Erkek İnfertilitesi Eşinde varikosel olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşırmısınız

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
9
Bizim marfoloji 0 di amilyat sonrasida düzelmedi bize doktor ona bakmadığını söyledi sperm hızı ve kalitesi önemli dedi dedigi gibide oldu benim anlamadım sende pıhtılaşma varsa coraspirin ve iğne baslamalari lazım sana hamilr kaldığın andan itibaren
Doktor bana hafif derece de var bu sebepten dolayı olacağını düşünmüyorum deyince eşime yöneldik hiç aspirin veya iğne kullanmadım hamileliklerim de en azından eşimin değerleri düzeltip bende kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullanıp deneyeceğiz inşallah bu sefer olur Allah'ın izniyle . Sizde hamilesiniz sanırım rabbim sağlıcakla dogmayı nasip etsin inşallah

Tabii ki siz hamile kalabiliyorsunuz demekki eşinizin spermlerinden hızlı gidebilen, dölleyebilen var. Ben hiç hamile kalamadım. 2016 nisanda evlendik ve hiç korunmadık. Ovulasyon testleri de kullandım ama hiç hamile kalamadım kendiliğimden. Sizde umut var bence kendiliğinden olucak Allahın izniyle
İnşallah çok teşekkür ederim. Bana umut oldunuz. Rabbim hepimizin gönlüne göre versin.

9

Doktor bana hafif derece de var bu sebepten dolayı olacağını düşünmüyorum deyince eşime yöneldik hiç aspirin veya iğne kullanmadım hamileliklerim de en azından eşimin değerleri düzeltip bende kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullanıp deneyeceğiz inşallah bu sefer olur Allah'ın izniyle . Sizde hamilesiniz sanırım rabbim sağlıcakla dogmayı nasip etsin inşallah

Amin inşallah canim herşey kısmet meselesi ama marfoloji çok etkilediğini düşünmüyorum çok gördüm hamilr kalanı

Morfoloji bozuklugunun nerede oldugu önemli. Boyun ise kuyruk ise önemi cok yok ancak baş anomalisi büyük bir sorun

Bizimkisi 0 amilyat sonrasida düzelmedi riskin doktoru bi sorun olmayacağını söyledi suanlik bi sıkıntı yok bebebkte iyi allaha şükür ileri için bilemem ama her insan için geçerli değil çok fazla arastirdim ve çok okudum sağlıklı çocuk doğurani

Eklentiler

• 20191118_192719.webp
    20191118_192719.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 114
  • 20191118_173052.webp
    20191118_173052.webp
    31,7 KB · Görüntüleme: 107
Bizimkisi 0 amilyat sonrasida düzelmedi riskin doktoru bi sorun olmayacağını söyledi suanlik bi sıkıntı yok bebebkte iyi allaha şükür ileri için bilemem ama her insan için geçerli değil çok fazla arastirdim ve çok okudum sağlıklı çocuk doğurani
Bakın morfoloji sıfır ama baş anomalisi yüzde 90. Yani geri kalan yüzde 10 da kuyruk ve boyun sorunları var. Bu ise gebeliğe engel değil. Mat öğretmeniyim hesaplamama güvenebilirsiniz :)

Bakın morfoloji sıfır ama baş anomalisi yüzde 90. Yani geri kalan yüzde 10 da kuyruk ve boyun sorunları var. Bu ise gebeliğe engel değil. Mat öğretmeniyim hesaplamama güvenebilirsiniz :)

Iyide arkadaşında baş anomolisinde sıkıntı yok onuna normal yapısı %1 zaten ama her doktor aynı şeyi söylemiyor urolojiye göre sorun yoktu ama kadın doğum doktorlarına gösterdiğim zaman olmaz dediler düzelmesi lazım dediler

