eşinde sperm azlığı ve hareketsizliği olup da aşılamadan hamile kalan varmıııı?

kızlar merhaba,
Benim eşiminde morfoloji bozukluğu var Diğer değerleri iyi.(hareketlilik sayı vs.) Ama morfoloji %2 Doktorumuz morfolojinin çok etkilemeyeceğini söyledi. Biz Yaklaşık 5 aydır deniyoruz bunu öğreneli 2 ay oldu. Doktorum 3 ay deneyin normal yolla olmazsa aşılama yaparız dedi. Yani %2lik oranlademekki aşılama yapılıyor. Aynı zamanda doktorum Özel bi hastanenin tüp bebek merkezinin başında.
Bu ay da deneyceğiz olmazsa aşılama şans dileyin bize.
Umarım bebiş isteyen herkese allahım tatlı mucizeler verir.

kızlar merhaba,
Benim eşiminde morfoloji bozukluğu var Diğer değerleri iyi.(hareketlilik sayı vs.) Ama morfoloji %2 Doktorumuz morfolojinin çok etkilemeyeceğini söyledi. Biz Yaklaşık 5 aydır deniyoruz bunu öğreneli 2 ay oldu. Doktorum 3 ay deneyin normal yolla olmazsa aşılama yaparız dedi. Yani %2lik oranlademekki aşılama yapılıyor. Aynı zamanda doktorum Özel bi hastanenin tüp bebek merkezinin başında.
Bu ay da deneyceğiz olmazsa aşılama şans dileyin bize.
Umarım bebiş isteyen herkese allahım tatlı mucizeler verir.

hangi hastaneye gidiysn canim:uhm:
a.s.

alintidir
İyice bilinmelidir ki her çocuğu olmayan kişiye aşılama yapılamaz..

Eğer erkeğin spermlerinin sayı ve hareketi çok düşük ise aşılamadan beklenecek fayda çok azdır..!Bu sayı ve hareket konusunda tam bir fikir birliği olmasa da genellikle kabul gören görüş erkeğin spermlerine yıkama işlemi uygulandıktan sonra ileri doğru hareketli sperm oranının en az mlde 1 milyonun üstünde olması gerektiğidir.!

Diğer önemli bir konu da spermlerin şekil bozukluklarıdır. Aşılama öncesinde sperm şekilleri de boyanmış örneklerde bu konuda tecrübeli kişilerce detaylı olarak değerlendirilmeli ve normal görünümlü sperm sayısının en az % 4-5 olması gerekmektedir.
Normal şekilli olmayan spermlerin sayı ve hareketleri iyi olsa bile yumurtanın kabuğunu delip içersine girmelerinde problem olabilir.

arkadaslar bunu bi siteden kopyaladim uzgunum
doc. dr. selman lacin

mrb nix aşılama o kadar pahalı deyil ve izine ihtiyac yok yani yatmıyorsun normal hayata devam

mrb cnm simdi dr benden hsg isterse anstezili dusunuyrm 650 lira tutuyo asilamam da 500 tutsa yine bira zorlanicaz esim calismiyo :1no2:
yatmadigimizi biliyrm da hani 2 gunde 1 takip icin gidiysn ya patronm cok gicik uyuzluk yaparsa gidemem bide isimden olurum:mymeka:
dun aksam esim ne dedi biliymsn
bana kahve yapicak 1 kiz cocugu istiyorum dedi
ay cok duygulandim aglicaktimsenağlama
onun icin yaza kadar beklemicem adam geldi 35 yasina geciktirmenin zarari olacak galiba.
tekrar spermiogrami yaptirip dr a gidicem en kisa zamandaa.s.

mrb yeni okudum iletini bazı arkadaşlar aşılamayı 110 yteleye yaptırmışlar bende 350 ytlye yaptırdım eşimin görevi nedeni ile hakkariye geldik burada pek doktor yok ondan bizimki biraz fazla oldu ama çocuk için değer diyorum sağlık olsun canını sıkma eşiyin spermimi az benim eşim varikoselden ameliyat oldu şimdi bazı değerleri yükselmiş hayırlısı olsun

canım benim ayrıca iki günde bir gitmiyorsun bi adetiyin ikinci günü gidiyorsun 12 gün sonra gidiyorsun yumurtalarda büyüme olunca 14dünde aşılama oluyorsun taki adet olanakadar gitmiyorsun

mrb yeni okudum iletini bazı arkadaşlar aşılamayı 110 yteleye yaptırmışlar bende 350 ytlye yaptırdım eşimin görevi nedeni ile hakkariye geldik burada pek doktor yok ondan bizimki biraz fazla oldu ama çocuk için değer diyorum sağlık olsun canını sıkma eşiyin spermimi az benim eşim varikoselden ameliyat oldu şimdi bazı değerleri yükselmiş hayırlısı olsun

