Eşini kankaları ile tatile göndermek neden garip karşılanıyor?

Kafasikarisikbirisi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Mart 2020
4.385
6.633
108
Eşim 3 yıldır asker arkadaşları ile tatile gitmek istiyor ama gidememişti ilk yıl maddi imkanımız yetmedi 2.yıl gidicem dedi sonra vazgeçti ailecek gitmeyi seçti baş başa oglumuz ile 3 kişi villada tatil yapmıştık bu yıl da maddi olarak imkanım olursa giderim demişti dün kesinleşti gidiyorlar.

Olay şu benim için gitmesinde problem yok gayet normal Bi durum, onun kafasını dagıtmaya ne kadar ihtiyacı oldugunu bildiğim için bunun iyi bir fırsat oldugunu düşünüyorum. zor Bi işi var ama çevremde kime eşim tatile gidecek desem sanki ben çok geniş biriymişim gibi yaptığım şey çok garip, saçmaymış gibi tepkiler alıyorum, ben olsam göndermem diyenler, eş tek tatile gönderilir mi diyenler falan herkes bu düşüncede.
bu bana garip geliyor yani neden böyle düşünüyor insanlar sizce yanlış bende mi. Benim düşünceme göre benim buna engel olmaya hakkım yok sonuçta evlendik diye eşimin bütün özgürlüğünü elinden almam gerekmiyor, böyle bireysel zamanları olması gerekir ikimiz içinde, ayrıca ilişkimize olumlu yansıdığını düşünüyorum çünkü o böyle arkadaş ortamı ile takılıp stresini attıgın da kısa dönem sanki bekarmış gibi vakit geçirdiginde daha mutlu bir insan oluyor ve bu mutluluk rahatlama ilişkimize olumlu yansıyor. eve geldigi zaman bana olan tavrından bunu anlıyorum bu yüzden dışarıda olduğunda aramam ki baskı hissetmesin arkadaşlarımlr beraberken napıyorsun neredesin diye sürekli aranıp sorulması benimde hoşuma gitmediği için bu konuda dikkat ederim ama bu tepkiler beni düşündürüyo yani sizce hata bende mi? Bu insanlar niye böyle düşünüyor? Siz olsanız ne yapardınız?
Umarım anlatmak istedigim şeyi anlatabilmişimdir. Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim

Eksik yazdıgım yerleri tamamlayım konu anlaşılması için daha önce maddi olarak uygunken bana tatil teklifi yapmıştı eşim ama ben hem hamilelik hem küçük çocukla uzun yol istemedigim için kabul etmemiştim şimdi kendisi de gittigi tatil 1.500 civarı Bi ücreti var emin değilim ama çadırda kalacaklar diye biliyorum daha önce sohbet arasında eşim söylemişti, kısaca durum bu konu çok karıştı yinede yazan herkese tekrar teşekkürler

Son düzenleme:
Anlıyorum aynı fikirdeyim sizinle.
Eşiniz “aldatmaması” için kırk takla atmanız gereken ve kontrol edilmesi gereken bir canlı değil sonuçta.
Bu güveni boşa çıkarmadığı ve sizi ihmal etmediği sürece bir sıkıntı yok.
İnsanları boğmanın manası da yok..
Bence size bunu diyenler eşlerine güvenmiyor, veya eşleri onu kısıtlandığı için aynı toleransı göstermiyor,kişi kendi ilişkisinden bilir işi..

Ayy kime ne ya millete bakmayın . Gitsin yani benim eşim de memleketine gidecek kaç gün ailesiyle durur bilmem sonra kesin arkadaşlarıyla sabahlarlar . Aldatacak adam bir tek eşi yokken yapıyor sanki . Millete derdi tasasi düşüyor her şeyin . Şu elalem her şeye karışmaya bayılıyor

Benim arkadaşım da kadın ve evli. Maddi durumları yerinde. Senede bir kadın arkadaşlarıyla senede bir de eşiyle çocuklarıyla tatile çıkıyor. Eşi muhafazakar bi insan ama gönderiyor. Rahatlıkla bi alakası yok bence. Kime ne ki hem.

Bebeğim şu an küçük. Önceden eşim de bebek yokken bi iki kere öyle bi plan yapıcaktı ama kaldı. Gitmediler. Gitseydi sorun etmezdim

Siz bakmayın öyle diyenlere. Çoğu kocasının o yokken varolmasından korkan ve bir haltlar karıştıracağını düşünen insanlar.