Iyide arkadaşında baş anomolisinde sıkıntı yok onuna normal yapısı %1 zaten ama her doktor aynı şeyi söylemiyor urolojiye göre sorun yoktu ama kadın doğum doktorlarına gösterdiğim zaman olmaz dediler düzelmesi lazım dediler
Bizde de baş anomalisi yüksek değil ama globozoospermi o ne demek onu anlamadım bilen var mı

Eklentiler

• Screenshot_20200106-235919.webp
    Screenshot_20200106-235919.webp
    34,3 KB · Görüntüleme: 83
Bizde de baş anomalisi yüksek değil ama globozoospermi o ne demek onu anlamadım bilen var mı
Globozoospermi, sperm tahlilinde tüm sperm hücrelerinin başlarının büyük ve yuvarlak olması anlamına gelir. Sperm hücrelerinin başı normalde oval şekildedir. Ancak bu bozuklukta oval şekillerini kaybederek yuvarlak biçim almışlardır. Sperm morfolojisinin en ciddi bozukluklarından birisidir.

Globozoosperminin önemi, spermin yumurta ile birleşmesine mani olmasıdır. Çünkü sperm başının ön kısmında bulunan ve akrozom denilen kısım gelişmemiştir. Oysa akrozom, spermin yumurtaya girmesinde görev alır. Bunun gelişmemesi spermin yumurtaya girmesine engel olur. Dolayısıyla böyle hastaların doğal yolla çocuk sahibi olmaları da beklenmez. Yine de hastalığın hafif formlarında az sayıda gebelik görülebilmiştir.

Demek istediğinizi anlamadım? Benim söylemeye calıstıgım sey su morfoloji bozuklugu yerine göre önem arzı da değişiyor. Baş bozuklugu ciddi bir sorun ve baş bozuklugu arttıkca gebe kalmak zorlaşıyor. Sizde yüzde 10 başı normal ama kuyruk ve boyun sıkıntılı varmış. Mesela cift kuyruk gibi seyler sorunmuş ama zaten yumurtaya girmesini sağlayan soermin başı ve kuyrugunu girince dışarıda bırakıyor o bir sıkıntı yaratmaz bilmem anlatabildim mi

Globozoospermi, sperm tahlilinde tüm sperm hücrelerinin başlarının büyük ve yuvarlak olması anlamına gelir. Sperm hücrelerinin başı normalde oval şekildedir. Ancak bu bozuklukta oval şekillerini kaybederek yuvarlak biçim almışlardır. Sperm morfolojisinin en ciddi bozukluklarından birisidir.

Globozoosperminin önemi, spermin yumurta ile birleşmesine mani olmasıdır. Çünkü sperm başının ön kısmında bulunan ve akrozom denilen kısım gelişmemiştir. Oysa akrozom, spermin yumurtaya girmesinde görev alır. Bunun gelişmemesi spermin yumurtaya girmesine engel olur. Dolayısıyla böyle hastaların doğal yolla çocuk sahibi olmaları da beklenmez. Yine de hastalığın hafif formlarında az sayıda gebelik görülebilmiştir.
Ne karışık işler bunlar ne yapacağımızı bilemez olduk :(( benim iki tane oldu gelişimleri durdu ama bunun onunla alakası var mıdır ki .

Ne karışık işler bunlar ne yapacağımızı bilemez olduk :KK43:( benim iki tane oldu gelişimleri durdu ama bunun onunla alakası var mıdır ki .
Sanmıyoum cünkü globozoosperm döllenmeye engel oluyor. Ama bir gen mutasyonu buna sebep oluyor. Eşinizin genetik tanı testi yaptırması lazım. Bakın yazının devamı şöyle
Globozoospermi 'de DPY19L2 adlı bir genin bozuk olduğu gösterilmiştir. Spermlerin genetik yapıları bozulduğu için tüp bebek şansı da çok düşüktür. Bunlarda özellikle sperm DNA hasar oranı artar ve anöploidi ya da kondensasyon yetersizliği şeklinde kromozom bozuklukları ortaya çıkar. Eğer detaylı genetik analizlerle genetik yapının sağlıklı olduğu görülürse, tüp bebek denenebilir. Tüp bebek sırasında yumurtanın aktivasyonuna yönelik ilave işlemler de gerekir. Sperm genetiğindeki bozuklukların düzeltilmesi gebelik şansını artırabilir.

