Eşinin eski sevgilisini unutamadığını düşünenler..

Siz onu nasil sevdiniz? Yani tanisma ve sevgilik süreci nasildi?
Ben hayatımda hiç bir erkek yokken birden karşıma çıkıp, o duruşu kendinden emin tavırları,ağırlığıyla çok hoşuma gitti. İlk başlar yaşı büyük diye soğuk bakıyordum ama enteresan seyler yapardı ilgimi çekmek icin akşam arardı çık yoksa kapıyı calarım falan gibi böyle böyle, sonra benim onu sevdiğimi anlayınca ben onun peşinden gitmeye başladım. Kendi ailem günlük hayatında kendi halinde bi aileydi eşim bana hareketli, güzel bi yaşantısı var gibi geldi, kapıldım babam vermek istemeyince de daha tatlı oldu tabi öylelerle evlilik yoluna girdim.
 
Nasıl emin olmayı planlıyorsunuz? Eşiniz sizi seviyor sevmiyor bilemem orasını ama siz sevildiğimi hissetmiyorum diyorsunuz. DOğru olmasa bile böyle hissediyor olmanız ciddi bir sorun
Söyleyecek, durduk yere böyle hissetmiyorum. Kafamı karıştırıyor ev içinde çok ilgili muhabbetci, gelip sürekli sakalasır laf atar sarılır durduk yere. Ama günlük hayatta bütün bunlar, kendinden fedakarlık etmesi gereken en ufak konu da fedakarlık etmez. Tercihi hep ailesidir.
 
Eşinizle genel olarak ilişkiniz nasıl?Sevdiğini söyler mi?Size hediye alma sürpriz yapma bir şeyleri paylaşma derdini açma durumları.Sanki siz eşinizin sevgisini hissedemiyorsunuz.Bu durumda da acaba eski sevgilisini unutamadı mi diye düşünüyorsunuz gibi geldi bana.Bu covid konusu dışında eşinizin herhangi bir girişimi oldu mu?Haber almaya çalışmak ortamlarda denk gelmeye çalışmak gibi.
Genel olarak şöyle, iyi eğlenen, uzun saatler sohbet edebilen iki arkadaşız. Hediye alma, beraber fotoğraf çekilme, bir yerlere gitme, sürpriz yapma vs asla yok. Çünkü varlığıyla mutlu olduğumu o kadar hissettiriyorum ki gerek duymadı hiç bana extra caba göstermeye. Bildiğim başka bi girişimi olmadı, karşılaşma ihtimali olduğu yere de girmek istemedi, girmedi de. Ama onun icin o büyük bu uhde o hatalı değil ben hata yaptım ona demişti bir defasında.
 
İnanın o kadar felaket bi durum değil, kimse de dört dörtlük değil. evliliği öyle romantize ediyorlar ki sanki kocalar ellerinde devamlı çiçeklerle hediyelerle geliyorlar, devamlı evde birbirimize bakıp aşk sözcükleri filan söylüyoruz. Yıllar olmuş evleneli zaten ister istemez bazı şeyler monotonlaşcaktır. eşiniz evinize bağlı size de saygısı sevgisi olan biriyse böyle paranoyalarla birbirinizi yıpratmayın derim. Yıpranırsanız asıl o zaman gerçek soğuk yüzünü görürsünüz ve pişman olursunuz. Düzgün erkek de oyle ha diyince de bulunmuyor, rezil adamlarla rezil ailelerle dolu ortalık. Çocuk işine bişey diyemem, şimdiye tedaviye başlamış olmak lazımdı gençsiniz diye ertelediniz herhalde. Akrabalar hep konuşur, allahtan kimse yüzünüze karşı bi terbiyesizlik yapmıyor . hassas bi yapınız var isteseler sizi çok sağlam yıpratırlardı. çocuk meselesi üzerinden bile 8 yılda neler ederlerdi.
Evet saygılı, ailesinin evini daha üste tutsa da evinden işine biri. Evet ilk başlarda küçüğüm diye şimdi bilerek su konuyu atlatmadığım icin sürüncemede çocuk işi de.
Haklarını yiyeyem kimsenin bisey dediği yaptığı yok hakları da yok aslında ama sonuçta böyle
 