Canım merhaba yanlış okumadım dimi 110 ytl yazmışsın. Bu kadar uygun fiyatlı olduğunu bilmiyordum. :bbo:Bana en az 1000 ytl yi gözden çıkar demişlerdi.

Hani arkadaşlar nerede 110 ytl'ye aşılama yapıyorlar? Sadece labaratuvarda sperm yıkama işlemi için bile 150 ytl ödüyoruz biz. Doktorlarda 200 ytl'den daha ucuza yapmıyor bunu.

wavy sen cok pahali bi hastaneye gidiyrsn acibadem baya luks bi yer.
bende okumustum 300 lira yazmisti bi arkadas hatta topic acmisti karsida bi hastane
ama sirf ucuz diye kurban olmayalimda

simdi buldum o topigi seker pembe yazmis ozel huzur hastanesinde 250 goztepe safak hastanesinde 300 mus ilaclari sigortaya yaziyolarmis.arkadasin yengesi orda calisyms temiz bir yermis arastiricam

Arkadaslar öncelikle kalbinde sevgi kirintilari olan herkesin sevgililer gününü kutluyoruma.s.
Daha sonra hepinizden hayirli haberler bekliyoruz Yüce rabbim gönlünüze göre versin insallah.:1hug:
Bir arkadasim icin yardimlarinizi beklyiorum.Arkadasimin 6 yasinda bir kizi var.Ikinci bebegi istiyorlar fakat olmuyormus.Doktora gittiklerinde esinde sperm azligi oldugunu söylemis.Ve tedavisi yokmus:uhm:
Burada okudugum kadari ile esinin sprem azligi olmasina ragmen hamile kalabilen bir cok kisi var degilmi.Yani bu hastalik gercekten caresiz tedavisiz degil degilmi?
Bu konuda deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Hesretim68 Merhaba,
Yazini Okudumda Varikosel Ameliyati Ve Ameliyat Sonucuyla Ilgili Yani Sonrasinda Değerlerin Hepsimi Bir Kismimi Değişti Ameliyat Ne Kadar Sürdü Bilgi Verebilirmisin Biraz.

Hesretim68 Merhaba,
Yazini Okudumda Varikosel Ameliyati Ve Ameliyat Sonucuyla Ilgili Yani Sonrasinda Değerlerin Hepsimi Bir Kismimi Değişti Ameliyat Ne Kadar Sürdü Bilgi Verebilirmisin Biraz.
geçen benim eşimde olmuştu.ameliyattan önce 18 milyon ile 20milyon arasında çıkıyordu sperm sayısı.ameliyattamn sonra 36milyona yükseldi.fakat bendede pko var.hadi birimizin sorunu ortadan kalksın diye düşündük.şuan ben tedav ioluyorum.ameliyat basit bişy.20 25dk.sürüyor fakat sayı için faydası kesinlikle var arkadaşım

arkadaşlar ben trabzonda özel bir has.tev. görüyorum eşim varikoselden am.oldu fakat faydasını görmedik aksine harekat azlıgında daha düşüş oldu.bu yüzden aşılamaya karar verdik ve 600 ytl istediler.

arkadaşlar ben trabzonda özel bir has.tev. görüyorum eşim varikoselden am.oldu fakat faydasını görmedik aksine harekat azlıgında daha düşüş oldu.bu yüzden aşılamaya karar verdik ve 600 ytl istediler.
evet canım sayı için etkili oldu bizimde.hareketi etkilemiyo ameliyat.bende aılama oldum 4gün önce.nasip bakalım.600ytl ise toplam iyi.benim iğneler rapor ile 285 tutlu.200yumurta takibi için 300de aşılamaya verdim.birde ayrıyeten muayene ücreti ödedim.birde bursa yaptırdım.yol ücreti falan 1200ü falan buldu.allah yardımcımız olsun

Back
X