşuyorum, aranızda geçen hiç bir tatsız zamanın ve tartışmanın üstünü örtmeyin.
Üstü örtüldükçe yığılıyor birşeyler ve sonrasında çok daha kötü şekilde patlak veriyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun...

Normal değil zaten..
Şu anda tek tavsiyem sakın çocuk yapma..

Eşine de gidip tedavi olması gerektiğini yoksa asla tam bir aile olamayacağınızı anlat.
Anlamıyorsa da yıllarını bir öküze heba etme. Sonunda madalya yok çünkü..

Normal bir davranış değil tabii ki...
Sanırım eşiniz her istediğini elde etmiş bir tip ki bu şekilde elde edemeyince sinirleniyor ve öfkeleniyor.
Doğru olan, bu olayların yaşanmadığı bir zamanda, sakince eşiniz ile bu konuları konuşmak.
Misal güzel bir yemek yedikten sonra eşiniz ile geçirdiğiniz hoş bir vakitte "hayatım birşey diyeceğim ama iki yetişkin gibi konuşalım olur mu? Kırmadan birbirimizi" diyerek başlayabilirsin.
Onun davranışlarının senin tarafından normal karşılanmadığını ve seni ne kadar rahatsız ederek rencide ettiğini anlatmalısın.
Konuşmadan ve problemleri masaya yatırmadan çözülecek bir mevzu değil.
Bugün üstü örtülür yarın çok daha yıkıcı şekilde patlak verir.

Her konu için konuşuyorum, aranızda geçen hiç bir tatsız zamanın ve tartışmanın üstünü örtmeyin.
Üstü örtüldükçe yığılıyor birşeyler ve sonrasında çok daha kötü şekilde patlak veriyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun...
normal zamanlarda binlerce kez konuştum. hep tamam bir daha öyle davranmicam diyor. ama bir tartışma anında küçük bişeyden de olsa beni o kadar kırıyor ki.

biraz zaman geçince yanaşması beni daha da kızdırıyor sonra da birden deliriyor. sonuçta bu işlerde tek taraflı olmaz ki istekle aşkla şevkle olur.

sen beni kır kır ağzına geleni söyle sonra sarıl öp yanaş olur mu hiç

Normal değil tabi ki. Kesin babasi da anasına boyle davraniyordur. Ne gorurlerse onu yapiyor cunku bu adamlar. Ofke kontrolü için bi uzmana danışın.
hayır aksine kayınpederim kaynanama seslenirken bile kibarlıktan kırılır.

eşim ise hiç öyle değil :KK43:

Merhabalar,

bir konu hakkında fikir almak istiyorum.

9 aylık evliyim. Eşim sinirlenince kırıcı ve ağır konuşur. 5 dakika sonra da hiç bişey yokmuş gibi davranır sırnaşır. bense kırılınca öyle hemen bişey yokmuş gibi yapamam . eşime kırıldığımı söyleyince de sinirle söyledim uzatıyorsun der hep ama adam akıllı gönlümü almaz.

velhasıl eşim yanaştığında yatakta onu reddedersem hatta reddetmeyi bırak küçük bir öf bile desem yada kırgın olduğumu söyleyip önce sorunları çözmeye çalışırsam bir anda canavarlaşıyor resmen düşman oluyor bana.

ama nasıl değişiyor size anlatamam yüzüme bakmıyor konuşmuyor yanlışlıkla elim değse kendisine bağırıyor hakaret ediyor ve bunu bir kaç gün sürdürüyor . 1 yada 2 gün sonra kendiliğinden normale dönüyor . ama inanılmaz kırıcı oluyor kaç kere konuştum uyardım insan nasıl eşine böyle düşman gibi davranabilir diye yok anlamıyor.

bu durum bana hiç normal gelmiyor. sizce de öyle mi ? bu durumu nasıl düzeltebilirim?
Çocuk yok sanırım. Sinir küpü olmak istemiyorsan boşan. Cinsellik yakınlık duygusallık ile ilgili, kapris maprisle olacak işbir değil. Kocan iyi adam değil, bencil ve asla seni umursamayacak. Çocuk gibi istediği hemen olmadı diye triplere giriyor. İstediği oyuncak alınmadığı için o çını paralayarak ağlayan arsız çocuklar var ya, terbiye görmemil, eşinde terbiye görmemiş.