18 yaşında evlendm.10 senemi verdimm içinde baska birini yaşatan adama. en sonun da boşandık ve o kadında boşanmış.facebookda herkese acık şakilde resim paylaştılar gözüme soktular.Hayatta yapılacak en büyük şerefsizlik...unutamadyısan benim hayatımla neden oynadın.aslaaaa hakkımı helal etmiyorumm...
ama şuan halim keyfim cok yerinde işim yoktu eve kapatılmıştım.. şimdi meslek sahibiyim beni gercekten seven bir adama sahibim..
Nasıldı davranışları size? Ev içinde, ailesiyle siz arasında kaldığında? İnandınız mı sizi sevdiğine mesela?
 
sonuçta teyzesinin kızı, eski nişanlısı olabilir ama et tırnaktan ayrılmıyor.
değer verdiği bir insan olabilir gerçekten, bizim ailemizde de biri hastaysa veya zor durumdaysa başındaki derdi atana kadar küslüklerı bir kenara birakir yardimci oluruz.
eşinizin bir duygu besleyerek aradığını sanmıyorum ben.
Olabilir tabi onların da aile bağları kuvvetlidir. Öyle demişti zaten o kızın kardeşini de ararım direk giderim demişti. Ama yine de arasında böyle bi şey geçmiş kız için direk teyzesini yanı kızın annesini aramak doğru değil bence başka şekilde öğrenebilirdi iyimi nasıl babası da koronadan öldü umarım iyidir dese bana gerçekten iki kelime etmem normal. Ama dayanamayıp araması bilmiyorum ....
 
Peki soruyor mu tedaviye gittin mi, gitmediysen neden gitmedin diye? Yoksa farkinda bile degil mi?
İlk 6 7yıl sesini etmedi hatta ben zorladım tedavi için. Geçenlerde ben artık sesimi etmeyince sordu hazır değilim dedim kaldı öylece üstelemiyor. Ama bi tedavi gördüm bebek haberinde yerinden bile kımıldamadı. Allah hayırlı etsin dedi yalnızca.
 
Eski sevgili de, iyisiyle kötüsüyle hayatimizin bir parcasi. Esim, korona olmus diye merak ederek eski sevgilisinin annesini arasa ben hic rahatsiz olmam. Vefali biri oldugunu gösteriyor derim. Gayet insani bir sey, biraz abice hislerle biraz eski sevdigi olarak - ne kadar tasvip etmesek de- , eşiniz de merak etmiş aramis. Ben bunda cok büyütülecek yada çirkin olan bir sey görmüyorum.

Fakat , tüm yazdiklarinizi okudum. Cok naif bir insansiniz. Daha cok sevilmeyi hakediyorsunuz. Esiniz soguk, ilgisiz. Sizin aranızdaki sorun bu. Teyze kizi diye bir sorun olmasa, bile belki esiniz yapı geregi yine size böyle uzak olacakti. Karar verin : Böyle mi yasamak istiyorsunuz?
Olabilir gerçekten sebep arıyor olabilirim, hep o kızla kendimi karsılastırırım mesela, onun asi olduğunu söyledi bana bende olmadığım biri gibi davranmaya çalıştım, kendimden uzaklaştım böyle böyle ve saçma sapan çabalara giriştiğimi fark ettim.
Karar veremiyorum su anlık en azından ama asla böyle yaşamak istemiyorum önümüzde bir viraj var eğer o konu da da ailesini tercih ederse benim üzüleceğimi yapamayacağımı bildiği halde son nokta olur diye düşünüyorum.
 
