Eşinin ailesiyle ,kendi ailesi arasında problem yaşayıpta evli kalabilmek

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Eşinin ailesi ve kendi ailesi arasında sorun yaşayıpta evliliğini devam ettirmeyi başaran var mı?Biz 2.5 yıllık evliğiz bir yaşında oğlumuz var ama hala iki aile bir araya gelince soğuk bir ortam oluyor.Gerek patavatsız görümcelerim ve k.validem nedeniyle, gerek takıntılı annem nedeniyle... En son oğlumun doğum günün de gerginlik yaşandı.İki tarafta kültür farkı çok büyük bu nedenle iletişim çok zor kuruluyor daha sonrasında herkes evine çekiliyor, olan bize oluyor.Eşim en son ki olayda bana hak verdiğini söylüyor fakat insanca başlayan her konuşma kavgaya dönüyor.Patavatsız görümcem ikilik yarattı; annem, babam orda yokmuş gibi davrandı.Annem k.validemin sürekli biz çokuz muhabbetine sert çıkış yaptı eşimse annesi için o düz sizin kadar ayrıntılı konuşamıyor,düşünemiyor diyor belki art niyeti yok ama öyle anlaşılıyor diyor ama annesinde var böyle bir böbürlenme..Yok efendim ikisi kıç kıça oturmuş ,biz annelerden boşanamadık diyor kavga esnasında.gidip konuşucağız diyor ama bilmiyorum bunun bir sırrı var mı? lütfen yardımcı olun:44:

Son düzenleme:
Bence aileleri bir araya getirmemek en iyisi...

Doğru söylüyorsunuz.Getirdikçe problem yaşanıyor ben istiyorum ki iki tarafta en azından böyle özel günlerde biraz daha ılımlı olsun ama nerde iyi niyetimle kötüsü ben oluyorum,bizim kurduğumuz yuva sarsılıyor

eşinize söyleyin ailesini uygun bir şekilde uyarsın kırk yılda biraraya geliyoruz falan diye yani bizim günümüzü mahvediyosunuz gibisinden ama bunlar senin düşüncelerinmiş gibi konuşmasın sizde kendi ailenizi uyarın baktınız olmuyor bence siz ailelerinizi biraraya getirmeyin hatta gerekiyosa kendinizde uzaklaşın kıymetiniz anlaşılır belki o patavatsız görümcelerden zaten herkeste var onu takmamayı öğrenin.

Bende yaşıyorum aynı sorunu gerçekten en iyisi iki aileyi bir araya getirme çünkü bu durumun çözümü yok

En doğrusu mümkün olduğunca biraraya getirmemek. Mecburi olur bazen ondada biraz görmemek, duymamak. Bir yuva var ortada ve tek huzursuzluk bu durumsa sende annende biraz duymayacak o patavatsızların laflarını...başka çare görünmüyor. Sana düşen en büyük görev annenden bu konuda ricada bulunmak. Sorunları eşinin önüne ısıtıp ısıtıp getirsen adamcağızda annesine güç yetiremiyorsa bir gün patlar mazallah, onu araya sokmamaya çalış mümkün olduğunca.

görgüsüz terbiyesiz dangalak k.pedeirmle annemi ve babamı bi araya getirmiyorum...

yoksa annem o adamı bi gün boğucak

bi insan bu kadar mı mal ve odun olur...ay ne yazssam bilemedim adamı anlatmaya kelimeler yetmiooo

bi araya getirmemek en güseli...

gerekirse ayrı ayrı doğum günleri yapın en güseli valla kafanız rahat olur...

Evet konuşmaya gidiceğiz bilmiyorum ne kadar etkili olucak.Aynı düşünürken bilmiyorum tartışmaya gidiyor olay

Kültür farkı dediğiniz tam ne olarak??

Şöyle kültür farkı annem,babam şehirde yaşamış büyümüş,eşimin ailesi ise 97den beri istanbuldalar.Eğitim farkı da var yaşama bakış açısı farkı var varda varBu nedenle bir araya gelince söylenenler sorun oluyor,tavırlar sorun oluyor bizde kendi ailemizin bakış açısıyla bakınca en kötüsü bizim aramız da sorun oluyor

sizin aileniz eşinizin ailesini benimseyememiş,küçük görmüşler ve senide sürekli etkiliyorlar.her insanın aynı şekilde okumuş ve aynı kültüre sahip olması beklenemez ama anlayışla her şey çözülür

görümcelerini bilemem ama daha önceki konundan kaynananın iyi biri olduğunu anladım

Son düzenleme:

Evet zaten her iyi niyetli tartışma patlamaya dönüşüyor ,birden eşim bağırıp çağırmaya başlıyor,kendini en kötü şekilde ifade ediyor boşan şu ailelerden diyor,annem üzüldü diye yuvamı bile yıkarmışım ben çok farklı yönlere gidiyor tartışma

iki aileyi biraraya getirme.kendi evinde iki tarafla ilgili de konuşma.kocanla iyi ol gerisi zamanla bir düzene biner

Evet k.validem iyi biri ama kızlarının yanında çok değişiyor bir güven mi geliyor bilmiyorum bunu çok yakalıyorum ve kızlarına göre hareket ediyor.Ailem evet gerek önceden evlenmesinden,gerek eğitim seviyesini bana uygun bulmamalarından dolayı öncelikle eşimi ve ailesini bana uygun görmüyor ama ben herkesi toparlıyorum tam herşey yolunda giderken geçen günkü olayda karşı tarafın ikilik yaratması herşeyi başa döndürdü anlatabiliyormuyum.

2.5 yıldır giremedi hep aynı sorunlar bazen büyük karamsarlığa kapılıyorum

karamsar olma canım benim annemle kocam hiç anlaşamazlardı büyük tartışmalarıda oldu ama sonunda uzlaşmayı öğrendiler.şimdi iyiler.biraz zamana bırak ve iki aileyi fazla biraraya getirme

karamsar olma canım benim annemle kocam hiç anlaşamazlardı büyük tartışmalarıda oldu ama sonunda uzlaşmayı öğrendiler.şimdi iyiler.biraz zamana bırak ve iki aileyi fazla biraraya getirme

Teşekkür ederim öncelikle biraz fazla takıntı yapıyorum bu sorunlar yüzünden bir psikolağa gitmem gerek artık sanırım

seninki gene iyiymiş canım keşke aileler kavga etsede benden uzak dursalar benim eşimin aileside benle uğraşır tersine ailemle çok ,iyiler bende gıcık oluyorum böyle olmalarına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…