• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin annesine anne demeyen var mı?

Hayir ama insanlari mutsuz etmekte degildir !! Heledeki bukadar basit birsey icin !!
Dusunceniz yanlis bence. Ona saygi duyuyorsam, kotu davranmiyorsam, kotu soz soylemiyorsam, evime geldiginde ev sahibi hurmetini sergiliyorsam yeterlidir. Sadece anne denmedigi icin insan mutsuz oluryorsa ordaki sevgi icten degil şekil ve göstermelik itibariyledir. Buda bana göre yanliştir. Bu arada 10 yillik evliyim kayinvalidemi severim annede derim. Ama iliskinin bir çok boyutunu gecip sadece anne kelimesine bu kadar anlam yüklenmesini saçma buluyorum. Zira bir çok insan anne deyip arkadan yada yaninda saymadigi kötü söz kalmiyor. Anlattigim o kelimede bu kadar şekilci olunmamali. Bu kadar anlam yüklenmemeli

Niye görüşüyorsunuz? Görüşmeyin.
Eşim benim kardeşlerimle arası çok iyi sağolsun benide çok mutlu ediyor ben kayınvalidemle görüşmediğim zamanlar eşim belli etmemeye çalışıyordu ama içten içe üzülüyordu farkediyordum eşim üzülmesin diye görüşüyorum hıı kayınvalidem ise artık bana çok ama çok iyi davranıyor ama benden geçti artık 😟

Belki
saygi farkli bisey. Adiyla hitap ederseniz saygisizliktir zira yaşça sizden büyüktür ama anne demediniz diye saygisiz olmazsiniz bana gore. Evlilikler aile evliligi olur o kesin ama esas olan kisinin kendi ailesidir.

Anne demezsiniz saygısızlık değildir fakat anne diyor diye kayinvalidesini sevindiren birine hayatının amacı kucumsenmez.

Insan sevindirmekte, aile olmakta bir amaçtır.

Kimisi dikiş diker kimisi söker ailelere girdiğinde. Erkek ya da kadın çok değişime sebep oluyor ailelerde.

Ben çok sık görüşmüyorum zaten
Başka şehirlerde oturduğumuz için. Her zaman gidip gelmiyorum.

Çoğunlukla anne demiyorum. Daha doğrusu diyemiyorum. Çok zor geliyor. Ortadan konuşuyorum. Çok mecbur kalırsam anne diyorum.

2 senelik evliyim. Toplasan 10 kere dememişimdir.

Annemi kaybetmeden önce diyordum dilime tuhaf gelsede ama annemden sonra hiç diyemedim. Görümcem bir kere laf etmişti annene söylesene gibi bı cümle kurmystum onu da takan yok zaten beni anlamalarını beklemem!

Bende diyemiyorum, baslarda biraz beni bu konuda sIkIsdirsada dememekte direniyorum cünkü kendi anneme haksizlik etmis gibi hissediyorum kendimi. Benim icin Anne kelimesi cok kutsal ve anlamli, üzerimde zerre emegi olmayan hatta kimi zaman laf sokma cabalarinda olan birisine asla o sifatla seslenmek gelmiyor icimden. Ortaya konusamadigim ve zor durum da kaldigim cok nadir zamanlarda X Anne diyebiliyorum ama icim asla almiyor. Nedense babasina X Baba demek Anneden daha kolay geliyor

Benim kv de anne kelimesini asla haketmiyor. Ama eşim benim anneme saygıda kusur etmez, kendi annesi gibi görür o yüzden ben de onunkine anne diyorum. İçimden geliyor mu asla, ama bazen politik olmak gerek diye düşünüyorum.
Bu çok normal bi durum bende kayınbabama baba demem kötü mü değil ama baba gibi benmseyemedim

Dusunceniz yanlis bence. Ona saygi duyuyorsam, kotu davranmiyorsam, kotu soz soylemiyorsam, evime geldiginde ev sahibi hurmetini sergiliyorsam yeterlidir. Sadece anne denmedigi icin insan mutsuz oluryorsa ordaki sevgi icten degil şekil ve göstermelik itibariyledir. Buda bana göre yanliştir. Bu arada 10 yillik evliyim kayinvalidemi severim annede derim. Ama iliskinin bir çok boyutunu gecip sadece anne kelimesine bu kadar anlam yüklenmesini saçma buluyorum. Zira bir çok insan anne deyip arkadan yada yaninda saymadigi kötü söz kalmiyor. Anlattigim o kelimede bu kadar şekilci olunmamali. Bu kadar anlam yüklenmemeli
Bende size katilmiyorum... 10 yillik evliysen ablam yasindasin... ilerde kayinvalide olunca sana anne demesinler ozaman...
Ben bana anne demedikleri icin evet mutsuz olurdum ve bu hic sacma birsey degil genelde kayinvalidesini sevmeyenler dilleri "anne" demeye varmiyor..