Olabilir gerçekten sebep arıyor olabilirim, hep o kızla kendimi karsılastırırım mesela, onun asi olduğunu söyledi bana bende olmadığım biri gibi davranmaya çalıştım, kendimden uzaklaştım böyle böyle ve saçma sapan çabalara giriştiğimi fark ettim.
Karar veremiyorum su anlık en azından ama asla böyle yaşamak istemiyorum önümüzde bir viraj var eğer o konu da da ailesini tercih ederse benim üzüleceğimi yapamayacağımı bildiği halde son nokta olur diye düşünüyorum.
Neden bu kadar dillendirmişsiniz ki, sürekli kıxla olan bilgileri ondan öğrenmişsiniz. Yani başıma gelse ne tepki veririm bilmiyorum ama kızı aramadığı teyzesini aradığı için pek bişey demezdim ben olsam. Ama anlattığınız kadar kötü sorunlar yok evliliğinizde sanki, muhabbetiniz yerinde. Yukarıda bi arkadaşında dediği gibi öyle muhteşem erkekler dolanmıyor ortalıkta herkes çiçeklere ilgiye boğulmuyor ömür boyu. Biraz daha konuşarak ilgi sevgi gösterme işini düzeltebilirsiniz gibime geliyor.
 
Bana corona olduğu için araması normal geldi. Aramaması asıl daha manidar olurdu bence. Aramaması hâlâ kırgın olduğu anlamına gelirdi.Bu da duyguları olduğunu gösterir. Ama arayarak sadece insan ve akraba olarak merak ettiğini göstermiş. O da kendisini de aramamış teyzesini aramış. İnsan genel olarak merak ediyor birilerini kim öldü kim kaldı diye. Duyguları olsa açık açık aramazdı bence. Daha gizli saklı olurdu.
Sizin asıl sıkıntınız eşinizin sizi tam olarak sevdiğini hissedememeniz. Bu doğru olsa bile sebep birilerini unutamadığından değil başka şeylerden de olabilir. Eşine değer vermeyenlerin tek sebebi eskileri unutamamaları değil..
 
Merhaba kızlar, kimseyle konuşmadığım bir konu var. Ben 19 eşim 28 yaşındayken eşim benim okulumun açıköğretimi tuttugunuda öğrenmesiyle evlenelim diye tutturdu 6.ayda aslında hemen ilk baştan niyeti oydu hep söylüyordu. Benimle de ilk tanıştığında içinde biri var mı diye sormuş, bana kendini nasıl adapte edebiliyosun diye sormuş.. ben ona sorduğumda yok kimse demiş. Ama benden önce nişanlandınığı kız eşime demiş ki bu kadar mı seviyordun o kızı ben unutursun zannetmiştim demiş. Eşim ailesine çok bağlı, unutamadığı kız da teyzesinin kızı. Evde muhabbeti diyaloğu güzeldir güzel bi arkadaşlığımız var ama ben hep beni sevsin diye uğrasmışım hep onun istediği hayatı yaşamışım.. şimdi 28 yaşındayım. Aslında sindirdim beni sevdiğine de inanmıştım ama Geçtiğimiz yıl babası koronadan öldü. Ardından 1yıl sonra teyzesinin kızı da korona oldu. Hiç kimseyi aramayan telefonlara bile zar zor cevap veren adam gidip teyzesini aramış 2dakika konuşmuşlar ve sorduğumda da inkar etmedi evet sordum dedi.ayrılalım dedim bırakmadı. Ben de bu arada kamuya girdim ise kafam rahatladı ancak aklımdan atamıyorum bu yaşananı. Birde dedi ki gene olsa gene ararım. Bebeğimiz de yok olmadı 8 yıldır tedaviye bile gitmek gelmiyor içimden.. çaresizim kızlar.. içimi döküp rahatlamak istedim belki benzerini yaşamış olanlarınız vardır diye.. sağolun şimdiden cevaplarınız İçin.
Eski nişanlısı mı ölmüş ? Başıma gelmediği için objektif bakamayabilirim ama ... Baş sağlığı dilemesi bu kadar kötü mü ? Yani bilmiyorum teyzesiymiş üstelik. Eşiniz nasıl peki ? Davranişlari tuhaf mi ?
 