Ben de sizin gibi yapıyorum. İmkan varsa eşim bensiz arkadaşlarıyla tatile gidebilir. Gitmelidir de ve tabi gitmeliyim de. Onlarla yapacağı paylaşımı eşi olarak benimle yapması imkansız. Onun arkadaşlarla geçireceği kaliteli vakti de elinden almaya hakkım yok.

Ha ama şunu ayrı tutuyorum. Evde eşine çocuğuna zerrece vakit ayırmayıp onlarla tatile gitme imkanı olduğu halde onları yok sayıp arkadaşlarıyla koşa koşa her aktiviteye katılan insanlar bu yazdıklarım dışında. Onlar eş olarak bile kalmamalı.

Sizin için sorun yoksa kime ne? Peki siz tek başınıza tatile çıkar mısınız? Çıkmak isterseniz eşinizin tepkisi ne olur?
Açıkcası tek başıma tatile çıkmak tercihim değil arkadaş çevresi olarak bana uyan bir çevrem olsa düşünebilirim böyle bir durumda da eşim izin verir kendi ailemin yanına vs istedigim zaman gidebiliyorum parası olmasa bile bulup buluşturur beni gönderir yada götürür öyle Bi yapıda kendisi hatta tatil kesinleşince bende bizim oraya mi gitsem dedigim zaman istiyorsan git tabiki diye tepki verdi. Tabiki kimseyi ilgilendirmez ama böyle tepkiler görünce garibime gitti yani anlamaya çalışıyorum

Biz arada bekarmiş gibi hissetme geregi duymuyoruz, geçenlerde eşimi birakip yurtdisina gittim hem ailemi görmeye hem gezmeye gitmiş oldum eşim gelemedi diye beni kisitlamadi, ben de eşimsiz gitmemezlik yapmadim ha bu durum nadiren olur, tercihen birlikte geziyoruz, tatil yapiyoruz.

Bekarmiş gibi hissetmeye gerek duyan insanlara da nasil gönderirsiiiin nayyiirrr nolamaz demem. İki kişi arasinda anlaşiyorsa yoruma açik olmuyor bu tarz şeyler.

tamamiyle ilişkilerin dinamiğiyle alakalı. eşinize çok güveniyorsunuzdur, gönderirsiniz, e kimseyi de ilgilendirmez.
Ya ben açıkcası bu konuda şöyle düşüyorum yapacak olan heryerde yapar yani bunun tatille Bi alakası yok ki bizde Bi laf vardır "gözü oynaşta olanı 40 kutuya kilitlesen kilidi ile oynaşır" diye

Valla ailenizin yanına gitmenizle kiz kıza tatile çıkmak hiç ayni şeyler değiller ama

Bu konuyu burda acman cok anlamsız. Herkes senin fikrini destekliyecekmi. Burdada fikir ayrılıkları olacak sonucta. Bence ne munasebet ailesi dururkrn arkadaslarıyla tatil. Ustelik 34 haftalık hamilesin. Ona ihtiyacın olabilir.
Ayrıca ailene gitmenle, arkadaslarınla tatile kıyaslanamaz aynı sey degil.
Senin icin sorun yoksa kimene

Benim eşimde gider elalemi de ilgilendirmez.. Aldatacak adam aynı odada telefonla bile işini hallediyor.. Bir de kusura bakmasında yapan kendisine yapar.. Tatile gider mutlu olur bu da bana yansır.. Hee diyelim ki yaptı bir haltlar ben de öğrendim sonrası ona ömür boyu tatil... Bu düşüncelerimin hepsinde 20 yılın birikimi var, yeni evliyken böyle düşünmüyordum bakış açım değişti eyvallahım yok diyelim... :)

Şöyle kız kıza çıkacak buna uyum saglayacak arkadaş çevrem yok maddi yada manevi olarak imkanlar kesişmiyo, bebegim de daha küçük 19 aylık onsuz Bi tatil yapamam ki böyle Bi durumda da tercih etmem aklım çocugumda kalır ve keyif alamam diye düşünürüm ha böyle Bi çevrem olsa eşim izin verir sıkıntı etmez bu yıl tatil imkanımız yok maddi olarak ama geçen yıl arkadaşları ile gitmek yerine bizimle çıkmıştı tatile onun için de o gidiyor ben neden gitmeyip çocuk bakayım diye düşünmüyorum yapacak durumda olsa zaten kendisi ayarlar bizimle de çıkar tatile bundan eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…