Boşanmak bir nimettir. Yok inanmayın eskiden evlilikler şu kadar sürermiş bu kadar sürermiş demelerine. Sanki mutlu olmuşkar da. Mutlu olamayınca hiç uzatmaya, uğraşmaya gerek yok. Evlilik kurumu kutsaldıt fuzuli insanlarla zaman harcamayın. Sonra bu tiplerin çocuk cukları oluyor ve aynı kısır döngü devam ediyor. Artık insan öküzlerinin nesli tükenmeli. Çocuklarını doğurmayın. Kibar, anlayışlı, sevecen erkekler ile tanışıp evlenin.

şiddet yok ama hakaret kırıcı kelimeler bazen küfür de oluyor
Kapiya vurma onu bunu kirma varsa bunun bir sonrasi malesef size el kaldirma mumkunse uzmana gitsin bu ofkesi kisilik bozuklugumu yoksa ofke kontrol sorunu mu anlamak gerek..ama direk bu sekilde soylemeyin buna da kizabilir bu sinir aslinda kendilerine zarar veriyor erken yipranma hastaliklar vs.

eşinin davranışı çok abartı
küfür hakaret vs

ama erkeklerin çoğu tartısma anında kırıcı olabiliyor ve 5 dakika sonra da olanları unutabiliyor
bu da kesinlikle onların doğasının kanunu bence

Desene bir gün ona "sıkıysa patronuna amirine de böyle konuşsana" diye..

Sosyal ve iş hayatında eziklenen tipler güçlerini onlardan daha güçsüz gördüklerinden çıkarıyor..
Bu her zaman böyle olmuştur. Gitsin tedavi olsun..
eşim annesine fazla düşkündür . annesi ona bağırdığında bile sesini çıkartamaz hakkını savunmaz annesine akrşı

bana aslan mübarek. bende alta kalmadığım için iyice deliriyor

Enteresan..İnsan sevdiği ile geçiremediği bir dakika için bile üzülmeli tut ki küsüyor diyorsun.Sen beni kır kır sonra hiçbirşey olmamış gibi davran üstüne bir de sevişelim he oldu canım.

eşinin davranışı çok abartı
küfür hakaret vs

ama erkeklerin çoğu tartısma anında kırıcı olabiliyor ve 5 dakika sonra da olanları unutabiliyor
bu da kesinlikle onların doğasının kanunu bence
yanaşmak istediğinde istemezsem de aynısını yapıyor . yani o an o istedi diye ben herşeyi unutup onunla olucam. öyle bir kafada

Kapiya vurma onu bunu kirma varsa bunun bir sonrasi malesef size el kaldirma mumkunse uzmana gitsin bu ofkesi kisilik bozuklugumu yoksa ofke kontrol sorunu mu anlamak gerek..ama direk bu sekilde soylemeyin buna da kizabilir bu sinir aslinda kendilerine zarar veriyor erken yipranma hastaliklar vs.
hayır eşyalara da kendine de hiç zarar vermedi. ama abartı tepkiler veriyor hakaret küfür filan hatta bazen bana bu tepkileri komik geliyor

hayır aksine kayınpederim kaynanama seslenirken bile kibarlıktan kırılır.

eşim ise hiç öyle değil :KK43:
Ilginç o zaman çok üstüne düşmüşler. Ama dediğim gibi öfke kontrolü için mutlaka bir uzmana gidin. Yoksa çocuğunuz falan varsa yazık garibim olan onlara oluyor. Ani öfke patlamalarinda en çok onlar yara alıyor. Tabi sizin psikolojiniz de alt üst.

Back
X