Neden bu kadar dillendirmişsiniz ki, sürekli kıxla olan bilgileri ondan öğrenmişsiniz. Yani başıma gelse ne tepki veririm bilmiyorum ama kızı aramadığı teyzesini aradığı için pek bişey demezdim ben olsam. Ama anlattığınız kadar kötü sorunlar yok evliliğinizde sanki, muhabbetiniz yerinde. Yukarıda bi arkadaşında dediği gibi öyle muhteşem erkekler dolanmıyor ortalıkta herkes çiçeklere ilgiye boğulmuyor ömür boyu. Biraz daha konuşarak ilgi sevgi gösterme işini düzeltebilirsiniz gibime geliyor.
Hissedemedim ki, eşim herkese iyidir bana özgü bisey değil bu. Herkese iyilik yapar herkesle konuşur muhabbet eder. İşini bilir yanı kendi istediği şekilde giderse hayat beni de lafla sözle memnun etmesini bilir. O yüzden kafamı karıştırıyor zaten laf var ama icraata gelince hissedemiyorum işte
 
Bana corona olduğu için araması normal geldi. Aramaması asıl daha manidar olurdu bence. Aramaması hâlâ kırgın olduğu anlamına gelirdi.Bu da duyguları olduğunu gösterir. Ama arayarak sadece insan ve akraba olarak merak ettiğini göstermiş. O da kendisini de aramamış teyzesini aramış. İnsan genel olarak merak ediyor birilerini kim öldü kim kaldı diye. Duyguları olsa açık açık aramazdı bence. Daha gizli saklı olurdu.
Sizin asıl sıkıntınız eşinizin sizi tam olarak sevdiğini hissedememeniz. Bu doğru olsa bile sebep birilerini unutamadığından değil başka şeylerden de olabilir. Eşine değer vermeyenlerin tek sebebi eskileri unutamamaları değil..
Hımm gerçekten değişik ve mantıklı bi bakış açısı. Mesela o kız bizim düğüne gelmek istemiş teyzeler ısrarla getirmemiş kayınvalidem söyledi. Ama eşim normalde de düğüne gitmeyi sevmez istemez, ona da gitmedi zaten Çağıran’da olmadı kızın düğününe bizi.
Peki Sizce karşı taraf nasıl algılamıştır?
Doğru söylüyorsunuz, eşim aşırı aileci. Hala annesi ve babası gibi ilişki yürütelim istiyor, annesinin davranışlarını bekliyor onlarla çok yakın olayım sınır olmasın istiyor. O kızı da aile içi diye istediği söylemişti. Burası bağdasıyor. Beni de ailesine kolayca adapte edebilirim diye düşündü muhtemelen
 
Eski nişanlısı mı ölmüş ? Başıma gelmediği için objektif bakamayabilirim ama ... Baş sağlığı dilemesi bu kadar kötü mü ? Yani bilmiyorum teyzesiymiş üstelik. Eşiniz nasıl peki ? Davranişlari tuhaf mi ?
Estağfirullah, yok nişanlandığı kız başka. Bu hiç birliktelik yaşamadığı ama ufaktan ilgileri olan birbirlerine öz teyzesinin kızı. Kızın babası coronadan vefat ediyor geçtiğimiz yıl da unutamadığını düşündüğüm teyzesinin kızı corona oluyor ve teyzesini arıyor.
Evet bence tuhaf, seven biri nasıl davranır bilmiyorum ama işine geldiği gibi. İsteklerini yaptırdığı icin mutlu o.
 
Estağfirullah, yok nişanlandığı kız başka. Bu hiç birliktelik yaşamadığı ama ufaktan ilgileri olan birbirlerine öz teyzesinin kızı. Kızın babası coronadan vefat ediyor geçtiğimiz yıl da unutamadığını düşündüğüm teyzesinin kızı corona oluyor ve teyzesini arıyor.
Evet bence tuhaf, seven biri nasıl davranır bilmiyorum ama işine geldiği gibi. İsteklerini yaptırdığı icin mutlu o.
Oyleyse sacma yani. Ne alaka aramis etmis. Bu nasil akrabalik ustelik herkesle bi gonul iliskisi olmus bu adamin. Yuvanizda huzurluysaniz kurcalamayin. Ama zaten huzurunuz yoksa sessiz kalmayin derim.
 
Back
X