• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin annesine anne demeyen var mı?

Ortaya konuşmak ayıp bir şeydir. Karşıdaki sizi kale almasa haklıdır.
Çünkü bir hitap ile konuşmuyorsunuz, ciddiye alınmadığını bile düşünebilir karşı taraf, haklıdır.
Sevdiğim adamı doğurup, büyüten kişiye ben anne derim, eğer hak ediyorsa.
Anne şart değil, ama bir hitap bulmanız ''insan'' olduğu için şart.

Ortaya konuşmak ne demek ya ne kadar saygısızca ve kaba. Sadece kayınvalide özelinde söylemiyorum herkes için geçerli. Bari adını söyleyin. Bana biri böyle yapsa hiç bir dediğini üstüme alınmam duymamazlıktan gelirim, neticede ortaya söyleniyor. Teyze falan deyin madem.
Kayınpederinize baba diyor musunuz? Ona da mı ortaya konuşuyorsunuz yoksa?
Kayınpederi çok gördüğüm yok zaten aylar öncesi baba demek zorunda kalmıştım sormak için ondan bile dakikalarca içimde düşündüm kaynanama bir kez dediysem kayınpedere üç demedim yani

Çünkü bir hitap ile konuşmuyorsunuz, ciddiye alınmadığını bile düşünebilir karşı taraf, haklıdır.
Aslında o kadar garip kaçmıyor.Hal hatır falan muhabbet hani seslenme gibi bir durumda olmuyor telefonda nadir konuşurum ondada naber nasılsın der iyiyim sen falan derim öyle...

Ciddiye aldığım yok zaten gitmek için gidiyorum neden gelmiyor denmesin diye .

Hayır ama bir evladı gibi içten davranıyor ayırmıyor samimi davranıp onu incitecek en ufak söz söylemiyor böyle olmasa eşim birkez demişti kendi annemin söylediği zoruma gidiyor ama senin annenin söylediği gitmiyor diye çünkü biliyor niyetini.

Hem niyetini biliyor hem de iyiliği görüyor demek ki eşiniz.

Olumsuzlukları göz ardı ediyor. Büyütmüyor.

Hem niyetini biliyor hem de iyiliği görüyor demek ki eşiniz.

Olumsuzlukları göz ardı ediyor. Büyütmüyor.
Gerçekten annem iyi niyetli biri kayınvalidemse uyanık davranmaya çalışan çok hesabı olan bir insan sözü falan hiç bitmez gerçekten iki anneye bakınca kıyaslanamazlar bile.

Gerçekten annem iyi niyetli biri kayınvalidemse uyanık davranmaya çalışan çok hesabı olan bir insan sözü falan hiç bitmez gerçekten iki anneye bakınca kıyaslanamazlar bile.

Herkesin annesi kendine kıymetli.

Aslında dediğim şu , eşinizin karakterinde iyilikleri gören yapıcılik olmasaydı, ne o iiyi niyeti görürdü ne de sizin yapmadiginizi içten yapardı.

Annenize pay varsa esinizde de var.

Herkesin annesi kendine kıymetli.

Aslında dediğim şu , eşinizin karakterinde iyilikleri gören yapıcılik olmasaydı, ne o iiyi niyeti görürdü ne de sizin yapmadiginizi içten yapardı.

Annenize pay varsa esinizde de var.
Hayır hiç alakası yok.Ben evlilik sürecine girmeden önce önyargısız bir insandım insanlar neden sorun yaşar anlam veremezdim.Evlenene kadar çokta uyanmış değildim daha sonra anladım arkada neler döndüğünü sadece ben değil eşimi kandırmış insanlar bunlar o sebepten birşey beklemiyorum.Bizim bir gelinimiz var ben evlenirken 7 senelik evliydiler gerek farklı hayatlar yaşıyor olmamız gerek yengemin ablasının düğün sürecinde yaşadığı sıkıntılar onu bize karşı önyargılı yaptı ve ne kadar adım atsakta yaklaşmadı bize.Bazı insanların önyargıları bazılarınında çok ucuz hesapları var şükür ki bu ikisi ne benim ailemde ne bende yoktu.

