Esinden ayrilmayi dusunen varmi

Bu durumu bekarken (uzun süreli ilişkimde) yaşamıştım. Başına aldatma olayları gelen arkadaşlarıma, ben olsam asla affetmem derken, bekara ....boşamak kolay derlerdi. 6 yıllık bir ilişki, hayatta en çok güvendiğim adam, asla aldatmaz dediğim adam tarafından aldatıldım (sanırım). Sanırım diyorum çünkü asla bi kanıt yoktu ortada. Ama sorduğumda inkar da etmedi. Hissediyorsun zaten,değişimlerden. Ben denedim ama affedemedim. Affedemezdim;

• Tlfnu geç açsa sorun çıkaracaktım
  • Sürekli tlf elinde dolaşsa şüphelenecektim
  • Eve geç kalsa kavga çıkaracaktım
  • Evlenecektik ama gelecekten korkacaktım
  • Büyük hayallerim olmayacaktı,yarını düşünemeyecek kadar psikopatlaşmış olacaktım
  • Ya yine yaparsa?larım çoğalacaktı

Ben bunların hiç birini göze alamadım. Sineye çekmeyi başarabileceksen, boşverebileceksen affet. Çocuğun için affetme. Benim babam severek evlendikleri halde, annemi defalarca aldatmış. Sonra da biriyle çekmiş gitmiş. Boşanmışlar (1yaşındayken ben). Annem gençtim,cahildim,abin ve senin için affettim hep derdi. Zamanla biz büyüdük ve anneme yaptığının yanlış olduğunu söyledik. 1 kere de olsa affedilcek bir şey değil-aldatmak- Çok üzgünüm,ama deneyimlerimi paylaşmak istedim.

Eşimin ailesinin yanındayken tatilde bir akşam dıdısının dıdısı, akraba olmayan ama öyle bayramda sadece gidip geldikleri birileri geldi misafirliğe. Anne baba bir de lisede okuyan erkek çocukları vardı. Adam yurtdışında falan bulunmuş önceden, maceralarını anlatıyordu. Yurtdışına eşiyle evliyken gitmiş. Ama oradaki bir kadından söz ediyor sürekli laf arasında. Kimse bir şey demiyor ben de soramıyorum. Hani böyle kadın orada onun ev arkadaşıymış gibi. Sonra karısı için "sonra bu ağır bastı oradakine, geleceksin illa ki Türkiye'ye dedi, ben de geldim" dedi. Hatta kadınların kilosunu falan karşılaştırıp espri yaptı. O zaman anca farkettim, oradaki kadının karısını aldattığı kişi olduğunu. O zamanlar evli gibi gözüküp yurtdışında oturma izni falan alıyorlarmış ya işte... Ama bildiğin birlikteymişler de yani. Kadın ters bir şekilde baktı ama bir şey demedi. Herkes gülümsedi falan.
Sonra çocukla muhabbet ediyorduk. Çocuk "ben babama çok kızıyorum" dedi. Neden kızıyormuş biliyor musunuz? Çünkü babası dolu dolu, canının istediğini yaptığı, maceralar yaşadığı bir hayat yaşamış. Oysa kendisi hala lise okuyormuş, hiç macerası yokmuş, bir sürü kurallar varmış, falan filan.
Tamam kadın kabullendi adamın yaptığını, bütün köy de kabullendi. Ve adam hala ballandıra ballandıra anlatıyor "maceralarını". O çocuğun psikolojisi herhangi birinin umurunda mı acaba? Nasıl bir çocuk yetiştirdiler? Çocuk babasının maceralarına özeniyor. Annesinin tarafını hiç görmüyor. Acayip bir aile algısı oluşmuş. (Sadece o söylediğinden değil, bütün konuşmamızdan çıkardım bunu, bayağı muhabbet ettik).
Kıssadan hisse...
Çocuğunuza kadın duygularının önemsizliğini öğretmeyin. Aldatmanın macera olduğunu düşünmesin. Bir çok boşanmış ailenin çocuğunun aile algısı boşanmamış ama ihanetlerle, şiddetle, kavgalarla bir arada duranların çocuğunun aile algısından çok daha sağlıklı oluyor.
Suna eminim hep kadin aldatirsa, tecavuze ugrarsa hemen kadina " orospu" damgasini oracikta yakistirip, hatta infaza kadar gidiyor.
Ama erkek yaparsa sizinde anlattiginiz gibi boyle goguslerini gere gere anlatiyorlar , bunlar bu haddi ailesinin desteginden aliyor.egitim aile de baslar ve yon bulur.

Ben sunu bilir sunu soylerim"eden bulur"

Adam psikopat, çocuğunu dusunmeden yaptigi şeylere bak. Kadin cinayetlerini neredeyse hergun okuyoruz. Bu adamdan uzak dur bence

Tesekkur ederim
Allahtan isim var
Evladim var
Onlara siginiyorum
Esimin geliri iyi degil
Ben hayatindan cikinca hicbiseyi kalmiycak
Altindaki arabayi bile ben aldim
Kendiside biliyor
Sokaklara duseccegini ayyas olacagini soyluyor
Ailesine hayirsiz evlat ogluna hayirsiz bi baba olacakmis ben ayrilirsam
Demek ki hepsi aynı halt.Benimkide çocukları görmem onlara bakmam diyor ayrılırsan.Bana ihaneti yaşattın zaten hayatımı altüst ettin bari çocuklarına sahip çık bende kalacaklar zaten diyorum.Sen olmazsan ben çocuklarıda istemiyorum diyor.Nasıl göze alıyorlar, ne yapıyoruzda buna cesaret edebiliyorlar bilmiyorum ama bunun en büyük sebebi çok sevmiş olmam, taviz verdikçe daha fazlasını istedi

Canım hangi yolu seçersen seç inşallah çok mutlu olursun. Diğer açtığın konularıda okumuştum . Yaşadıkların kolay değil, ayakları üstüne basan biride olsan evladın baba dediğinde neler yapacağını düşünüyorsun. Tek başına karar veremiyorsun. İnşallah en hayırlı kararı verirsin tüm ailen ve kendin için.

kızlar son durum..

eşim çok pişman
annesinin ayaklarına kapanıp anne duası kabul olur nolur dua et yuvamı kurtarayım demiş
bu süreçte hergün özürler pişmanlıklar
sürekli ayaklarıma kapandı
sadece iki bayanla normal sohbet ettiğini söyledi
bende o şekilde görmüştüm
ama güvenim bitti tamemen kendisine
bu arada oğlumuz çok yıprandı bir haftada
ve ben maalesef bir şans daha vermeyi deniyorum şuanda
gözlemliyorum sürekli
şuan etrafımda pervane bütün hesaplarını kapatmış
telefonu eline almıyor
bana küçük bir bebekmişim gibi davranıp yaralarımı saracağını soylüyor
öpücüklere boğuyor
bi yandan tatil planları yapıyor
şuana kadar ondan istediğim ama yapmadığı şeylerii hepsini yapıyor
ama nafile içimdeki acı ilk günkü gibi derin
oğlum için deniyorum eğer böyle sürerse sürsün
yok zamanla hala geçmezse yapacak bişey yok boşanırım
eşime de onu asla affetmeyeceğimi bu durumla bu şekilde yaşamaya çalıştığımı ama yapamazsam biteceğini söyledim
bu arada ayrı yatıyoruz

iyi mi yaptım kötümü bilmiyorum
eşimin ilk hatasıydı
artık hakkımda hayırlısı olsun

Back
X