Bende zaten tek Anne denmesini vurgulamiyorum. Hem Anne denmeli ve kayinvalideye her turlu saygi hurmet gosterilmeli !!! Tersini ztn demedim.
Tabiki bu soylediklerim iyi olan kayinvalidelere gecerli...

Benim annem ve ailemdeki kaynanaların hepsi gelinleri bizlerden yani kızlarından üstte tutarlar. Ben böyle gördüm böyle büyüdüm. Ben kaynana da bunların hiç birini görmedim kızı olmadığı halde bana soğuktu mesela. Farklı olaylarda oldu. Ben de o yüzden diyemiyorum. Demediğim için de memnunum valla
İşte herkesin ailesi sizin gibi el kızını kendi kızından üstün tutmuyor demek ki. Şahsen kendi annem gelinini benden daha üstte tutarsa kırılırım herkesin kendi annesi kendi çocuğu biz de böyle gördük. Ha demiyorum ki geline eziyet edilsin dışlansın ama gerçek annelik farklı bi duygu tabi anne evlat ilişkisinin önüne hiç kimse giremez bizde

Ortaya konuşmak ne demek ya ne kadar saygısızca ve kaba. Sadece kayınvalide özelinde söylemiyorum herkes için geçerli. Bari adını söyleyin. Bana biri böyle yapsa hiç bir dediğini üstüme alınmam duymamazlıktan gelirim, neticede ortaya söyleniyor. Teyze falan deyin madem.
Kayınpederinize baba diyor musunuz? Ona da mı ortaya konuşuyorsunuz yoksa?

İşte herkesin ailesi sizin gibi el kızını kendi kızından üstün tutmuyor demek ki. Şahsen kendi annem gelinini benden daha üstte tutarsa kırılırım herkesin kendi annesi kendi çocuğu biz de böyle gördük. Ha demiyorum ki geline eziyet edilsin dışlansın ama gerçek annelik farklı bi duygu tabi anne evlat ilişkisinin önüne hiç kimse giremez bizde
Üstte tutarken öyle bir ayrım yok tabi. Ama bizden ayırmazlar kesinlikle. Gelini de kendi kızları gibi görürler. Ben kaynanamdan öyle bir şey göremedim.

Kayınvalidem bana yeri geldi annelik yaptı. Şu an rahatsız olduğum için evinde kalıyorum bana bebek gibi bakıyor Allah bin kere razı olsun. Anne diyorum hemde çok içten 🙏

Anne demezsiniz saygısızlık değildir fakat anne diyor diye kayinvalidesini sevindiren birine hayatının amacı kucumsenmez.

Insan sevindirmekte, aile olmakta bir amaçtır.

Kimisi dikiş diker kimisi söker ailelere girdiğinde. Erkek ya da kadın çok değişime sebep oluyor ailelerde.
Demiyor diyede kisiye yuklenilmez oda bir gercek. Eger sevildigini ve aileye kosulsuz kabul edildigini hissetseydi zaten soylerdi. Yada belki soylemekte istemeyebilir oda onun tercihi. Saygi duyulmali diye dusunuyorum

Kendi anne babamın yerine herhangi birini koymam mümkün değildir ama eşimin ailesine de anne baba derim benim için ifade ettiği farklıdır o kelimenin biri annem babam ötesi yok diğeri sırf hitap edebilmek için yoksa diğer türlüsü daha zor olur omur boyu ortaa konuşmak.

Bu yaşından sonra annelik mi yapmış anneniz ?
Hayır ama bir evladı gibi içten davranıyor ayırmıyor samimi davranıp onu incitecek en ufak söz söylemiyor böyle olmasa eşim birkez demişti kendi annemin söylediği zoruma gidiyor ama senin annenin söylediği gitmiyor diye çünkü biliyor niyetini.

Ağzından kerpetenle anne çıkan bir gelinim olsaydı anne demese de olurdu.
Samimiyetsiz bir anneyi samimiyetli bir x teyzeye tercih ederdim.
Ama kendim aile kurmayı tercih ediyorsam kocam dediğim adamı dünyaya getirmiş kadına anne demeyle ağzım eskimezdi.Anne demeyle kendi annemin yerine koymuş olmuyorumki.
Anneme nasıl davranılmasını istiyorsam öyle davranırım,davranılmasını da isterim..
Misal kayinvalidemle anlaşamıyor ama benden anne kelimesi beklentisini hissediyor olsaydım eşime saygım için anne der ama mesafeli olurdum.
İyiyken ana kötüyken kaynana olmamalı..

Back
X