• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşinde varikosel olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşırmısınız

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhabalar benim eşimde de 2. Derece varikosel vardı solda aynı sekilde sayı normal ancak hız ve morf cok kötü bizde de yüzde 1 idi. Hic gebe kalamamıştım aşılama denedik o da tutmadı. Bize de doktorlar elle yok ultrsonda görünüyor ameliyata gerek yok dedi bu sırada kaan aydosa gittik. Sperm dna hasarı cıktı. Belki sizde de vardır bir baktırın derim. Bunun tedavisi sürdü 9 ay. Hasar düştü ama sperm canlılığı hareketi morf düzelmedi. Biz de tüp bebeğe gectik. Cok sükür ilk denemede sağlıklı bir oğlum oldu.
Benim eşimin sperm sayısı sifirdi. Kesinlikle normal olmaz dediler. Ameliyat bile olsa artmaz dediler. Kaan hoca ameliyat dedi. Genetik testine baktı. Doğuştan sperm eksik dedi. Tüp bebek sürecine geçebilirz dedi. Ama ben eşim ameliayt olduktan 1 ay sonra hamile kaldım. Şimdi 5 haftalık hamileyim. Haftaya eşim sperm testi verecek bakalım sıfır olan değer ne olmuş.

Benim eşimin sperm sayısı sifirdi. Kesinlikle normal olmaz dediler. Ameliyat bile olsa artmaz dediler. Kaan hoca ameliyat dedi. Genetik testine baktı. Doğuştan sperm eksik dedi. Tüp bebek sürecine geçebilirz dedi. Ama ben eşim ameliayt olduktan 1 ay sonra hamile kaldım. Şimdi 5 haftalık hamileyim. Haftaya eşim sperm testi verecek bakalım sıfır olan değer ne olmuş.
Nerde ameliyat oldu

Kaan Aydos a gittik biz. Nerde olduğu önemli değil dedi. Herhangi bir hastanede olabilirsin dedi. Bizde oldugumiz ilde araştırma hastanesindeki doktora olduk. Ama doktor iyi doktordu. Öğretim üyesiydi. Onlar daha iyi oluor.
Bizim bulundugumuz shirde doktorlar ameliyata gerek yok sperm vaar iyor

Bizim bulundugumuz shirde doktorlar ameliyata gerek yok sperm vaar iyor
Benim olduğum yerde de , hatta ameliyat olduğumuz doktor da dahil. Ameliyat etsem bile düzelmez demişti. Bizim herşey sifirdi nerdeyse sadece 2-3 adet sperm vardı bize sadece tüp bebek onermislerdi. Ama Kaan Aydos hemen ameliyat dedi çünkü normal yolla olmasa bile varikosel olunca tüp bebek bile tutmayabiliyor dedi. Allah'a şükür 1 ay da hamile kaldım. Hatta haftaya sperm tahlili vericez çok merak ediyoruz. Çünkü doktorlar normal yolla kesinlikle olmaz dediler ama Allah'tan isteyince herşey oluyor

Arkadaşlar merhaba bu gün devlet hastanesinde ki ultroson sonuclarini aldik sonuç bu sefer de sol da 3. Derece sag da 2. Derece her iki doktorun sonuclar farkli sizce guvenmelimiyim ameliyat önerdiler ama ele gelen bir varikosel yok şaştım kaldim her iki doktorun da sonuçların yanlis olma durumu var mı böyle bir sey yasayan var mi aranizda

bizimde sağda grade III solda grade V varikosel yazıyor.
bizde kararsız kaldık kimi gerek yok diyor sayımız iyi ama morfolojimiz kötü .kararsız kaldık 8 bin ameliyat fiyatı.

Bizde 5.yılin icindeyiz halen bebegimiz olmadi azosprem var esimde varikosel ameliyatınıda oldu 5-6 ay sonra kontrole gitti bir gelişme yok ama sizin bu mesajınız umut oldu bana inşallah bizimde olur isteyen herkese nasip etsin rabbim

Esimde vardi tup bebege başlamadan ameliyat oldu 6-8 ay sonra değerleri yükseldi sonra tedaviye basladik. Varkosel sperm kalitesini direkt etkiliyor bence tedavi öncesi ameliyat çok mantikli
Benim eşim ameliyattan 6 ay sonra kontrole gitti düzelmemiş napalim Allah büyüktür sabretmekten başka çareyok

Bizde 5.yılin icindeyiz halen bebegimiz olmadi azosprem var esimde varikosel ameliyatınıda oldu 5-6 ay sonra kontrole gitti bir gelişme yok ama sizin bu mesajınız umut oldu bana inşallah bizimde olur isteyen herkese nasip etsin rabbim
İnşallah Allah'ım bu guzel duyguyu tüm isteyen herkese tattirsin. Tüm dualarım sizlerle 🤲

Back
X