Var ben
X hanim diyorum cogunlukla
Geri kalan zamanlarda da hitap etmiyorum siz diye ortaya ortaya konusuyorum.
Babaya da ayni sekilde x bey. Esprili bir ortam olusursa da kayinpeder bey ;)

Vallahi 21 yıldır eşimin hatrı icin diyorum.Derken de bi cirpida ruhsuz bir sekilde söyleyip hissetmedigim bir seyi söyledigim icin rahatsizlik duyuyorum...Keşke bana gercekten 2. Anne olabilseydi de çatır çatır söyleseydim.....

Kelimelere bu kadar anlam yüklememek lazım.
Sanki hayatta her şey çok mu olması gerektiği gibi oluyor ?
Herkes çok mu hak ettiği gibi unvanlar sıfatlar taşıyor. Her şey çok mu kusursuz devam ediyor.?

Bırakin anneliği insan denmeyi hak etmeyen canlılar var bu evrende... Oluyor yani . Her şey oluyor.

Heee bir de Tam tersi olsa bir kayınvalide tutup o kızım değil benim. Ben mi doğurdum banane dese kıyamet kopar annen beni sevmiyor diye.. kötü kaynana ilan edilir hemen..

İşimize geldiği gibi yani..

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki biri benim ağzımdan yazmış gibi. Ben de söyleyemiyorum ve söylemek de istemiyorum. Neden bekliyorlar anlamış da değilim. Onlar beni kızı gibi görmüyor ben de onları kendi ailem gibi görmüyorum. Yapmacık bir ilişkiye ne gerek var. Herkes istediği gibi hitap etse keşke.

Konu sahibi için demiyorum, kendisi eşinin ailesini el gibi görüyormuş zaten ama kendisine kötü davranılmış nişanlılığından beri. Gelin de sizi istemez demişsiniz de zaten ben onu kızım gibi gördüğüm halde bana teyze diyen biri beni yabancı görüyordur. O dakikadan sonra ben de onu yabancı görürüm demek istedim. Yorumunuz yersiz, bu verilen örnekte zaten gelin teyze diyor, istemiyor vereceğim tepkiyi yazdım. Ben istemedim diye gelin bana tepki göstermiyor.
Siz beni anlamissiniz size soylemedim tanimiyorumda cvbim gorus tarzinizaydi.sizin ve gelininiz icin demedim

Anne denmeyebilir belki, hoş ben hiç görmedim anne demeyen ...
Yalnız ortadan konuşmak hiç hoş değil, biriyle konuşurken hitap etmesem ya da şahsıma hitap edilemezse çok rahatsız olurum.

Bende kayinvalideme anne demiyorum. Kendisini severim cok iyi insan güzel kalpli. Benim düsüncem biraz farkli bu konuda. Beni karninda tasiyan büyüten kahrimi ceken kötü günümde benimle aglayip üzülüp sevincimde benden daha cok mutlu olan sirdasim arkadasim var olma sebebim annem ve babam. Annem ve babam kadar benim üzerumde baska bir insanin emeyi yok fikrimce. Kayinvalideme anne dersem kendi anneme kulllandigim anne kelimesine haksizlik edicek gibi hissesiyorum ve düsünüyorum. Evet kayinvalidem esimin var olma sebebi ama o esimin annesi sonucta. Ve kayinvalideme cok saygi duyuyorum seviyorumda. Ama anne kelimesi benim icimde ne bileyim farkli. Ama bu durum hic problem olmadi simdiye kadar biz kayinvalidemle birbirimizi sevip sayiyoruz gerisi bos. Ben kelimelerle insana saygi sevgi gösterilmeyeceyine inaniyorum. Sevgini saygini anne demedende gösterebilim. Bazen görüyorum evlenince anne diyorlar ayrilinca ama kayinvalideye anne demiyorlar. Ama insan annesine herdaim anne diyor cünki annesi yani sonucta.
Tabi herkesin kendi görüsü ama benim düsüncem biraz farkli iste.

Bu çok normal bi durum bende kayınbabama baba demem kötü mü değil ama baba gibi benmseyemedim
Benimsemeye bakılırsa ben ölene kadar benimsemeyeceğim. Ama yani anne deyince de pek zorlanmıyorum çünkü o kadar takılmıyorum yani. Ben onu anne gibi görmedikten sonra ağız ucuyla anne desem ne olur demesem ne olur.

Back
X