Yumim
rica ederim

Iliskileri kolaylaştırmak da zorlaştırmak da bizlerin elinde. Ve ilişkileri zorlaştırmak, iyi ilişki yürutmeye göre aslinda daha kolay bence..
Ben özel gün olarak en çok evlilik yıl dönümümüze önem veririm mesela. Doğum günlerimizde bile hediye almak önemli değildir o kadar.. Simdiye kadar sevgililer günü anlamsız gelmiştir. Koca sene icerisinde sadece 1 gün olmamalı sevginin günü. Sevgi'nin anlamı bu kadar basit olmamalı..
Romantizmi, kutlamaları, vs hep erkekten beklemek.. Bu da çok anlamsız gelir bana.. Neden hep erkek arasın, neden hep erkek düşünsün? Icinizden geliyorsa siz de söyleyin, siz de kutlayın, siz de yapın.. Tek taraflı beklemeyin bence. Sonuçta ciftler iki ayrı insan.. Iki ayrı insanın iliskiye dair iki farklı bakış açısı vardır. Önemli olan ortak açıları bulabilmektir benim fikrimde..
Mesela siz sevgililer gunune onem verirsiniz ama eşiniz/sevgiliniz vermez.. Sevginizi illaki 14 şubatta kutlamak zorunda degilsiniz ki.. Herhangi bir gün yapın bir plan, yapın tatlı bi kaçamak/tatil planı, keyfini çıkarin birlikteliğin. Çoğunluğun yaptığına uyum sağlayarak zorunlu veya göstermelik bir kutlama mı, yoksa ikinizin de mutlu olduğu herhangi bir zaman mı.. Etrafınızdaki çiftler ne yapmış, birbirine ne almış, kim kime ne söylemiş, nasıl evlilik teklif etmiş, vs vs.. Asıl önemli olan, tarihler değil aslında.. Asıl önemli olan, sizin ikinizin, birlikteyken zamanı ne kadar mutlu ve huzurlu geçirdiğiniz..

E mutluluğun sırrı da sizlerin elinizde