Eşin vefatından sonra ne zaman yeni hayat başlar

bence evliliklerinde zaten sevgi yokmuş. belki mutlu görünüyor ama gerçek bir evlilik yaşamıyorlardı.
daha genç yaşlarda eşi ölüp hiç evlenmeyen erkekler de var misal.

ben öldükten sonra, kocamin 6 ay icinde evlenmesini istemezdim.

hayata devam etmek illa evlenmek degil.

kadinin topragi anca cokmustur ya da hala cokmemistir. once bi toprak coksun. once bi senesi okutulsun, sonra napiyorsa yapsin geride kalan.
nur icinde yatsin vefat eden arkadasimiz.

aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar...

Benim bir arkadaşımın babası memleketkerinde kuyumcuda bir amcaya rastlamış. Adam bilezikler seciyormuş. Sohbet etmeye başlayınca adam "hem hüzünlüyüm hem sevinçliyim şu anda. Esimin cenazesi için memlekete geldim. Ve şu anda yeni eşim olacak bayana bilezik seçiyorum" demiş. Bazı erkekler işte aynen böyle. Demek ki söz konusu beyefendi eşini hiç sevmemiş
Ama huzunluymus amca. Hay Rabbim. Bir de huzunlu olmasa ne yapacakmis acaba. Yeni hanimi da bu durumu biliyor ve sesini cikarmiyorsa ne diyeyim. Tencere kapak.

bunun erkegi kadini yok ya. insan olmakla ilgisi var..konuyu okudukca sinirleniyorum.
vefa denilen duygu insana mahsus.
insan olan beklemeli bi toprak coksun senesi olsun senesi okutulsun. gorevimiz bu ya. insan olarak gorevimiz bu.

Benim kardeşim gitti amcam la çok samimiydiler amcam o gün mezarlıkta diger yegeniyle resim çektirdi acım dan şoktayım donuğum tek kelime edemedim

Kuzenimin eşine tam 1 yıl önce kanser teşhisi konmuştu ,6 ay tedavi gördü Ocak ayı başında da vefat etti ,
Şimdi bu abimiz yeni bir hanımla tanışmış ve evlenmeyi düşünüyormuş ,
Bayramda bi şekilde görüleşeceğiz ve bu yeni kız arkadaşla tanışıcam ama bi tuhaf geliyor durum bana ,
Daha 6 ay önce eşi vardı ....
Yalnızlık çok zor.Allah yardımcıları olsun.Bence mutlu olması ıcın dua edın.

Aklima ilk su geldi,
1.si erkegin bitmek tukenmek bilmez cinsel hazimsizligi.
2.si ise ev hayati kisisel ihtiyaclari utu yemek vs
Erkeklerin bizler gibi cok hassas olmasini beklemeyin hanimlar biz duygu ile sevisirken erkekler sadece sonuc odaklidir.Hepsi aynidir diyemeyiz ama bir cogu boyledir ,eylemleri kisilere gore degerlendirmeliyiz.Kimbilir ne yasadi yasamayan bilemez ki.Bilmedigimiz dertlerle sinanmayalim insallah..Herkese iyi bayramlar dilerim..Olmuslerimize de rahmet...

Olur da ölür gidersem,
Umarım eşim bu kadar çabuk birini koluna takmaz.
Bencillik değil bu.
Yalnızca bu kadar kolay bir boşluk olmamalı diye düşünüyorum.

Örneğin,burda nice konular görüyoruz.
Şu kadar ay önce boşandım yada şu kadar yıl önce boşandım. Gibi.
Acele etme,nefes al bi,bu neyin telaşı. Vs gibi yorumlar yapıyoruz. Kaldı ki ölüm..

Kendi düşüncem. 😔

Olur da ölür gidersem,
Umarım eşim bu kadar çabuk birini koluna takmaz.
Bencillik değil bu.
Yalnızca bu kadar kolay bir boşluk olmamalı diye düşünüyorum.

Örneğin,burda nice konular görüyoruz.
Şu kadar ay önce boşandım yada şu kadar yıl önce boşandım. Gibi.
Acele etme,nefes al bi,bu neyin telaşı. Vs gibi yorumlar yapıyoruz. Kaldı ki ölüm..

