• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinin dükkanı olanlar bakar mısınız?

Bizim yazlığın orda bir market var. Sahipleri genç insanlar, yeni evliler 6 aylık kızları var.
Kadın sabah 6-6.30 gibi kızıyla geliyor, saat 15.00 'a kadar orda. Sonra eşi geliyor, gece 02.00'a kadar o duruyor.
Malesef bu işin cilvesi budur. Sanmıyorum ki eşiniz günde 17 saat orada kapalı kalmak istesin ama ekmek parası. Üstelik o kadar lanet ki, kendi annen-baban-eşinden başkasını bırakamazsın. Adama cenazesini kaldırtmaz marketcilik derler. Eleman alsan, adam 1 paket sigara atsa cebe senin amorti etmen için 4-5 karton sigara satman gerekir.
Kasadan 20 tl çalar, günün 5 saati boşa gitmiş olur.
Bence sabah kalkınca evdeki işleriniz halledin, sonra eşinizin yanına gidin. Hem beraber olursunuz hem yardımcı olursunuz. Kazancı iyi ancak zor bir meslek gerçekten.

eşim gündüz başka işte,akşam markette çalışıyor bu adam nasıl dayanıyor bukadar çalışmaya anlamıyorum! söyleyincede sizin için deyip duruo

Kim market isinin yaninda gunduz baska iste calisir bu devirde...

Herkes para gelsin de nerden gelirse gelsin derdinde...

Uzumu yiyip bagini sormayacaklar, yeter ki gelsin...

Bu zamanda helal para icin adam gecesini gunduzune katmis.

Nasil dayaniyor bu kadar calismaya diyorsunuz da o da merakli degildir evde yan gelip yatmak yavrusuyla zaman gecirmek varken pestilinin cikmasina...

Soyleyince sizin icin diyormus, bunu soylemese de biliyorsunuz...

O nedenle bu konu hakkinda sikayette degil destekte bulunun...

Adam hepi topu kac saat sizi goruyor ki bari evde huzuru olsun, rahat etsin...

Bizim aşağıdaki dükkanın sahibi adamın eşi ve annesi buradalar neredeyse her gün.Evleri de yakında.Üstelik çok küçük bir bebekleri de var arada görüyorum markette oturtuyorlar kasanın yanında gelene geçene bakıyor :) Eşiniz sizi düşünüyor,siz de sık sık gidin oturun orada müşterilerle siz de ilgilenin biraz :) Hem size de değişiklik olur evde sıkıla sıkıla oturmaktansa bütün bir aile hep birlikte olursunuz tüm gün :)

kızlar eşim dükkan açtı 5-6 ay oluyor aynı zamanda gündüzleride kendi işinde çalışıyor.market olduğu için eve geç gelmek zorunda kalıyor,bu durum benim canımı sıkıyor.siz olsanız naparsınız? söylenmek istemiyorum sonuçta para kazanıyor bizim için yapıyor bunu .
Küçük bebeğin yoksa git sende yanına kasaya falan bak yardimci olursun hemde beraber takılmış olursunuz

siz neden evde duruyorsunuz, çalışın destek olun.. akşam da hepberaber oturursunuz, markete gitmek zorunda kalmaz... yazık adamcagıza da...
küçük bir şehirde oturuyoruz.üniversite bitirdim ama eşim piyasa işlerinde asgari ücretle çalışacağına çocuğumuza en iyi şekilde bak başkası bakmasın diyor,çalışmıyorum buyüzden.öncesinde çalışıyordum,bebek olunca ayrıldım

Bizim aşağıdaki dükkanın sahibi adamın eşi ve annesi buradalar neredeyse her gün.Evleri de yakında.Üstelik çok küçük bir bebekleri de var arada görüyorum markette oturtuyorlar kasanın yanında gelene geçene bakıyor :) Eşiniz sizi düşünüyor,siz de sık sık gidin oturun orada müşterilerle siz de ilgilenin biraz :) Hem size de değişiklik olur evde sıkıla sıkıla oturmaktansa bütün bir aile hep birlikte olursunuz tüm gün :)
bizde havalar iyiyken gidiyoruz ama kızım tam el ayak:) dükkanın altını üstüne getiriyor:) biraz oyalanup gidiyoruz buyüzden

Kim market isinin yaninda gunduz baska iste calisir bu devirde...

Herkes para gelsin de nerden gelirse gelsin derdinde...

Uzumu yiyip bagini sormayacaklar, yeter ki gelsin...

Bu zamanda helal para icin adam gecesini gunduzune katmis.

Nasil dayaniyor bu kadar calismaya diyorsunuz da o da merakli degildir evde yan gelip yatmak yavrusuyla zaman gecirmek varken pestilinin cikmasina...

Soyleyince sizin icin diyormus, bunu soylemese de biliyorsunuz...

O nedenle bu konu hakkinda sikayette degil destekte bulunun...

Adam hepi topu kac saat sizi goruyor ki bari evde huzuru olsun, rahat etsin...
haklısın gerçekten düşününce.eşimin çalışma konusunda hakkını yiyemem.

bugün eşim dükkanı kardeşine emenet etti yazık çok yorulmuş erkenden uyudu:) neyse iyiki varsınız kızlar sayenizde olumsuz düşüncelerden arınıyorum

söylenin hatta bağırın çağırın boşanmakla tehdit edin .... saçmalamışsınız.Çalışsa suç çalışmasa suç bu adamlar ne yapacak anlamış değilim

Çalışkan olması güzel tabii de bazı şeyleri de insan gençken yapmalı, yani size de vakit ayırmalı. Sizin için çalışıyorum lafını kabul etmiyorum ben, sizin için biraz da çalışmamalı. Yani sadece sizinle geçireceği zamanlar olmalı. Evet gençken çalışarak yaşlılığında iyi bi yatırım elde edebilir; ama gençlik elden gidince, evliliğin en güzel yılları hep ayrı gayrı geçince ne anlamı var o yatırımın? İnsana yatırım yapmak her zaman daha karlı diye düşünüyorum.

Çalışkan olması güzel tabii de bazı şeyleri de insan gençken yapmalı, yani size de vakit ayırmalı. Sizin için çalışıyorum lafını kabul etmiyorum ben, sizin için biraz da çalışmamalı. Yani sadece sizinle geçireceği zamanlar olmalı. Evet gençken çalışarak yaşlılığında iyi bi yatırım elde edebilir; ama gençlik elden gidince, evliliğin en güzel yılları hep ayrı gayrı geçince ne anlamı var o yatırımın? İnsana yatırım yapmak her zaman daha karlı diye düşünüyorum.
Aynen tam olarak anlatmak istedigimde buydu icimi okudun.sonucta herkes calismak zorunda beni uzen ailesini ihmal etmesi

Back
X