Canım arkadaşlarım dert ortaklarım bu konuları okudukça her harf canlanıp büyüyor gelip boğazıma yapışıyor ve beni boğuyor sanki .. Allahım bizlere bunu neden reva gordün diye isyan ediyorum artık, başkaları hamileliğinde gün sayarken, bebeklerini kucaklarında pamuklara sararken biz spermlerin anatomisini öğrenmeye çalışıyoruz korkulu endişeli ve mutsuz hiç tükenmeyen umut kırıntılarıyla... ne diyeceğim bilmiyorum hepinizin güzel haberlerini duymak nasip olur inşallah

Kizlar esim dun ultrason sonrasi yardimci asistan varikosel oldugunu soyledi, doktorumuzla randevumuz haftaya. Tabi baktik okuduk moralimiz cok bozuldu esim cok uzgun :KK43:
Ben zaten duzgun adet nedir bilmiyorum haftaya rahim filmi cekilecek banada ama varikosel zaten basli basina sorun olacak sanirim demek ki sperm sonuclari varikosel yuzunden kotu cikmis
Doktorumuz ne diyecek bilmiyorum haftaya carsamba randevumuz

Esinde varikosel olan var mi neler yasadiniz, ya da su an neler yasiyorsunuz
Kizlar tecrubelerinizi paylasin benimle ya da duydukladinizi
Allah hepimize yardimci olsun insallah

Doktor illa ameliyat sart der mi bilmiyorum eger oyleyse once tup bebek deneyelim mi diye soracagim :KK43: internette okudum ameliyat sonrasi sonuclar 9 ay 1 yil gibi surecte duzelme olup olmadigi belli oluyormus
Esimde vardi tup bebege başlamadan ameliyat oldu 6-8 ay sonra değerleri yükseldi sonra tedaviye basladik. Varkosel sperm kalitesini direkt etkiliyor bence tedavi öncesi ameliyat çok mantikli

Kizlar esim dun ultrason sonrasi yardimci asistan varikosel oldugunu soyledi, doktorumuzla randevumuz haftaya. Tabi baktik okuduk moralimiz cok bozuldu esim cok uzgun :KK43:
Ben zaten duzgun adet nedir bilmiyorum haftaya rahim filmi cekilecek banada ama varikosel zaten basli basina sorun olacak sanirim demek ki sperm sonuclari varikosel yuzunden kotu cikmis

Doktor illa ameliyat sart der mi bilmiyorum eger oyleyse once tup bebek deneyelim mi diye soracagim :KK43: internette okudum ameliyat sonrasi sonuclar 9 ay 1 yil gibi surecte duzelme olup olmadigi belli oluyormus
Eşinizin ultrason sonucunda ne yazıyordu?
Bende konu açtım ama cevap alamadım. Reflü(+) varikosel midir?

Arkadaslar bugun randevumuz vardi ve esim 2 ay vitamin kullanma sonucu tekrar sperm testi yaptirdi
Ilk testte sayi 8 milyon, hareket 1% idi
Son testte sayi 54 milyon, hareket 19% dedi doktor
Morfoloji hakkinda sordum bilgi vermedi o onemli degil dedi hareket en az 30% olmasi gerekir ama bu sonuclar cok iyi nisana kadar vitaminlere devam etsin nisanda tekrar sperm testi sonucunda ne cikcacagina bakalim dedi
Oyle iste
Sizlerle paylasmak istedim sizce nasil bu durum iyi mi hamile.kalmaya yeterli mi sonuclar acaba

Esiminde 3 milyondu buck sene sonra cok sukur hamile kaldim .3 milyondan 270 milyona konum var okuyun isterseniz yaptgklarimi yazmistm

Back
X