Eşinin ailesiyle ,kendi ailesi arasında problem yaşayıpta evli kalabilmek

Konunu okurken kendi ailemi ve eşimin ailesi gördüm sanki..Benim görümcemde patavatsız,nerde ne konuşacağını,oturup kalkmasını bilmeyen biri.Kendi ailem ise nerde ne konuşacağını bilen kişiler olduğu için bir araya geldiklerinde kendi aileme karşı çok utanıyorum,saygısızın teki elimden geldiğince az görüştürmeye çalışıyorum ama annem ve görümcem çok yakın oturuyor görümce sıkıldığında anneme gidiyor saçmalıyor,annemde bunları bana söyleyerek beni sinir ediyo öyle geçinip gidiyoruz ssz Allah bize yardım etsin ne diyelim..

Ah tatlım ah.Bu ailelerin yanına yakıştıramamaları öldürür beni.Sen yakıştırmışsın işte kime neyse..
Hep dediğim savunduğum bişivar.İki taraf zıt kutupta olsa yeterki anlaşmak istesin her kosulda anlasır.Ama sizin iki tarafta böyle diil anlaşılan.Yapabileceğin gercekten zorunda olmadıkça bir araya getirmemen onları.Ayrıca eşinle sakın sorun yaratmasına izin verme bunların.Çünkü ne olursa olsun onun ailesi kendine seninkide sana değerli..

Amin allah ikimize de yardım etsin canım çok zor durumlar senin olayın daha zormuş annene yakın oturması görümcenin.Yolda görsem selam vermeyeceğim insanların hayatımı alt üst etmesinden çok yoruldum:26:

Çok teşekkürler öncelikle, evet fazla takmayıp sorun yaratmamak lazım sanırım, anlaşmak istemiyen anlaşamıyor işte herkesi memnun etmeye kalkıyoruz ama bu çok zor,olan bize oluyor

Çocuklarının mutluluğunu isteyen aileler ne olursa olsun bir araya geldiklerinde,az görmeliler,az duymalılar..

ARALARINDA KÜLTÜR FARKI VARSA ÖZELLİKLE, -sizlerin demesiyle- kültür seviyesi daha yüksek olan daha anlayışlı davranması gerekmiyor mu ?

Kültür seviyesi yüksek olan, yüksekten bakmaz kimseye; çocukla çocuk, büyükle büyük olur..

Küçük görmez kimseyi..

Karşısında ki horlandığını hissederse laf dalaşına girme telaşı normal görünmelidir.

Kısacası herkesin kendi ailesi, kendini dengelemelidir..

Yapamıyorlarsa, herkes kendi ailesini dengede tutmalı, o da olmuyorsa herkes kendi ailesine tavır almalı.

Çok güzel söylemişsiniz çocuklarının mutluluğunu isteyen ebeveyinler biraz olsun ılımlı davranabilirler ama maalesef bizde iki tarafta da böyle birşey yok..Düşnmeden konuşan görümceler ve k.validem bütün bunları görmemezlikten gelen k.pederim, herşeye alınan annem fazla sessiz kalan babam bir araya gelince en güzel günlerimiz hep zehir oldu bize; mesela geçen sene bu zamanlar lohusalığım da ne saçma sapan şeylerle uğraştım. Eşim eve gelmedi bir gün ,annemler bizde k.validem hastanede bana yüz vermedi diye annem için oğlunu dolduruyor ben sütüm gelmiyor küçücük bebeğimle uğraşacağıma bütün bu saçmalıklarla uğraştım şimdide bir sene geçti oğlumun doğum günü değişen bişey yok.

asla yan yana getirmeyin asla
yoksa eşinlede aranın bozulmasına neden olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…