Kendi düşüncem. 😔
Doğru diyorsun, bende görüyorum boşandım vs yazan kadinlara acele etme, çocuklarını düşün, erkeğin suyumu çıktı, kocasiz kalsan ne olcak ayaklarin üstünde dur diyen kk kadınlarını. Bunlar kadına güçlü kadin misyonu yükleyip erkekleri neden yavru köpeği gibi oyy bakima muhtactir şimdi o kafasinda yaziyorlar anlamıyorum.

Kuzenimin eşine tam 1 yıl önce kanser teşhisi konmuştu ,6 ay tedavi gördü Ocak ayı başında da vefat etti ,
Bayramda bi şekilde görüleşeceğiz ve bu yeni kız arkadaşla tanışıcam ama bi tuhaf geliyor durum bana ,
Hastalık evresinde ki yorgunluğu tükenmişligi de hesaba kat gidene eyvah canım kalana hayat devam ediyor

Kişisel fikrim çok erken oldugu.
İçimde tutamaz lak die suratına söylerdim.
Sanane deme hakkı var elbette.

Abi için bu süre 6 ay mış demek ki 😓

Her insan her olayı aynı şekilde yaşamaz. Kimisi 6 ay sonra evlenir kimisi yıllarca hayatına birini alamaz.

Aynısını yaşadik hoş karşilanmadi elbette. Ama bir şekilde 6 ay sonra dügün bile yapti. Kadinin suçu yok sonuçta ama ben kuzenime içten içe kızgınlık duyardim sanirim.

Bazı erkekler düzensiz yaşayamaz illa kendisini çekip çevirecek birini arar
Yalnız yaşamakta zor anıları üstüne üstüne gelir insanın
Belki de sevmiyordu eşini
Belki hastalık sürecinde yasını yaşadı
Bir de olgunluk çağında insanın ölüme bakışı başkalaşıyor, eskisi kadar hırpalanmıyorsunuz çünkü o zamana kadar çok değer verdiğiniz insanları kaybediyorsunuz
Eşimden önce ölürsem arkamdan perişan olsun istemem biliyor musunuz
Anlatmak istediğim ; insanların içini bilemeyiz, böyle bir şey için kimseyi kınamam, yaşarken eşini hoş tutmuş mu, hastalığında yanında olmuş mu, severek helalleşerek göndermiş mi bu dünyadan benim için iyi adamdır
Güzel yazmışsiniz ancak birşey demek istedim sevmeyen hangi erkek evli kaliyorki bu devirde

Güzel yazmışsiniz ancak birşey demek istedim sevmeyen hangi erkek evli kaliyorki bu devirde

İnsanların evliliğe devam etmesinin çeşitli sebepleri olabiliyor, herkes boşanmıyor ki ; kimi evliliğin verdiği rahatlığı seviyor, kimi yeni birini tanıma çabasını zor buluyor, kimi ailevi sebeplerden boşanmıyor, kimi de maddi sebepten, çeşit çeşit hayat var, erkekler sandığınız kadar özgür değiller

Yanlis anlamayin ama konu cok kotu bir konu , adama da tonla laf saydiriyorsunuz burada
Hayatta hicvbr sey disardan gozuktugu gibi degildir
Belki de adam esini sevmiyordu , bosanacakti ama kanser olunca birakamadi vefa duygusu agir basti ve son zamanlarinda kadini yanliz birakmadi , bunlarin hicbirini bilemeyiz
Binlerce kadinin oldugu bir platformda hic acilmamasi gereken bir konu , benim vicdanim elvermezdi burada bunu yazmak ve hayatina dair hicbir sey bilmedigimiz bir adama tonla hakaret ettirmek
Ne kadar benzer yorumlar yapmışız.

İnsanların evliliğe devam etmesinin çeşitli sebepleri olabiliyor, herkes boşanmıyor ki ; kimi evliliğin verdiği rahatlığı seviyor, kimi yeni birini tanıma çabasını zor buluyor, kimi ailevi sebeplerden boşanmıyor, kimi de maddi sebepten, çeşit çeşit hayat var, erkekler sandığınız kadar özgür değiller
Belkide haklısınız

Back
X